maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLVV-minister intervenieert tussen SLM en exporteurs

LVV-minister intervenieert tussen SLM en exporteurs

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het mogelijk gemaakt dat de Surinaamse exporteurs een spoed onderhoud hebben gehad met de directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) Radjesh Radjkoemar. Deze ontmoeting vond plaats op zaterdag 14 maart op het hoofd kantoor van het ministerie. Het doel van deze meeting had onder meer betrekking op de garantie van de export van de Surinaamse producten, naar aanleiding van de nieuwe aangekondigde maatregelen i.v.m. de Covid-19.

De meeting stond onder leiding van het hoofd van de National Plan Protection Organization in Suriname, Sadhana Janki. Aan deze meeting participeerde enkele leden van de Vereniging van Exporteurs in Suriname, VEAPS, GOPEX NV en anderen. Vooralsnog is bekend gemaakt dat er verbod is op het personenverkeer, echter vindt vrachtverkeer normaal plaats. De exporteurs hebben in overleg met de leiding van de SLM, de mogelijkheden bekeken wanneer de volgende zending kan worden verstuurd en de hoeveelheid aan vracht, meldt LVV.

Zoals bekend exporteert Suriname iets meer dan 10 ton per week aan groente en fruit naar het buitenland en met name naar Nederland. De directeur gaf de garantie dat de vracht indien ready normaal kan worden aangeleverd. De exporteurs mogen hun vracht dus dinsdag 17 maart normaal aanbieden. Radjkoemar deelde aan de exporteurs eveneens mede dat binnenkort de SLM zal vliegen met haar nieuwe toestel de Boeing 777, waarbij er verruiming zal plaatsvinden van de vrachtcapaciteit.

Het ministerie laat verder optekenen dat zij erop zal toezien dat er wel voldoende groente en fruit beschikbaar is voor de Surinaamse samenleving. Deze mening wordt derhalve ook gedeeld door de exporteurs. Gedurende deze periode zal de 100% controle op de zendingen wederom worden ingevoerd, deelde het hoofd van de NPPO mee.

Vanuit het ministerie worden er ook voorzorgsmaatregelen getroffen voor de inspecteurs die de inspectie zullen uitvoeren. De minister heeft vrijdag 13 maart een speciaal COVID-19 werkgroep geformeerd die zal werken aan de verdere bewustwording met betrekking tot de agrarische sector. Het ministerie vindt het belangrijk, dat de samenleving bewust is van het hebben van een eigen moestuin en of gezond gaat consumeren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Goed zo minister. Er is werk veel werk aan de winkel. Deze exportproducten zijn niet alleen heel belangrijk voor Suriname maar ook voor de Nederlanders van Surinaamse afkomst in Nederland!


  Maak melding
 2. Waldo, de meeste surinamers in Nederland kopen geen Surinaams groente en fruit. Het is te duur en meestal uitgedroogd en verrot. Ze wachten totdat het in de aanbieding komt voor minder. Trouwens als nu alles dicht is, hoe dan? Het corona virus komt goed uit voor su, want nu hebben ze weer een excuus om alles te omzeilen. Waar is bouta, zeker in het binnenland vanwege de virus. Geloof me ze zullen de virus van ziekte verschijnsel de schuld geven.


  Maak melding
 3. Kolibri 16 maart 2020 at 12:04

  Waldo, de meeste surinamers in Nederland kopen geen Surinaams groente en fruit. Het is te duur en meestal uitgedroogd en verrot. Ze wachten totdat het in de aanbieding komt voor minder. Trouwens als nu alles dicht is, hoe dan? Het corona virus komt goed uit voor su, want nu hebben ze weer een excuus om alles te omzeilen. Waar is bouta, zeker in het binnenland vanwege de virus. Geloof me ze zullen de virus van ziekte verschijnsel de schuld geven.
  ===
  Een paar zijn open heb ik van mensen begrepen uit Nederland. Je moet naar de grote markten gaan als “highway” in Rotterdam! Verder zou ik echt niet weten.

  Ik heb foto,s van onze president gezien vanuit het binnenland. Hij is continue in contact met zijne excellentie VP Adhin en andere ministers. De regering heeft voorlopige de situatie onder controle. Ik heb alle vertrouwen in hun! Politieke campagne is op een laag pitje nu!


