vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenGezondheid'Suriname wil internationale vluchten beperken vanwege coronavirus'

‘Suriname wil internationale vluchten beperken vanwege coronavirus’

-

Does Travel & Cadushi Tours

De autoriteiten in Suriname zijn voornemens om het aantal internationale vluchten op Suriname drastisch terug te brengen. Dit als onderdeel van maatregelen die genomen zullen worden om een uitbraak van het coronavirus te minimaliseren, meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) zojuist.

Welke vluchten dat zijn en uit welke landen wist de krant niet te achterhalen. Wel schrijft dWT verder dat de regering heeft besloten om extra militairen naar de grenzen te sturen en de controle op lucht- en zeehavens te verscherpen.

De VS heeft al een dergelijke beperking. Vanaf zaterdag 14 maart geldt dat reizigers uit het Schengengebied, waar Nederland onder valt, de Verenigde Staten de komende dertig dagen niet in mogen.

Vrijdag is er een persconferentie in Paramaribo waarbij de Surinaamse vice-president Ashwin Adhin de maatregelen bekend zal maken. Daarbij is het niet uitgesloten dat ook besloten wordt dat scholen zullen worden gesloten, aldus dWT.

In Nederland was er donderdag crisisberaad waarbij een aantal maatregelen zijn aangekondigd. Zo mogen bijeenkomsten met meer dan 100 mensen tot 31 maart niet doorgaan. Scholen blijven nog wel open.opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

37 REACTIES
 1. Zou niet weten welke vluchten ze zullen sropzetten. Klm,Tui en slm die 2 tot 3 keer per week vliegen, denkt toch niet dat ze de deviezen van deze touristen te grabbel gooien. Al brengen deze mensen het coronavirus mee naar su, maar zo een handeling zullen ze niet doen, euro’s en dollars hebben ze hard nodig, deze regering gaat toch over lijken..

  Probeer het wanica ziekenhuisje te onderzoeken want daar zijn die corona patienten ondergebracht.

  Dat ze de verkiezing zullen uitstellen komt hun mooi van pas die coronavirus. Deze virus kan jaren duren, is zelf gecreëerd door die chinezen, dus zullen deze gasten nog jaren aanblijven.zitten.


  Maak melding

 2. Vanwege Coronavirus in Azië gaat de klm extra vliegen naar de Antillen en in die regio. Welke vluchten zal Suriname schrappen? Dubieuze didibri vluchten moeten sowieso geschrapt worden.


  Maak melding

 3. Wendywentelteef,

  Maar jij staat nog regelmatig te bedelen om een voedselpakket, afkomstig uit ……. 🥳

  Ik zeg jou……de prijzen worden bij de finish uitgereikt en niet 1 meter ervóór.

  FED en IMF hebben de geldkraan al dichtgedraaid.
  FITCH/ MOODY’S en S&P hebben Suriname een JUNK-STATUS beoordeling afgegeven.

  Nederland AAA status.

  Kwijn lekker, kansloos, weg in die corrupte, criminele FAILED STATE.

  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 4. @Wendy
  Je kraamt weer grote onzin uit.Men hoeft helemaal niet te hamsteren want de winkels hebben genoeg voorraad in de magazijnen en het merendeel van de produkten worden in het land zelf geproduceerd En welke landen gaat Nederland smeken? Je wilt zo graag participeren op dit forum om misschien interessant te doen? Je weet gewoon niks af van Nederland.Een land waar je ws dolgraag zou willen wonen maar je bent te dom voor Nederland.Je zou hier constant worden uitgelachen door de Nederlanders en door de Surineds.Want domheid heeft in jouw persoon gestalte gekregen.


  Maak melding

 5. De winkels in Suriname zijn vol met producten omdat NDP het goed doet met de koers van 1 euro op 13 SRD .
  Een blik tomaten sadien 31.50 SRD NDP prijs .
  Wij hoeven verlopig niet te eten alleen water drinken is al genoeg .


  Maak melding

 6. Wendy je wel niet planten in Suriname maar wel lekker eten ,plant jij de groenten in Suriname .
  Ik hoop dat je groenten eet want dat is nu goedkoop ,je hoeft geen kip te eten .


  Maak melding

 7. @Wendy….eerst kijken dan zeiken.
  Heb je het volk van Suriname al voorbereid op de dood? Nog niet, dan zou ik snel gaan doen. Van de hele wereld is Suriname een Hoogrisicoland wat betreft gezondheidszorg. Laatste 10 jaren is praktisch niets geïnvesteerd in deze sector. Er zijn miljoenen ingepompt zonder zichtbare resultaten. Soso njang patu. Halve projecten worden gerealiseerd om weer in verval te raken.

  Bij elke scheet is didibri en co in Cuba voor medische check. Vertrouwen in eigen kunnen is zero.

  Maar gelukkig is er hoop. Dreamteam komt eraan. Begin te wennen aan oranje kleur.


  Maak melding

 8. Wendy 13 maart 2020 at 10:12
  Alles dat vanuit schiphol komt. Daar is zo goed als leeg.
  Ik zei jullie nederland gaat landen die ze zoveel leed aan heben gedaan smeken. de schappen raken al leeg. Ze hamsteren al. De arme mensen kunnen niet hamsteren. Voedselbank gaat niets hebben. Maken jullie je borst alvast nat.

  —–
  Het arme volk in Suriname wil ook hamsteren, maar een blikje sardien kost al 31,50. Oke…. vooruit 2 blikjes hamsteren voor de hele maand. Meer kan niet.

  Didibri ligt lekker in zijn hangmat met een fles black label en wenst het volk slapeloze nachten toe. En terecht.

  Ik ben benieuwd voor wat Damaru nu bang is. Koersstijging of corona?


  Maak melding

 9. De winkeliers in Suriname hamsteren, immers ze kunnen niet veel verkopen vanwege de stijging van de koers. Dit zal alleen de minder bedeelden hard treffen. De gegoede burgers gaan naar Choi’s of Tullip. De rest zit als een zombie voor zich uit te staren. Een aantal zaken staan nog recht overeind: de behandeling van de beroepszaak tegen de moordenaar en drugsveroordeelde crimineel, de verdwenen miljoenen van CBvS, het verhoor van mini-ster Boefdraad, het onderzoek verdwenen miljoenen bij Carfesta en Naschoolse Opvang, 60 personen zullen gehoord worden, de behandeling de zaak van Yrikt, de betaling van de schulden bij de brandstofleveranciers, de precaire situatie van de gezondheidszorg, de geconstateerde valse start van de verkiezingen volgens de voorzitter van OKB, de bevloeiing van de rijstgronden in Nickerie, het kunnen indammen van de corona pandemie, de uitbetaling van de pensioengelden aan de seniorenburgers, de aanpassing van de salarissen, en, enz. Kortom, het is niet aan de oppositionele partijen om dit soort problem op te lissen, maar eerder aan de stelende regering. Wendy, heb je melk gehaald voor de aanstaande Bakroe van Waldo en Jou. Noem hem WW, en laat hem door een nederlander adopteren, dan komt het goed met hem. Waldo en jij kunnen naar Atjoni verhuizen, daar heeft Waldo een koelkast vol lekkernijen voor je. Be nice and have a nice day!


  Maak melding

 10. Vraag mij af of Wendy leest voor ze het verzend haar woorden ik heb drie kilo sinas gekocht lekker vitamine C .Ik eet kwaliteit kip ik ga iedere dag eten ineens maak jij jou druk over” armen “vreemd hoor.


  Maak melding

 11. Alvast reizen met Amerika als vertrek weren want het zhs personeel en bemanning vh vliegtuig waar die vrouw die in Guyana mee in contact is geweest zitten nu in quarantaine lees ik op starnieuws.
  Wendy heeft last van dr Bilhasia ze zou moeten weten dat we ons hier prima kunnen redden zonder Suriname en e Surinamers maar dat sommige Surinameers en Suririname niets kunnen zonder Nederland. Niet eens dromen.
  Zonde van de Fauna in Suriname als Wendy elke dag Boomkip eet ze denkt kip tang kip.
  Ik maak me niet druk of en wanneer Corona in Suriname is ik hoop dat het mijn deur voorbij gaat. Ik heb 3 vriezers dus heb ik niet als Wendy haar familie voedselbank nodig. Wendy dr familieleden werken als vrijwilligers bij de voedselbank en jatten spullen voor zichzelf en om te posten naar Wendy en soortgelijke ratten vandaar dat ze Nederland zo in de gaten houden.


  Maak melding

 12. Ik heb zo’n schik met allen hier die reageren op de posts van Wendy Wijdbeens met haar verstandelijk gebrek.
  Jongens laat Wendy aub met rust. Wendy werkt bij mij op het kabinet in de functiegroep ‘benenwijd’.


  Maak melding

 13. @Dezus Christoez, man man man, is de stank nog te dragen man. Neem een mondkap of liever een gasmasker. Wanneer krijgt ze promotie, en wat heeft dat panorama jou tot nu toe gebracht. Kijk uot voor las ede Waldo.


  Maak melding

 14. Mokro,
  Daar noem je me één; Waldo, samen met nog wat anderen mijn steun en toeverlaat in het overzeese.
  Stereotypering voor NDP-diehards; kortom, kortzichtig en bekrompen. Hen die te vuur en te zwaard voor mij in de verdediging gaan. Zo heb ik ze graag.
  Het doet mij deugt om te zien hoe zij ondanks hun verstandelijk handicap anderen toch op de kast jagen.


  Maak melding

 15. ha ha ha! ze wachten gewoon op wat Nederland doet en daarna doen zij het tegenovergestelde en als het niet anders kan precies hetzelfde.

  liever goed gestolen dan slecht bedacht. ha ha.


  Maak melding

 16. Bouta de moordenaar wil trump kopieeren.Trump is de domste president in de geschiedenis van Amerika en bouta is zijn kopie ervan.2 idioten zijn het met een IQ van 0,0.


  Maak melding

 17. Algemeen Dagblad
  Er zijn in Nederland de afgelopen 24 uur vijf mensen aan COVID-19 overleden. Er kwamen 190 nieuwe besmettingen met het coronavirus bij. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen op 804 en het aantal sterfgevallen op tien, meldt het RIVM in haar nieuwste update.

  Ik vraag mij af of die leeghoofden uit Nederland die nu allerlei opmerkingen maken richting Suriname, weten wat voor ernstige situatie bij hun daar is op dit moment! Ik zou ze adviseren om een beetje mee te leven met deze mensen uit respect.


  Maak melding

 18. Ray 13 maart 2020 at 15:23

  Je stond zelf ook niet vooraan bij het uitdelen van hersencellen als je niet snapt wat de impact van dit virus kan zijn in een land met gebrekkige gezondheidszorg.


  Maak melding

 19. Internationale vluchten?
  Maar dat is de klm en de slm en de passagiers zijn surinamers en de dupe zullen de surinamers zijn.
  Trumpie heeft internationale vluchten geschrapt ,wat zal gebeuren wanneer die landen alle vluchten vanuit amerika gaan aflasten?!Of denkt trump dat hij alleen voor het zeggen en bepalen heeft.Denkt die idioot.
  dat hij de god hier op aarde is?
  Volg cnn nieuws,mensen die in de verboden landen vertoeven waar de vluchten niet meer naar amerika mogen landen vanaf 12 in de nacht moeten nu connectie vlucht via engeland zoeken om naar amerika terug te reizen.Hun is gevraagd of ze veiliger zijn in amerika voor de corona virus wanneer ze eenmaal terug zijn .Hun antwoord is dat ze overal onveilig zijn want coronavirus kent geen grenzen.
  Amerika eens de machtigste land in de wereld gaat onder trump straks gerekend worden tot een derde wereld land.En kijk wie zijn vb wil volgen….de van moord veroordeelde lijder bouta.Soort zoekt soort.Beiden idioten.


  Maak melding

 20. @Robles
  Wat is nieuw hier@Robles?!
  Neergaans elke dag sterven patienten in Suriname omdat er geen medicijnen zijn,geen apparatuur aanwezig is en specialisten ontbreken.
  Mensen moeten om donaties lopen bedelen om hun geliefden naar Cuba te sturen voor behandeling!
  Kom niet doen alsof coronavirus het einde van de surinamers betekent.bouta zorgt ervoor dat de surinamers tijdens zijn lijderschap uitgeroeid zijn..
  Klootzak, waar is het geld die bouta en boefdraad van de surinamers stelen?!
  Het geld is bedoeld voor het bestrijden van deze rampen en niet voor hun gemak.
  Zo dus @Robles,pe a moni de?!


  Maak melding

 21. @Robles
  Een crimineel is lijder van het land Suriname
  Waarom denk je dat het goed zal gaan met Suriname?!
  Oh, ik snap het.God heeft je expres niet gezegend met hersencellen en ik neem Hem het niet kwalijk.


  Maak melding

 22. De pers was opgeroepen voor een persconverentie maar door nog niet alle afgelegde stappen op de plek is de mededeling door de vuile mp verdaagd naat Su tijd half 3 Ned tijd half 7 Maar waar is didibri al een paar dagen? Heeft hij koorts en hoest hij ?


  Maak melding

 23. @Waldo,

  Gelukkig hebben we Rutte aan het stuur en geen Bouterse.
  Bouterse zal jullie rechtreeks naar de verdoemenis brengen, bij een Corona uitbraak.


  Maak melding

 24. In het Bigi Pan gebied heerst een erge droogte de mensen hebben geen drinkwater. Wendy en consorten mogen best wat van hun luxe leventje inleveren of opofferen en die mensen wat water bezorgen.


  Maak melding

 25. De directeur van BOG beweert dat Suriname covid-19 vrij is. Ik beweer, Suriname kan nooit Covid-19 vrij zijn. Elias en de rest kunnen vlak voor de verkiezingen geen extra slecht nieuws erbij hebben. De gezondheidzorg in dat land ligt op intensive care, de bevoorrading middelen en medicijnen alsmede overige medische attributen is minimaal of inmiddel al gestopt. Met de uitbraak zullen de ouderen in Suriname bij bosjes doodgaan. Het is kwestie van tijd. Medici vluchten het land uit, het is zo erg dat eentje zelfs bereid is om een baan op een MBO verpleegkunde opleiding te accepteren, alleen om Suriname te kunnen ontvluchten. Sommige Surinaamse intellectuelen zijn hun titel niet waard. Ze kunnen het beter overlaten aan de overgebleven paarse criminelen en hun heil elders zoeken. Het land is vervloekt.


  Maak melding

 26. hopelijk zal dit de les zijn voor ons surinamers ,ik zag dit alles al 10 jaar terug aankomen .
  kijk maar naar die paarse vloek, zezullen het nu ook allemaal voellen met de hoge prijzen, wel ,pienaren jullie meer ,dingen moetten nog duurder worden zodat ook de paarse kleur het voelt, die gasten zijn allemaal armzaaiers en leeglopers met de grootste bek net blffende honden ,en dan moet je ze zien op straat ,schreeuwen de gekste dingens en geen respect voor andere partijen, domme ongeschoolde parasieten van bouta,
  wel ,,I love my live ,ben eerder bang voor corona dan bouta,ben benieuwd wat VP gaat kraaien uit zn reet


  Maak melding

 27. Adhin kan alleen bagger van verrotte uien, aardappelen en knoffelook spuien. Feiten verdraaien en gebakkenlucht verhalen vertellen is standaard bij de paarse ratten. Iets goeds kun je niet verwachten van deze graaiers, verdraaiers en naaiers.


  Maak melding

 28. Trump is dom maar hij ziet nederland als stuk poep. Net goed.
  Is het niet een nederlander die covid 19 naar Cur heeft gebracht?????????????
  Jullie worden volgende Italië.


  Maak melding

 29. Inderdaad is de situatie in Nederland niet te onderschatten. Het is in ieder geval niet een situatie die is ontstaan door slecht beleid maar door overmacht. Het hamsteren van producten is helemaal niet nodig want er is genoeg aanvoer van producten en gelukkig doet niet iedereen hier aan mee.

  In ieder geval ben ik liever In Nederland waar het virus planmatig wordt aangepakt en men zich van bewust is dat gedegen voorlichting cruciaal is. Er zijn al miljoenen euro’s toegezegd uit de Staatskas om het virus te bestrijden, ondanks het risico op een economische terugval. Het geeft wel een veiliger gevoel dan in een land te zitten waar de staatskas leeg is, de gezondheidszorg niet op niveau is, ziekenhuizen geen capaciteit zullen hebben als de pleuris echt uitbreekt, en het ergste van alles; als je niet kunt rekenen op beleidsmatige aanpak van zaken.

  Voor Suriname hoop ik in ieder geval dat het meevalt en dat ze niet te maken krijgen met een grote verspreiding van het virus. Uiteindelijk kennen we daar altijd wel iemand!


  Maak melding

 30. Beste mensen
  Ik vind triest te horen dat we als surinamers zo met elkaar omgaan .
  Ik hoor alleen het beschuldigingen naar elkaar toe wie fout is geweest of de schuldige van het geheel is.
  Wat ik niet hoor is dat er nagedacht wordt voor oplossingen.
  Weet je waarom Nederland het zo goed doet is omdat ze samen werken en brainstormen voor een goede oplossing en dit op een oprechte bedoeling naar de bevolking.
  Het is makkelijk elkaars hoofd in elkaar te slaan dan de handen bij elkaar te zetten in tijden van nood.
  Het gaat hier volgens mij niet om wie in het verleden het fout heeft gedaan of zijn zakken heeft gevuld.
  Dit is een pandemie een probleem die niemand heeft zien aankomen en ja als de nood aan de man is veranderen zaken en kiezen mensen eieren voor hun geld .
  En zoals Rutte dit ook zegt we moeten het samen doen niemand kan dit alleen aan want is te groot .Dus is zinloos en verloren tijd die beter benut kan worden .
  Het is een virus het is nieuw maar we kunnen het wel overwinnen maar alle hoofden moeten een richting op dan tegen elkaar.
  Dit wou ik even kwijt.
  Hoop dat het een ander beeld vormt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES