vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname alert op coronavirus: Landelijke inzet bodyscanners

Suriname alert op coronavirus: Landelijke inzet bodyscanners

-

Does Travel - naar Suriname

Tot op heden is er nog geen enkel positief geval van besmetting van het coronavirus in Suriname en de Surinaamse autoriteiten willen verspreiding van het virus graag voorkomen. Vandaar dat er sinds gisteren naast de mobiele scanners ook een bodyscan staat bij de aankomsthal van de Johan Adolf Pengell Internationale Luchthaven. Daarmee worden alle inkomende passagiers gecheckt.

De ingezette bodyscan, geleverd door de firma Rudisa, moet de lichaamstemperatuur van personen scannen. De Port Health Officers zullen de binnengekomen reizigers scannen op koorts. Op de verschillende grensposten in Suriname zullen heel binnenkort lichaamstemperatuuropmetingsapparaten worden ingezet, in totaal 9 bodyscans.

De ingebruikname van de erste bodyscan geschiedde tijdens de persconferentie op 3 maart 2020 onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid. In aanwezigheid van minister Atoine Elias en directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, directeur van het BOG, Minouche Bromet, en Timothy Mendonça, directeur N.V. Luchthavenbeheer, werd informatie verschaft over deze gezamenlijke actie.

Directeur Mendonça gaf aan dat de internationale luchthaven ook de verantwoordelijkheid heeft naar ons natie toe om als landheer en facilitator alle ondersteuning te bieden. Naast de bodyscansworden ook Handheld digitale IR Infrarood thermografie Camera Thermometers meer bekend als thermo guns gebruikt door de Port Health Officers. Deze zijn geschonken door het N.V. Luchthavenbeheer en het Staatsziekenfonds:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Belachelijk.
  Wat als ik in het vliegtuig me koorts onderdruk met paracetamol?
  Wat als ik koortsvrij ben maar het virus nog aanwezig is in de keel / longen?

  Geef het cabine personeel bijv opdracht de passagiers te observeren op veelvudig hoesten / niezen / ziekzijn tijdens de vlucht. Laten zij alvast mondkapjes uitdelen en die passagiers extra vasthouden bij binnenkomst.


  Maak melding
 2. Maar is de JAP luchthaven de enige in- en uitgang van waar er buitenlanders komen??
  Dit graag ik me wel af..
  Want ik denk van niet…Suriname staat open en bloot van alle kanten..
  Hoe staat het dan met albina?
  Met Nickerie? Met Wageningen?
  Met het zuiden van waar haast alle Brazilianen illegaal binnenkomen?
  Wat doet men dan met deze “open” plekken?
  JAP luchthaven is slechts een begin…maar ik denk dat ze veel over het hoofd zien..


  gemodereerd
 3. Nooit is iets goed. Hie weet je wat cabine personeel wel of niet moet doen??
  Bel nr Klm en tui en meld ze.


  gemodereerd
 4. Wat een onzin ze hebben hele maal geen voorzieningen bij een positieve toerist..die zal dan zeker terplekke gemaakt moeten worden…monkey see …monkey doo…


  Maak melding
 5. Zorgelijk dit 4 maart 2020 at 21:25
  Belachelijk.
  Wat als ik in het vliegtuig me koorts onderdruk met paracetamol?
  Wat als ik koortsvrij ben maar het virus nog aanwezig is in de keel / longen?

  Geef het cabine personeel bijv opdracht de passagiers te observeren op veelvudig hoesten / niezen / ziekzijn tijdens de vlucht. Laten zij alvast mondkapjes uitdelen en die passagiers extra vasthouden bij binnenkomst.

  Bedankt voor je feedback. We zullen er naar kijken@@@

  Jij bent zelf belachelijk jij bent de slimste van de wereld met je oplossing nu worden de stewardessen medisch personeel jij snapt er niks van


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES