DSB accepteert voorlopig geen geldopnames en stortingen tot SRD 3000 aan kas

27
DSB wil SRD 221 miljoen binnenhalen door nieuwe aandelen uit te geven

Ingaande vandaag neemt ook De Surinaamsche Bank (DSB) extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken en om de continuïteit van haar dienstverlening te garanderen. De dienstverlening aan de klanten vanuit de kantoren blijft van kracht met aanvullende maatregelen. DSB vraagt haar klanten zoveel als mogelijk gebruik te maken van elektronische betaaloplossingen zijnde: Internet Banking, Mobile Banking App, ATM en POS-apparaat. Klanten worden verzocht zo min als mogelijk persoonlijk naar de bank te komen.

Geldopnames en stortingen tot een bedrag van SRD 3000 worden voorlopig niet meer aan de kas geaccepteerd. Hiervoor worden de klanten verwezen naar de ATM of om zich op een later tijdstip, wanneer de situatie zich weer heeft genormaliseerd, weer te melden. Uitzondering hierop wordt gemaakt voor 60-plus klanten die van hun eigen rekening geld willen opnemen.

Daarnaast worden in de branche alleen klanten geholpen als zij een afspraak hebben gemaakt via de afsprakenkalender op de website van de bank www.dsb.sr. Er worden voorlopig ook geen handen meer geschud en het gebruik van handsanitizer wordt aangeraden.

Indien een klant waarneembare ziekteverschijnselen van het coronavirus (hoesten en/of niezen) vertoont, dan zullen wij helaas genoodzaakt zijn de klant te verzoeken de bank te verlaten. “Wij adviseren de klant om de huisarts te bellen voor zijn/haar persoonlijke zorg en zorg voor zijn omgeving.”

DSB bekijkt van dag tot dag wat ervoor nodig is om zo gezond en kwalitatief mogelijk te kunnen blijven bankieren. Mogelijkerwijs zullen bijkomende maatregelen getroffen worden indien de situatie in Suriname verder verslechtert.

27 REACTIES

 1. Een prima maatregel van de DSB. Verder moet men klanten stimuleren om alleen met pin te betalen in winkels etc. Hoe minder contant geld hoe beter. Suriname moet snel gaan digitaliseren.


  Maak melding

 2. Het is nu 6.08 uur in Suriname en 10.08 uur in Nederland. Ik stop vanaf nu voor een halfuurtje met reactie . Als mensen toch doorgaan met ordinaire opmerkingen, dan ga ik wel reageren! ik betaal altijd met gelijke munt, ongeacht wie dat is.
  groetjes en een fijne dag!


  Maak melding

 3. 16 Mar, 05:12
  Finabank NV zal haar klanten in aanmerking laten komen voor uitgestelde betaling als ze kunnen aantonen dat hun reguliere kasstroom door de gevolgen van het Covid-19 virus in gedrang is gekomen. Dit geldt voor alle klanten van de bank, verduidelijkt algemeen directeur Eblein Frangie tegenover Starnieuws.

  Dit is ook een goed initiatief van de Finabank, hoop dat mensen geen misbruik gaan maken om te betalen!


  Maak melding

 4. Waldo 16 maart 2020 at 10:09
  —-
  Ik adviseer je om toch te schrijven en vooral niet stoppen. Vanuit de isoleercel kun je niet schrijven. Daar ga je alleen maar vaseline insmeren. Wellicht je nieuwe beroep.


  Maak melding

 5. Nu is t kap en timmer seizoen geopend.heb je bonje met iemand,kijk uit dat je niet gekapt wordt,of een hamerslag krijgt.in Nederland is het schiet seizoen in remise.


  Maak melding

 6. Agoetigri
  Mul
  Flyer
  Hebben jullie die toiletten van de Nederlanders al schoongemaakt. Anders wordt jullie uitkering stopgezet!
  ====
  maar geen probleem voor jullie, voldoende stront te eten in de riolen!


  Maak melding

 7. @ Koos
  Voor alle landen met een goed en eerlijk bestuur is digitalisering het beste en een vanzelfsprekendheid
  MAAR
  voor een land waarbij diefstal wordt aangemerkt als lening en waarbij de individuele bank weinig tot niets te zeggen heeft, of eventueel het zelf ook niet zo nauw neemt met de waarheid een eerlijkheid is het de weg naar de ondergang.
  Ik zal het met een klein voorbeeld proberen uit te leggen.

  Stel een bank heeft in kas SRD 50.000,=
  Dezelfde bank heeft van klanten in bewaring gekregen SRD 20.000 en de klanten willen te allen tijde over dit geld kunnen beschikken (via pinpas of in bankbiljetten)
  Alle andere posten op de balans laat ik gemakshalve buiten beschouwing, aangezien deze geen bijzondere rol spelen

  De bank kan nu in bankbiljetten Maximaal SRD 30.000 uitlenen ( 50.000 – 20.000)
  Als de liquiditeitseis 10% bedraagt dan kan de bank maximaal.
  SRD 5.000.000 uitlenen
  (Dit percentage geeft aan hoeveel procent van je direct opeisbare tegoeden je direct moet kunnen voldoen)

  Nu komt het
  Als een minister die geld nodig heeft en de governor (en andere directieleden van de centrale bank, als die iets te zeggen hebben) in zijn zak heeft kan de liquiditeitseis gaan verlagen.
  Hierdoor kan de bank nog meer gaan uitlenen aan hem of haar
  Twee gevolgen
  1. banken kunnen over de kop gaan en het publiek is zijn geld kwijt
  2. het geld zal in waarde gaan dalen.

  iets anders waar ik mij, als ik meer geld op 1 bank zou hebben dan waar de bank voor garant staat, (in Nederland oa dankzij Wouter Bos € 100.00) is de finaciele positie van banken
  Door de klappen op de beurs zie je dat de waarde van de banken fors is ingezakt.
  dit komt onder andere door verkoop van bankaandelen door beleggers en door het instorten van de waarde van de beleggingen van banken,
  Banken komen zwaar in de problemen
  Vorige week schreef ik dat de FED (stelsel van centale banken in de VS),van de een op de andere dag de rente met 0,5% heeft laten zakken. Dit weekend kwam er een VOL procent bij.
  Normaliter is het 0,25% en dat na veel keren hierop te hebben gezinspeeld.
  Nu bam 1,5% in anderhalve week. BOE 0,5 %
  De ECB heeft niets gedaan, mevrouw Lagarde sinds een half jaar? bestuursvoorzitter heeft zich alleen vergaloppeerd in haar uitspraken, maar kan de rente niet laten zakken
  Ze zijn daar echt bang voor het instorten van de wereldeconomie. Pas als het corona-virus zich niet verder verspreid zal men langzaam maar zeker de balans kunnen gaan opmaken.
  Oftewel, ik wil niemand oproepen in Suriname, ik zou wat geld van de bank halen
  Als je meer hebt dan waar de centrale bank garant voor staat zou ik het bij verschillende banken onder brengen. Alles daarboven zou ik weghalen.


  Maak melding

 8. Waldo 16 maart 2020 at 10:09
  Het is nu 6.08 uur in Suriname en 10.08 uur in Nederland. Ik stop vanaf nu voor een halfuurtje met reactie .
  ..
  Waldo 16 maart 2020 at 10:14
  Waldo 16 maart 2020 at 11:16
  Waldo 16 maart 2020 at 11:32
  Waldo 16 maart 2020 at 11:35
  Waldo 16 maart 2020 at 11:36
  ============
  Klokkijken is een probleem en beloftes zijn er om te schenden.
  Gevolg het gaat gewoon door met de inhoudsloze en onbeschofte vervuiling.


  Maak melding

 9. Agoetigri 16 maart 2020 at 11:07
  Waldo 16 maart 2020 at 10:09
  —-
  Ik adviseer je om toch te schrijven en vooral niet stoppen. Vanuit de isoleercel kun je niet schrijven. Daar ga je alleen maar vaseline insmeren. Wellicht je nieuwe beroep.@@@

  Klaas de Groot als je goed leest agoebere die heeft duidelijk aan Waldo gevraagd om te blijven reageren of heb ik het mis.


  Maak melding

 10. Waldo 16 maart 2020 at 13:21
  En jij neemt de rest van dat tuig in bescherming. Ik had een ultimatum gesteld.
  —–
  In Santo Boma kennen ze geen ultimatum. Daar wordt je samen met didibri doorlopend behandeld. Wees voorbereid.


  Maak melding

 11. Oooh oooh sinds ene Waldo zijn intrede op Waterkant net heeft gedaan is het niveau van de reacties tot een bedenkelijk lager niveau gedaald. Sommige mensen op deze site moeten maar gaan leren te reageren op een normale en fatsoenlijke manier zonder dat er emoties bij komen kijken. De discussies op waterkant net dreigen volledig te escaleren naar een LBO niveau. Natuurlijk uitgezonderd de personen die ik niet hoef te noemen die altijd een zinvolle bijdrage leveren. Een discussie panel is geen scheld panel om jou frustraties te uiten doormiddel van schuttingtaal en scheldkanonades waarvan zelf de honden geen brood lusten. Kom op mensen je kunt kritisch naar elkaar toe zijn , maar hou het netjes en beschaafd.


  Maak melding

 12. Freddyyy 16 maart 2020 at 14:43
  Oooh oooh sinds ene Waldo zijn intrede op Waterkant net heeft gedaan is het niveau van de reacties tot een bedenkelijk lager niveau gedaald.

  Boeler vaseline smeerder…..ik twijfel of je hier wel goed kan gedragen. In Santo Boma heb je geen keus.


  Maak melding

 13. Laat Me 16 maart 2020 at 13:27

  Agoetigri 16 maart 2020 at 11:07
  Waldo 16 maart 2020 at 10:09
  —-
  Ik adviseer je om toch te schrijven en vooral niet stoppen. Vanuit de isoleercel kun je niet schrijven. Daar ga je alleen maar vaseline insmeren. Wellicht je nieuwe beroep.@@@

  Klaas de Groot als je goed leest agoebere die heeft duidelijk aan Waldo gevraagd om te blijven reageren of heb ik het mis.
  ====
  Dankjewel, je ziet vanwaar die rotzooi komt , als je oogkleppen hebt dan zie je niets meer! En zijn zo hoooooooog geschoold! baja! welke universiteit zou dat zijn!


  Maak melding

 14. Waldo 16 maart 2020 at 14:57
  ——
  Boeler vaseline smeerder, welke universiteit heb jij en didibri bezocht. In Santo Boma krijgen jullie gerichte lessen. No spang. Potje niet vergeten.


  Maak melding

 15. Over het algemeen neemt de besmettelijkheid van virussen af in een warmer klimaat (zoals nu in SU). De patiente die besmet is heeft het virus in het koudere NL opgelopen. Het is goed dat er in SU bepaalde maatregelen genomen worden om een mogelijke verdere verspreiding v.h virus tegen te gaan maar men moet niet paniekerig raken en overdreven maatregelen nemen.

  De persoonlijke hygiene in acht nemen (zoals bijv. vaker de handen wassen), wat afstand houden tot andere mensen en bouwen aan je eigen weerstand door voldoende groente en fruit te eten moet voor de meeste mensen voldoende zijn.


  Maak melding

 16. Kondremangs
  Goede maatregel aan de ene kant. …dan kunnen de grijpgrage klauwen van DiDiBri en zijn boevenbende niet aan de zuur verdiende centen van de hardwerkende surinamers komen. …..Trouwens moni no de. …..je moet nu hopen dat de prijzen niet meer stijgen. ..mindri moeng. ….en velen denken nu na hoe ze het zullen redden tot eind van de maand. ….maar geen nood. ..DPS gaat helpen van onze eigen belastingcenten. …..DiDiBri Pakketten Service. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 17. Vrijdag zei premier Mark Rutte dat de Nederlandse economie een eerste “dreun” van 90 miljard euro kan opvangen.
  ************************************
  De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse stelde voor dat Nederland de 19,5 milj. kon houden als vorm van Sur. Ontwikkelingshulp aan Nederland. Tralalalalalalala !!!!!!!!!!!!!! Commentaar overbodig !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. Pico,
  de Nederlandse overheid zal altijd bijspringen om de banken in Nederland niet te laten omkieperen.
  Als het zoiets wordt als de DSB en SNS zijn de aandeelhouders en de beleggers het haasje.
  Dit zal ook voelbaar zijn bij de pensioenfondsen die aardig wat belegd hebben in bijvoorbeeld ING
  Hopelijk, voor mij, zal dezelfde scenario volgens voor de ING ten tijde van de bvankencrisis


  Maak melding

 19. Waldo
  Agoetigri
  Mul
  Flyer
  Hebben jullie die toiletten van de Nederlanders al schoongemaakt. Anders wordt jullie uitkering stopgezet!
  ****************************************
  V…..N….R @ Waldo … je hebt het telkens over GGD en nu over stopzetten uitkering.

  Je verraadt je smerige … paarse leugenachtige karakter. Je woont niks in Suriname … smerige uitkeringstrekker.

  Als de Hollanders die jij { en andere paarse uitschotten } uitschelden niet te VRETEN gaven,
  rest je in de varkenshokken van boeren …. varkens …. te n….. !!!!!!!

  Ik woon sinds jaar en dag in Suriname …. na jarenlange verblijf in Nederland, Amerika en Sri Lanka { Ceylon }. Simbad the Sailor.

  Excuse me: waar ik gewoond en gewerkt heb gaat je geen mallemoer aan …. V…..N….. !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Pico
  Alleen vanwege het maximaliseren van op te nemen gelden van je tegoeden zou ik in principe al mijn geld willen opnemen.
  Alleen de vraag “hoeveel bedraagt mijn saldo? Want 2 miljoen kun je niet zomaar opnemen”
  Ook door de geldontwaarding (appreciatie zoals je uiteen had gezet) zou ik het opnemen en trachten gelijk om te zetten in valuta zodat ik enigszins de schade beperkt kan houden.
  Verder kan ik jou posting volledig begrijpen. Hopelijk wordt je door RobG niet uitgemaakt voor een niet liefhebbende persoon die bezig is de Surinaamse economie ten gronde aan het richten is


  Maak melding

 21. mul 16 maart 2020 at 17:06
  —–
  Boeler vaseline smeerder heeft nu echt last van de Agoesydroom zo te zien.
  Er zijn 3 opties over
  1. Laten opnemen in GGZ
  2. Voor de trein springen
  3. Als de boeler vaseline smeerder in Suriname is dan bosje brug.

  Moro yepi no de.


  Maak melding

 22. Agoetigri
  Mul
  Flyer
  Hebben jullie die toiletten van de Nederlanders al schoongemaakt. Anders wordt jullie uitkering stopgezet!
  ====
  maar geen probleem voor jullie, voldoende stront te eten in de riolen! GGD wacht op jullie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.