VIDEO: Boze dorpsbewoners barricaderen weg na dodelijk ongeval

9
VIDEO: Boze dorpsbewoners barricaderen weg na dodelijk ongeval

Bewoners van Alfonsdorp en omgeving hebben zondagmiddag de Oost-West verbinding gebarricadeerd. Zaterdagavond vond daar een zware aanrijding plaats waarbij de 52-jarige Ludwig Karwafodi om het leven kwam. De bewoners zijn de onveilige situatie zat en besloten de weg zondag te versperren, ter hoogte van gemeenschapscentrum Stichting Rosalina.

Op een spandoek dat ter plekke opgehangen is, is te lezen ‘Alfonsdorp is moe!!” De bewoners eisen dat er drempels op de weg komen vanwege de onveilige situatie. Ook eisen ze 1x24uur elektriciteit.

Een woordvoerder van de actievoerders zei tegen een reporter ter plekke dat de dorpsbewoners niet alleen heel erg teleurgesteld zijn, maar ook verdrietig en boos. Ze vinden dat er niets wordt gedaan voor de mensen van Alfonsdorp en eisen actie.

Dat de situatie daar onveilig is, bleek gisteravond rond 22.45u weer toen een man om het leven kwam nadat een auto een ander voertuig van achteren aanreed. De bestuurder van het aangereden voertuig beschikte niet over een rijbewijs.

Filmpje:

https://www.instagram.com/p/B8pTvtpF8h5/?utm_source=ig_web_copy_link


9 REACTIES

 1. De bewoners van Alfondsdorp hebben gelijk om te protesteren. Surinamers rijden als gekken. Ze zullen ook hun zin krijgen. Het is verkiezingstijd en de drempels en elektriciteit zullen komen. Alleen brengt deze protestactie meneer Ludwig Karwafodi niet terug. Jammer.


  Maak melding

 2. Overal wilt men drempels. Straks ga je een situatie krijgen waar je om de 100 meter een drempel hebt. Liever zet men een systeem van mobiele flitsers door de verkeerspolitie in werking dan kan de Staat ook wat verdienen aan de snelheidsovertreders in de vorm van opgelegde boetes.

  Verder eisen ze 1×24 uur stroom. Wel gaan ze dan ook daarvoor betalen zoals men in de stad moet doen ??? Want men wilt wel van alles en nog wat maar wanneer het tijd wordt om daarvoor te betalen dan gaat men vaak genoeg zielig lopen te janken dat men ‘arm’ is, geen geld heeft en dat lanti (lees: de belastingbetalers) maar moet gaan betalen voor hun stroomrekeningen.
  gemodereerd

 3. Jullie moeten bij graman bouta zijn,de meeste dommoor president die Suriname rijk is,uuh nog 5,om de 100 meter drempels of flitspalen monie no de bouta tik oe monie,bovendien zit Suriname in een malaise,jullie moeten ook zorgen,dat er niet hard gereden wordt,aandacht op de weg,


  Maak melding

 4. Demonstreren, houdt pas op, als een president aantreed, die het echt meent, met land en volk.

  Ik geloof niet dat deze actie, het zal helpen!
  Het gaat de beleidsmakers, het ene oor in en het andere uit.

  Ik ken landen, die onafhankelijk zijn geworden en waar heel goed gaat.
  De kolonisators, zijn een gepasseerde haven voor hun en het land verder te ontwikkelen, is de kolonisators een helpende bank.
  Projecten, bepalen zij zelf, gefinancierd door de ex kolonisators. De controles worden door beide landen in goed overleg gepleegd en er wordt geen cent voor wat anders gebruikt.

  Ook dit is mogelijk?????


  Maak melding

 5. Sorry hoor, maar andere de schuld geven, ook al zijn er stoplichten er zijn gekken die daar doorheen rijden. Wat wel moet controle op rijbewijs ,en drank, en drugs,en hun auto afnemen, ze halen er gewoon de schouders over op.via school voorlichting, en die grootmoedigheid van ze afnemen, erg dat er doden vallen door die domme figuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.