zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameActivist vraagt officieel toestemming voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

Activist vraagt officieel toestemming voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

-

Does Travel - naar Suriname

Activist Stephano Biervliet, die een grote protestactie gepland heeft op 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein, heeft maandag 11 februari officieel toestemming daarvoor gevraagd aan de directeur van het kabinet van de president. Dit nadat districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost eerder heeft laten weten, dat voor het verkrijgen van een vergunning voor een activiteit op het plein, eerst toestemming nodig is van het kabinet van de president.

Biervliet geeft in zijn verzoek aan dat publiekelijke uitlatingen van de president afgelopen week, het gerechtvaardigd vertrouwen van toestemming, naast het bestaand grondrecht is gewekt. Het onderwerp en benaming van de actie zijn: ‘WEG MET DE NDP’.

De activist heeft maandag ook zijn vergunning voor de protestactie ingediend bij het commissariaat van Paramaribo-Noordoost.

De aangekondigde protestactie – Tekst gaat verder onder dit plaatje:

Nerkust zei eerder aan de redactie van Waterkant.Net dat er toestemming nodig is van het kabinet, omdat het Onafhankelijkheidsplein onder het kabinet valt. De districtscommissaris liet weten dat hij dus onmogelijk een vergunning kan verlenen voor een activiteit of dergelijks op het plein, zolang er geen toestemming van het kabinet verkregen is.

De activist kijkt nu ernaar uit hoe er gereageerd zal worden op zijn formeel verzoek om gebruik te maken van het Onafhankelijkheidsplein. Hij heeft eerder in de media laten weten dat zonder een vergunning zijn protestactie op het plein normaal doorgaat.

De aanvraag om gebruik te maken van het Onafhankelijkheidsplein.

Hieronder één van de filmpjes van de actie op Facebook waarin mensen worden opgeroepen:

https://www.facebook.com/628031040662432/videos/162929945152997/

opening
Fernandes Express
BODO Party

40 REACTIES
 1. Waanzin, deze vergunning, en die grote slijmbal van Nerkust, weet nu in eens wel wat de procedure is voor een vergunning, terwijl deze paarse rat voor 22 januari, geen woord repte over een vergunning die nodig zou zijn voor al die paarse aanhangers, die via het gerechtsgebouw naar het onhafhankelijkheidsplein zouden gaan.


  Maak melding
 2. Ze willen die opkomst zien van het volk op ’t plein om een indicatie te hebbn of ze hun geld voor de propaganda verkiezing kunnen strooien niks van protest eerder hadden ze zoveel protest aktie gehouden alleen nonsens


  gemodereerd
 3. Goeie actie, in het land der blinden is slechts een ziende! Ik spreek de hoop uit dat er massaal gehoor gegeven wordt aan deze oproep. Het land is failliet, het volk heeft te lijden onder een corrupt bewind, de toegenomen criminaliteit en de hoge inflatie.
  Volk van Suriname, het is de hoogste tijd om de straat op te gaan en uw stem te laten horen.


  Maak melding
 4. Deze gast erkent zijn plaats. Hij gaat wel over de schreef door te stellen dat met of zonder vergunning ,hij toch wel gaat demonstreren. Hoe klinkt dit? Iemand die niks te makken heeft met wet- en regelgeving. Het moet hem uitkomen. Zou zo een figuur ooit eens aan de macht komen, ben je overgeleverd aan de willekeur van de dag.


  Maak melding
 5. @ Pakiratigri

  Deze gast erkent zijn plaats. Hij gaat wel over de schreef door te stellen dat met of zonder vergunning ,hij toch wel gaat demonstreren. Hoe klinkt dit? Iemand die niks te makken heeft met wet- en regelgeving. Het moet hem uitkomen. Zou zo een figuur ooit eens aan de macht komen, ben je overgeleverd aan de willekeur van de dag.
  =========================================================================
  Praat je over je baas? Die tig jaar geleden protest hield tegen regering Venetiaan, zonder vergunning?
  Voldoet totaal aan zijn profiel, hahahahahaha………………


  Maak melding
 6. De Bouta-Gestapo,
  uitgerust met doodskopmaskers en zwaar bewapend worden reeds in stelling gebracht door de veroordeelde massamoordenaar himself.

  Om demonstranten met geweld in elkaar te rammen en af te voeren.

  Remember de beelden van Hofwijks en Valies.

  Zo gaat dat eenmaal in een DICTATUUR, waar een meedogenloze mensenrechtenschender een heel volk onderdrukt en in een financieel/economisch/morele wurggreep houdt.

  Misselijkmakend, ranzig, a- sociaal en immoreel.
  Maar ja……..NDP, wat anders verwacht je nog.


  Maak melding
 7. Zou zo een figuur ooit eens aan de macht komen, ben je overgeleverd aan de willekeur van de dag.

  Ja, dat doet hij in navolging van onze lijder, die het grote voorbeeld van Suriname is. Een man die alles wat negatief is mag doen, zonder bekritiseerd te worden.

  De slogan van deze actie is niet juist. Zou moeten luiden weg met Aloe Baba en zijn 40 rovers inclusief de NDP.
  Aloe is het Sarnami van Aardappel, voor hen die het niet weten.


  Maak melding
 8. Die Stephano Biervliet is een idioot om op een maandagmorgen tijdens werkuren een protest demonstratie te organiseren. Er moet in dat land ook gewerkt worden toch. Er zijn al zoveel vrije dagen! Ik verwacht dat er niet meer dan een tiental mensen er gehoor aan zullen geven!


  Maak melding
 9. Zeer opmerkelijk, dat iemand die een dictator en moordenaar vereerd, zelf komt met de stelling dat de organisator van het protest op het onafhankelijkheidsplein de wet overtreed. Hoe durf je zo iets te stellen? dit geeft alleen maar aan dat de aanhangers van de NDP helemaal de realiteit uit het oog verloren zijn.


  gemodereerd
 10. Waldo 11 februari 2020 at 08:16
  Die Stephano Biervliet is een idioot om op een maandagmorgen tijdens werkuren een protest demonstratie te organiseren. Er moet in dat land ook gewerkt worden toch. Er zijn al zoveel vrije dagen! Ik verwacht dat er niet meer dan een tiental mensen er gehoor aan zullen geven!

  Die “ idioot” heeft tenminste ballen om iets in het belang van volk en land te ondernemen. Wat die jij beste Waldo voor het land ? Niet veel toch want balken heb jij niet want die zijn ingekrompen tot doperwtjes. Respect voor dhr Biervliet!


  gemodereerd
 11. Waldo

  11 februari 2020 at 08:16

  Die Stephano Biervliet is een idioot om op een maandagmorgen tijdens werkuren een protest demonstratie te organiseren. Er moet in dat land ook gewerkt worden toch. Er zijn al zoveel vrije dagen! Ik verwacht dat er niet meer dan een tiental mensen er gehoor aan zullen geven!

  =================================

  Notabene jouw president die zoveel nationale vrijedagen heeft ingevoerd. Biervliet heeft gelijk, deze regering moet oprotten.


  Maak melding
 12. @Flyer en Koos,

  Jullie hebben groot gelijk. Weg met de dictatuur. In een vrij land mag je protesteren tegen onrecht.
  Weg met de ndp ratten massa. Geheel het volk is al 10 jaar aan het lijden onder de dictatuur.


  Maak melding
 13. In 2011 heeft ramon Abrahams (min. OW toen) zijn auto gepimt voor bijkans 150.000 usd. Toen vond de regering dat het gerechtvaardigd was en paste bij hem. In die tijd hadden we nog een vette kasreserve.

  Als bij Trikt alleen om de auto gaat, dan is het zeer opmerkelijk dat hij meteen wordt aangehouden en afgezonderd van de buitenwereld. De zaak stinkt naar meer. Niet meewerken met deze boeven betekent letterlijk je kop.


  Maak melding
 14. @Pakiratigri

  Het politie bureau plat schieten met staatsmiddelen omdat jou matjes gearresteerd zijn, is toch zeker een overtreffende trap willekeur en minachting van het legitieme gezag.

  beste Pakiratigri aub even de zaken in het juiste perspectief zien en met wat neer relativeringsvermogen


  Maak melding
 15. Kondremangs
  Eigenlijk had hij de vette DC moeten vragen waar de vergunning van DiDiBri en co is om aan te tonen dat zij toestemming hadden om op het plein te demonstreren, nadat DiDiBri als een kleine jongen door de krijgsraad was weggestuurd. …..tijdens Vene gingen DiDiBri en co tij en ontij ZONDER vergunning en toestemming op straat om te demonstreren. ……alles zou beter gaan als zij aan de macht zouden zijn. ….we hebben het INDERDAAD gemerkt vanaf 2010 meneer de president. ……..captain, your ship is sinking, man. ….zei DiDiBri aan toenmalige president Shankar net voor de telefoon coup in 1990. ……wel. ..it fires back in his face. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 16. Jojo dat is teveel gevraagd aan een paarse rat. Elk soort vermogen hebben ze gestolen en pakiratigri wat zit daar voor vermogen in?


  gemodereerd
 17. Alles valt onder het gezag van de kabinet van de president toch of is hij geen president van geheel Suriname.
  Nerkust weet je wat je kunt? Ergens op een prasie wc je kop erin steken en lekker doorgaan met snuiven.
  Dus als ik naar Wonotobo wil om een vlag uit protest neer te zetten moet ik toestemming hebben van het kabinet van de president.
  Dus zoals de militairen van Guyana het Tigri gebied bezet houden dan moet het kabinet van de president aktie ondernemen want ze zijn daar zonder toestemming.
  Je bent een koe zoals jou partijgenoot ooit zei


  Maak melding
 18. Ik hoop van harte dat heel veel mensen gehoor zullen geven aan de oproep van Pakitou Biervliet.

  SURINAME MOET AF VAN DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.

  GENOEG IS GENOEG: WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ.

  DE VERNIETIGING VAN SURINAME MOET EEN HALT WORDEN TOEGEROEPEN.


  Maak melding
 19. @Waldo
  22/1 was geen werkdag hè! Alleen als het in het belang van de paarse bende is, wordt Het gedoogd Toch

  #Dictatuur
  #failed State


  gemodereerd
 20. Als Bouterse als prive persoon 6 minuten in de rechtzaal moet verschijnen is een vergunning niet nodig, krijgen ambtenaren vrij, worden lanti bussen ingezet voor vervoer, en krijgen de mensen eten en drinken uit de schatkist.
  Als burgers zich zorgen maken over het ernstige en vernietigende wanbeleid moeten ze een vergunning vragen, durft de DC die niet te geven, en zeuren paarse er over dat het op een werkdag is waarbij ze voor het gemak vergeten dat de werkeloosheid toren hoog is en het volk zelf mag kiezen of ze er een dag voor opofferen. De ambtenaren zullen wel geen vrij mogen nemen.


  Maak melding
 21. Bumblegum 11 februari 2020 at 08:36

  Waldo 11 februari 2020 at 08:16
  Die Stephano Biervliet is een idioot om op een maandagmorgen tijdens werkuren een protest demonstratie te organiseren. Er moet in dat land ook gewerkt worden toch. Er zijn al zoveel vrije dagen! Ik verwacht dat er niet meer dan een tiental mensen er gehoor aan zullen geven!

  Die “ idioot” heeft tenminste ballen om iets in het belang van volk en land te ondernemen. Wat die jij beste Waldo voor het land ? Niet veel toch want balken heb jij niet want die zijn ingekrompen tot doperwtjes. Respect voor dhr Biervliet!

  Koos 11 februari 2020 at 08:45

  Waldo

  11 februari 2020 at 08:16

  Die Stephano Biervliet is een idioot om op een maandagmorgen tijdens werkuren een protest demonstratie te organiseren. Er moet in dat land ook gewerkt worden toch. Er zijn al zoveel vrije dagen! Ik verwacht dat er niet meer dan een tiental mensen er gehoor aan zullen geven!

  =================================

  Notabene jouw president die zoveel nationale vrijedagen heeft ingevoerd. Biervliet heeft gelijk, deze regering moet oprotten.

  =================================================================
  De heer Steven van de DSB heeft vanuit zijn vakantieadres gelijk gereageerd dat hij ontslag gaat nemen als de heer Proeve benoemd wordt tot president van de Centrale Bank. Ik wacht af. Hiermee wil ik aangeven dat je mag protesteren, maar doe dat op een zondag en geen werkdag. Er moet gewerkt worden in dat land! De hele media staat tegenwoordig al vol van dat soort berichten. Is tegenwoordig heel irritant om ander soortig nieuws via de media te vernemen!

  Die Stephano Biervliet lijkt mij ook iemand die politiek wil scoren over de rug van het volk!

  Trouwens, ik werk al langer dan 35 jaar en doe nooit mee met dit soort nonsens tijdens werkuren. dat ben ik mijn werkgever verplicht. En schelden en termen gebruiken in een discussie is een vorm van zwakte, daaraan doe ik ook niet mee!


  Maak melding
 22. Zorgelijk dit
  Kun je wel begrijpend lezen? De strekking van Nerkust is dat het kabinet van de president gaat over het plein.
  Het plein isd van Suriname en haar inwoners. Net zoals Tigri gebied eigendom is van Suriname.
  Dus zou het kabinet van de prsident zich ook moeten uitspreken (volgens Nerkust) of de bezetters van dit gebied een vergunning nodig hebben om daar te bezetten.
  Maar niets daarvan ze pakken de onschuldigen aan en niet de veroorzakers
  Waar heb je het over “Gaat over protesteren op het PLEIN!” indien zo dan ben je wel small minded dat jre alleen pover het aantal vierkante meters gras kunt praten.


  Maak melding
 23. @Waldo(uit Delft) wordt weer tijd voor jouw intimiderende post met angstaanjagende inhoud jij bent net zo gestoord ald die hele paarse rattenbende bij mekaar
  @Wendy; Zullen we jouw tekortkomingen ook benoemen rattenhoer?

  Bigup Stefano en alle Echte Surinamers weg met de vervloekte paarse ratten


  Maak melding
 24. @Bigi Sma

  U hebt een punt! Begrijpend lezen is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Daarom zeg ik al jaren: ‘eerst goed lezen, en dan pas zeiken’😉


  gemodereerd
 25. Dit is pure opruiing ! Deze meneer Biervliet gewoon oppakken wegens aanzet tot gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag.

  “Alles moet plat, weg met NDP” Opsluiten deze mafkees !

  In Holland zijn in 2019 ook heel wat mensen opgepakt voor opruiing. Stond ook niet op de voorpagina’s.


  gemodereerd
 26. Mensen, de zachtmoedige tijd dat Venetiaan goedmoedig en in vertrouwen in de democratie iedereen zijn visie liet propageren ligt al 10 jaar achter ons. Eigenlijk ligt de goedmoedige tijd al 40 jaar achter ons met wat stuiptrekkingen in de periode dat de NDP in het geboortekanaal geborgen, of in de oppositiebanken zat, geneutraliseerd in een onbenoemd cordon sanitair. De rek is eruit bij de goedmoedigheid van de democratie. Vandaag de dag, ‘goedmoedigheid né tja moesje ga Parijs’. Het karakter van goedmoedige democratie is verleden tijd. In de goedmoedige tijd had je ook clashes met de gevestigde orde. Denk aan de demonstratie waarbij Abaisa om het leven werd gebracht. Het was geen halleluja goedmoedigheid. De gevestigde orde was arrogant, laks, nonchalant, zelfs machtsdronken. Je zou haast denken dat ze zoveel macht verwierf dat men zich boven de wet waande. Of dat in absolute zin zo was zal ik niet beweren want men had zich niet in een positie gemanoeuvreerd waarin men de Staat uitdaagde in termen van ‘ no wan man kan sroto mie. Ik ben van mening dat de Staat de macht moet hebben iedere onderdaan te vervolgen die zich buiten de wet waant door de wet te schenden. In die zin vind ik dat de Staat verzwakt is. Binnen de politieke context moeten we ernaar streven de Staat haar macht te doen herwinnen. Mijn slogan zou zijn ‘MAKE SURINAME GREAT AGAIN’. Geef aan dat je bovenal meer van Suriname houdt dan van je partij. Als men vlaggen op je erf wilt planten vraag om één Surinaamse vlag die boven alle partijbelangen moet wapperen. Als de gordijnen in een staatsziekenhuis toevallig paars, groen of oranje zijn speld er dan een Suriname vlag op. Laat je in je uitingen van symboliek vooral leiden door liefde en respect voor Suriname. Ik zal de NDP-ers nooit paarse ratten noemen. Ik ben anti-belediging. NDP-ers zijn kinderen van Suriname. Ze pakken het politiek momentum zoals de NPS, VHP, PL, KTPI, enz. dat ook deden in hun gloriedagen. NDP is goed voor mensen in mijn omgeving die bij een andere politieke wind nooit een baan bij de overheid hadden gekregen. Laat staan een hoge positie. Ik wil alleen dat men begrijpt dat de baan niet van NDP is maar van de Staat Suriname. Hoe goed de partij ook voor je is de baan heb je van de Staat Suriname. Dus als je zonodig dankbaarheid wilt betuigen die dat dan aan Suriname. Maak de Staat je grootste aanbidding. Een zwakke staat keert zich uiteindelijk tegen ons allen. En dat is mijn grootste probleem met de NDP men galoppeerd de Staat voorbij alsof het een bijkomstigheid is. Praatjes houden een Staat niet overeind. We moeten de essentie van de Staat respecteren zoals in ons volkslied vastgelegd. Recht en waarheid maken VRIJ ! Daarom Biervliet Demonstreer vol overtuiging voor Suriname en neem alleen vlaggen van Suriname mee. Mie lobie Sranan.


  Maak melding
 27. Met of zonder vergunning, bestormen die hap. Hebben de paarse dagoe’s een vergunning gevraagd om met een moordenaar naar de krijgsraad te gaan. Hadden ze een vergunning nodig om de rust op JAP te verstoren. Surinamers gedragen zich als bedelaars of ze al tot bedelaars gemaakt.


  gemodereerd
 28. Da wat gaa ze scanderen dang? Weg met NDP?
  Nee mang. Moet zijn:
  Weg met de regering!

  t Gaat nu om dat geld, die 100 miljoen.
  Het moet nú terug! Nu!

  Zoveel geld moet toch met handtekening van superieuren worden verstrekt.

  Dit keer moet t volk echt moeilijk gaan doen om dit geld. Het is te duidelijk , wie erachter zit.
  De slogans moeten zijn:

  – Waar is die 100 miljoen
  – Waarom mogen de advocaten van van Trikt geen contact met hem
  – Van waar die goedkope Chotellar-dollars

  Met dat geld hebben ze toch uien enzo gekocht. Dus dat geld kwam bij de regering terecht. Waarom worden de ministers dan niet ter verantwoording geroepen.


  Maak melding
 29. 25 mei is nabij. Volk van SU, gewoon nemen wat ze je geven, bv pakket, etc en ze gewoon weg stemmen want onze nakomelingen voelen het nu al, kijk maar rond en zie wie van de gestolen geld geniet en niet kortzinnig denken. Jammer dat alle politiekelingen alleen maar zijn portemonee probeert te vullen en niet een lange termijn visie hebben.


  Maak melding
 30. Waldo 11 februari 2020 at 19:32
  Elke idioot die tegenwoordig in de werkgevers tijd wil gaan demonstreren wordt als een held gezien in Suriname. Wat een zielig vertoon!

  Je bent niet alleen zielig maar ook triest en een ziekelijk gevalletje. Iedereen die niet denkt zoals jij dat doet, is een idioot.


  gemodereerd
 31. @ Waido

  Elke verstandige werkgever zorgt voor vervoer en gaat zelf ook demonstreren. Dan weet van der San dat hij weinig moeite meer hoeft te doen en kan er al begonnen worden aan de machtsoverdracht.

  Het lijkt mij verstandig dat mevrouw Simons al begint met de voorbereiding van machtsoverdracht want na 25 mei houdt het regeren helemaal op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES