vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLVV pleegt afstemming met zaaizaad importeurs Suriname

LVV pleegt afstemming met zaaizaad importeurs Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus, zal het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) sterker erop moeten toezien dat er geen voedseltekorten ontstaan in Suriname. Vooral in deze tijd waarbij voeding een belangrijke rol speelt in het geheel en het menselijk immuunsysteem versterkt dient te worden tegen het COVID-19 virus, moet LVV garantie kunnen bieden voor veilig en genoeg voedsel.

In verband met deze wereldwijde pandemie heeft minister Rabin Parmessar regelmatig overleg met zijn directie en staf van LVV. Aangezien Surinamers in staat zijn om eigen voedsel te kunnen produceren, wordt ook “zelf planten” gestimuleerd, waarbij plantmateriaal w.o. zaden en ook meststoffen nodig zijn.

Het ministerie heeft afgelopen dagen gesprekken gevoerd met diverse stakeholders in de agrarische sector. Zo heeft op woensdag 25 maart er een gesprek plaats gevonden met de importeurs van zaden in Suriname. Het ministerie is tijdens dit gesprek vertegenwoordigd door Maitrie Jagroep, fungerend directeur Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (ODLOAV), Carmen van Dijk, hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen en de vertegenwoordigers van de afdelingen Groentenonderzoek, Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen en Zaadunit van het ministerie.

De zaad importeurs gaven aan dat geïmporteerd groentezaaizaad en de meststoffen die ze in voorraad hebben, tot nog toe voldoende is om in de behoefte van 3-4 maanden te kunnen voorzien. Er is aangegeven dat er ook een grote vraag is naar goed zaaizaad van lokale groente variëteiten m.n. boulanger, madame Jeanette en antroewa.

Voor de monitoring van het e.e.a. zal er regelmatig contact gehouden worden tussen het ministerie van LVV en de Surinaamse importeurs. Ook is door de vertegenwoordigers van het ministerie toegezegd dat zij alle steun zullen bieden aan de importeurs ter garandering van voorraad zaaizaad en meststoffen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. LVV kleuterklas freubelen er is toch geen valuta om zaaizaad of kunstmest te importeren en Par de misser mag niet gaan vragen anders krijgt hij weer een klap van abrahams.


  Maak melding
 2. Ik zie alleen bruine keskieshies. Waar zijn de zwarte yap yapis ? Waarom willen ze niet werken ? Veel respect voor de bruine Rn yellow keskieshies. Jullie zijn de mensen waar wij in Suriname op bouwen.


  Maak melding
 3. Districtscommissaris (dc) Frederik Finisie van Brokopondo blijft bij zijn standpunt dat de politieke partij die aan de macht is, bepaald en beslist wat gebeurt. “Het gaat niet alleen om contracten en vergunningen, maar het gaat om alles”, zegt de dc. Echter vindt hij dat het accent wordt verlegd in de kwestie waarbij het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) de contracten van bushouders niet meer heeft verlengd. Het is het beleid van elke regering om te bepalen wie wel en wie geen contract meer krijgt.
  ——
  De NDP bepaalt dus wie het contract krijgt. Maakt niet uit wie de goedkoopste is. Ondanks het coronavirus gaat het stelen doodnormaal door. Suriname verder naar de klote. Eerst flink reet likken dan contract krijgen
  Enige redder van dit ondergang is de Chan. Chan bezit alle ingrediënten om Suriname weer tot een woonbare land te brengen. Doen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES