zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenNatuurPompgemaal Wageningen stilgelegd vanwege hoge zoutgehalte Nickerierivier

Pompgemaal Wageningen stilgelegd vanwege hoge zoutgehalte Nickerierivier

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft besloten de pompen van het pompgemaal te Wageningen stil te leggen. Tot dit besluit is overgegaan vanwege de springvloed van de afgelopen dagen. Het zoutwater is via de zee ook de Nickerierivier binnengestroomd waardoor de zoutgrens zich heeft verplaatst tot voorbij het pompgemaal Wageningen.

Het maximum aan zoutgehalte dat onze rijstlijnen aankunnen is maximaal 650 milligram per liter. Op woensdag 11 maart 2020 is er zelfs een zoutgehalte van 2400 milligram per liter water gemeten. Dit is ver boven het zoutgehalte dat onze rijstlijnen aankunnen. Verder pompen zou dus resulteren in het vernietigen van de aanplant in de Middenstandspolder en het Wageningen gebied.

Het zoutgehalte in de rivier zal dagelijks door LVV gemeten worden. Indien blijkt dat deze op het gewenste niveau is en de aanplant niet beschadigt, zal worden overgegaan tot het pompen vanuit het pompgemaal te Wageningen. De boeren in Suriname die in het gebied nog irrigatie water nodig hebben kunnen dan weer hierover beschikken.

In Wageningen en de Middenstandspolder zijn er nog enkele boeren die vanwege het watertekort later dan, door het ministerie vastgestelde inzaaischema hebben ingezaaid. Ondertussen is de voorjaarsoogst 2020 in verschillende delen van het district van start gegaan. Het ministerie doet wederom een dringend beroep op de Surinaamse boeren om zuinig om te gaan met irrigatiewater.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. Het zoutgehalte in de rivier zal dagelijks door LVV gemeten worden. Indien blijkt dat deze op het gewenste niveau is en de aanplant niet beschadigt, zal worden overgegaan tot het pompen

  ——
  Stel voor dat het zoutgehalte zo blijft. Heeft de regering dan een plan B? Zeker niet. De regering heeft totaal geen beleid ontwikkeld. Soso foefoeroe deng mpp sabi. Didibri kijkt niet verder dan zijn pinokkio neus. Fles black label is belangrijker voor hem. En Zoals vele keren worden de arme boeren aan hun lot overgelaten.


  Maak melding
 2. Agoetigri 13 maart 2020 at 15:06
  Je lult weer uit je nek.
  Die arme rijstboeren zijn tig keren rijker dan jij.
  Wanneer je niet verstandig kan reageren houd dan je……


  Maak melding
 3. NO NONSENSE. 13 maart 2020 at 18:02

  Not nonsens…. gekropen uit didibri reet?. De pellerij houders profiteren in Nickerie het meest. De boeren de hebben geen keus en moeten het doen met de middelen die hun ter beschikking staan. Weet jij wat kunstmest kost en wie importeert tegen welke koers? Lult niet als je niet weet. Tip….kruip snel terug in …..


  Maak melding
 4. Het duurt 6 jaar voordat een nieuw rijstgewas ontwikkeld kan worden. Rijst dat bestand is tegen hoge zoutgehaltes is in de toekomst.
  Misschien bestaat het al in het buitenland.Misschien moet er een grote meer komen als water reservoir.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES