Toestemming kabinet van de president nodig voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

48
protestactie-suriname

Activist Stephano Biervliet, die een grote protestactie gepland heeft op 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein, heeft voor het verkrijgen van een vergunning eerst toestemming nodig van het kabinet van de president, om gebruik te maken van het plein. Dit zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost aan Waterkant.Net.

Nerkust zegt dat er toestemming nodig is van het kabinet, omdat het Onafhankelijkheidsplein onder het kabinet valt. De districtscommissaris laat weten dat hij dus onmogelijk een vergunning kan verlenen voor een activiteit of dergelijks op het plein, zolang er geen toestemming van het kabinet is verkregen.

De burgervader zegt verder dat Biervliet misschien niet weet dat er toestemming van het kabinet nodig is, maar dat dit de procedure is die gevolgd moet worden. Nerkust zegt dat als de activist zichzelf een rechtgeaarde Surinaamse burger noemt en wet en recht voorstaat, hij de procedure zal moeten volgen voor het verkrijgen van een vergunning.

De aangekondigde protestactie – Tekst gaat verder onder dit plaatje:

De districtscommissaris merkt op dat activisten en organisaties meestal geen vergunning bij het commissariaat of toestemming van het kabinet aanvragen en toch het Onafhankelijkheidsplein gebruiken voor hun activiteiten. “De procedure wordt genegeerd en als er dan wordt opgetreden, dan heeft men het over dictatuur, machtstaat en alle andere verhalen, terwijl zij het zelf zoeken”.

Nerkust hoopt dat Biervliet de procedure zal volgen voor het verkrijgen van een vergunning om gebruik te maken van het plein voor zijn protestactie. De actie is naar zeggen van de activist gericht op de vele misstanden in Suriname.


48 REACTIES

 1. Gewoon protesteren hoor laat die pleesident en zijn kabinet 100.000 mannen vrouwen studenten en kinderen arresteren die vreedzaam demonstreren. Gandhi’s satyagraha was ook niet door de overheersers toegestaan. Vroeger of later gaan de politie en leger zich niet langer laten gebruiken voor kleptocracie aan de macht. Dan is het over voor eens en altijd voor desie-reet.
  gemodereerd

 2. Hoe zo onafhankelijkheidsplein valt onder het kabinet van de president???? Sinds wanneer is dat het geval . Deze teringlijders eigenen zich alles toe zolang het ze maar uitkomt. Joh gewoon massaal naar het plein trekken en duidelijk laten zien dat het volk het niet meer pikt . De dictator en trawanten zullen hoe dan ook l
  gemodereerd

 3. Het Onafhankelijkheidsplein is v t volk. Het is bizar dat de president en de dc n reden gaat verzinnen om n protestdemonstratie te torpederen of tegenwerken. Een club schaamteloze angstige hazen.


  Maak melding

 4. Hé hé, geruststellend te vernemen dat Suriname nog steeds een land is met wet- en regelgeving. Als de VHP aan de macht was en de NDP op het plein wilde demonstreren ,zou ook precies dezelfde procedure gevolgd worden. De NDP zou toestemming moeten vragen. Zo identificeren we een rechtstaat. Wat mij betreft mag er toestemming verleend worden. In een democratie kun je onmogelijk iedereen pleasen. De verwachting moet wel zijn dat het ordelijk verloopt. Misschien moeten de verkiezingen maar geschrapt worden en dan gaan we elkaar overbluffen op bermen ,pleinen, podia en social media. Let goed op de woorden van de DC; hij heeft niet gezegd dat het niet mag. Hij zegt dat de juiste procedure gevolgd moet worden.
  gemodereerd

 5. Protestactie hft geen kans vn slagen.wrom elk keer zo lang rekken .nu zyn de gemoederen verhit n moet er gretig gebruik vn gemkt worden.over 10dagen gaan de meesten alles vergeten n blyven gewoon netjes thuis.
  gemodereerd

 6. Die ene mevrouw die de petitie hft aangeboden hft krachtig daadkracht getoond.wanneer op haar lykende mensen zich massaal gaan begeven nr ht plein dan is succes verzekerd. Ht creoolse deel vn d bevolking die gestemd hebn op d ndp n in ht byzonder de lichtgetinten moeten d regering krachtig afwyzen dan komt er zeker n verandering danpas mag deze regering haar biezen pakken succes gegarandeerd.


  Maak melding

 7. De medogeloze PAARSE BOUTA-GESTAPO, uitgedost met doodskopmaskers zal massaal ingezet worden om mensen met een eigen mening hardhandig uit elkaar te drijven en in elkaar te rammen.
  Remember… Hofwijks en Valies.

  Eventueel zal er voortijdig bergen zand op het plein gestort worden, zgn om het gras te laten herstellen.

  We kennen de dictatoriale streken van de veroordeelde massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE inmiddels wel.


  Maak melding

 8. @ Pakiratigri … to hell … met jullie { Paarse, Bermpartij } wet- en regelgeving.
  Wanneer het jullie uitkomt bestaat er een wet- en regelgeving …. anders niet.

  Om ’s Landskas leeg te plunderen { Paarse Dieven } bestaat voor jullie Paarse Abanies geen wet- en regelgeving.


  Maak melding

 9. Nerkus, ik denk dat velen ook denken van Kiss My Ass met je vergunning. Hoe vaak hebben auto’s maanden geparkeerd gestaan op het Onafhankelijkheidsplein voordat dit verboden werd. Om een paar uur te protesteren heeft men een vergunning nodig. Het Onafhankelijkheidsplein is van elke burger in ons land. Moet het volk straks ook een vergunning vragen om naar de wc te gaan???? Nerkus onze gemeenschap heeft het recht te protesteren tegen deze waardeloze onmenselijke regering, die al 10 jaar stelselmatig het volk onderdrukt. Hopelijk wordt de vergunning aangevraagd en ingewilligd. Dit kan binnen 1 dag geregeld worden. Maar de ambtenaren kennende zal dit stukje papier mer handtekening 10 jaar duren. Of Bouta, Boefdraad, Kanhai,Van der San en de rest van de roversbende zullen adviseren neen te zeggen.


  Maak melding

 10. Wat een onzin allemaal alsof activisten hol bewoners zijn. Regels en procedures worden allemaal verkracht door leugens. Leugens, stelen, valsheid en voor de gek houderij; daar zijn de ndp toppers zeer gedreven in. Ze beschikken over criminele professionaliteit. Dief ! Waar is die 100 miljoen €???
  gemodereerd

 11. Het is wel belangrijk dat men even een inschatting maakt hoeveel mensen men verwacht. Zoals het een goede gastheer betaamt, wil de NDP graag de ‘rechtgeaarde ‘Surinamers een schoteltje aanbieden. We hebben een overheerlijke aardappelschotel en oergezonde uiensoep. Jaja ,geen BB met R. 😉🤣😂😂.


  Maak melding

 12. Pakiratigri
  Hoe zot is dit. Het kabinet van de President is een stafafdeling die het functioneren van de president mogelijk maakt. Het is geen beherende of operationele dienst die gebied of territorium beheert.
  De DC draagt zorg voor openbare orde en het beheer in zijn district. Het is diens taak om op de orde en de staat van onderhoud in zijn district toe te zien.

  Dit is het bewijs van willekeur en het bemoeilijken van het verkrijgen van toestemming door politieke tegenstanders. Dit is ANGST


  Maak melding

 13. Het volk heeft in de laatste 10 jaren altijd keurig gedragen. Maar aan alles komt ook een eind. Openlijk geld stelen van het volk is net een stapje ver. Je kan aan alles komen , behalve aan het geld van het volk. Dan ko ka toch. Duidelijk is te zien dat de samenleving helemaal klaar is met ka bauta en cd. VP schreeuwde nog dat de regering nog met een officiële verklaring zou komen over verdwenen miljoenen usd. Wel VP kibri in bauta go. Het zwijgen opgelegd. Verder geen beeld en geen geluid van de coalitie. Al met al ontwikkelingenin Suriname. Volk….wake up. Zoals BOB Marley hééft verwoord…..Get up stand up……


  Maak melding

 14. Het gaat gebeuren, nu of nooit meer….
  Voor alles moet men naar DDB of kabinet met tientallen zogenaamde nep adviseurs.
  Salarisverhoging onderwijzers…. gesprek met DDB, Nickeriaanse rijstboeren voor betere prijs..naar DDB, Indiaanse grondrechtenvraagstuk.. naar DDB, en zo kan je nog doorgaan voor alle (veroorzaakte…)shit naar DDB. Weet je , een tendens in de Wereld al een tijdje, foute leiders leiden tot de ondergang van het volk.
  Deze bende moet aangepakt worden, alles wat gestolen is terug brengen of we halen het zelf op, reisbeperkingen opleggen, buitenlandse krachten zoeken voor hulp in opsporing, voorgeleiding en berechting en verbeurd verklaren van al hun misdadig vermogen..

  zomaar een oplossing.
  en het volk proberen te heropvoeden,
  Suriname kan mooier worden, wij hebben het in de hand en niet bang zijn.
  Kijk hoe fout het gegaan is in Venezuela bijvoorbeeld en hoe goed het is gegaan ooit in Singapore of Ghana. Of Roemenië onder Caucescu, in een week een omslag….dus alles is mogelijk zolang er een sterk verlangende wil is(Strong Desire)
  Su moet bijvoorbeeld Scandinavië betrekken bij de reparatie en management van alles wat ons dierbaar is en nu fout is en gaat. Stop de ellende nu ……
  Strei de’f strei…wi sa winnie en no sa frede.
  Time will tell…….
  gemodereerd

 15. Voor het proces naar de krijgsraad werden alle ndp’ers opgeroepen te verschijnen onder het mom van ondersteuning van Bouta, hebben deze paria’s toen ook een vergunning aangevraagd bij Nerkus??? Er zijn honderden bussen ingezet om deze sekte te vervoeren. Er wordt dus duidelijk met 2 maten gemeten. Die jap japi en keskiesies van die Afonsoewa en Abrahams hadden een grote bek om hun sekte te mobiliseren, Nerkus laat dan de vergunning hiervoor zien van het Onafhankelijksheidsplein?
  Had deze oerdomme horde een vergunning aangevraagd? Neen. Wat een dom gekletst. Alle wetten en regels van het volk worden met de voeten betreden door deze ndp regering. Mag de rest zijn zegje en ongenoegen niet uiten. Dictatuur viert hoogtij in ons land. Niks rechtstaat.


  Maak melding

 16. Paramaribo heeft haar eigen Pontius pilatus.. Pontius was Romeinse dictator die het volk in een ijzeren greep hield… Het was verboden om te protesteren.. De ministers van pontius waren de uitvoerders van pontius pilatus… Het volk leed armoede… Pontius pilatus had slachtpartijen onder het volk aangericht… Pontius pilatus liet ook grote bouwwerken uitvoeren… Het waren allemaal bedoeld als statussymbool…. Er was dagelijks een broodopstand… Het brood werd onbetaalbaar.. . Vrouwen en kinderen liepen voorop..in protest . Pontius pilatus hield in de Romeinse arena het volk voor over zijn werkzaamheden en de vele goede bedoelingen..van hem.. Het volk staarde naar de hemel als pontius sprak.. Naar hem kijken werd als zonde gezien…. Immers er was alleen maar hemelsehoop.. . . .


  Maak melding

 17. Ik herken een heleboel gebreken van de Surinaamse politiek in dit stuk.
  In de eerste plaats : het ontmoedigingsbeleid van de NDP bij monde van Nerkust. het is een actie tegen de NDP en die moet voorkomen worden.
  In de tweede plaats: gebrek aan transparantie. Ik dacht dat de DC over alle vergunningen beslist. Nooit geweten dat het plein buiten zijn ambtsgebied viel en ik denk geen enkele Surinamer. En om het gebrek aan transparantie te benadrukken vermeldt hij niet in welk artikel wij deze vergunningsbeperking mogen lezen.
  Hij weet dat Biervliet gelijk heeft: NDP weg ermee en liefst voor 25 mei 2020.
  Toen de NDP Bouterse naar de rechtbank wilde begeleiden hadden ze niet eens een vergunning nodig. Klasse justitie of klasse beleid?


  Maak melding

 18. Geweldige actie, maar gelet op de laksheid van de Surinamers gedoemd te mislukken. Surinamers zijn tegenwoordig liever lui dan moe. De fakkel die wij in de jaren 60 en 70 hebben overgedragen aan de volgende generatie is intussen uitgedoofd. Toen gingen we de straat op voor zaken die veel minder ernstig waren dan nu. Bouterse zou in die tijd schijten in zijn broek.Nu wachten de meeste Surinamers op 25 mei 2020 om af te rekenen met de NDP. Mensen ga de straat op en jaag die klootzak weg.Wees niet bang want de hele wereld houdt Suriname in de gaten. Bouterse kan geen moer meer doen. Hij is een tandeloze tijger geworden en het wordt tijd om dit uit te testen.


  Maak melding

 19. Kondremangs,
  Dit is raar……hadden DiDiBri en zijn boevenbende een vergunning om op het Onafhankelijkheidsplein te gaan, toen hij als een schoothondje door de krijgsraad werd weggestuurd na 6 minuten?????? dus nerkust…. je lult uit je vette nek.
  @PKT , dat lust ik wel…….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. Ze hebben ook geen toestemming gevraagd om t geld van de burger te stelen en misbruiken. Dus gewoon doen en dat kabinet aan je laars lappen zou ik zeggen. Die houden ook geen rekening met t volks en landsbelang.


  Maak melding

 21. De hele gebied rond de plein heeft Nerkust gemaakt tot een tepel zone voor hoeren .

  Sedert 2012 zij Van Der San dat hij gras gaat laten planten op het plein zie maar hoe

  het er uit ziet waardeloos .

  Surinamers kunnen geen gras planten op een plein ,hoe ga je dan groenten planten .

  Nerkust begin gras te planten op het plein heb je geen ogen en maar achter hoeren lopen .

  Maakt de plein tot een tepel zone Nerkust want dat is het in de avond uren .

  Van Der San ga liever het gras van de plein planten dat had je toch beloofd .

  Op 25 februari macht het wel waar men de Hoofdburo Politie in brand heeft gestoken
  Nerkust ga je bij zijn op 25 februari NDP rotzooi .


  Maak melding

 22. Toestemming vragen om op te komen voor je eigen rechten ?
  Dus je moet aan een inbreker toestemming vragen om je eigen huis te beveiligen.

  Maar wat doet de NDP zelf ? Als de wet hun niet schikt dan veranderen ze de wet.

  Beste Stephano Biervliet en alle andere Surinamers die een beter Suriname willen,

  Pak de NDP aan op de “NDP-manier”.

  En noem de protest actie anders.
  Noem het:
  Spontaan samenkomen van individuele burgers om solidair te zijn met Suriname !
  Suriname verslechtert in elk opzicht.
  Elke burger die een beter Suriname wilt komt spontaan uit eigen beweging naar het ontmoetingsplek.

  Ik wil een beter Suriname ! Jij toch ook ?!
  Slecht bestuur moet opstappen !

  Krakti !


  Maak melding

 23. Haha dit is pas een lachertje maarja,we kunnen niet anders alles moet ons gegeven worden,wat een zwakke natie zijn we… De slavernij pffft we zijn nooit vrij geworden het werd de witte man gewoon te duur een slaaf te onderhouden met de komst van die industriele revolutie, dus moest de witte man machine plus man onderhouden??? De witte man koos voor machine boven ons plus de koningin kwam onder grove druk te staan internationaal en besloor die planters of beter slavendrijvers geld te geven voor elke slaaf die ze vrijlieten…geeft dus aan dat we toen zwak waren en nu ook.. we hebben nooit voor onze vrijheid gevochten en gewonnen.. de onafhankelijkheid is er ook een voorbeeld van.. nu worden we verneukt en we willen toestemming om op te komen die gasten veoegen toch geen toestemming om ons te beroven of wel hahha wat een joke zijn we!!! Die meneer Biervliet voorzichtig jere mi boy want Surinamers zijn zwak en grite verraders dat kunnen we heel goed is ook historisch te verklaren vroeger had je de redi musu’s tegenwoordig heb je kontenlikkers en mensen die binnensmonds mompelen maar die troep slikken… Bedenk even dat land moest allang lam zijn gelegd maar het gebeurd niet dus die gasten zien dat dan doen ze maar wat ze willen er is geen eenheid we zijn nep iedereen speelt elite terwijl ze het voelen.. volgende stap prijzen gaan de lucht in ban busprijs tot benzine wacht maar en ik kan het nu al voorspellen we gaan niets doen dan slikken hihihi.. wat een zwakke natie zijn we. Sorry we zijn triest!!!!
  gemodereerd

 24. Nerkust kust de kont van Bouta en klets uit zij nek.
  Die paarse kliek, het kabinet, heeft helemaal geen enkele status en recht in deze.
  Gewoon gaan protesteren en als je opgepakt wordt de zaak voor de rechter laten komen en een fikse schade vergoeding eisen.
  Laat Nerkust maar eens aangeven op grond van welke wetten of regelgeving zijn onzin waar zou zijn. Het kabinet is niet meer dan een advies orgaan zonder politiek verantwoordelijkheid of politieke macht. Het is een praatklupje van paarse idioten met grootheidswaan.


  Maak melding

 25. Vraag Pakito of hij zijn troep gaat schoonmaken of niet.
  Denkt hij dat mensen tijd hebben voor zijn aandachtsstunt??
  Laat hij gaan werken.
  Veel kan hij niet maar er zijn winkels zat.
  Als jullie NDP weg willen halen hebben jullie 25 mei de dag.
  Hoe heet die bladslipper gast die nu houtskool maakt?? Hofwijks of zo. Waar is dat hind meisje van nickerie?? Vhp hft haar gebruikt en weggegooit. Die van nps wiens moeder kook en bakwerk kreeg??
  Je wordt moe van deze gelukzoekers.
  Over Neus praat ik niet
  In Su kan je je lam zuipen. Doe dat in nl


  Maak melding

 26. @JoJo 7 februari 2020 At 07:14

  Het is nog veel erger. Nerkust hoort AUTONOOM de wetten en regels te handhaven en mag zich daarbij niet laten leiden door de wensen en grillen van het kabinet. Dat orgaan mag zich er helemaal niet mee bemoeien.
  Nerkust geeft niet alleen blijk van slaafsgedrag en incompetentie hij is waarschijnlijk zelfs strafbaar als zijn beslissingen laat afhangen van de grillen van het kabinet.

  @Boeboe bit sjorie 7 februari 2020 At 09:04
  Precies. En daarom moeten de mensen als ze toch opgepakt worden de gang naar de rechter maken en tevens een schade vergoeding eisen.

  @john 7 februari 2020 At 09:47
  Ja voor een echt zinvolle actie moeten ze het bedrijfsleven, de bonden en de oppositie meekrijgen. Ik zal alles doen om een bijdrage te leveren voor het wel slagen, maar heb mijn twijfels over de wijze waarop het georganiseerd wordt.


  Maak melding

 27. Pakiratigri en Wendy,
  Dat jullie zo opnemen voor je Baas verbaasd mij niks. Wat hij ook doet of komt is alles gelijk vervloekt. Als voorbeeld, kijk maar naar China. Hij gaat daar en kort daarna is China nu ook vervloekt met de Corona Virus.


  Maak melding

 28. We hebben vanaf nu 10 dagen om waar te maken wat in velen onzer harten leeft.
  we willen een ander en transparanter beleid en bestuur.
  Kijk maar nu zo kort voor de verkiezing hoeveel er wordt ondernomen. Zie acties LVV(die jaren in getijdenslaap verkeerde), Vuilverbrandingsovens(DiDiBri-ovens), nieuwe Highway(6 maanden eerder opgeleverd), goedkope chodelal laar dollars, perceel-bijna-beschikkingen, tot aan aardappelen en uien toestanden, (wat een bordje eten niet kan doen)en nog veel meer.. A teng kon drai en je kan mensen niet meer omkopen met goedkope shit. de maat is vol..tra mang en pina en trawang e kon goedoe, fan dat kan dang. Wo habie foe bank den man disi. En beveiliging onderneem geen domme acties door opdrachten uit te voeren tegen je eigen mensen. Iedereen kent iedereen in Su. Dus…..Time will tell…
  We zijn het echt zat, a sari now, a keba..
  gemodereerd

 29. Het volk mag niet zien natuurlijk dat heel veel mensen zich tegen deze regering keren. Want dan zouden zich nog meer mensen kunnen uitspreken tegen de huidige machthebbers. Dat zou een indruk van een verzwakte NDP kunnen geven. Dit wel men tkv alles vermijden.


  Maak melding

 30. Nou huidig kabinet heeft er een zooitje van gemaakt.
  Koers was nog nooit zo hoog.
  Kijken of we nog een kans krijgen bij de komende verkiezingen.
  Dan gaat de koers naar 1 op 20 ipv 1 op 10.


  Maak melding

 31. Deze waardeloze hielenlikker van Nerkust, schrijft zijn verantwoordelijkheid af naar het kabinet, omdat hij niet geschikt is voor zijn functie, over al die paarse ratten die de veroordeelde moordenaar zouden ondersteunen bij het gerechtsgebouw en op het plein, hoorde je deze patjakker niet over een vergunning praten, dit soort lui moet je gewoon negeren, met het hele kabinet, inclusief die moordenaar erbij, en gewoon het recht in eigen hand nemen en gaan naar het plein.
  gemodereerd

 32. Schoonmaken moet de overheid doen er zijn toch zoveel werklozen .

  DC Nerkust je heb het gebied gemaakt tot een tepel zone voor hoeren en boelers .


  Maak melding

 33. Na 25 mei 2020 gaat NDP zelf weg gaan of vluchten uit Suriname .

  Zonder een vuurwapen gaan wij van Oppositie ze er uit zetten .

  In 1980 had men de Hoofdburo van Politie in brand gestoken op de zelfde locatie gaat men feest vieren het word ook de laatste feest daar .

  Stelletje Alcoholisten dan wel men een land besturen Japi Japi die op twee voeten lopen .

  Waar de Dagoe Hoohart en Doehkie Misikaka hoe ga jij de huizen bouwen .


  Maak melding

 34. Wat een trieste figuren zijn die ndp-ers toch….ze hebben Suriname volledig geruïneerd maar willen anderen die zich hard maken voor een beter Suriname de pas afsnijden….wat een stelletje landverraders is die ndp kliek!!!


  Maak melding

 35. Als je soms luistert naar de logica van Nerkust, dan bekruipt je het gevoel, dat er iets ernstig mis is gegaan de afgelopen decennia met het onderwijs in Suriname.
  Het lijkt er op dat het niveau van onderwijs parallel aan de SRD geërodeerd is.

  ja toch ?????


  Maak melding

 36. Wat een gedoe met al de regelneven. Toen de paarse meute hun leider of is het lijder, wilde begeleiden kon het van de dikzak want ze hadden geen historie van ongeregeldheid. Anders dan deze niet bepaald slimme meute herbergt het Kabinet van de President een clubje van lieden, die eigenlijk uitgerangeerd zijn. Allemaal die het gewaagd hebben een bepaald beroep uit te oefenen en daar al binnen de kortste keren werden bedankt voor niet bewezen diensten. Als je verneemt, dat op Kabinet lieden huizen als een Alibux, ooit veroordeeld en achter de tralies of een Daniëls, voor wie de functie Korpschef duidelijk te hoog gegrepen was. Van der San roept soms dingen die anderen niet weten, maar wel een kern van waarheid in zit. Wat niet bepaald netjes is is dat hij, ondanks zijn mislukking als minister, wel dat salaris en bijbehorende voordelen heeft aanvaard en dat geeft de indruk dat integriteit niet zijn ding is. Eigenlijk komt dit woord niet voor in het woordenboek van personen werkzaam op dit Kabinet. lijkt wel of integriteit de gehele NDP-circus vreemd is. Stel je dit allemaal voor als zelfs kerkvoorgangers, die zich christen noemen en ondertussen alles wat fout en destructief is voor land en volk goed praten. Is immers niet in hun voordeel en de christelijke leest brengt geen materiële rijkdom. NDP brengt dat wel ten koste van het volk.


  Maak melding

 37. VOLK VAN SURINAME: LAAT ZIEN DAT GENOEG IS GENOEG. DEZE MOORDENAAR EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA MOET DUIDELIJK GEMAAKT WORDEN DAT ZE HUN BIEZEN KUNNEN PAKKEN.

  GA OP 17 FEBRUARI NAAR HET ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN EN LAAT UW STEM HOREN.

  WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ: DE KOERS GAAT STIJGEN NAAR 1 OP 15 VOOR DE US DOLLAR.

  SURINAMERS: KOM OP VOOR EEN BETER LEVEN.


  Maak melding

 38. Ze mogen gaan demonstreren,er komen toch geen mensen!
  Zij hebben die mensen niets te bieden, alleen maar schelden die idioten.
  Ik ben moe heeft niet meer dan 5 mensen gekregen,misschien kunnen die aasgieren op dit forum mee gaan helpen.


  Maak melding

 39. Een man zonder ruggengraat, dat is de districtscommissaris!
  Toen er onderhandeld moest worden over het tijdstip waarop het feest van de pagagra-estaffette moest stoppen, heeft hij de organisatie niet naar het kabinet van de president verwezen. Het argument zal wel zijn dat het Onafhankelijkheidsplein onder het kabinet van de president valt, maar het plein bevindt zich wel binnen zijn jurisdictie. Nu hij vreest voor (politieke) consequenties als hij toestemming verleent voor een anti-regering protestactie, geeft hij de hete aardappel maar zo gauw mogelijk door. Maar ook weigeren durft hij niet, want dan zal hem partijdigheid worden verweten. En dus mogen anderen de vergunning weigeren, en kan hij zich daarop beroepen: ‘Ja, ik had wel willen bekijken of het misschien onder bepaalde voorwaarden zou kunnen, maar het mocht niet van het kabinet van de president.’ Dit is ook een manier om op je post te blijven zitten, en een allemansvriend te zijn.


  Maak melding

 40. Het volk is echt verhit nu. Een na ander frauduleuze handelingen komt boven water. Het volk op een listige wijze tegenhouden om voor hun rechten op te komen zal fatale consequenties hebben voor bouta. Ik weet zeker toestemming wordt verleend. Tra fasi no de. Bauta en co….your ship is sinking..


  Maak melding

 41. Massaal aanwezig zijn op het plein het is genoeg geweest met schijt beleidsmakers En andere billenlikkers die su naar de verdommenis brengen. Speciale gast en spreker moet Robgeit en zijn schapen zijn om het tegendeel te bewijzen dit is je kans om het volk te overtuigen hoe geweldig het in het land gaat


  Maak melding

 42. D.C. veeg de stront Van je lippen en geef toestemming voordat jij levenslang gaat ruiken naar stront tot je laatste adem, succes met deze makkelijke beslissing


  Maak melding

 43. Vrijheid van betoog, heeft geen vergunning nodig.
  Is niet eens 10 dagen geleden toen duizenden betoogden op het plein.
  Recht voor 1 recht voor allen.
  En nee er hoeft niet tot 25 mei gewacht te worden.
  We willen weten waar het geld is.
  Basta!!!!
  Precies elk cent.
  Letters zijn geen cijfers.
  Ook de banken moeten in plaats van preventieve maatregelen alleen.
  Ook eisen dat er verantwoording wordt gegeven dollar voor dollar waar het geld van de spaarders is.
  Lekker makkelijk om het terug te vragen.
  Waaar is het.
  Iedere burger ook de paarsen, weten dat de familie en vrienden van de regering met het geld vandoor zijn.
  Chotellal is stinkend rijk nu.
  Ook vele anderen
  Dhoekie hoor je niet.
  Wat een roof.
  Mensen ga ervoor, het komt goed.
  Bless


  Maak melding

 44. oom bert 7 februari 2020 At 13:05

  …… DC Nerkust je heb het gebied gemaakt tot een tepel zone voor hoeren en boelers .
  **** *********************************************
  @ Wendy …wijdbeense Wendy is … bevorderd tot …. SUPERVISOR !!!!!!!!!!


  Maak melding

 45. Hopelijk wordt het een grote massa !
  Vergeet niet dat het deel dat Su niet als goed bestuurd land wil zien zal wegblijven.
  Bouta o sorghoe mi.is hun mantra.
  Geef lanti geen reden om geweld te gebruiken;Voldoe ad regels.
  De man die praat over fake nieuws moet weten dat hij de grote voorbeeldgever van is.
  “Op de vlucht geschoten”..niet vergeten toch.


  Maak melding

 46. Laat ner kus zijn B E K dichten jerre. Hij vreest voor zijn dee cee schap. Alleen wanneer het ze goed uitkomt willen ze vergunning en of toestemmingen verlenen. Ben je een burgervader of gewoon een miezerig dik kaal mannetje. Volgens jouw wordt je minister als miranda😂😂😂 droom door hoor!!! Soort toestemming deh fanowdu als het Onafhankelijksplein heet🙋😏. Ze gaan niks verkopen er is ni wang toestemming nodig. Vo wet en recht kijk naar je eigen zaak met die clowns die zich regering noemen. Zeg het tegen hun anga ding aardappelen en uien gezicht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.