Man dood bij aanrijding op Oost-West verbinding in Suriname

6
Man dood bij aanrijding op Oost-West verbinding in Suriname
FOTO (c) A. MOESAI

Bij een aanrijding tussen twee voertuigen gisteravond op de Oost-Westverbinding, is een 52-jarige man om het leven gekomen. De redactie van Waterkant.net verneemt dat het verkeersongeval rond 22.45u te Alfonsdorp in Albina plaats vond.

Beide voertuigen reden over de Oost-Westverbinding richting Moengo. De achterrijder reed daarbij dicht op zijn voorrijder. Ter hoogte van Alfonsdorp, km 126, bracht de voorrijder zijn voertuig tot stilstand, zodat een mede inzittende kon uitstappen.

Doordat de achterrijder dicht op deze auto reed, kon hij niet optijd afremmen en ramde hij het voertuig van zijn voorrijder aan de achterkant. Twee mede inzittenden van het voertuig dat gestopt was raakten gewond. Van het voertuig van de veroorzaker raakte één mede inzittende lichtgewond.

De slachtoffers werden per eigen gelegenheid naar de Franse kant vervoerd voor medische behandeling. Kort na aankomst overleed een mede inzittende van het voertuig dat gestopt was. Het gaat om de 52-jarige Ludwig Karwafodi.

Uit onderzoek van de Surinaamse politie is komen vast te staan dat de voorrijder niet in het bezit is van een rijbewijs.

UPDATE: Bewoners van Alfonsdorp en omgeving zijn de onveilige situatie zat en hebben zondagmiddag de Oost-West verbinding gebarricadeerd:


6 REACTIES

 1. Hier praten we over een voor en achterrijder ik lees nergens over bumperkleven. meestal is de in dit geval achterrijder de Sjaak.
  In ieder geval Deng asi wiki(dit voor de verstaanders)


  Maak melding

 2. “De achterrijder reed daarbij dicht op zijn voorrijder.” = Bumperkleven

  Vraag je liever af hoe hard beide bestuurders hebben gereden op een bepaalde lange afstand.
  Wat is dan de reden geweest waarom de bestuurder abrupt ervoor heeft gekozen om direct tot stilstand te komen en niet in dit geval ruim van te voren zijn snelheid heeft verminderd bij de plek van bestemming. (Met andere woorden,.. dan rijd de achter bestuurder voorbij/ er omheen).

  Verkeers regels/omstandigheden, gebruik van binnenspiegel voordat iemand uitstapt. Veiligheid.

  Al is de bestuurder die achter rijd fout maar het lijkt erop in dit verhaal dat de passagier in de voorste auto voor stilstand al wou uitstappen. Autogordels?

  Of je stond al geruime tijd stil terwijl passagier uitstapt en de andere auto klapt achterop door laksheid.

  Sari tori las libi zomaar.


  Maak melding

 3. Rijbewijs? Sortoe rijbewijs, me rij gewoon. No taigi mi neks, mi sab rij keba. Me trap a clutch, mi no sab san na gematig snelheid anga bumperkleef. Mi no sab den geweldig san dati. Gewoon trapoe. Hurry hurry snel mi musu doro pe mi wani de.


  Maak melding

 4. Ik wil niet reageren maar ben genoodzaakt als weggebruiker die eens per week naar newmont moet rijden wegens werk. Weet men dan niet dat ze gewoon razen op de weg naar het oosten? En dan stopt men gewoon normaal op de weg alsof er niks aan de hand is en ik moet me altijd telkenmale daarvoor ergeren. Geen rijbewijs? Dan kent hij geen verkeerregels want die heeft hij niet onder ogen gekregen. Gewoon opsluiten die roekeloze gasten.


  Maak melding

 5. De slachtoffers werden per eigen gelegenheid naar de Franse kant vervoerd voor medische behandeling.

  ik dacht dat Albina een geweldig ziekenhuis had of staat daar slechts een gebouw.

  Advies aan alle weggebruikers in Suriname: ga ervan uit dat uw medeweggebruiker geen rijbewijs heeft. Door deze extra voorzichtigheid zullen minder ongelukken gebeuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.