VMS roept alle medewerkers gezondheidszorg op om te gaan protesteren

22
PRO: Wil Suriname terugnemen in naam van Recht en Ontwikkeling

Het aantal organisaties dat meedoet aan de grote protestactie op het Onafhankelijkheidsplein op maandag 17 februari 2020, blijft toenemen. Zondag heeft ook de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) een oproep gedaan. Daarbij is ook de dienstverlening van diverse afdelingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo op een lager pitje.

In een brief zegt de VMS: “De omstandigheden binnen de totale Gezondheidszorg zijn momenteel dermate verslechterd dat het Bestuur van de VMS zich genoodzaakt ziet om alle medewerkers binnen de Gezondheidszorg op te roepen om op maandag 17 februari ’20, in hun werkkleding, hun bezorgdheid hierover te uiten, op het Onafhankelijkheidsplein”.

Zaterdag had het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid in een brief geopperd dat de diensten binnen volksgezondheid misbruikt zouden worden voor de actie op maandag 17 februari. In die brief wordt ook gesproken over destabilisatie en onrust.

De VMS reageerde zondag hierop door middels een brief ALLE medewerkers binnen de gezondheidszorg op te roepen te gaan protesteren. De brief is ook hieronder te lezen.


22 REACTIES

 1. Devil

  16 februari 2020 at 23:42

  Protesters Fu du sang.25 Mei mute we t bewyze.en nit nu,om darna 25 Mei tog op NDP t stemmem.dus s water na zee drage.en deze boelfliet lykt absolut t spiegelbeeld vn William waido,dus Hy probeert stemme t vergaren om vervolgens na 25 Mei zelf t gaan profiteren n d regering.dus laat deze stephano die anal fabeten vor d gek houden.

  ==============================

  Het is weer zover. Nog zo’n NDP aanhanger die beneveld van de Blackcat of Marienburg rum. Zou zeggen neem nog een slok en loop richting de bosje brug. Je weet wat je moet doen. Have a nice day


  Maak melding

 2. Dat de Here onze God extra kracht mag geven aan deze protestactie. En dat Hij Zijn krachtige profetische licht wil schijnen op de staat Suriname; zodat de boze werken en plannen van deze boze regering Bouterse aan ’t licht komen.
  Schijn Uw licht, o God.


  Maak melding

 3. YES, Laat het LICHT schijnen op Land en Volk van Suriname !

  Waar was mevrouw FERRIER om UITLEG te geven en
  met de regeringsleden VERANTWOORDING af te leggen
  over de door PAARS, GERIPTE MIDDELEN, MILJOENEN
  US-dollars uit de Kasreserve ?

  Het is het onrechtmatig/strafbaar wegnemen, ROOF,
  van gelden van DERDEN, t.w. van de Bevolking en van de
  Bedrijven !

  Nu wil mevrouw WEL de manifestatie tegen dit ZWARE WANBELEID
  SABOTEREN !

  ALLEMAAL OPDONDEREN, paarse MINISTERS plus de President !!!
  gemodereerd

 4. Ben geen ndper, maar zie morgen de staking of manifestatie of hoe je het noemen wilt,mislukken. Oppositie steunt met woorden deze staking, maar fisiek hun eigen mensen oproepen om mee te doen hebben ze niet gedaan. Zelf hebben velen van hun boter op hun kop, staat een javaan te brullen dat het nu de beurt is aan pl om de president te leveren, waar deze domme javaan al die onzin vandaan haalt? Staat hij ook te brullen alle rovers moeten worden opgesloten,dan moeten ze ook zijn opsluiten, evenzo die hindustaan wij ondersteunen deze actie maar oh oh oproep aan hun aanhang wordt nuet gedaan, ook bij deze club zullen ze ook een paar moeten opsluiten, want waar is de cocaine gebleven dat aan huis lag “opgeslagen” bij mathoera dus ook bij deze partij moeten heel wat opgesloten worden vanwege grondroof hier en daar, dan de abop, ook hier hebben sommigen van ze gestolen denk aan het verdwenen geld bij sosavo tentijde van amofo, naschoolse opvang, fam brundwijck die een vd grootste njang patu’s zijn geweest. Zo kunnen we doorgaan.


  Maak melding

 5. Hebben jullie goed gelezen op de ware tijd,een gezaamlijke aanpak is nodig,qua geld,surinaamse bank heeft geen geld er komen dratisch maatregelen,dus dat betekent belasting verhooging en alles wordt duurder,jullie wilde een ongeschoolde die alleen mavo heeft,nou je ziet maar sang a mang die en bigie hoefdraad doe anga kondre,er komen harde tijden,willen of niet willen 1 ding staat vast er moet bezuinig worden worden en wie is de lul,de ongeschoolde surinamers die die denken bouta is voor jullie,in ieder geval maak je borst nat Boeing 777_200 geleasd die nog niet 1 keer de oceean is overgevlogen maar er moet elke maand aan Boeing betaald worden alleen verkwansel het geld waar surinamers hard nodig heeft,nog 5


  Maak melding

 6. Hebben jullie goed gelezen op de ware tijd,surinaamse bank heeft geen geld,er komen dratisch maatregelen dat betekent bezuinigen,sranan skeer din mang fofoer a monie


  Maak melding

 7. Hahahhaa oeng go mi sa sjie fu olanga wo mang waka Curtis beng waka nanga 10.000 sma ta langa a go kloroe eng tere na VHP wat hft hij bereikt geen moer dus dit gaat ook een flop zijn lopen jullie tot 24 mei…gogosa


  Maak melding

 8. Ik ben bang,dat welke surinamers ook,door het waanbeleid straks moet gaan voelen,er komen harde maatregelen,ik hoor rob gay en wendy de h niet,die zijn nergens te bekenen,zijn die twee verdwenen,humm er zijn nog een paar go likkers die schrijven niks meer,soso lafoe


  Maak melding

 9. Er is maar 1 oplossing niet meer stemmen op ndp,in mei vhp nps is goed,abop en pl hebben ervoor gezorg dat ndp aan de macht kwam,en schreeuwd ronnie brunswijk en somohardjo dat bouta verkeerd bezig,deze abop en pl zijn ook ongeschoolde partijen,vhp nps hebben de voorkeur,wat een ellende


  Maak melding

 10. Heel wat fake nieuws over organisaties en bedrijven die meedoen maar zelf niets daarover weten. Ondertussen hebben ruim 4000 mensen deelgenomen aan de REVO prodowaka gisteren. Op facebook is daar niks over gemeld en nauwelijks aandacht gegeven in andere media maar wel 4000. Een kleine trailer voor 24 februari. Alle 160000 NDP-ers (helft van de kiesgerechtigden) kunnen niet daar zijn maar het wordt wel druk. Fake nieuws en 118 fake organisaties heeft de NDP niet nodig.

  O ja nog iets om over na te denken. Het is toch wel opvallend dat van de vhp, abop, nps, pl (v4) de lijsttrekkers niet aanwezig zullen zijn maar dat ze mensen uit de 10e lijn hebben gestuurd als sprekers. Zij zijn realistisch geworden want ze weten dat ze na 25 mei als ze willen regeren met de ndp zaken zullen moeten doen. Iedereen met een beetje verstand weet dat. De ndp komt in de regering na 25 mei 2020. Schrijf dat op.

  Nog een breaking nieuws. Er is een geluidsopname van de prominente vhp-er Binda opgedoken. In een bijeenkomst met een aantal bedrijven heeft hij geen spaan heel gelaten van de abop, pl en nps. Abop en pl zijn onbetrouwbaar en de nps groeit niet, eigenlijk zijn ze dood. De bedrijven moeten vhp steunen omdat nog 5 jaar ndp de dood van de vhp zal betekenen. De vrienden van v4 vertrouwen elkaar dus voor geen meter. Dat is weer bevestigd. Daarom houdt Brunsi zijn lijnen met Bouta zeer warm. De derde lijn van de vhp loopt ook de deuren plat. Niets blijft lang geheim in het landen de pl is boos op zijn (voormalige) vrienden omdat pl niet is uitgenodigd bij de geheime bespreking begin van dit jaar. Die zijn trouwens ook nu aan het aftasten. Dit is vers van de bronnen.

  Fijne dagen verder en tot 25 mei 2020

  ——————————–
  Artsen gaan geen actie voeren
  16/02/2020 18:13 – Aidy Pinas-Agodeba
  Artsen gaan geen actie voeren
  Foto: Gva.be
  PARAMARIBO – De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) gaat geen actie voeren. Dit heeft de organisatie zaterdag tijdens een persconferentie meegedeeld. De artsen hebben een model bedacht hoe de huidige situatie aan te pakken.

  De artsen hebben al geruime tijd gevraagd voor aanpak van de vraagstukken waarmee ze te kampen hebben, maar er wordt geen gehoor gegeven. De verening is zich ervan bewust dat de gemeenschap de dupe zal worden indien de artsen het werk neerlegggen. Er is daarom besloten om het werk te continueren, maar dan ‘aangepast’.

  De verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) zullen op basis van hun dekking behandeld worden. Men krijgt niet meer en niet minder. Het SZF is de grootste zorgverzekeraar, maar deze komt gemaakte afspraken, waaronder financiële, niet na. Dit heeft negatieve gevolgen voor het zorgsysteem. Artsen krijgen niet of niet op tijd betaald voor verrichte diensten.

  “Wij zullen een de calculatie maken voor het SZF. Iedereen wordt behandeld. Wegens budgettaire problemen zullen we genoodzaakt zijn om een selectie te maken hoe en op welke manier en wanneer vervolgbehandelingen zullen plaatsvinden. We willen de patiënten helpen”, merkte VMS-voorzitter Pieter Voigt op.

  De VMS laat weten dat de vraagstukken met de andere verzekeringsmaatschappijen niet zo groot en wel oplosbaar waren. De artsen hebben bijna geen problemen met de andere assuradeurs.


  Maak melding

 11. Wendy waar schuil u.,u eet kwaliteit kip. Mc.Donald haat je ook,Nederland,Hindustanen Buitenlanders die daar wonen.Surineds,Chinezen zijn vies .En nu schuil jij we althans ik missen u ,u was zo actief.Chinezen stelen stroom volgens jou maar waar is dat geld Wendy waar ben jij kare kare kiet kiet kiet ik hoor je niet en zie je niet.


  Maak melding

 12. Fake organisaties en mensen

  OPPOSITIE ZET ZOMAAR MENSEN OP SPREKERSLIJST PROTESTDEMONSTRATIE 17 FEBRUARI
  Aan de redactie van FPN is door VWO 4 student , Jair Kross aangegeven dat zijn naam onterecht en tegen zijn wil prijkt op de sprekerslijst van de protestdemonstratie die de oppositie vandaag 17 februari houdt op het Onafhankelijkheidsplein.
  “ik ben tot vervelens toe gebeld geworden en heb ze gezegd dat ik niet van de partij ben. Toch zie ik mijn naam ( weliswaar fout gespeld) op de sprekerslijst staan. ook de andere student van VWO weet van niets”


  Maak melding

 13. Wie volgt.

  OOK RANDY RIJGMAN VAN VWO 4 GEBELGD OVER ZIJN NAAM OP DE SPREKERSLIJST VAN DE DEMONSTRATIE 17 FEBRUARI

  Ook Randy RIJGMAN van het vwo 4 geeft aan dat hij zich niet leent voor deze demonstraties en niet eens wist dat zijn naam op de sprekerslijst voorkwam. Hij is er niet over te spreken en zeer gebelgd dat zonder zijn medeweten zijn naam op de sprekerslijst prijkt.
  De vraag is waarom de organisatie van deze demonstraties haar toevlucht neemt tot liegen en bedrog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.