Onderzoeker: ‘Uitspraak Bouterse over baggeren en goedkope producten klopt niet’

59
Desi Bouterse

De Surinaamse president Desi Bouterse zou bij de onlangs gehouden NDP massameeting, iets opmerkelijks hebben geroepen. Volgens Bouterse zou het baggerproject, dat op 1 maart van start gaat, tot gevolg hebben dat levensmiddelen in Suriname goedkoper zullen worden. Dit stond vanmorgen ook op de voorpagina van de Surinaamse krant Times of Suriname. Maar Volgens onderzoeker Derrick Ferrier is deze bewering niet juist.

Bouterse doelde op het feit dat door het uitbageren van d Surinamerivier grotere schepen naar ons land zouden kunnen komen. Maar levensmiddelen op de Surinaamse markt, worden vanuit de haven van Trinidad, naar hier verscheept op kleine schepen. En voor die schepen is de huidige vaargeul diep genoeg, zegt Ferrier tegen ABC Online Nieuws.

“Producten zullen alleen goedkoper worden, als de levensmiddelen rechtstreeks naar Suriname komen op grote schepen. Maar, tot nu is dat niet aantrekkelijk, omdat Suriname geen producten heeft waarmee de grote schepen van hier kunnen vertrekken” aldus Ferrier.

Volgens de onderzoeker betekent het dat ook na het baggerproject, levensmiddelen op kleinere schepen vervoerd zullen worden, waardoor er geen merkwaardige prijsverandering zal zijn.

Luister hieronder naar een reportage van ABC Online Nieuws en daaronder het artikel in Times over de uitspraak van Bouterse:

59 REACTIES

 1. Deze randdebiel die Desire Bouterse heet, houdt het volk finaal voor de gek. Men moet wel oliedom zijn om nog steeds te trappen in zijn leugenachtige verhalen. Steeds maar weer van die loze beloftes.Deze gast weet echt niet waarover hij het heeft. Kan mij niet voorstellen dat men nog bereidt is te luisteren naar zijn grote misleidende leugens. Hij is al aardig aan het dementeren.
  Weg met deze gast. Dat hij de eer niet aan zichzelf houdt en plaats maakt voor iemand die de juiste kennis en kunde heeft om ons land te regeren. Wat een zieke geest heeft deze gast.

  Sarie Torie
  gemodereerd

 2. Moeten wij nog woorden vuil maken n.a.v. de mededeling van deze Misdadige Moordenaar, Volkverlakker, Narco Boss. Geef me een GROTE BRICK !!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 3. Heer DDB en de Waarheid, is een mislukte combinatie !

  Ongewapende Srananmans werden toch door de Paarse bende
  “Op de vlucht omgekomen” De 8 december gebeurtenissen, volgends
  de Paarse hufters ! Normale mensen weeten dat het om de December-
  massamoorden gaat !

  Opa D heeft ook beweerd dat de Massamoord heeft plaatsgevonden
  tijdens de OORLOG IN PARAMARIBO !

  SOSO PAARSE HALLUCINATIES van MOORDENAARS die ONGEWAPENDE en
  ONSCHULDIGE SRANANMANS HEBBEN GEMARTELD EN VERMOORD !

  DUS, verwacht u aub inz baggeren, met als gevolg goedkopere producten,
  ook geen waarheden uit de mond van Opa Desi !
  gemodereerd

 4. Een president die weer zo nodig het ambt en land belachelijk moet maken.
  De wereld zal wel weer denken “een bananenrepubliek met een idioot aan het roer”
  Naast dat hij massamoordenaar, drugsbaron, vader van een criminele familie, en erger is.


  Maak melding

 5. Door dit soort reacties wordt de NDP steeds groter en groter. Het boek ”van visie tot verworvenheden” heb ik reeds besteld omdat ik het belangrijk vind om te gaan lezen zodat ik straks weet waar ik over praat. Het boek van Chan heb ik ook reeds gelezen en wat mij is opgevallen, dat de gevestigde partijen toen en nu steeds weer achter de feiten aanlopen. En verder de kortzichtigheid van mensen die zich geroepen voelen op WK hun reactie te geven en zomaar wat rond kakelen zonder kennis van zaken heb ik geen boodschap aan. Wasting time!

  P.S.
  Omdat de waarheid hard is om te horen worden mijn reacties steeds beantwoordt met ”je opmerking moet nog beoordeeld worden, nogmaals ”Snappen jullie nu waarom de NDP steeds groter en groter wordt.
  gemodereerd

 6. Mr. Ferrier… De ndp verkoopt al jaren gebakken lucht… Elke dag wat anders .. Maandag wat over de SLM.. dinsdag over volkswoningen…woensdag over het aanpak van de criminaliteit in Paramaribo.. Zo het rijtje af. … Niks gebeurd.. Ndp aanhang wilt ook geen waarheid weten… Bouterse had laatst een tovenaar op bezoek…Hij kon zijn latino naam niet uitspreken.. Die man heeft overal in Suriname wonderen verricht… Bovendien zou hij gebid hebben voor de schurken van de ndp..


  Maak melding

 7. Het bekende Surinaams gezegde luidt : te mi e taki los losi dan No taki mi Bor bori!!!
  Maar nu dit : te mi taki over Bor Bori dan a volk e verstan los losi , want het volk lijdt aan vreselijke honger. De worst van de demente president wordt nog Steeds meters hoog voor de neuzen van de 30.000 menigten voorgehouden op het veer plein. Ze trapten maar erin. Ik vraag mezelf af ; lijdt deze president niet aan psychose ?


  Maak melding

 8. TOCH VALT EEN DEEL VAN DIT VOLK ALS EEN BLOK VOOR DEZE MOORDENAAR EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.

  DEZE MAN LIEGT EN BEDRIEGT DE HELE KLUIT.

  CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG.


  Maak melding

 9. Julie zyn moordenaars.als t Julie n Suriname nit bevalt,sjodemieter op nar e ander land.r zyn meer landen war Julie t beter als e koning kunne hebbn,warm lullen Julie dan!!!! Wat bouterse n die 10 jare hft gedan,hft 15 jare frond nit gedan,dus warover hebbn Julie t.zyn Julie oge n Julie bilgat verdwenen.julie dagn zyn uitgetelt om op t dondere nar e ander land,dus Moto!!!


  Maak melding

 10. Devil 27 februari 2020 at 06:42

  Waarom maak jij je nou zo druk om? Kan twee dingen betekenen. Of je bent een die met alle winden meewaait en doelloos in het leven staat of je woont zelf in het buitenland en voel jij de armoede en ellende van de Surinamer niet.


  Maak melding

 11. Dat de prijzen omlaag kunnen is zeker waar. Deze onderzoeker heeft net als zijn lulverhaal over de diepzeehaven ook weinig kennis over de handelsvaart. De schepen kunnen maar tot 65% van hun capaciteit beladen worden omdat zelfs de kleinste boten anders vast komen te zitten in de Suriname rivier. Om een idee te ben. In Rotterdam is de vaargeul 23 meter diep. In de Suriname rivier 4 meter.

  Voor iedere container wordt € 175 extra betaald omdat er minder stuks op de boot kunnen. De kosten voor een boot zijn voor 100% belading of 65% belading gelijk. Er moeten dezelfde aantal mensen werken. De afschrijving van de hypotheek is gelijk alleen is de opbrengst maar 65% dus gaat de prijs omhoog. In Trinidad staan de containers soms twee maanden te wachten voordat er een plekje is op de boot voor Paramaribo. Omdat het steeds slechter gaat in Suriname komen er nog minder containers want vorige week betaalde ik €225 extra voor een vracht. Nog even en het is goedkoper om via Georgetown de container te laten aanvoeren.
  gemodereerd

 12. Maar voorlopig gaat een heleboel van die paarse rakkers op NDP stemmen, in ruil voor een bordje eten, en een paar gestolen Srd. In de tijd van J.A. Pengel ( Ping Ping )( NPS )werden de mensen omgekocht met rijst batjauw en wat er bij hoort. Maaaaaar, dat was het hele jaar door en niet alleen bij verkiezing tijd,en dat werd bekostigt met het geld van NL. ( niet gestolen van de bank )
  Het grootste bevolking van Su is helemaal geindoctrineert door DDB, dat doet me denken aan A. Hitler in de jaren 30. Ondanks dat DDB keer op keer leugens verteld, wordt hij toch op handen gedragen, dat bewijst hoe dom een bepaalde gedeelte van het volk is, of hoe populair DDB hij is.
  De NDP aanhangers zie ik als de dieren in het jungle: de sterkste wint, maar bij de Boutisten nog erger. Ze gaan over lijken als het nodig is, niks wordt ontzien.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Met de jaren neemt zijn verstandelijke vermogen af i.p.v.toe. Vroeger zei men hoe ouder je wordt hoe wijzer.
  Dit is niet van toepassing op DALA DELOESOE Boboe & Co.

  Gado yepi wi.


  Maak melding

 14. In elk beschaafd land gaan de lijsttrekkers van de grote politieke partijen met elkaar in debat. Waarom gebeurt dat niet in Suriname? De media in Suriname zou voor 25 mei het initiatief moeten nemen en kijken welke mensen wel bereid zijn hieraan mee te werken. Zo kan het volk zelf een oordeel vormen over het gevoerde beleid.


  Maak melding

 15. Ach ja, ABC met een van zijn landverraders. Het is zo simpel: Grotere, diepere vaargeul betekent grotere schepen. Dat wil zeggen grotere dan er nu binnen varen, dat maakt al een reductie in de kosten. Dat wil ook zeggen, minder vaak aanvoeren van producten, hetgeen ook een reductie in kosten oplevert. Deze loser moet ons niet wijs proberen te maken dat er alleen mammoet schepen kunnen zorgen voor een reductie van de kosten. Als je kijkt naar de voortvarendheid waarmee deze regering de infrastructuur aanpakt, zal elke koe van zondag begrijpen dat ook dat te maken heeft met reductie van kosten. Helaas huizen er op deze site niet eens koeien van zondag, maar meer haatzaaiende leeghoofden die zijn bezeten door machtswellust. Het is ze in al die jaren revo niet gelukt het land helemaal over te nemen en weten dat dit hun laatste kans is om dat te doen, maar wij Surinamers zijn wakker en hebben jullie allang door!


  Maak melding

 16. RobG
  Onze pseudo econoom wordt verzocht om commentaar te leveren op dit artikel wellicht kan RobG de bewering van Bouterse onderbouwen middels toelichting en of berekeningen / bewijzen


  Maak melding

 17. Waarom lezen we nergens het stuk van oud minister Pronk??
  De ware tujd zet liever een rommel van Somohardjoe op zn voorpagina maar die lage streken van nederland niet. Zolang Surinamers geen eenheid vormen zullen jullie zo blijven.
  Jullie zullen gatlikkers van de blanken blijven.
  Ze zetten dossiers voor 60 jaar op slot. Was er straatactie?? Nee.
  Ze doen wat ze willen met Su.
  Artikel van Henk dt Su tot de rijkste
  Landen behoort mogen Surinamers ook niet zien. Ned zit op een kans te wachten voor onze olie en gas. Nu nog harder nodig dan vroeger
  gemodereerd

 18. Als de bejaarde Derrick Ferrier van de NPS nonsens komt uitleggen dan gelooft iedereen hem gelijk. Al die grote projecten die de afgelopen jaren gerealiseerd zijn, is in het belang van de totale Surinaamse bevolking.
  -De brug over de Suriname rivier, hierdoor is er meer ontwikkeling gekomen in Commewijne, Marowijne etc
  -Waterkracht centrale, eigen beheer en eigen baas en miljoenenbesparing
  -Wanica ziekenhuis, wat een prachtige ziekenhuis, nu hoeven de mensen van wanica en para niet meer naar Paramaribo te komen.
  -Ontwikkeling binnenland, gezondheidszorg, schone drinkwater, energie voorziening etc
  -Totale wegennet in Suriname is nog nooit zo goed geweest
  -Huizenbouw en gronduitgifte. Nog nooit hebben zo veel jongeren een stukje grond gekregen.
  – Straks een prachtige HIGHWAY. Wat een opluchting voor alle Surinamers!
  – Baggeren van de Suriname rivier zal zeker ontwikkeling brengen voor Suriname! laat mensen geen nonsens komen vertellen!
  – Te veel om op te noemen, kan je het beste dat boekje van de NDP raadplegen! (Trouwens die van Chan stelt helemaal niets voor, hij is pas komen en geen klap uitgevoerd).