  Maak melding
 4. Waldolulul,

  die onzichtbare zgn. “Volkspresident”, is ongetwijfeld aan het evalueren met die 50 Cubaanse artsen, waar we nooit meer iets van vernomen hebben.

  Maar ze hebben altijd nog dat vooroorlogse, kolengestookte Russische helicoptertje om het binnenland te voorzien van voedsel en medicijnen….toch???

  FAILED STATE is nu een FEIT 🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 5. Waldi
  Ik heb foto,s van onze president gezien vanuit het binnenland
  —–
  Whahahahaha……die vaseline smeerder kijkt te veel naar foto’s. Straks is de didibri samen met jou in de isoleercel van Santo Boma. Tip. Potje niet vergeten.


  Maak melding
 6. Kondremangs
  Bobo Parmessar is aan het kijken naar mogelijkheden om de witte poeder business van zijn neven van Yokohama trading te continueren. ……Rabin je zal altijd in mijn ogen een verrader blijven ouwe metter van me……in 1985 tijdens sociologie zei je altijd dat je DiDiBri nooit en tenimmer zal steunen vanwege die decembermoorden ….evenals je vrouw tsie A foeng die mijn collega Spaans was op Havo 2. ……kunnen we tenminste betaalbare Surinaamse groentes kopen in ons eigen land. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 7. Ik plant zelf Amsoi hier groeit de hele winter er is genoeg te eten in Nederland voor de komende 100 jaren .

  Heeft NDP nog bruine bonen en uien in de pakketten van 150 SRD wel eerst melden bij Abrahams of Doehkie Ocer NDP Kernkamp weg voormalig dieren tuin .


  Maak melding
 8. Ik koop geen Surinaamse producten alles groeit hier in kassen en gumawiri en klaroeng groeien als onkruid dus wie in de zomer oogst en invriest heeft in de winter en lente gezonde bladgroente van eigen bodem.


  Maak melding
 9. Kolibri 16 maart 2020 at 12:04
  ====
  Suriname is een gezegend land. Als je de auto pakt en je rijdt de kwatta weg richting vijfde rijweg. Dan zijn er tientallen landbouwers die dagelijks verse groenten en fruit langs de weg verkopen. Verder kan je ook vis, kip en eend langs de weg kopen. Bij weg naar zee op de hoek kan je kip en eend laten slachten en mee naar huis nemen. Gemiddelde Surinamers hebben geen grote freezers thuis om groente etc in te vriezen. Ze kopen meestal voor een hele week. Dus wat plaatselijk eten betreft hebben wij voldoende!


  Maak melding
 10. Waldo 16 maart 2020 at 15:27
  Kolibri 16 maart 2020 at 12:04
  ====
  Suriname is een gezegend land
  —-
  Boeler vaseline smeerder…..dat Suriname een gezegend land is weet iedereen. Maar 90% van het volk pinaart. Het land is afgelopen 10 naar de absolute ondergang gebracht. Kinderbijslag srd 50=is niet eens 5 euro per maand. En de koers stijgt nog steeds. Belachelijk.

  In Nederland zeggen ze spring voor de trein en in Suriname spring van bosje brug. De keuze is aan jou.


  Maak melding
 11. @ Waldo … je hebt tientallen Varkens verkracht in Ned. en in Su. !!!! Niet ontkennen …. VIEZERIK !!!!!!!!
  Ben je ook de VERKRACHTER van de honden in het dierenasyl achter de Cultuurtuinlaan.

  Volk: let op uw katten, kippen, eenden, kalkoenen, toke’s …. @ Waldo is Coming !!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. mul 16 maart 2020 at 18:16
  @ Waldo … je hebt tientallen Varkens verkracht in Ned. en in Su. !!!! Niet ontkennen …. VIEZERIK !!!!!!!!
  ——-
  Whahahahaha……..@Mul, ik ga stuk hier. Die boeler vaseline smeerder alis varkens verkrachter. Whahahahaha.


  Maak melding
 13. Radjkoemar deelde aan mee dat binnenkort de SLM zal vliegen met haar nieuwe toestel de Boeing 777,
  —-
  Whahaha….wat een joke. Ben benieuwd wat deze 50ste directeur bedoeld met binnenkort. Sinds eind november is dat toestel stil en aan roest onderhevig. Alleen econoom gob ziet het toestel oefenrondjes maken, de rest niemand. Wat een regelrechte afgang zeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES