Minister Hoefdraad ontmoet nieuwe governor Centrale Bank van Suriname

39
Minister Hoefdraad ontmoet nieuwe governor Centrale Bank van Suriname
Minister Gillmore Hoefdraad ontmoet Governor Maurice Roemer.

De Surinaamse minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft deze week een ontmoeting gehad met de nieuwe Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer. Hoefdraad noemde het een geweldige ontmoeting.

“We waren het erover eens dat vertrouwen het belangrijkste component is in elke financiële instelling en zullen we daarom samenwerken om transparantie en integriteit binnen de bank te brengen” aldus de minister.

Hoefdraad zei verder dat Suriname groeit en dat het succes toe neemt. “Het is nu het moment voor de Centrale Bank, de minister van Financiën, het bedrijfsleven en de samenleving om als een team samen te werken aan de verdere ontwikkeling van Suriname”vervolgde hij.

Roemer werd afgelopen zaterdag door de Surinaamse president Bouterse benoemd tot Governor van de CBvS. Hij sprak van een grote uitdaging, maar zei zich te zullen inzetten dat het vertrouwen van de bank terugkomt in de samenleving:


39 REACTIES

 1. Het vertrouwen moet ergens op gebaseerd zijn. Je kunt wel vertrouwen willen krijgen maar dat wordt moeilijk met een CBvS die technisch failliet is, geen jaarrekeningen publiceert, geen deviezenreserves heeft en de kasreserves van banken plundert.


  Maak melding

 2. Maurice wordt n sta in de weg voor Leendert. Sinds Leendert zn opening opendoet is het allern maar groei en dat het n succes is. Wat schaamteloze belazerij


  Maak melding

 3. Hans Moison, jij praat de oppositie na. Maar zo erg is het echt niet. Het een en ander is wel fout gegaan maar dat is ook heel sterk overdreven door decoppisitie. Wat fout is gegaan valt te herstellen. Daar heb je geen VHP of NPS voor nodig.


  Maak melding

 4. VERTROUWEN IN DE MENS IS ER NIET MEER. VOORAL DIE DDB DIE IS EEN KIND VAN DE DUIVEL. ALS ZIJN ZOON GRATIE ZOU KRIJGEN DAN HAD HIJ DE OVERHAND GENOMEN BIJ FINANCIEËN DAN WAS HET ROVEN OP ROVEN GEBLAZEN EN BOEFDRAAD ZOU GEEN POOT HEBBEN OM OP TE STAAN. AMERICA NO LAW LAAT HIJ DAAR LEKKER WEGROTTEN. VERDER WIL IK GEEN WOORDEN AAN VUIL MAKEN.


  Maak melding

 5. @Hana Moison
  Je slaat de spijker op zijn kop. Het is een blijft een boeven, roversbende met al het graaiwerk. Stelen van het volk is de sterkste kant van deze rot regering. Hopelijk werkt Roemer niet mee aan deze boevenpraktijken om het volk te belazeren. Dit valt niet goed te praten en het gestolen geld moet terug. Boefdraad is ook een grote schurk en zeer onbetrouwbaar.

  Weg met deze regering.


  Maak melding

 6. Voor de duidelijkheid het gaat hier om een ontmoeting tussen de heren GH en MR en laten wij geen ‘zaken’ erbij halen die er niet toe doen en stoppen met modder gooien daar heeft het land geen baat bij!. Proficiat heren en heel veel succes toegewenst met ons switi Sranan. Ik blijf altijd positief als het om mijn geliefde Suriname gaat ”love Suriname”
  gemodereerd

 7. Gilmore moet zwijgen wanneer het om VERTROUWEN gaat !

  Deze man heeft Sranan, als governor en nu als minister,
  FAILLIET gemaakt ! Financieel geruineerd !

  Net voor de vorige verkiezingen heeft Gilmore samen met Desi,
  RUIM DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten, IN HET GEHEIM,
  in omloop gebracht ! Gevolg DEVALUATIES !!!

  Nu worden WEER voor MILJARDEN aan zogenaamde MUNTBILJETTEN,
  in omloop gebracht ! Hoe staat het met de DEKKING ??????????

  Hoefdraad kent het woord BEZUINIGEN niet, de staatsuitgaven zijn
  NOG STEEDS ELKE MAAND, VELE MILJOENEN HOGER DAN ONZE INKOMSTEN !

  SRANAN blijft door DOM BELEID van Gilmore en Desi, LANGDURIG FAILLIET !

  STOP MET UITGEVEN, BEZUINIG op DE AMBTENARIJ, AANTAL AMBTENAREN IS
  VEEL TE HOOG ! SCHAF ALS EERSTE HET MET BEJAARDEN GEVULDE KABINET VAN
  DE PRESIDENT AF ! ER KOMT NIETS DAT MET ONTWIKKELING TE MAKEN HEEFT
  UIT HUN HANDEN ! GEWOON EEN ZEER DUUR WERK-VERSCHAFFINGS-PROJEKT !

  ZONDER DRASTISCHE BEZUINIGINGEN ZAL DE SRD de KOMENDE WEKEN
  ZWAAR IN WAARDE DALEN, VOORTDURENDE DEVALUATIE !!!

  NDP-ers STOP DEZE ONZIN, JAAG ENKELE KOPSTUKKEN WEG !!!
  gemodereerd

 8. Ik hoop dat de heer Roemer zijn vingers geteld heeft na het handen schudden met mister Boefdraad.
  De paarse schavuiten stelen alles wat los en vast zit. Een ieder opgelet !!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Wat Roemer dacht krijgen we wijzelijk niet te horen.
  Zal wel iets zijn van “dus dat is die arrogant, domme en criminele idioot die het land vernietigde en het volk in de ellende storte”


  Maak melding

 10. Als ik die grappenmakers ziet die Suriname moet besturen vraag ik mijn zelf af hoe kunnen deze rovers het land vooruit brengen.Hun bezittingen die ze hebben kunnen ze niet op een eerlijke manier aangekomen zijn.Daarom kiezers deze rovers bende moeten nooit meer Suriname besturen dat is mijn waarschuwing want we zijn al failliet en leeggeroofd.
  gemodereerd

 11. Wat een gelul allemaal. Van trikt was toch ook met open armen ontvangen terwijl niemand ooit van die naam had gehoord. Waar is hij nu en ik denk dat roemer hetzelfde gaat doen. We wachten het!


  Maak melding

 12. Vraag aan RobG. Waarom wordt het herstel in het vertrouwen in de financiële wereld nu niet ingezet?? Als de NDP dit zelf wel kan waarom komt de regering iedere maand $ 39 miljoen tekort. Waarom krijgen de brandweermesen hun achterstallige salaris niet. Waarom krijgen de senioren kunnen achterstand van hun pensioen niet. Waarom kunnen er niet genoeg medicijnen gekocht worden. Waarom heeft men de spaargelden van de burgers verkeerd gebruikt. Moet ik nog meer opnoemen. Om de pompen in Nikerie te kunnen laten draaien heeft men drie weken te laat twee tankwagen aan brandstof kunnen kopen. Weet je waarom? De leverancier heeft een schuldpapier gekregen om in de toekomst uitbetaald te worden. De maand is bijna om dus weer $ 39 miljoen aan afbetalingen wordt overgemaakt. Toen Bouterse vorig jaar in China was vroeg hij of hij Suriname kon inruilen voor een verblijfsvergunning. Antwoord van de Chinese president was dat Suriname al van China was dus hij moest iets anders aanbieden. Omdat Bouterse dit ruilmiddel niet had SLM. EBS, TELESUR. Zanderij zijn al van Suriname. En al het hout nemen ze al gratis mee dus wat blijft er over???..?
  gemodereerd

 13. De CBvS kan voorlopig geen cash-dollars meer invoeren via de Federal Reserve Bank New York (Fed). De Centrale Bank van de Verenigde Staten van Amerika heeft deze faciliteit aangehouden. Starnieuws verneemt dat de CBvS zich niet gehouden heeft aan de strenge voorwaarden die waren gesteld. De dollars zijn bij cambio’s, waaronder die van Chotelal (City Cambio), terechtgekomen. De Fed is ontstemd over dat door zich niet te houden aan de voorwaarden het gevaar ontstaat van money laundering.
  Schone taak voor de heer Roemer.
  En denken jullie dat hoefdraad het niet Wist!!!


  Maak melding

 14. Het vertrouwen in de huidige regering brokkelt veel sneller af dan menigeen had kunnen voorspellen. Jammer dat er bij de opiniepeilingen niet gekeken wordt naar stemgedrag op basis van opleidingsniveau.Ik durf te zeggen dat meer dan 90 % van de beter opgeleide mensen beseffen dat vrijwel alle projecten van de NDP een populistische grondslag heeft met slechts 1 doel: ervoor zorgen dat Bouterse niet in de gevangenis beland. Om dit doel te bereiken wordt vrijwel alles wat van enige waarde verpand, om het land tot 25 mei financieel draaiende te houden. Daarna zal de hel los breken, omdat ook het besef tot de lager opgeleide mensen zal doordringen dat hoe ernstig de crisis in Suriname is.


  Maak melding

 15. @RobG

  U draait als een draaitol overuren.
  Moisson praat de oppositie niet na. De oppositie neemt nota van wat Moisson stelt en weet.

  U ziet het resultaat van Boefdraad zijn gezwets:
  1>> Moody heeft geen rating gemaakt maar een beoordeling. Boefdraad probeert direct het land wijs te maken dat Moody de rating van BB handhaafd. Ja logisch er is geen nieuwe rating maar wel wat losse oordelen waar de wereld kennis van kan nemen. Caa2 voor schulden etc staat gelijk aan CCC beste RobG en Waldo.
  2>> Door bedrog schort de FED de levering van dollar biljeten op gezien de risico’s die nu onderkend worden. o.a. witwassen. U zult wel weer gaan roepen dat de FED samen spant met de Nederlandse Bank. Gegeven is dat FED vindt dat zij door Suriname bedrogen is en de USdollars via de verkeerde kanalen verspreid zijn.

  Het resultaat beste RobG is dat zodra er mensen aan de knopen zitten die vertrouwd worden alles snel anders zal worden. Zolang de oude mannen van de NDP op hun veranda’s zitten en denken te regeren blijft het land weg zaken.
  De kiezer is aan de beurt en die kiezer weet heel goed wat waar is en wat niet.


  Maak melding

 16. Hoop dat Suriname nu vaste wisselkoersen voor de euro en dollar gaat invoeren.

  De Centrale bank wordt minder dominant, maar onze Governors gaven tot nu toe blijk van onkunde om een fatsoenlijk monetair beleid te voeren.

  Die zwevende koersen zijn zeepbellen, waar een handjevol slimmerikken van profiteren, terwijl de prijzen in de winkels dagelijks stijgen. De burger is hiervan de dupe.

  Er is genoeg geld in het land, alleen is de verdeling van onze rijkdom deugt voor geen meter.
  gemodereerd

 17. Ik ben het volledig eens en heb dit al vaak vermeld, dat het vertrouwen het sleutelwoord is.
  Ik haal het spreekwoord maar weer van stal:
  vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
  Het vertrouwen in de minister van financiën en de president heeft een dieptepunt bereikt.De overige poppenkastspelers tellen niet mee.
  Het aanstellen van een nieuwe governor zal niets veranderen aan het wantrouwen dat er heerst.
  Hiervoor dient de minister van financiën op te stappen.
  gemodereerd

 18. Deze boefdraad moet gewoon op gedonderd en op gesloten worden, hij IS DE BRON/BREIN ACHTER AL DEZE FINANCIELE CHAOS MET DDB ALS EINDVERANTWOORDELIJKE.


  Maak melding

 19. Er zijn genoeg issues die conflicten opleveren tussen de Governor en Hoefdraad. Ik hoop dat Roemer zijn rug recht houdt.
  Het vertouwen in de Cbvs zal moeilijk terug keren omdat de bank failliet is. Het enige dat een beetje vertrouwen geeft is dat de CBvS onder curatele staat van de commerciele banken wat het risico verkleint op brokken
  Roemer krijgt voorlopig het voordeel van twijfel in afwachting hoe onafhankelijk hij zich opstelt.

  Een tegenvaller is het stopzetten van de dollarzendingen door de Fed.
  De ondoordachte en ronduit domme acties van Bouterse en Chotelal vergroten de monetaire ellende waarin Suriname zich bevindt.
  Bouterse belazert alles en iedereen van heeft geen idee van de verder reikende gevolgen van zijn wanbeleid. Wat mij nog meer verbaast is dat de omgeving van Bouterse hem niet waarschuwt voor de negatieve effecten van zijn simpele wakkamang beleid. Het gehele kabinet van de president loopt als een domme gans achter hem aan de afgrond in


  Maak melding

 20. Roemer moet de ruimte krijgen om de balans op te maken. Daarna kan hij ons misschien vertellen wat er met al die honderden miljoenen dollars is gebeurd.


  Maak melding

 21. @Frantz
  “Hoop dat Suriname nu vaste wisselkoersen voor de euro en dollar gaat invoeren.’
  Vaste wisselkoersen werken alleen als je tegen de vaste wisselkoers zoveel dollars en euros kan kopen als je nodig hebt voor importen , reizen etc. Dat houdt in dat de centrale bank genoeg dollars en euros moet hebben om de koers stabiel te houden. De centrale bank heeft geen valuta om te intervenieren dus zal de invoering van vaste wisselkoersen niets uithalen voor de koersbewegingen van nu. De overgang van vaste naar zwevende koersen in 2016 was juist bedoeld om minder te intervenieren om de vaste valutakoersen te ondersteunen.
  Overigens hebben we in Suriname geen vrij zwevende koersen maar stelt de Centrale bank een bandbreedte vast waar binnen de koersen zich mogen bewegen. Bij vrij zwevende koersen zou interventie door de CBvS in principe niet nodig zijn omdat dan de koers helemaal door vraag en aanbod wordt bepaald. De CbvS zou moeten intervenieren als de koers buiten de bandbreedte geraakt maar zelf dat lukt niet meer.


  Maak melding

 22. Ik heb alle vertrouwen in de heer Roemer. O ja, ik had begrepen dan de heer Hoefdraad aangeklaagd was door de dames op hoge hakken! Wanneer wordt hij opgepakt dames? En zitten jullie nog steeds op de stoep bij de PG te wachten? De groeten aan jullie collega Mathoera aldaar! Inmiddels hebben jullie versterking gekregen van een mannelijke kracht, de heer Ganesh Kandhai van de VHP! Succes!


  Maak melding

 23. RobG is niet thuis. @Denise:,ik ben het helemaal met je eens! De reden bij de laatste meting op 25-2 zoveel mensen op de been waren had te maken met het feit dat ze behalve gratis vervoer, eten en drinken ook nog srd.50 kregen. Pure omkoperij dus!


  Maak melding

 24. Vaste wisselkoersen
  In 1945 of 1 jaar later werd de dollar vastgeklikt aan de goudprijs en de gulden aan de dollar
  Je kreeg aldus bijv voor HFL2 $1.
  In 1971 of 1973 gaf Amerika de convertibiliteit van de dollar op.
  Ze garandeerden niet langer een vaste omwisselkoers. De oorzaak lag vooral in de jaren durende oorlog in Vietnam. We kregen een perioden van vrij zwevende wisselkoersen.
  Enkele Europese landen koppelden in 1973 hun valuta aan elkaar; het Europees Monetair Stelsel EMS.
  Een soort van vaste wisselkoersen met een marge van +2,5% en – 2,5%
  Toen Engeland toetrad eisten die een marge van +6% en -6%
  Om de koers vast/stabiel te houden moet je interveniëren/ingrijpen door aan en verkopen (openmarktpolitiek), dit kan bakken met geld kosten. De Franse Bank bijvoorbeeld redde het telkenmale niet en de Franse franc moest devalueren.
  Later kregen we de Euro
  Suriname heeft geen deviezen om de koers vast te zetten.
  Een alternatief is de rente . door deze te verhogen kan de CBVS de SRD steunen.Maar het middel kan erger zijn dan de kwaal.
  Suriname kent geen vaste wisselkoersen. De term devaluatie is dan ook onjuist. Beter zou zijn depreciatie


  Maak melding

 25. Waldo nog effe wachten voor kerst zit jou baas en rovers vast. Er is een plan van aanpak,dat zodra verkiezing is geweest er een team is die geld gaat terughalen . Dat jij op paarse naaldhakken loopt en je bil verkoop aan de NDP dat is jou ding. Wat hou hieraan over geen klote want je hoort bij de trollen die gedwongen worden fake news of overal maar recht te praten. Alleen een lage rat als jij kan dit zijn volk aandoen. En jij noemt je Surinamer?


  Maak melding

 26. Waldo nog effe wachten voor kerst zit jou baas en rovers vast.
  =======================
  Ik probeer jou met een beetje fatsoen antwoord te geven zonder termen, dat gebruik ik nooit bij het communiceren, dat zou een zwakte zijn!

  Zo lang gaan jullie weer wachten. Maakt niet uit, regering Venetiaan heeft 15 jaren gewacht en alleen iemand van de VHP en SPA laten oppakken!


  Maak melding

 27. RobGay….Lusjenneke….Wendy wentelteef…Paki-RAT-igri…Domsco.

  FED heeft nu ook de kraan dichtgedraaid
  MOODY’S…S&P…FITCH handhaven de JUNK-STATUS.

  Koers 1:11 en de vrije val duurt voort.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. Pico
  Ik kan mij helemaal vinden in jou uitleg.
  Ik denk dat je voor RobG en enkelen wat uitgebreider uitleg kunt geven waarom het “Beter zou zijn om te spreken van depreciatie” in plaats van devaluatie.

  Ik zou dus iets toevoegen aan je schitterende opmerking want ook ik stink er vaak in door gelijk te roepen Devaluatie wat niet altijd waar is.
  Beide termen geven aan dat er koopkrachtdaling is waarbij de onstaansoorzaak ligt bij 2 verschillende partijen enerzijds de monetaire instanties en anderzijs de marktvraag en aanbod.

  Devaluatie is het gevolg van het ingrijpen van de CBvS, de CBvS heeft niet ingegerepen dus is er geen sprake van devaluatie van de SRD.
  Depreciatie is komt op de markt tot stand door vraag en aanbod wat nu gaande is in Suriname.

  Overigens blijf ik altijd uitkijken naar jou postings en dat van Jojo.
  Blijf je postings toevoegen want die hebben toegevoegde waarde.


  Maak melding

 29. Reminder:

  De Surinaamse dollar is sinds 2004 de officiële munteenheid van Suriname. De afkorting is SRD. De voorloper van de Surinaamse dollar is de Surinaamse gulden (SRG), welke 1000x meer waard is dan de huidige munt. Dit betekent dat 1000 SRG = 1 SRD, met het nieuwe stelsel behielden de munten en biljetten dus hun nominale waarde.

  Wisselkoers

  Vanaf de invoering heeft de Centrale Bank van Suriname een vaste wisselkoers gehad met de Amerikaanse Dollar. Tot 2011 was deze koers 2,70 SRD = 1 USD. Vanaf 2011 is de munt echter verder gedevalueerd en daarom heeft de centrale bank in 2016 besloten de munt te ontkoppelen. De reden van deze maatregel is de dalende inkomsten en stijgende uitgaven door de Surinaamse overheid.


  Maak melding

 30. Eerlijk gezegd is het minder van belang hoe het beestje genoemd wordt devaluatie of depreciatie.

  Er is sprake van ernstige waarde vermindering wat zeer grote gevolgen heeft.
  Dit is voor het gewone volk van belang.

  Roemer moet nu bepalen of het gezicht van de regering redden of met de harde feiten op tafel komen zodat het volk weet waar zij aan toe is.

  Daarom zei Roemer “hoe moeten we verstandig met elkaar omgaan”. Hij probeert een balans te vinden tussen de keiharde waarheid en het bedrog van de NDP regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.