  En wat heeft de NPS en VHP al die tijd gedaan NUL komma NUL! Vene en Telting zaten mooi op een hoop geld net als Dagobert Duck, maar voor het volk is niets gedaan! De VHP wacht nog steeds op hulp vanuit Nederland. Dan doet de heer Brunswijk nog veel voor het volk met ABOB. Somo stelt niets meer voor! De oppositie is de hele dag bezig met de PG en met verdraaiingen. Elke positieve bericht van de huidige regering wordt door deze verdraaiings deskundigen negatief vertaald. Al die beschuldigingen van de VHP, vooral die van Mathoera blijven achteraf nonsens te zijn. En ze blijft maar doorgaan! Wanneer komen ze eindelijk met hun verkiezingsprogramma! En het zal mij niet verwonderen dat deze partijen met hun buitenlandse vrienden aan de Noordzee de FED zo ver hebben gekregen!

  DEZE MENSEN VAN DE OPPOSSITIE ZIJN WANHOPIG EN SCHROMEN ER NIET VOOR OM HUN LAND EN VOLK IN EEN KWAAD DAGLICHT STELLEN! DIT IS HERHAALDELIJK GEBLEKEN!

  Politiek moet je intern voeren en niet proberen steun te zoek in het buitenland! Dan pas ben je een verrader!


  Maak melding

 19. Waldo, ik snap je helemaal, maar verwacht op deze site geen verstandige reacties, althans niet veel. Hier huist de VHP en zijn haar trollen aan het werk, aangestuurd door het hoofdbestuur. Een ding kan ik je garanderen, het zogenaamde diasporageld waar die bedrieger Chan het zo vaak over heeft, zal niet komen, want hij en zijn partners zullen ook deze verkiezingen verliezen. Die gasten in Nederland gaan met dat geld proberen zich in te kopen bij de winnaars en hopelijk komen ze dan de waarachtige, niet omkoopbare Surinamers tegen, trouwens het zullen geen VHPers zijn dus ben ik al gerust gesteld. Heb je trouwens niet gemerkt, dat hij het al helemaal niet meer heeft over zijn diasporagelden? Hij begint het licht te zien, hij wordt NOOIT President van dit mooie door God gezegend land. Want Gado sie kaba sang de na ini hem hati!!


  Maak melding

 20. Hebben jullie trouwens de voorzet van Jantje Pronk gezien, gehoord…? Dit noemen ze suku wan holo!! Hij en de zijnen hebben genoeg gezien van het politieke veld en zullen niet zoals de VHP nog eens 5 jaren en langer aan de kant blijven staan, want mira e kom na dem brede!! Ze willen ook een hap van de koek die Suriname straks onder Bouterse gaat bakken!! Alles gaat om geld. Waren zij het niet die zeiden: If you can’t fight the man, you’d better join him. Dalijk ju o si a film sang o draai ini Holland. Die film heet Suku Takkie naga Bouta!!


  Maak melding

 21. Hoe jij het keert of draait, alles draait om geld. Al die geweldige projecten die tot nu toe zijn gerealiseerd, al dan niet met of geleende maar ZEKER NIET MET GESTOLEN GELD!, maakt niet uit door welke regering dan ook, het is elke regering hun plicht om dat te regelen.

  Maar let letwel dit geldt voor zowel de huidige als toekomstige regering, zolang dat stukje van transparantie, openbaarheid van bestuur in de RUIMSTE ZIN DES WOORDS, een kaalpluk wet voor zowel de regering, parastatale bedrijven, klein of groot bedrijf, welke organisatie dan ook, zolang gemeenschappelijke gelden aan betrokken organisatie/bedrijven wordt toevertrouwd wettelijk of zelfs grondwettelijk wordt geregeld en daadwerkelijk tot uitvoering brengt. En sowieso met “TENMINSTE” 25 JAREN TWK.
  En als uit onderzoek mocht blijken dat iemand zich daaraan schuldig maakt, dan moet dan die kaalpluk onherroepelijk in werking laten treden
  Dan is voor mij geen enkele regering BETROUWBAAR!!!
  Want dat mis ik tot op dit moment, na zovele regeringen gehad te hebben, wat ook heel frapant is.

  Want uiteindelijk NA MI BELASTING MONI EY PAI PAI FENG!!!!!


  Maak melding

 22. 1 Noodfonds 0 SRD

  2 Stabilisatie fonds 0 SRD
  3 Woningbouwfonds 5 miljoen SRD maar voor 30000 woning zoekende
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD

  Dit zijn de resultaten van NDP in 10 jaren
  Met dank zij de Nieuw Front kan je met je auto naar buurland Guyana
  Met dank aan de nieuw Front kan je 450 km naar west Suriname rijden infra
  Met dank aan de Nieuw front kan je op asfalteerde weg rijden naar Brokopondo infra


  Maak melding

 23. Vrouw Simons voorzitter DNA je maakt de wetten wanneer word er geld in de fondsen gestort .

  Laat Graanoogst en Abraham de zeedijk van de weg naar zee maken ze kunnen een project indienen bij Europees Unie gratis geld .


  Maak melding

 24. Wakay kanaal 40 km water toevoer naar de rijst boeren zo dat ze twee keren in een jaar kunnen planten en oosten

  Wakay Kanaal door NDP gebouwd in 1972 project leider Graanoogst en Abrahams infra


  Maak melding

 25. Wat is de relatie tussen het baggeren van de Suriname rivier en import van goederen. Overmorgen begint men met de werkzaamheden, terwijl Suriname al jaren door lichtere schepen bevoorraad wordt. Dus, zie ik niet dat hier iets bijzonders gebeurd. Het is wat je aan de domme paarse volk wil laten geloven.
  gemodereerd

 26. @Wendy. ..@lucien en @waldo. Waarom gaat de volkspresident geen verantwoording afleggen in de DNA? Daar heeft hij toch nog steeds de meerderheid. Daar is de plek waar hij zijn mega projecten aan het volk moet verantwoorden. Want het volk betaalt uiteindelijk voor deze ontwikkelingen. Of niet? Mee eens? Want conform de Grondwet is het staatshoofd verantwoording schuldig aan het staatsinstituut die hem heeft gekozen.


  Maak melding

 27. Zo gierig zijn ze in NDP ze zijn alleen een Regering gaan vormen zweef tekie bagrie

  Wij van de Oppostie hebben meerdere President kandidaten die niet roken en Alcohol drinken .

  Al moeten wij de kinderen van de basis school zetten voor President die geen Alcohol en sigaretten zit te roken .

  Verbroedering heeft verloedering gebracht in de laatste 40 onderdrukken van NDP schurken .


  Maak melding

 28. Een kommetje tomaten 25 SRD
  Een pak melk 12 SRD
  Een pak sigaret 35 SRD
  Een losse sigaret 2 SRD
  Koers NDP vandaag 1 euro is 12 SRD
  Koers NDP vandaag 1 usd is 10 SRD

  komt van uit de voorlichting dienst van Limbo SRS Radio NDP

  Limbo joe datie je dagen zijn geteld slooten stelletje onderdrukkers .


  Maak melding

 29. Weg van Meerzorg naar Albina 180 geasfalteerd 2009 door Vine en Sarjoe

  wanneer heeft NDP een weg van boven 100 km geasfalteerd in Suriname in de 40 jaren dat ze infra werk doen .

  De stuwdam is door NDP gebouwd in 1965 projectleiders Abrahams, Limbo ,Doehkie ,Hooghart en henk Herrenberg project kosten 5 SF


  Maak melding

 30. Een moordenaar heeft gespiekt niet bij mensen uit Acra. maar waar? bij welk volk heeft hij dit toch afgekeken en de hond durft zijn handen te vouwen.
  De hel is nog te goed voor jou schijtmajoor en de zwakzinnigen die jouw aars dagelijks likken voor wat centjes


  Maak melding

 31. Deze onderdrukkers hebben meer vernietig dan opgebouwd in Suriname .
  Er zijn de laatste 40 jaren 30000 Surinamers onnodig dood gegaan door verdriet,hoger ,te kort aan medicijnen ,berijf ongelukken ,het verkeer .door vuurwapens en honger .

  Onze voorouders hebben nooit zo laag geleefd voor jaren 1980 .

  Met dank van Eddy Bruma en Palu van Krolis zijn jullie een staatsgreep gaan plegen .


  Maak melding

 32. @Wendy. ..@lucien en @waldo. Waarom gaat de volkspresident geen verantwoording afleggen in de DNA?
  ==================
  Omdat de oppositie eerst naar de media stapt en daarna op de stoep van de PG. Dus er is al zoveel nonsens rondverteld, dat het allemaal geen zin meer heeft. Hoeveel berichten van de oppositie zie je in de media terug over hun programma. Alleen negatieve berichten over de regering. Gelukkig lezen 90% van de bevolking van Suriname geen krant en dergelijke. Ze hebben het te druk met hun werk. Mensen die op de stoep zitten hebben meer tijd hiervoor!


  Maak melding

 33. Surinamer….

  de laffe zwerfhond durft zijn gezicht niet te laten zien in DNA, want als hij geconfronteerd word met zijn desastreuze wanbeleid, door Belfort en Gajadien, dan vlucht deze laaggeschoolde lafaard met de staart tussen zijn paarse poten, de zaal uit.

  Altijd een grote bek in Ocer, maar het is en blijft een eng mietje.


  Maak melding

 34. @waldo
  Daarom is het noodzakelijk en conform de Grondwet dat de president dan de WAARHEID komt vertellen via de DNA. Toch? Na gedane arbeid van de hardwerkende surinamers luisteren we graag naar de radio en kijken tv. Alle, volgens jou, leugens van de oppositie kan de president met feiten weerleggen. Toch? Waar is DDB dan bang voor? Al zijn onderdanen van de coalitie staan achter hem.toch?


  Maak melding

 35. @Visurinoir
  Het boek ”van visie tot verworvenheden” heb ik reeds besteld omdat ik het belangrijk vind om te gaan lezen zodat ik straks weet waar ik over praat. Klopt Dus stop nu maar met je lo ka, want dat is het enige dat uit je komt.
  Als je het boek hebt gelezen mag je terug komen. Misschien

  Zeg lulhannes, je lult en lo ka met je zin
  P.S.
  Omdat de waarheid hard is om te horen worden mijn reacties steeds beantwoordt met ”je opmerking moet nog beoordeeld worden
  daarom wordt je reactie niet geplaatst.
  Trouwens hoe kan iemand zoiets schrijven terwijl zijn reactie wordt geplaatst.
  Hoeveel onzin wil je verkondigen


  Maak melding

 36. @Wendy
  Weer braak je een heleboel negativiteit richting Nederland en de

  @Wendy
  Weer braak je een heleboel negativiteit richting Nederland en de Nederlanders uit.Je bent zo verbitterd jegens Nederland en de Nederlanders.Maak je ook gebruik van al die pakketen die wekelijks naar
  Suriname vanuit Nederland gezonden worden.en als je een spuitje zou krijgen in het ziekenhuis heb je veel kans da die uit Nederland komt.Containers vol met ziekenhuisbenodigheden krijgen jullie uit het door jouw zo verfoeide Nederland En dat geldt ook voor schoolspullen.Misschien heb je niet eens wc papier om je zwarte reet af te vegen


  Maak melding

 37. Een Surinamer 27 februari 2020 at 13:28

  @waldo
  Daarom is het noodzakelijk en conform de Grondwet dat de president dan de WAARHEID komt vertellen via de DNA.
  ============
  Eens met je, dan moeten de partijen zich aan de regels houden. Eerst in het parlement bespreken en dan media etc! En niet elke onderwerp politiseren!


  Maak melding

 38. Hans Zondermeer dat is jullie handelwijze jij met je WK kornuiten je moet aan hun vragen waarom ze nu wel mijn reactie plaatsen stelletje bedriegers, fakenews verspreiders, roddelaars, haatzaaiers juist ja om mij in diskrediet te brengen. Jullie snijden je hierdoor steeds dieper in de vingers. WK.net is geen onafhankelijk maar een partijdig medium is allang bekend. Daarom gaat de NDP weer een overweldige overwinning behalen 25-05-2020. Teki yu ai luku! Lang leve de Revolutie! Nog nooit eerder in de Surinaamse geschiedenis heeft een partij iets meer dan de helft van het electoraat aan zich weten te binden 117000=26 zetels van de 51. éénheid in verscheidenheid niemand breekt dit meer af. Strè de fu strei wi no sa frede Gado di oen fesi man……mi a no redi musu.
  gemodereerd

 39. Beste DDB haters.
  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
  Als je 1 vinger naar een andere wijst, wijzen er 3 naar jou. Laten we ophouden om al die negatieviteit te verspreiden. Het brengt geen zoden aan de dijk. Het is reeds overduidelijk dat heel veel fake news en verdeeldheidsberichten worden verspreid om ons mooi land met al die mooie mensen uit elkaar de drijven.
  A no wroko so!!!. Dus houden jullie op en begin naar jezelf te kijken.
  Als je niks te doen heb, kan ik je niet helpen maar ga je leven inzetten om van de wereld een betere te maken. Ook voor je nageslacht.
  gemodereerd

 40. Als de president zelf dokt voor het parlement, die juist het goede voorbeeld moet geven, en die ook verankert is in de grondwet diens aanwezigheid in het hoogste college van staat.
  In plaats daarvan rent de president ook zelf naar de media om nota bene zijn tralala verhaal komt vertellen, wat eigenlijk een president onwaardig is, naar wat ik heb vernomen dat ie hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol was. Oké dat laat ik eve in het midden.

  Dan men ook niet komen schreeuwen en gillen van, dan moeten de oppositionele leden zich aan de regels houden. Eerst in het parlement bespreken en dan media. En niet elke wiesje wasje naar de media!

  Dus gim wang BRIK YERE!!!!


  Maak melding

 41. Ach mensen, ik weet dat jullie nu al de pijn van het verlies ervaren. Ga toch iets doen met dat lege leven van je en daarmee bedoel ik iets positiefs. Met haat zaaien, onzin uitkramen, feiten verdraaien en gefrustreerd uren en dagen lang op sites als deze schuimbekkend om je heen slaan levert niets op. Jullie politievoering was fout, is fout en zal nog lang fout blijven, maar troost je, je kan van oppositie voeren ook een levensbaan maken, zal jullie goed staan!


  Maak melding

 42. @Waldo
  “Eens met je, dan moeten de partijen zich aan de regels houden. Eerst in het parlement bespreken en dan media etc! En niet elke onderwerp politiseren!”

  Welke regels. Heeft u wel eens van het politieke debat kennis genomen. De vragen die de politicy stellen aan de regering komen uit de maatschappij en worden vaak door journalisten opgerakeld waarna politicy ze verwerken tot vragen. Een politicus moet voor zijn kiezers vrij op kunnen treden (zonder last of ruggespraak).
  Alles wat besproken wordt door politici is gepoliticeerd best Waldo.
  U wil de oppositie de wind uit de rug nemen door alles wat de NDP slecht uitkomt buiten discussie te stellen. Tja dat is u mening maar dat leidt tot dictatuur.


  Maak melding

 43. Ja Bouta. je woorden zouden uitkomen als je aan 1 ding had gedacht. Productie. . Schepen willen altijd vol zijn. Niet alleen op de heenweg , maar ook op de terugweg. Anders komen ze niet. Jammer. Je hebt 10 jaar de tijd gehad om de productie van Suriname te stimuleren, maar je hebt geen moer gedaan.


  Maak melding

 44. @wendy: Ned. heeft niets van su nodig. Als ze hier hun begroting maken klopt alles. Vorig jaar hadden we zelfs een overschot van 6 miljard. In su komen die nietsnutters elke maand geld tekort. In de hele geschiedenis van su, hebben we nog nooit zo’n domme en incapabele regering gehad. In alle lagen van de samenleving zijn mensen op posities gezet, maar van het werk hebben ze geen kaas gegeten. Daarom gaat het land met jullie als meelopers naar de klote! Dom en lui volk die niets produceerd, altijd z’n handen ophoud.
  De echte harde werkers van su, wonen niet in die stink Paramaribo, maar in de districten. Daar verbouwen ze hun producten waar jullie luie stadsbewoners van leven. Zelf kunnen jullie niks!


  Maak melding

 45. Corruptie
  Hoeveel zal de moordenaar en de 40 rovers aan deze project verdienen.
  Wat een lulverhaal van DDB.
  Surinaamse volk is toch dom en gaat voor paars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.