dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinamers in quarantaine in Israël niet besmet met coronavirus

Surinamers in quarantaine in Israël niet besmet met coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

De groep Surinamers die is afgereisd naar Israël voor een pelgrimstocht naar Bethlehem en in quarantaine is geplaatst in een hotel is niet besmet met het coronavirus (Covid-19). De Surinaamse bedevaartgangers mogen het hotel niet uit en vliegen maandagavond terug naar Nederland. Dat meldt pater Esteban Kross vanuit Israël.

Hieronder het volledig bericht van Kross:

“Gistermiddag zijn we teruggebracht naar het hotel te Bethlehem waar we tevoren waren.Wij zijn de enige groep in het hotel, de andere groepen zijn gisteren gelijk vertrokken. Het was vanmorgen weer spannend, want net vóór het ontbijt hadden we de boodschap gekregen van de Palestijnse autoriteit dat we om 9 uur met politiebegeleiding naar de luchthaven zouden worden gebracht en daar maar zouden moeten wachten tot de vlucht van maandagavond.

Maar de Nederlandse ambassade hier heeft onderhandeld met de Palestijnse Auroriteit en heeft van hen gedaan gekregen dat we gewoon hier in het hotel mogen blijven tot maandagavond. Dus ik ben nu ook weer rustig terug op mijn kamer. Straks vieren we de H.Mis en hebben daarna het middageten. Bij ons in de groep en bij het personeel van het hotel is er geen coronavirus en is er niemand ziek.

De paniekstemming hier bij de Palestijnse autoriteit en de Israelische regering is ontstaan toen begin deze week bij een groep Griekse bedevaartsgangers na terugkeer in Griekenland er enkelen ziek bleken te zijn met corona. De autoriteiten hebben toen gecheckt waar zij tijdens hun pelgrimsreis in Israel precies geweest waren. Toen bleek dat enkelen van het hotelpersoneel van het hotel in Bethlehem waar ze hadden gelogeerd, ook besmet bleken te zijn met het corona virus.

Toen realiseerde de twee overheden zich dat die Griekse pelgrimsgroep naar de verschillende delen van het land was geweest (Bethlehem, Nazareth, rond het meer van Galilea, Jericho en Jeruzalem) en dat er dus het gevaar was dat zij niet alleen enkele hotelmedewerkers te Bethlehem hadden besmet, maar ook anderen in andere delen van Israel. Daardoor brak bij hen de paniekstemming uit.

Vandaar dat zowel de Palestijnse als de Israelische autoriteiten op het moment geen bedevaarten willen en alle buitenlandse groepen het land uit willen hebben. Ze hebben die besmette hotelwerkers van Bethlehem in quarantaine geplaatst in dat hotel voor 14 dagen. Ook wij mogen daarom ons hotel niet uit. Maar gelukkig mogen we dus nu wel tot maandag in dit prachtige gerieflijke hotel blijven tot ons vertrek naar de luchthaven. Er is weer rust en kalmte in de groep”.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Ik begrijp het verhaal niet helemaal ! Als onze mensen niet besmet zijn waarom in quarantaine?
  Ze moeten juist gauw vertrekken naar Nederland …want het is echt niet veilig daar door de Palestijnen.


  Maak melding
 2. Waarom naar Nederland vertrekken ? Waarom niet direct naar Suriname doorvliegen ?


  gemodereerd
 3. @Brantimaka

  Wie zeg dat er niet veilig is door Palestijnen? Israël(zionisten) of anti moslims zeggen dat Palestijnen gevaarlijk terwijl die dezelfde zelf aan nazi praktijken doen op moslims en donkere mensen. Zoals huizen van Palestina bezetten en Syrië opstoken door terroristen steunen en hun gebieden stelen.


  gemodereerd
 4. @Brantimaka
  Ze wilden de joden ook in Suriname dumpen.
  Dan was jij de 1e die het slachtoffer van hun zou zijn. Doen ze ook met zwarte joden in Israël de Falashjas.


  gemodereerd
 5. @Say er zijn geen zwarte joden. Ze zijn hebrew isralites. Die Khazarians hebben dat verschil gemaakt. Het zijn identiteits dieven.


  gemodereerd
 6. Premier Netanjahu heeft al gezegd dat handenschudden te vermijden is door te groeten zoals de Hindoes traditioneel groeten: met gevouwen handen.


  Maak melding
 7. Wilde Hitler in eerste instantie de joden uitzetten of uitmoorden? Dat Hitler Europa jodevrij wilde door uitzetting heeft de Israelische premier Benjamin Netanyahu zelf bevestigd. Met schepen zoals de St. Louis [Wikipedia] werden joden naar het buitenland gestuurd, maar geen land wilde ze opnemen. wel kon een deel naar Palestina vertrekken. ze kregen genoeg valuta mee voor vervoer en een maand verblijf en verder werden hun bezittingen vergoed met materiaal en hoogwaardig duits materieel.
  Eerst nadat de Grootmulvi van Jerusalem bij Hitler op bezoek was geweest en Hitler verzocht de joden niet uit te zetten daar ze allen naar Palestina zouden komen en Hitler beloofde Muslim brigades op te richten veranderde hij op aandrang van de Grootmulfy van gedachten.


  gemodereerd
 8. De scgrik zit er goed in bij de Israëliërs. De kans is groot dat deze mensen juist vanuit Israël het corona virus gaan verspreiden bij terugkomst in Nederland en in Suriname. In Israël zijn er in het Israëlische leger al 1500 gevallen van corona geïnfecteerde militairen bekend. Deze informatie was gisteren te lezen op het internet. Of deze informatie klopt laat ik in het midden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES