dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDreigende en intimiderende woorden van militairen op Facebook over avondklok

Dreigende en intimiderende woorden van militairen op Facebook over avondklok

-

Does Travel - naar Suriname

Zoals vrijdag aangekondigd wordt er vanaf zondag voor 14 dagen een zogenoemde avondklok in Suriname ingevoerd van 20.00u ’s avonds tot 06.00u in de ochtend. Op Facebook hebben diverse militairen na de aankondiging foto’s geplaatst waarin zij te zien zijn met een wapen of legervoertuig. Daarbij waarschuwen, bedreigen en intimideren zij tegelijk de bevolking om niet over straat te gaan.

“Wo wiep oenoe, je gaat zien waar je gaat belanden en als je wil mag je op straat gaan”, zijn enkele van de intimidaties en bedreigingen. De dreigende en intimiderende taal is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Velen vinden het gewoon onvoorstelbaar dat bepaalde militairen zich zo opstellen.

“Waar militairen de gemeenschap op het hart moeten drukken om thuis te blijven, zitten ze met een wapen in hun hand mensen te bedreigen en te intimideren om toch over straat te gaan. Is toch niet normaal”, vraagt een activist zich af.

Verschillende Surinaamse maatschappelijke groepen en organisaties hebben ook hun misnoegen geuit na het zien van de foto’s en de teksten. Zij vinden het gewoon ongepast en doen een beroep op de autoriteiten om de militairen in kwestie spoedig op het matje te roepen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

86 REACTIES
 1. In de VS hadden ze zulke zogenaamde legermacht mensen al lang op non-actief gezet. Je eigen burgers bedreigen is een regelrechte misdaad. Ze kunnen ook in de gevangenis belanden. President Bouterse moet hun op het matje roepen!


  Maak melding
 2. Dit s een herhaling van de jaren 80.
  Alleen begon het toen met een staatsgreep.
  Aan al die jongeren die in 2010 en 2015 op de NDP gestemd hadden, is dit een goed voorbeeld.


  Maak melding
 3. Op non-actief zetten deze knapen. Het enige waaraan ze denken is,om mensen als schietschijf te zien.ook al zou je op je erf staan,dan nog zouden ze je overhoop schieten.hopelijk roept hun meerdere ze op het matje.schandalig dit.


  Maak melding
 4. Ook deze gasten hebben we gedocumenteerd, ook zullen ze samen met die veira het hele dna die de ndp al die jaren heeft ondersteund en ook een paar van de nps,vhp,abop, pl,doe en die gasten van van hvb en die waidoe ter verantwoording worden geroepen, ze kunnen liever bidden dat ze door deze corona virus met hun hele familie geveld worden dan voor hetgene wat ze te wachten staat .


  Maak melding
 5. Tja, geen besef van verantwoordelijkheden. Terug naar het kamp om gedrilled te worden. Apen horen in een kooi thuis of in hun bekende habitat. Je moet ze geen scheermes geven !


  Maak melding
 6. Ai booi apen familie…keteh sonko boesi…ga terug in ht bos.ie falek hor wang gung..
  Stimuleer de gemeenschap aub heel nauwkeurig maar niet mt een dreigende taal…bullshit…jap..japi..BENDER..KETE…GORRILA…ZIEKELYK MENS BEN JY OM HT VOLK TE INTIMIDEREN.


  Maak melding
 7. Zogenaamd beschermd de bevolking …dalijk dreigend ze ook de bevolking …die niet voor NDP stem …als ndp verlies …gaan ze weer een staatsgreep plegen ….saka saka beest …


  Maak melding
 8. Krijgsmacht van Suriname heeft nog niet afgerekend met het verleden. Het zelfreinigende effect is uitgebleven. Zelfde geld ook voor de decembermoorden proces waarbij de verdachten nog sterds vrijlopen.
  Suriname heeft nog niet afgerekend met het verleden.

  Het in boezemen van angst is nog steeds een businessmodel voor de oud Ndp mastodonten en onderdelen van de krijgsmacht. Mooie taak voor de nieuwe regering om de bezem er door te halen.


  Maak melding
 9. Stel amateurs is stoer willen zijn. Omdat joe hori Gonnie dan joe denki joe gevaarlijk. Doewet doewet……. Deze gasten moeten terstond op te maatje geroepen worden. Totaal geen respect voor het volk. Maar ja…..als didibri schijt heeft aan het volk, dan wat kun je verwachten van zijn onderdanen. Chan moet een einde brengen aan dit soort rotzooi.


  Maak melding
 10. Wie niet horen wil moet voelen is hun motto, boys als jullie optreden en alles van de straat halen wat er niet thuis hoort, weet ik zeker dat ik de komende tijd lekker kan gaan slapen, en mij niet druk hoef te maken over over de criminaliteit en veiligheid van mijn familie. Zij die dit plan afkeuren en een politiek deuntje eraan willen geven zijn of stommelingen, of de criminelen zelf die een protestaktie zijn begonnen. Jongens, zonen militairen, ik zal een krat soft voor jullie achterlaten, ik zal niet zeggen waar en welke kleur soft het zal zijn.


  Maak melding
 11. Hebben deze snotneuzen het idee dat de woorden van de president geen indruk maken?
  Het heeft er alle schijn van
  Willen zij , met een wapen in de hand, op het internet indruk maken op de bevolking?
  Duidelijk en gebrek aan opvoeding door hun leidinggevende. Als hij of zij dit goedkeurt en deze jochies niet op non-actief stelt is hij/zij minstens even schuldig. De minister van defensie of veiligheid of whatever dient hem of haar te ontbieden op het ministerie en hem of haar wijzen op dit ontoelaatbare gedrag.

  Vroeger toen Suriname nog slaven kende hadden de eigenaren van deze slaven het idee dat op slechts een manier de slaven zouden luisteren; dreigende taal met stokslagen tot bloedens toe zelfs tot de dood.
  Slavernij in deze vorm is gelukkig afgeschaft. Het idee dat je moet dreigen met geweld is er nooit meer uitgegaan. De ontwikkeling op dit gebied is helaas stil blijven staan. Communiceren is helaas aan hen voorbij gegaan. Dit zie je ook bijvoorbeeld in het verkeer, op scholen (lerares neemt scheermes mee, conciërge oid sleept leerlinge aan de haren over het schoolplein enz), op vele plaatsen in de samenleving.
  Men ziet in Suriname 1 zaak en spits zich daar volledig op, zoals nu deze snotneuzen.
  Een overview wordt gemist

  De kop van dit artikel zou, naar analogie van een ander artikel over zomertijd, beter kunnen luiden:
  Tijdsverschil tussen Suriname en Nederland bedraagt weer vele eeuwen


  Maak melding
 12. Velen hebben verontwaardigd gereageerd nadat een video wereldkundig werd dat ondanks het samenscholingsverbod de NDP zaterdagmorgen een vergadering heeft gehouden aan de Ramgoelamweg te Latour. De 2 meter afstand van elkaar is op straat ook niet in acht genomen. Mensen gaven elkaar gewoon de hand, terwijl elk fysiek contact streng wordt afgeraden ter bestrijding van Covid-19.

  Waar was doewet..


  Maak melding
 13. @Zabdloper, je speelt verstoppertje met de semi- analfabeten. Straks vallen ze je huis binnen opzoek naar Djogo’s. Pas op voor vaseline man @W, hij heeft geen trek in je soft, maar in je bauxiet!


  Maak melding
 14. ZOOOO LIJKT WEL 25 FEBRUARI 1980.

  HEBBEN ZE GEEN SCHOLING GEHAD. ERNSTIGE INTELLECTUELE ARMOEDE VALT ER TE BESPEUREN BIJ BOUTERSE , DNA EN DEZE JAP JAPIES. HET ZIJN VEELAL DJUNKS DIE WAT MANIEREN ZIJN GAAN LEREN.
  MAAR OPLEIDING IS ZOEK………..
  EN ZIE HET RESULTAAT…..EZELACHTIGE GEDRAGINGEN

  EN WAT DOET HUN VERANTWOORDELIJKE LEGERLEIDER????????????NIKS???????????????
  ZE MOETEN ABRUPT UIT DIENST.

  SCHANDE VOOR LAND EN VOLK


  Maak melding
 15. @Mokro, ik ben niet ben voor hen, bovendien zal ik als een aap van boom tot boom slingeren zodat ze mij niet kunnen pakken, zo zie je,een aap zijn is een uniek en machtig ding. Kijk maar naar die film Planet of th apes, ze kunnen zomaar een heel land overnemen.


  Maak melding
 16. De paarse ratten heeft schijt aan maatregelen. We gaan lekker naar de bijeenkomsten. Wellicht gingen daar pakketten uitdelen. Deze ratten moeten trouwens ook eten.


  Maak melding
 17. De Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), vindt dat de directie de veiligheid van het personeel niet serieus neemt. Ondanks instructies van bevoegde instanties om de personeelsbezetting op de werkvloer zoveel mogelijk te minimaliseren, om de verspreiding van het COVID-19-virus mogelijk te voorkomen, gebeurt dit niet.

  Brieven gericht aan de directie om over deze situatie te praten zijn onbeantwoord gebleven. Als er maandag vanuit de AZP-directeur geen gepaste oplossing is voor deze situatie, zal het personeel onder andere uit veiligheidsoverwegingen een eigen standpunt innemen.

  De directie heeft zichzelf allang in een hoffelijke quarantaine hotel in veiligheid gebracht. De medewerkers zijn totaal blootgesteld aan het Coronavirus. Dank je wel elias. Eerst verkeerde medicijn halen en en nu laks aan de veiligheid van de medewerkers. Bewust het volk uitmoorden. Chan kan dit volk alsnog redden.


  Maak melding
 18. Ik wil deze kleuters erop wijzen dat door het bedreigen en intimideren van onschuldige burgers ze zich schuldig maken aan intimidatie met vuurwapens El-Comandante is watching you, Interpol ook, zo go-ahead and doe it doe it – dang i sa si sang O psa nanga Joe mi boy.


  Maak melding
 19. Alleen zo kan de idiote surinamers/ blakamans tegen gehouden worden
  Ding kaolo^s moeten opnieuw opgevoed worden
  Dom en idioten weten niet wat regelgeving is
  MPP blakamans
  Overal op aarde zelfde zooitje


  Maak melding
 20. Dang tè joe wiep mie, pè joe ow go kiebrie joe fesie. Russia? Sranang na wang piekieng kondre mie boi! So langa joe horie wang gong joe bek biegie. No vergietie.


  Maak melding
 21. @ pakiratiki
  M.i zal het zich begeven op straat tussen 20.00 en 06.00 geen overtreding zijn. Het is gewoon een besluit en er staat geen enkele sanctie erop. Immers de adagium is dat” geen feit strafbaar is dan daaraan voorafgegane wettelijke strafbepaling”. Nu zeg ik niet dat men zich als een anarchist moet opstellen. Ik zeg geef uitvoering aan hetgeen door de president is verzocht. De organen zullen corrigirend moeten treden want als de ovetreders vastgehouden zullen worden zonder enige wettelijke grondslag levert dat wel een strafbaar feit namelijk wederrechtelijke vrijheidsberoving.
  Dus die militairen weten dat niet en denken dat zij in de jaren 80 zijn.


  Maak melding
 22. Beste mensen, militairen met een goede opleiding in Suriname????????????????
  Stelletje bladblazers. Geef een aap een scheermes en die bezeerd zichzelf en zijn omgeving.

  Waardeloos gedoe!


  Maak melding
 23. 1980 NPS noemde de militairen padvinders, 40 jaar later zijn het dezelfde padvinders die de macht hebben.
  Met de hele wereld in de ban van de corona virus, moet men beseffen dat militaire steun van buitenlandse mogendheden een no done deal is, gaan de rijken van de VHP een revolutie tegen de apen kunnen bekostigen.
  De volgende stap zal vermoedelijk zijn dat er een droog legging komt van alcohol, daarmee heeft men De VHP militie uitgeschakeld, denk maar aan de Rambocus coup,ze waren allemaal dronken, dus nuchter blijven ze thuis.
  Ik zou zeggen stem NPS, maar dat kan niet omdat er ook te veel apen daar zitten, TJE POTI. Ghandi zou nu hard nodig zijn.


  Maak melding
 24. Ram singh heeft gelijk.
  Wanneer komt het Tigri gebied weer in Surinaamse handen.
  Deze militairen zijn kontlikkers van de NDP want iedereen met een schietwapen kan de baas spelen en zich machtig voelen.


  Maak melding
 25. Don’t worry. Deze knullen die stoer denken te doen en geen plichtsbesef hebben, worden zeker op het matje geroepen. Ze krijgen zeker hun straf.


  Maak melding
 26. Die militairen die op Facebook of op andere media allerlei uitspraken en foto’s hebben geplaatst zijn ongeschikt om zich militair te noemen. De superieuren behoren ze op staande voet te ontslaan. Een militair is er om het land te beschermen en om bevelen van superieuren in het leger uit te voeren. Verder ze hun muil stijf dicht te houden. Dit kan alleen in banananlandjes gebeuren dat militairen dit doen.

  Ongeschikt!
  Nogmaals al die militairen die zich hebben geuit in de media horen per direct bedankt te worden door hun superieuren van het leger. Ongeschikt voor het leger. Deze mislukkelingen behoren een bevel uit te voeren.

  Het is niet hun taak van deze luitjes die zeer laag in rang zijn in het leger om zich te uiten in de media. Dat mogen ze niet doen. Orde, rust, veiligheid, in de media uitspraken te doen daar zijn anderen in het land, van het leger voor verantwoordelijk.


  Maak melding
 27. Deze zwarte keskieshies kunnen amper het wapengekletter door de Brasioas veroorzaakt tegenhouden , want daarvoor hebben zij niet de moed. Deze zwarte yapyapies weten dat die Brazilianen geen mop vertellen en direct met schieten beginnen. Als je zo een grote smoelwerk hebt, ga dan naar de buurt waar de Brasaos zijn. Dan pas zijn jullie helden zo niet dan blijven jullie zwarte yap yapies.


  Maak melding
 28. @ koos wie is in staat hen op te sluiten?,de sterke arm? De mafioso in America, Italie, Vaticaan Europese Unie lopen ook nog steeds vrij rond, De moordenaars van de mensheid, kijk naar het filmpje “Trive”op you tube dan zal je mij begrijpen. Waar wij met elkaar oude politiek bedrijven op waterkant, is de top klaar omin actie te komen.” Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen”. Militaire strategie is niet een eigenschap die een gewone burger bezit. Vergeet niet dat de TRIS veel documentatie heeft achtergelaten mbt oorlogvoering, vraag het maar aan Kolonel van der Valk.


  Maak melding
 29. Een Nederlander tref je in zijn portemonee, in europa zijn er straffen van 400 tot over de 4000 euro als je wordt betrapt. Ik zou willen voorstellen dat de jongens TBN vragen ommet ze mee te mogen.


  Maak melding
 30. Moeten ze die ondervoorman van de egte keskesies en japjapies niet opgepakt worden. Deze achterlijk orang oetang heeft alle regels aan zijn poten gelapt en met zijn coranalijders gaan vergaderen over Dubai 2. Het kankergezwel dat NDP heet moet uitgegroeid worden, dan pas kan Suriname een stap vooruit zetten.


  Maak melding
 31. De komst van internet heeft ervoor gezorgd dat individuen zichzelf een podium kunnen bezorgen. Vrouwen en mannen. En de volgelingen. Hier gaat het over enkele militairen. Militairen voeren uit. Een meerdere kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor wat zijn ondergeschikten allemaal op internet uitspoken. Dat moeten de individuele militairen zelf weten. Hooguit kunnen ze een milde douw krijgen in de vorm van een waarschuwing. Onverlet het feit dat het menens is! Boodschappen op z’n Surinaams overbrengen, schijnen goed te werken. Praat je tot een kind kun je onmogelijk met allerlei deftige taal komen aandragen. Dat is voor later als het kind zich ontwikkeld heeft.

  Militairen overal ter wereld, zorgen wel ervoor dat de burger kan slapen en beschermd is. In dit kader bekeken moet je ze dankbaar zijn. Jij slaapt en ik waak. Ik ben je waakhond. Vergeef me dat ik af en toe stoer doe op internet. Het zijn jonge mensen in dit geval. Ze hebben niks te maken met gebeurtenissen in het verleden. Nergens wordt er gerept over mensen doodschieten. ‘Wipi’ is zwepen. Dit alles binnen proporties. Een enkele waarschuwing volstaat. Slechts bij ongehoorzaamheid en het zich verzetten zou men ertoe kunnen overgaan dwingende acties te plegen. Ze zullen vast wel de nodige instructies hebben gehad . Laatst werd er een dief doodgeschoten. Haast iedereen heeft gejuicht.” Ai ,sutu en mars kiri.” Achteraf bleek dat het niet ging volgens de regels. Dan nog bleef men volharden. Corona is ook een dief, rover en moordenaar. De militair is jouw waakhond. Individuele gevallen waarbij jonge militairen even stoer doen op internet, wegen niet op tegen het belang van het tegengaan van het zich verder verspreiden van dit virus. Wees de militair dankbaar. Militairen in Suriname bestaan uit allerlei diverse bevolkingsgroepen. Blijf gewoon thuis!


  Maak melding
 32. Deze gasten horen niet in het leger thuis. Het leger is om de bevolking te beschermen tegen buitenlandse indringers. Mensen weet voor wie je stemt. Dit is intimidatie ten top. Weer een poging de verkiezingen te winnen door de NDP.


  Maak melding
 33. Thuis hebben ze niets te vreten dankzij het leger hebben ze iets te vreten ze zijn niks waard waardelois zijn ze in een oorlog wil ik ze zien niet in een hoofdstad zonder een wapen kunnen ze geen reet met het wapen in handen hebben ze een grote ben bedrijg je ouders of broers en zus ik zou graag willen weten als je dat met je broers of ouders ook zou doen


  Maak melding
 34. @Waldo 29 maart 2020 at 11:53
  Jammer dat je altijd weer de verkeerde vergelijkingen maakt met EUROPA. Een klein beetje meer respect van jouw zijde zou erg op zijn plaats zijn.

  Un begi Gado dat deze Corona virus niet erger wordt in Suriname.
  De ramp zal dan vele malen groter zijn dan in de rest van de wereld.
  De veerkracht en draagkracht die de Europeanen hebben is in Suriname ver te zoeken.
  Het land is skeer en kan niet eens meer tegen een normale rentes geld lenen als dat nodig is.
  Jullie blijven in Suriname aanmodderen met figuren die alleen aan maar zichzelf denken.

  Schandalig wat er nu gebeurt in naam van een avondklok. Suriname zet zich internationaal bij monde van het leger weer eens te schande.


  Maak melding
 35. =De jaren 80 zijn weer aan de orde en als je een moordenaar Bouterse als leider hebt krijg je dit soort gedonder.

  -Sommige Surinamers weten niet te communiceren, maar gebruiken geweld om te praten met anderen. Zie waarom velen ook niet vooruit komen en als ze in het buitenland wonen hebben en krijgen zij de grootste problemen.
  Ze doen vaker stoer, maar stellen niets voor. Arrogantie ten top. Ze denken dat ze beter zijn dan anderen.


  Maak melding
 36. Waldo, die hier ook onder de naam Zandloper post, is een volgevreten racistische natte strandhond die wel parasiteert in Holland. Hij doet voorkomen alsof hij veel om Suriname geeft maar in werkelijkheid geeft hij geen moer om Suriname. Deze moerschot doet er beter aan zijn smoelwerk dicht te houden.


  Maak melding
 37. Deze mannen willen de burgers met harde hand aanpakken op dezelfde wijze moeten zij dan worden aangepakt. Anders leren ze het nooit. Neks geen waarschuwing.
  Harde hand willen jullie toch, wel hier heb je harde hand .Ontslag alleen dan zullen ze het voelen. surinamers willen niets horen, ze willen voelen


  Maak melding
 38. “De dreigende en intimiderende taal is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Velen vinden het gewoon onvoorstelbaar dat bepaalde militairen zich zo opstellen.”

  Dat krijg je ervan wanneer ghettobeesten tot de gewapende machten worden toegelaten. Je kan een aap een uniform aantrekken maar het blijft een aap en zal zich gedragen als een aap. Zodra ze een uniform en een dienstwapen hebben dan worden ze gelijk machtsdronken. Tegen ongewapende burgers doen ze wel ‘stoer’ en hebben deze lummels wel een grote bek maar ik ben er 100% van overtuigd dat wanneer ze het moeten opnemen tegen een goed getrainde en bewapende tegenstander ze dan poepend in hun broek heel snel weg zullen rennen.


  Maak melding
 39. @Bumblegum; vaseline smeerder resideert idd in Holland, en komt oorspronkelijk uit Nickerie en van Surinaamse Hindustaans afkomst maar geen hindoe. Deze bauxietdigger is een Moslim en is gelieerd aan familie Jairam Babu Hasina. Een misbaksel die zich voordoet als een japjapie, scheld op VHP en Chan. Wat kan je van deze ziekelijke geest anders verwachten san smeerigheid. Een betaalde trol van de misbaksels partij.


  Maak melding
 40. Een foto van vier jongelingen brengt Tigri ter sprake, wel geachte Tigri kenners ten eerste het geval Tigri was voor de onafhankelijkheid en moest worden opgelost door de TRIS, troepenmacht in Suriname. De laffe hollanders hebben nooit en te nimmer het Surinaams belang gediend, door de grensen van Suriname op de juiste wijze aan te geven, hetzelfde probleem wat Suriname heeft met onze buurland, hebben zij met Venuzuela. Dat ze er volgens sommigen ondervoed uitzien en niks te vreten hebben komt hoogstwaarschijnlijk van de grote bierbuikersdie er volgens hun zelf goed uitzien. De bierbuikers zijn waarschijnlijk niet in staat 100 meters te rennen, terwijl figuren als deze jongens in staat zijn maratons te lopen, bestudeer maar de beelden over sport evenementen. Het is niet alleen een gevecht tegen een onzichtbare virus die gevoerd word, maar ook tegen de onzichtbare domme ego’s.


  Maak melding
 41. Ongeschoolde nietsnutters zijn het. Deze gasten moeten per onmiddelijk worden gestraft. Voelen zich powerfull nu…???!!! De meesten van deze lummels verlenen hand en spandiensten aan criminelen…rovers. Zijn zelf ook criminelen..!!!! Kunnen hun naam nieteens goed schrijven.


  Maak melding
 42. Straatverkopers doen gewoon hun handel geen een militair te zien! Ik zei het toch deze zwarte yapyapies hebben alleen een grote smoelwerk op Facebook. In Real life zijn het net als schoothondjes die niet eens de kracht hebben om een goede puf te laten.


  Maak melding
 43. Ja zou zeggen zet ze bij de grens Brazilië waar vaak die favilas zijn kijken of je nog zo stoer bericht plaast ka wang ezel schijnt wag buffel


  Maak melding
 44. 1000 sweepslagen moeten deze debielen krijgen. Dan misschien leren ze het af. Het volk betaald hun salaris. Je hoeft geen bigi teng te komen spelen op FB. Ik hoop dat ze flink worden gestraft.


  Maak melding
 45. Deze gastjes trekken voor hun fluitjes een zeer grote jockey aan en stellen zich ten toon zonder toestemming van hun superieuren in het leger in het openbaar voor. Ze weten niet waar hun grenzen liggen en wat van hen verwacht wordt. Ze maken zich met dit gedrag op een schaamteloze manier belachelijk. Zegt genoeg over hun capaciteiten.

  Gewogen en te licht bevonden voor soldaat. Ongeschikt!


  Maak melding
 46. @ Mokro dank je voor aanvullende informatie. Ik had hem nml al eerder ontmaskerd als een smeerlap die onder meerdere nicknames hier post. Nu jij met meer concrete aanwijzingen komt wie hij is, weet ik dat hij inderdaad een natte straathond is.


  Maak melding
 47. @ passant, Het bevel is om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te verkleinen. Deze jongens nemen al een risico door de straat op te gaan en ervoor zorg te dragen dat er geluisterd word. Demilitaire Politei is de bevoegde instantie om eventuele rebellerende militairen aan te preken. Alleen het fijt dat dit op fb is geplaatst zou moeten leiden tot een rectificatie van het ministerie van Defensie.
  Ze hebben hun instructies van hogerhand en ik weet zeker dat ze de 1.5 meter in acht zullen nemen, dus den tiki o psa 1.5 meter.


  Maak melding
 48. Para mang dempa 29 maart 2020 at 15:35
  Gewoon de grensstreek tussen Brazilië en zu zetten kijken of die ook echt stoer zijn… dat zijn ze niet. Het zijn gewoon lafbekken want de Haïtianen doen op straat gewoon hun handel en geen een militair te zien. Wel een grote smoelwerk maar geen ballen. Typisch het gedrag van zwarte yapyapies


  Maak melding
 49. Suriname is normaal na 7 uur avond dood stil uitgestorven stad de woon wijken zo ook Centrum Paramaribo .

  Ik ben al 32 keren naar Suriname gegaan mensen gaan vroeg slapen om morgen weer 5 uur in de ochtend weer te gaan werken .
  Hoe moeten de mensen gaan werken of ze 5 uur in de ochtend de bus moeten nemen naar de stad .

  De avond klok is tot 6 uur in de ochtend moeten ze de bus dan 6 uur gaan nemen om naar het werk te gaan .

  Minister van Buitenlandse zaken wanneer haal je de Surinamers in Nederland terug naar huis .


  Maak melding
 50. Paramaribo is na 7 uur avond overgeleverd aan hoeren zwervers en verslaafden .

  Het is niet anders en een paar gasten die een Auto rijden in de avond uren in Paramaribo .

  Ik rij zelf de bus dus ook vroeg thuis of ik in Suriname ben .

  Geen enkel RISICO .


  Maak melding
 51. Jammer dat de aanhang van de NDP boelers en vaseline smeerders zijn. Verder kunnen ze helemaal niets. Zie onder andere Santo Boma. Maar ja, van een hobby kun je ook je beroep van maken. Wellicht is de vraag naar vaseline smeerder erg groot.


  Maak melding
 52. Passant 29 maart 2020 at 06:58
  Scheidzakken allemaal.
  Eten ze wel goed thuis?
  90 % van die gasten lijken op straat honden
  na diensttijd. Bedelaars.

  Dit bericht is niet door mij geplaatst, maar door iemand anders die zich opgeeft voor Passant. Het is een andere Passant.


  Maak melding
 53. Paramaribo was een veilige stad tot 1980 ik ben zelf op gegroeid in Weidestraat nu Eddy Bruma Straat van Parima .
  Daar begon het met de stront Cocaine ,100 derde vrienden zijn er van gestorven .

  Ik zie hoe Surinamers lopen te schrijven hoe hoe het gaat in Suriname .

  Ik woon zelf nu in de Bos in Para ik moet niets van Paramaribo hebben .

  Er veel te doen met jong en oud in Para ik woon op grondstoffen waar mee ik een eind product kan maken met jong en oud in Para .


  Maak melding
 54. Is er weer een Crisis voor de NDP Regering .

  NDP gaat gelijk de noodplan op starten door morgen pakketten te delen aan de Kern kamp weg Ocer voormalig kinder boerderij .

  Wel is er geen bruine bonen zeg Ramon Abraham


  Maak melding
 55. @ mokro in iedere regel die je plaatst heb je het over vaseline en boelen, blijkbaar kom je uit hetzelfde gesticht als Mul en Bumblegum, er is een spreekwoord,” waar het hart vol van is, daar loopt de mond van over”, daarmee wil ik aangeven dat je alleen maar jezelf verraad. Ik hoop dat je voldoende vaseline hebt ingeslagen. Ik zou de regering willen adviseren een importverbod in te stellen op, vaseline, morjon sardine, aardappelen en nog vele andere troep die men voor een bepaalde groep importeerd, onnodige valuta uitgave.
  @waldo, jij weet en ik weet, dat we niet dezelfde personen zijn die posten, alleen idioten zien een gelijkenis in onze denk en schrijfwijze. Of zijn ze bang dat we de waarheid aankaarten en dat zij zullen vallen in de kuil die ze zelf aan het graven zijn. Wijsheid zit in gezegden, een Surinaams gezegde is hier duidelijk zich aan het vertonen “na patenti na dagu neki e hat puspusi”
  Nu ik zeker weet dat Nederland de VHP niet kan helpen vraag ik mij af hoe ze het land dan willen opbouwen, want hun enige hoop is, niet bij SHIVA,maar aan dat Satanisch land aan de Noordzee, waar Mul zijn parade houd.


  Maak melding
 56. Strei vermeldt dat vrijdagmiddag 28 maart hun gewijzigde statuten is goedgekeurd. Ze zijn blij met deze snelle goedkeuring maar zouden nog blijer zijn als het OKB de tegenstrijdigheid bij haar weigering had ingezien en besloten had de inschrijving toe te kennen, wachtende de door te voeren wijzigingen.
  De OKB-inschrijving kan nu plaatsvinden maar de afwijzing van het CHS staat nog overeind en daar zullen zij bezwaar tegen indienen
  —-
  Weer zoveelste tegenslag voor NDP. Fraude en bedrog kunnen ze alleen. Je kunt een kleine partij wel manipuleren, maar de VHP zeker niet. De VHP is te groot voor de NDP. Chan kan alleen Suriname redden.


  Maak melding
 57. @ Bumblegum ,jij bent niet alleen oliedom en een idioot maar ook niet constant in je apen beleid, want je verwijst naar de hard werkende Haitianen, die blijven doorverkopen tijdens de crisis. Deze Haitianen hebben de landbouw overgenomen maar het zijn, naar jouw zienswijze ook zwarte yapyapis. Een goede leermeester legd verbanden, relativeert zodat mensen het kunnen begrijpen. Als jouw volgelingen deze verbanden niet kunnen zien, om tot een rationeel inzicht te komen, dan is het beter dat jullie met de New Lalaroek, worden verbannen naar india, omdat jullie niet in staat zijn een constructieve bijdrage te leveren aan Suriname.” In het land der blinden is eenoog koning”, als VHP jullie eenoog is, God behoede Suriname.


  Maak melding
 58. Ja, het op 1 na slechtste leger ter wereld moet natuurlijk indruk maken. Wees blij dat we niet in Amerika wonen want dan zouden we zeker terugschieten en jullie zouden op de vlucht staan zoals TIGRI. Stelletje lafbekken die alleen maar een grote bek hebben.


  Maak melding
 59. Enkele artikel uit de Surinaamse grondwet. Leger en valutawetgevers: kijk er goed naar.
  Jullie regels conflicteren met de grondwet.

  HOOFDSTUK V
  GRONDRECHTEN
  PERSOONLIJKE RECHTEN EN VRIJHEDEN Artikel 8
  1. Allen die zich op het grondgebied van Suriname bevinden hebben gelijke aanspraak op bescherming van personen en goederen.
  2. Niemand mag op grond van zijn geboorte, geslacht, ras, taal, godsdienst, afkomst, educatie, politieke overtuiging, economische positie of sociale omstandigheden of enige andere status gediscrimineerd worden.
  Artikel 9
  1. Een ieder heeft het recht op fysieke, psychische en morele integriteit.
  2. Niemand mag worden onderworpen aan folteringen, vernederende of onmenselijke behandeling of straf.
  Artikel 10
  Een ieder heeft bij aantasting van zijn rechten en vrijheden aanspraak op een eerlijke en openbare behandeling van zijn klacht binnen redelijke termijn door een onafhankelijke en onpartijdige rechter.
  Artikel 11
  Niemand kan tegen zijn wil worden afgehouden van de rechter die de wet hem aanwijst.
  Artikel 12
  1. Een ieder kan zich in rechte doen bijstaan.
  2. De wet stelt regels omtrent het verlenen van rechtsbijstand aan minder draagkrachtigen.
  Artikel 13
  De burgelijke dood of verbeurdverklaring van alle goederen van de veroordeelde kan niet als straf of als gevolg van straf worden bedreigd.
  Artikel 14
  Een ieder heeft het recht op leven. Dit recht wordt beschermd door de wet.
  Artikel 15
  Niemand kan worden gedwongen dwangarbeid of verplichte arbeid te verrichten.
  Artikel 16
  1. Een ieder heeft het recht op persoonlijke vrijheid en veiligheid.
  2. Niemand zal van zijn vrijheid worden beroofd, anders dan op gronden en volgens procedures, bij wet bepaald.
  3. Een ieder die van zijn vrijheid is beroofd heeft recht op een behandeling overeenkomstig de menselijke waardigheid.
  Artikel 17
  1. Een ieder heeft recht op eerbiediging van zijn privéleven, zijn gezin, zijn woning en van zijn eer en goede naam.
  2. In niemands woning mag tegen zijn wil worden binnengetreden dan op last van een macht die tot het geven van die last bij wet bevoegd is verklaard en met inachtneming van de bij wet voorgeschreven normen.
  3. Het brief-, telefoon- en telegraafgeheim is onschendbaar, behalve in gevallen bij wet bepaald.
  Artikel 18
  Een ieder heeft recht op vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.

  Artikel 19
  Een ieder heeft het recht om door de drukpers of andere communicatiemiddelen zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn mening te uiten, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
  Artikel 20
  Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vereniging en vergadering,met inachtneming van bij wet vast te stellen bepalingen in het belang van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en goede zeden.
  Artikel 21
  1. Het recht van vreedzame betoging wordt erkend.
  2. De uitoefening van dit recht kan in het belang der openbare orde, veiligheid, gezondheid en goede zeden bij wet aan regel en beperking worden onderworpen.
  Artikel 22
  1. Een ieder heeft het recht om verzoeken schriftelijk bij het bevoegde gezag in te dienen.
  2. De wet regelt de procedure voor de behandeling daarvan.
  Artikel 23
  In geval van oorlog, oorlogsgevaar, staat van beleg of een andere uitzonderingstoestand of om reden van staatsveiligheid, openbare orde en goede zeden kunnen de in de Grondwet genoemde rechten bij wet worden onderworpen aan de beperkingen, welke gedurende een bepaalde periode, afhankelijk van de situatie, van kracht zullen zijn, met inachtneming van de terzake geldende internationale bepalingen.


  Maak melding
 60. Jullie lullen met j bek hier.ik zie niks verkeerd wat die heren gezegd hebben.srannang mang koppig.daarom alvorens melden ze al of oe kong na stratie na problm.want ondanks die ene ka vrouw in quarantaine was heeft ze tog kans gezien om op straat te gaan.dus mensen lullen jullie niet op die berichten van die militairen de mang ab letie.tang na oso no go lul lul onnodig tap stratie.speel met j man of vrouw en als j dat niet heb speel met j zelfe.tenminste Jo tang na libie.REST IN HOME OR REST IN PEACE..CHOIS IS YOURS


  Maak melding
 61. john 29 maart 2020 at 20:39
  Ja, het op 1 na slechtste leger ter wereld moet natuurlijk indruk maken. Wees blij dat we niet in Amerika wonen want dan zouden we zeker terugschieten en jullie zouden op de vlucht staan zoals TIGRI. Stelletje lafbekken die alleen maar een grote bek hebben.
  ************************************************
  Beste John … volgens mij is het Surinaams leger het SLECHTSTE leger ter wereld.

  Organisatie ………. – 0,0
  Paraatheid ……… — 0,0

  Een groot deel is ONDERVOED …. de overige manschappen {zgn Officieren} lijden aan OBESITAS !!!!!


  Maak melding
 62. “Waldo 29 maart 2020 at 16:00
  We mogen wel van geluk spreken dat in deze moeilijke tijden van crisis, wij geen regering van de VHP hebben.”
  ======================================================
  Met elke andere politieke leiding in Suriname was het land niet in chaos en failliet, dombo.
  Je suggereert met je nonensens dat Suriname het virus onder controle heeft. No kari sani gi sma, want Suriname gaat het niet kunnen dragen. Begi gado dat a virus no kon na yu.

  “Waldo 29 maart 2020 at 15:31
  De veerkracht en draagkracht die de Europeanen hebben is in Suriname ver te zoeken.
  ====
  Wat een idiote opmerking. Met veerkracht en daadkracht kan Europa de doden niet tot leven brengen. Veerkracht en daadkracht heeft de regering van Suriname getoond door vooraf maatregelen te nemen. Zijne excellentie de president en de hele regering heeft daadkracht getoond om verregaande maatregelen te treffen. Met biljoenen dollars kunnen de Amerikanen het virus niet onder controle krijgen. Met honderden miljarden euro’s kunnen de Europeanen het virus niet onder controle krijgen en de doden niet beperken. Als klein land heeft Suriname om de bevolking te beschermen zeer drastische maatregelen genomen.”
  ====================================================
  Je suggereert met je nonsens dat Suriname het virus onder controle heeft. No kari sani gi sma, want Suriname gaat het niet kunnen dragen.
  Begi gado dat a Covid 19 virus no kon na yu.


  Maak melding
 63. Deze subalterne school dropouts moeten meteen worden gecorrigeerd. Ze zijn van de straat geplukt en hebben geen benul van wat hun taak is. De fout ligt derhalve bij hun superieuren.
  Ze zouden niet eens een botsing met zeerovers overleven. Laat staan de betwiste gebieden te beschermen. Directeur Nationale Veiligheid, luitenant-kolonel Danielle Veira, gaarne uw aandacht voor deze kwestie terzake. Uw onderdanen vertonen onbehoorlijk/ongewenst/verfoeilijk gedrag. Machteloze burgers (ook al zijn sommigen ongehoorzaam) zouden geen strijd kunnen voeren tegen machinegweren. Ik vraag me in gemoede af WAT deze heren leren tijdens hun training.


  gemodereerd
 64. Ga met je grote smond Tigri gebied terug halen…ja want is al afgepajt stelletje mietjes.
  Ja ik spreek respectloos voor zulke militairen geen respect…beetje burgers op zo’n manier en toon toespreken toch… IDIOTEN


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES