zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAlle aankomende passagiers op luchthaven Suriname gecheckt op temperatuur

Alle aankomende passagiers op luchthaven Suriname gecheckt op temperatuur

-

De Nationale Carrierebeurs

Nu er ook sprake is van mogelijke besmettingsgevallen van het Coronavirus (COVID-19) in Brazilië en Sint Maarten, komt het virus steeds dichterbij Suriname. Het risico voor COVID-19 is van ‘moderate‘ naar ‘high‘ verschoven voor het Caribisch gebied.

Dat betekent dat ook de screeningscriteria op de Surinaamse havens zijn aangepast van ‘personen uit hoog risicogebied’ naar ‘alle personen‘. Op de internationale luchthaven van Suriname moeten alle inkomende passagiers daarom een temperatuur check ondergaan, zoals op de foto te zien is.

De check geschiedt met een Handheld digitale IR Infrarood thermografie Camera Thermometer. Van N.V. Luchthavenbeheer mocht het Bureau Voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) afgelopen week twee van deze thermal imaging cameras in ontvangst nemen ter versterking van de port health dienst van het BOG.

“Deze thermal imaging camera’s zijn een welkome toevoeging aan de thermo-guns welke reeds worden gebruikt door het port health team en zullen onze capaciteit om alle inkomende passagiers een temperatuur check te laten ondergaan versterken” aldus het BOG.

De CEO van NV Luchthavenbeheer Timothy Mendonca overhandigde twee camera’s aan de directeur van BOG, mevr. Minouche Bromet:

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

14 REACTIES
 1. Op de foto te zien heeft de B.O.G medewerkster een simpele goedkope stof masker uit een bouw winkel op die helemaal geen bescherming biedt tegen de corona virus.


  gemodereerd
 2. Dit is toch geen. nieuws. Ons land loopt ver achter wat technologie betreft. ook op medischgebied. Pe a monie de? Er worden dure auto’s aangeschaft tot helikopter en onze medische zorg ligt al 10 jaar op zijn gat. Een thermometer om de temperatuur te meten is toch geen nieuws. Bewustwording , inzicht,kennis en kunde heerst een chronisch gebrek aan in ons land.


  Maak melding
 3. Dat is preventief controleren, maar zijn er wel uitrustingen in de ziekenhuizen voor deze agressieve vorm van pandemie ingeval dat iemand besmet raakt met deze Corona boys.
  Zoals gewoonlijk mag men lijken kisten alvast bestellen als iemand opgenomen is in het AZ.


  Maak melding
 4. Eigenlijk zou je iedereen die van een luchthaven wil vertrekken al moeten controleren. Niet wachten bij aankomst. Dan ben je preventief bezig.


  Maak melding
 5. Het is bekend dat mensen die het coronavirus hebben opgelopen al anderen daarmee kunnen besmetten voordat zij zelf symptomen (zoals hoesten, verhoogde lichaamstemperatuur etc.) vertonen.

  De vraag is dus hoe effectief het meten v.d temperatuur van passagiers is en of het geen schijnmaatregel is.


  Maak melding
 6. Wat een virusje allemaal niet te weeg kan brengen.
  Trouwens Ned loopt voor op Su wat het aantal slachtoffers betreft.
  En de NDP is daar niet is aan de macht. Ai boi krijgen we dat weer.


  Maak melding
 7. boeboe bit sjorie in nederland en eurupa
  gebruiken ze ook de zelfde masker
  je bent een redi musa
  ga weg uit suriname
  ] je bent een land verrader


  gemodereerd
 8. Het is niet zo verwonderlijk dat Nederland in dat opzicht voorop loopt. Er zijn hier veel meer internationale reizigers, die van heinde en ver komen dan in Suriname, waardoor het risico van besmetting ook veel groter is.
  Hopelijk blijft Suriname een heleboel ellende bespaard.


  Maak melding
 9. @Jay
  Iemand kan inderdaad een ander besmetten als hij of zij nog geen symptomen vertoont en zich totaal niet ziek voelt.Dus wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding
 10. Voor sommige randdebielen hier op Waterkant,overal ter wereld wordt er nu temperatuurgemeten. Op luchthavens, bij de grenzen, ziekenhuizen. Dit doet Nederland nu ook. Dus hersenloze lamlullen shut the fuck up.


  gemodereerd
 11. Scanners aanwezig alleen voor lichaamstemperatuur? Covid19 ontpopt zich 14 dagen nadat een persoon ie besmet. Dus veel kunnen die bodyscanners niet doen. Het is niet preventief ondat je niet van te voren zo kan weten of iemand het virus meedraagt.
  Elk vliegtuig die ergens binnenkomt noem ik een Corona flight.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES