woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameRoemer benoemd als nieuwe governor Centrale bank van Suriname

Roemer benoemd als nieuwe governor Centrale bank van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

President Bouterse heeft vanmiddag de nieuwe governor van de Centrale bank van Suriname, Maurice Roemer, benoemd. De benoeming vond plaats in het presidentieel paleis in aanwezigheid van verschillende hoogwaardigheidbekleders.

Governor Roemer sprak zijn dank uit voor het in hem gestelde vertrouwen om de zware taak te vervullen, namelijk het herstel en herwinnen van vertrouwen in de bank. Hij sprak van een grote uitdaging, maar zich te zullen inzetten dat het vertrouwen van de bank terugkomt in de samenleving.

“Met steun van de regering, het personeel en Raad van Commissarissen van de bank, relevante stakeholder en de Almachtige zal ik naar eer en geweten handelen om de taakstelling van de Centrale Bank op prudente wijze ondanks de uitdaging uit te voeren” aldus de nieuwe governor.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

47 REACTIES
 1. Helaas zal het niet goed gaan met de SRD. zolang als
  Hoeffie, IETS te vertellen heeft over onze financien !

  Hoeffie heeft lak aan de SRD, aan het Volk en aan de Staat
  Sranan, blijft maar nodeloos geld lenen en teveel uitgeven !
  RESULTAAT : VELE DEVALUATIES vd SRD !!!

  O TING UN AI O OPO ??????????

  WEG MET HOEFFIE en ook eventueel DESi, indien deze
  de maandelijkse uitgaven-shit, miljoenen-Euro-
  Overschrijdingen blijft steunen !

  LEVE het PINARENDE SRANAN VOLK ! OPO KONDRE MAN UN OPO !!!


  gemodereerd
 2. Beste Divel. Jouw Nederland is net als jouw politieke partij. Het lijkt nergens op dus doe twee dingen. Ga terug naar school en verander van politieke partij.


  gemodereerd
 3. Ndp’ers opgelet nu gaan koppen daadwerkelijk rollen.
  Boefdraad begint nu als een blad te beven, want zijn zgn interventie door ongevraagd een tegenkandidaat naar voren te schuiven is mislukt.
  Mark my wordt: NDP TIJDPERK NA 25MEI IS VOORGOED VOORBIJ.
  Vanaf volgend jaar kunt u elke ochtend naar radio 10 luisteren; today in history CENTRALE BANK STAL OP DEZE DAG SPAARGELDE VAN BURGERS ONDER BEWIND VAN TJIENG INGI BOI


  Maak melding
 4. De govenor is aangedragen door het bedrijfsleven, tegen de zin v asn Boefie in. Kijken wat deze meneer tregen de graaiers, verdraaiers en naaiers kan beginnen, of eindigt hij ook als moeders huile huile baby a treat for a Trikt!


  Maak melding
 5. “Het financieel systeem is in een “heel precaire situatie gekomen”, zei Bouterse. “Er zit nog veel meer aan te komen”, meldde het staatshoofd zonder hierover uit te wijden.” Bron: dwt

  Wanneer bouta het woord “precair” in de mond neemt dan wilt dat zeggen dat het goed mis is en dat men staat op het randje van bankroet.
  Een bankencrisis zoals in 2008 staat SU te wachten en gelet op de schuldenlast v.h. land ook een schuldencrisis zoals Griekenland heeft meegemaakt.


  Maak melding
 6. Juiste man op deze plek hopelijk laat hij zich niet misbruiken of gebruiken door low life awaries


  gemodereerd
 7. Ik herhaal het weer, moro ka hangt in de lucht. Als het neerdaalt op Su, dan gaat dat land stinken van al de ellende waar de domme massa voor gekozen heeft. Dat heet niet precair, maar diefstal van de gelden van het volk. Als je als volk, bedelaars, moordenaars, drugdealers, verkrachters, valse profeten, pseudo wetenschappers, loekoemans, vrouwen die zich hoereren om het paarse geboefte te plezieren, meisjes en jongens die zich latwn misbruiken voor een grammetje gunst, aan de macht helpt, dan word je uiteindelijk in hun pras-osso met over elkaar kronkelende poepwormen ondergedompeld. Kies paars eet poep uit een pindakaas pot. Eet smakelijk sukkels!


  Maak melding
 8. @ Koos
  Juist niet : als Desi beneveld is dan slaapt hij juist rustig, het is net wat hij zelf zegt: ´´al brand het hele land ik slaap lekker´´.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. De immense taak van Roemer is:

  Hoe moet hij het vertrouwen herstellen zonder de schuldigen aan te geven ?

  Tip: beste meneer Maurice Roemer neem een voorbeeld aan mevrouw Valstein-Montnor.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 10. De centrale bank moet goud opslaan. Goud blijft zijn waarde behouden. We hebben genoeg goud. Alle bedrijven die aan goud winning doen moeten goud % afstaan.
  Nu heedt goud zijn hoogste piek in de wereld.


  gemodereerd
 11. A ingi boi ogrieh.. .. Onberekenbaar teh a sie moni…. Eigenlijk a no wang wahn controleur e Chek ingh.. . Maar al die Roemers zijn straatvechters… Het wordt spannend in Paramaribo..


  Maak melding
 12. Wat een hypocriet is Bouta. Alles van Nederland is deugt niet. Maar nu heeft hij toch weer een Kaaskop nodig. De vorige heeft hij misbruikt maar krijgt bij deze die kans niet nog een keer om de eenvoudige reden dat er geen geld meer is. Er is meer dan $ 400 miljoen spaargeld van het volk gestolen. iedereen denk $ 100. Na 25 Mei komt de waarheid boven tafel want HVP, NPS en ABOP gaan de kar trekken.


  gemodereerd
 13. Roemer zonde van je carriere, a keba eenmaal aangeraakt door krabita anoe. Er is geen enkele voorbeeld dat het met een carriere goed is gekomen na kontakt met bauwta.


  Maak melding
 14. Jullie denken als het iemand van de VHP geweest was het beter zou zijn ,😂😂😂😂😂😂 VHP gaat ook voor eigen belang want ze waren toch ook aan de macht of niet.


  gemodereerd
 15. Breaking:

  Behalve verbrandingsovens worden ook ingevulde stembiljetten naar het binnenland gebracht.

  Bouta en zijn bende zijn al begonnen met verkiezingsfraude !


  Maak melding
 16. De belangrijkste taak is dat er één duidelijke en stabiele koers komt. Alleen dan is herstel mogelijk.
  Dit betekent dat hij Bouterse gaat moeten dwingen om enorm te bezuinigen en alle uitstaande rekeningen goed te administreren. Daarnaast is een devaluatie niet te voorkomen. Dus deze keer geen verhalen van “er komt geen devaluatie” maar gewoon “er komt een forse devaluatie VOOR de verkiezingen”.


  Maak melding
 17. Heel veel succes menr Roemer en laat niemand over u heen lopen want dat gaat u op uw pad tegenkomen


  gemodereerd
 18. Wat zegt die KES KESI … JAP JAPI … INGI BOY … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse tegen de nieuw benoemde governer: alstublieft … help ons … w’e dede ini a film. Mijn mede-acteurs zijn Aards Dieven .. . Abrahams, Graanoogst, Misji-keba, Panka, Bouva, mijn schoonzoon Boefdraad { de appel valt niet ver van de stam }Gorilla Limbo, Kenneth Sloote ……!!!!!!!!!


  Maak melding
 19. Ik snap niet dat sommige hier Bouterse Ingie boi noemen. Bouterse zijn voorouders zijn ook Zeeuwse bakra’s en zee rovers. Het probleem in Suriname is niet de indiaan,het zijn de rode en zwarte negers tegen de Hindoestanen. Men gunt elkaar niks. Wie er ook aan de macht is de ander zal zich onderdrukt voelen. Door dit domme machtsspel komt Suriname nooit vooruit en kunnen rovers en moordenaars president worden. De Hindoestanen hebben het geld en profiteren het meest van de corruptie. Het gewoon de waarheid dat Suriname een racistische 3e wereld land is geworden. De mensen zijn het probleem de Afrikaanse en hindoestaanse culturen hebben mooi indianen land naar de verdoemenis geholpen met jullie egoïstisch bekrompenheid!


  gemodereerd
 20. Heeft Hoefdraad aan invloed verloren op de president?
  De voorkeur van Hoefdraad namelijk zijn vriend Lutchman is het niet geworden.

  De nieuwe Governor zal het gevecht moeten aangaan met Hoefdraad want stabilisatie van de waarde en het terugwinnen van het vertrouwen kan alleen maar door de overheidsuitgaven drastisch te verlagen. Nu wordt nog gemiddeld 390 mln per maand meer uitgegeven dan er binnenkomt aan inkomsten. Met zo een groot tekort neemt de druk op de srd toe en is stabilisatie van de SRD onmogelijk.

  Een tweede issue is de transparantie over de 200 mln uit de valuta spaartegoeden die de CBvS heeft gebruikt.
  De rol van het ministerie van Financien moet daarin duidelijk worden. Hoefdraad weigert categorisch daar informatie over te verstrekken. Het is aan Roemer om volledige informatie te verstrekken over de besteding van de 200 mln en wie er allemaal bij betrokken waren.


  Maak melding
 21. HIJ MAG MET HET LEGE CENTENBAKJE SPELEN HAHAHAHAHA.
  MORGEN STAAT ER EEN TAFEL MET MANJAS EN KRONTOS TE KOOP VOOR DE BANK. ZO ZUIVEREN WE HET GELD WEER AAN………

  MISTER CENTEBAKJE………..SARIE TORIE. HOEVEEL IS DE KOERS 1USDOLLAR OP 16SRD EN 1 EURO OP 18 SRD.


  Maak melding
 22. @forza,
  Place your bet!
  Tot de dag van de uitspraak, ergens mrt.

  Op die dag doet de verdachte voor 1dag afstand v zijn ‘diplomatieke status’.
  Dus zou roemer in theorie, in dienst zijn van een veroordeelde.


  Maak melding
 23. Welkom tot onze schurkenclub.

  Zielig dat deze man die alles aanraakt verrot of zwart word, ik verwacht nog meer troep dankzij deze vrijgevochten moordenaar.

  Huichelarij …geslijm ..en billenlikkers zat om dichtbij het geld te zittten,is onze bevolking zo laag gevallen dat men deze shit pikt van een JUNK!!!

  Overal ter wereld staat suriname in discrediet..surinamers worden eerder gefoulieerd in het buitenland dankzij een junky president.
  Ons land word verkracht door zich niet aan de rechten te houden die de wet voorschrijft.

  Wat voor een vb is deze man voor onze verloren jeugd…deze zgn pres is al 40 jaar de brenger van slecht nieuws!!!!

  Aan de ene kant neem die moordenaar kwalijk…maar grotendeels meer de bevolking die hem gekozen heeft.

  Had men vooruitgang verwacht…ik verwachte geen moer van een verslaafde moordende leugenachtige coke president.

  Ik hou van suriname …maar veracht dagoe bouta en zn achterlijke achterban!


  Maak melding
 24. Tjallie
  Heeft Hoefdraad aan invloed verloren op de president?
  De voorkeur van Hoefdraad namelijk zijn vriend Lutchman is het niet geworden.
  Nee, bescherming van zijn vriend. Een ander moet straks de lul zijn


  Maak melding
 25. Hoefdraad dient deze week zijn ontslag in.
  Boze tongen zeggen omdat zijn vriendje werd gepasseerd
  Andere nog bozere tongen zeggen dat hij op het punt staat te vluchten
  Hoefdraad’s woordvoerder ontkent. Volgens hem dient Hoefdraad ook niet zijn ontslag omdat grote beleggers erop aandringen dat hij opstapt, maar hij stapt op om zo te proberen het vertrouwen terug te winnen


  Maak melding
 26. Checkmate!

  Roemer is binnengehaald om de misstanden v d minister v Financiën, bloot te leggen.
  Na openbaring v/d misstanden, volgt ontslag. Alles is bekokstoofd door de minister, niemand op aarde wist hiervan.

  Volk; yeah bouta bigie, hij doet werkelijk iets aan corruptie.
  We gaan nog fo 5.

  Next!


  Maak melding
 27. @Ferry
  Dat de president nu in de maag zit met Hoefdraad is duidelijk.
  Zeker als Kanhai hem komt vertellen wat van Trikt met Justitie gedeeld heeft. Dat de rare beperking van van Trikt ook voor zijn raadsman gold is best opmerkelijk.
  Bouterse en zijn adviseurs hebben formeel geen enkele kennis van wat van Trikt gedeeld en gedeald heeft met de PG.

  De wandaden van Hoefdraad komen nu snel in beeld en hij zal wel afmoeten treden en dan is jouw excuus een makkelijke waarna Hoefdraad gaat genieten van zijn lang uitgestelde vakantie in een buitenhuisje van Sardjoe in de Caraibean waarna we hem helemaal uit beeld verliezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES