maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanhouding ex-governor Van Trikt met 30 dagen verlengd

Aanhouding ex-governor Van Trikt met 30 dagen verlengd

-

Does Travel - naar Suriname

De rechter-commissaris (rc) heeft vandaag de aanhouding van ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) Robert van Trikt verlengd met 30 dagen. De rc is van mening dat er voldoende redenen zijn om de aanhouding te verlengen. Vandaag is ook de directeur van accountantkantoor Orion, Ashween Angnoe, aangehouden en in verzekering gesteld.

Van Trikt werd afgelopen donderdag door de afdeling Fraude aangehouden en in verzekering gesteld. Hem werd ook een contactbeperking opgelegd. Het verzoek van zijn raadsmannen Irvin Kanhai en John Kraag om de contactbeperking op te heffen is afgewezen. Zijn advocaten mogen hem dus nog steeds niet spreken.

De aanhouding van de Surinaame ex-governor volgt nadat het Parket van de Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie, in samenspraak met de minister van Justitie en Politie een rechercheteam had samengesteld en voorzieningen had getroffen voor het instellen van een strafrechtelijk onderzoek bij de CBvS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Kondremangs
  Hmmmm. …….dus moro sani de foe onderzoek? ????Waarom niet gelijk Boefdraad ook oppakken. ….die was toch de baas van tricky boy? ??? RC. …trek de gehele beerput open en spaar niemand. …..of bent u bang om tegen de bekende blinde muur te stuiten? ??
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 2. Dit geeft aan dat er werkelijk zaken aan het licht zijn gekomen die niet pluis zijn. In dit geval is de NDP de hoofd schuldige in alles. Het is nu de taak van de oppositie om het volk duidelijk te maken dat het beter kan in Suriname door niet op de NDP te stemmen straks in mei.


  Maak melding
 3. Ik heb het sterk vermoeden dat deze zaak zal eindigen als de EBS fraudezaak.

  Na een paar weken voorarrest zal hij in voorlopige vrijheid worden gesteld, z’n NLse paspoort uit z’n achterzak halen en wegvluchten naar het buitenland zodat het hele ‘onderzoek’ tegen hem op niets zal uitdraaien. Hoogstwaarschijnlijk zal hij een flinke som aan zwijggeld mee krijgen zodat zijn opdrachtgevers boefdraad en bouta buiten schot blijven.

  De Surinaamse praktijk wijst uit dat wanneer de gewone burger de fout ingaat die wel wordt aangepakt door JusPol maar de grote politieke/politiek gelieerde boeven meestal vrijuit gaan.


  Maak melding
 4. Hij zal wel nu zijn Nederlandse paspoort missen.

  Na al die tam-tams toe hij benoemd werd had ik al een gevoel dat dit niet goed gaat uitkomen.

  Nu is het vraag ?
  Welke wending zal dit zaak nemen????

  We zullen het allemaal meemaken.

  Sterkte allen.


  Maak melding
 5. Apart, normaal als je in beperkingen vastzit mag je JUIST ALLEEN met jouw advocaat contact hebben…en niet met de buiyenwereld.
  Vreemd dat de advocaten geen toegang hebben tot hun cliënt. Of heeft Waterkant het verkeerd begrepen?


  gemodereerd
 6. Er zullen wel vertragingstechnieken aan ten grondslag liggen, er moet natuurlijk een heel scenario aan leugens, verdraaiingen etc. opgesteld gaan worden om de paarse top te kunnen vrijwaren van vervolging!
  Verder is het nogal wat dat de ‘aanhouding’ met dertig!! dagen verlengd is en al helemaal de continuering van de contactbeperking moet in dit licht bezien worden. Paars begint hem nu toch echt te knijpen!


  Maak melding
 7. Begrijp me goed, het recht moet zijn beloop hebben maar nu wordt van Trikt willens en wetens ‘geslachtofferd’! Ik ben reuze benieuwd naar zijn verhaal zodra hij de gelegenheid krijgt om zijn zegje te doen.


  Maak melding
 8. Let maar op , hij gooit zichzelf voor brullende 🦁leeuwen en uiteindelijk krijgt men het verhaal van Mozes in de leeuwen kuil . Nada !!! Noti !!! 0,0 !!


  Maak melding
 9. Wanneer wordt de begroting in de DNA behandeld. Zoals het er nu uit ziet wordt dat echt een theater voorstelling. Ik wil Rashid Doekhi en Hooghard horen preken.


  Maak melding
 10. Wordt ook in de doofpot gestopt zoals de blunder met Wayne Telgt. Daar hoor ik ook geen moer meer over. Ik denk dat iemand zijn vingers aan beide gevallen zwaar verbrand heeft. In ieder geval meneer van Trigt: een registeraccountant mag niet klepperen, maar als jij jouw hachje moet redden doe dan de beerput open.


  Maak melding
 11. Wel apart dat er geen advocaten geraadpleegd mogen worden onder deze beperking. Er zullen heel wat verrassingen gaan komen omdat het aantal betrokkenen sterk toeneemt en er geen deksel meer op de doofpot past.


  Maak melding
 12. Van Trikt is opgesloten, om de hoofdrolspelers buiten schot te houden, een heel vies spelletje word hierbij gespeeld, Wat past in de strategie van deze criminelen, en zullen er alles aan doen, om niet opgesloten te worden.


  Maak melding
 13. Door de beperking om zelfs de raadsmannen niet te mogen spreken doet mij vermoeden dat zij meer weten of niet meer mogen weten dan dat zij en hun andere cliënten al weten en om te voorkomen dat ze hem gaan beinvloeden en per ongeluk dossiers gaan laten slingeren. Die Barbapapa zie ik als een soort Moskovitsing die door Jort Kelde Maffiamaatje werd genoemd omdat hij de advocaat van beide partijen was. Mosko legde toen de verdediging van 1 partij neer maar toen ging de beerput pas goed open uiteindelijk werd hij geschrapt. Mosko was ook de advocaat van Killer Pres!
  Ik hoorde trouwens gisteren in skorro tori afersi dat Rob zijn ziek gemelde mams de vorige week in de functie van minister een bij1komst had. Een luisteraar trok die bewering in twijfel maar de presentator verzekerde wel met haar gesproken te hebben.
  Wat is er met Misselekkeba gebeurd? Want sinds het boeken debacle is hij stil.


  Maak melding
 14. Van Trikt zal ongetwijfeld in hoger beroep worden vrijgesproken. Het juridisch steekspel lijkt heel erg op het scenario die Sigmund Proeve 2016 – 2017 voorging. Chaos met gelden van de burgers, Mismanagement, beschuldigingen over en weer, rechtszaak, schuldig bevonden, hoger beroep, vrijspraak, chaos en Surinamers snappen er niets meer van, want ze zijn te dom en zijn zo snel als mogelijk vergeten dat er zich ernstige onregelmatigheden hebben voorgedaan.

  Recap constructie 2015-2016 financieel een-tweetje tussen Hoefdraad-Proeve vs.
  De Overheid, minister van financiën leent geld bij De Surinaamse Bank. Maar De Surinaamse Bank heeft zelf niet voldoende liquide middelen, dus leent ze geld bij de Centrale Bank van Suriname. Het bij de Centrale Bank van Suriname geleende geld die De Surinaamse Bank heeft geleend, word dus weer uitgeleend aan de Overheid, ministerie van financiën. Eindstand de Overheid heeft een schuld bij De Surinaamse Bank van pakweg 60 miljoen euro die ze nooit never meer terug kan betalen.

  Recap constructie 2018-2019 financieel een-tweetje tussen Hoefdraad- Van Trikt vs.
  De commerciële banken worden door de Centrale Bank van Suriname verplicht een aanzienlijk deel van hun kasreserve bij de Centrale Bank van Suriname te parkeren. Hoofddoel het houden van een buffer voor mogelijke liquiditeits- en solvabiliteitsrisico’s van banken. Vervolgens gaat het ministerie van financieen aan de haal met een deel van deze gelden. Alleen heeft het ministerie van financieen geen toestemming van de banken om hun geld te gebruiken voor “niemand weet het voor honderd procent zeker”. Eindstand de Overheid heeft een schuld bij De Surinaamse Bank van pakweg 250 miljoen Amerikaanse Dollars die ze nooit never meer terug kan betalen.

  En Sigmund Proeve weer binnen halen.
  Je moet een narcist zijn om zo’n scenario te bedenken!!!


  Maak melding
 15. Ik weet heel weinig hierover, maar wat is me opgevalle.
  Sinds hij antwoordde op de Chotellal-vraag met ‘dat moet u aan de president vrage’, is zijn aanhouding in gang gezet.

  De Chotellal-vraag was: ‘hoe komt Chotellal aa zoveel goedkope US-dollars’.

  Chotellal moet s goed aa de tand gevoeld worde.


  Maak melding
 16. Die mini ster van financiën is samen met de President hoofdschuldige in dit debacle. De man is in 2010 hoogstpersoonlijk door de President als golden boy met een dijk van een salaris binnengehaald.
  En kijk wat ze met z’n tweeën anno 2020 van het mooie Suriname hebben gemaakt.

  Bedankt Desiré Delano Bouterse.


  Maak melding
 17. Een roerige februarimaand in Suriname… De stropdas… hoe komen de heren Proeve en Van Trikt aan.. Juiste antwoord is warenhuis Kirpalani… Mijnheer Kirpalani is voor eventjes economie deskundige…van republiek Suriname.. .Punt twee.. . Nu weet heel Suriname al waar je de governors kan vinden voor de Centrale bank Van Suriname… De staatsgevangenis van Suriname.. beter bekend als Santo boma… De afwisseling is alsvolgt.. Van Trikt gaat naar Santo… en Proeve komt van Santo.. De ene Van Trikt had dure auto’s gekocht.. de andere Proeve had volgens De ware tijd… en de rechter illegale handelingen verricht.. Mensen wat koop je met deze heren.. Sari tori


  Maak melding
 18. Ik vind als Robert van Trikt dingen heeft gedaan die niet mochten dan is hij terecht aangehouden.Maar Hoefdraad zijn baas moeten ze ook aanhouden want dan heeft zijn toezicht gefaald.Zo gaat het in Suriname.
  Het land is al bankroet en failliet dus dit komt ook erbij.Het is een ramp voor Suriname dat we een regering hebben die alleen maar zichzelf verrijken ten kosten van alles.Het probleem van Suriname is Bouterse en zolang deze leeghoofd de president is komt het nooit meer goed.Dus kiezers van Suriname weest verstandig en stuurt deze rovers naar huis en mensen kiezen die jullie vertrouwen dat is mijn advies als Surinamer.


  gemodereerd
 19. Wat deze man heeft gedaan staat niet in verhouding tot de andere ernstige financiële onregelmatigheden gepleegd door NDP leden.

  Bij al deze mensen was het zand erover en ging men verder met de orde van de dag … dus als je wilt stelen van de gemeenschap, zorg er dan voor dat je het lidmaatschap hebt van de NDP en kan je rustig je gang gaan en mocht je toch nog betrapt worden, dan wordt dat met de mantel der liefde bedekt.

  Wat een voortvarendheid toont men nu zeg, gewoon te triest voor woorden, nu wilt Openbaar Ministerie onder leiding van die vreselijke slappeling de Procureur-Generaal even stoer komen doen … want deze valt makkelijk te pakken en geniet geen bescherming meer.


  Maak melding
 20. Alle geleerde mensen zijn dieven,witte boord criminelen,de hele opleiding wat deze mannen hebben gevolg is alleen stelen,de hele fucking wereld barst van dit soort figuren,nogmaals de hele wereld zeg ik het nogmaals??


  Maak melding
 21. Sroto bouta hoefdraad adhin simon,waar zijn de miljarden gebleven die geleend is,na mei moet een grondig onderzoek,alla money den mang prata mmoney kaba,van trick is gewoon slachtoffer soso comedy poppen kast failed state,


  Maak melding
 22. In geval dat Hoefdraad niet schuldig is, is hij als MinFin dan toch verantwoordelijk met alle consequenties van dien?


  gemodereerd
 23. Het antwoord hoe chotelul aan de goedkope dollars komt is simpel. Chotelul was de consolidator van abrahams en bouta;s schulden aan de cocaine kartel. Al die partijen cocaine van de pleesident die constant werden gepakt moet toch betaald worden. Dus een beetje goedkope dollars strooien, paketten voor de domme aanhangers, Adhins uien en aardappelen waren dus aandachtafleiders voor het echte oorzaak.


  Maak melding
 24. Zovele schandalen n opeenvolgende corruptiegevallen zyn bedekt mt de mantel der liefde. Geen 1 is succesvol onderzocht.niet zomaar wordt er gezegd dat in elk land waar er zulke bestuurders aantreden er word gerromeld,corruptie schandalen de ene na de andere gierig om andermans geld hebzucht n wanr ht land failliet is kiezen deze honden ht hazepad.deze die vn trikt wordt ook zo’n geval. Er gaat niks gebeuren hy wordt binnenkort vrygesproken wegen tekort aan bewys n mag terug nr holl mt n bagage vol gestolen geld vn ht hardwerkende surinaams volk. Blakkamang oen libi a kondre now gi wan tra volk koeli of mix mkt niet uit want oen fufur no ka.heri grontapu pe deng japjapi disi ai regeer deng zweefteki oeng greedy hebzucht daggoes.


  Maak melding
 25. Hij gaat zijn mond optrekken en lapt de anderen bij en dat zou heel mooi zijn als het gebeurt, dit houd hij niet lang vol langzaam gaat ie wegkwijnen.
  Als hij goed aanpakt praat ie liever dan kan hij op een mildere straf rekenen zo maakt hij goed met de Surinaamse bevolking en vast zitten in gevangenis is geen pretje werk daar zie elke dag hoe de gevangenen de controle kwijtraken dus meneer doe u mond open dan ben je van de lijden verlost.
  Het is nu of nooit om Suriname te redden door de niet te stemmen op de paarse boeven in mei doe je mond open .
  Slap iedereen bij Dan zal je een goed leven en normaal zijn.


  Maak melding
 26. Langer aanhouden en contactbeperking is noodzakelijk om alle sporen van de whatsapp gesprekken te wissen, zodat Bouterse en Hoefdraad vrij uit kunnen gaan. Ook zal er de komende dagen zware druk op hem worden uitgeoefend om een verklaring af te leggen dat hij op eigen houtje heeft gehandeld. Van Trikt weet veel en hij moet in de gaten worden gehouden zodat hij niet gaat praten met anderen. De familie Ferrier is in een mafia netwerk terecht gekomen. Er is dan weinig keuze: je neemt de schuld op je, of je gaat wegkwijnen in de gevangenis


  Maak melding
 27. Bij het aantreden in 2010 van Ramon Abrahams als minister van Openbare Werken, liet hij zijn auto voor SRD 154.000 pimpen. Er werd toen niets gezegd. Hij kon zijn gang aan.

  Nu hetzelfde verhaal van Trikt. Hij wordt meteen aangehouden, afgezonderd en monddood gemaakt, ook voor een auto.

  In deze case gaat het meer dan een auto. Aan Trikt is het zwijgen opgelegd, maar niet voor lang.


  Maak melding
 28. Bouterse heeft nooit die 1.3 miljard USD die verdwenen is bij de centrale bank van Suriname nooit kunnen verantwoorden aan het volk wat ermee gebeurt is maar ze hebben hem niet opgepakt terwijl dat moest gebeuren want hij is zelf de rover geweest samen met Hoefdraad.Het grootste probleem van Suriname is Bouterse en niemand anders.Deze man heeft zoveel dingen in Suriname gedaan die niet door de beugel kunnen waaronder moorden in het verleden.Dat wil ik nog kwijt als mens is hij waardeloos.


  gemodereerd
 29. Alleen aanhouding verlengen of wordt ook het geld teruggehaald die hij gestolen heeft.
  Bovendien is hij de enige verantwoordelijke.


  gemodereerd
 30. Ik ben benieuwd of Hoefdraad en consorten ook een klacht zullen indien bij de tuchtcollege bij de vereniging van Accountants.
  Ik denk dat dit orgaan interger transparant betrouwbaar een klacht in behandeling zullen nemen.
  Dus ben benieuwd of dit zal plaatsvinden, maar ik denk het niet want stel dat de tuchtcollege van de NBA van Trikt vrij spreekt wat dan terwijl de uitspraak in Suriname schuldig is.
  Boi dan wordt het kennelijk weer “na Holland baka deng mang e bemoei”


  Maak melding
 31. Dit was mijn de strekking van mijn posting maar het is niet geplaatst
  Geen contact met de eigen advocaten en de buitenwereld.
  Reden:
  Van Trikt mag niets prijsgeven en praten moet hij alleen met de autoriteiten (Justitie).
  Indien hij denkt te zullen fluiten wat hij allemaal weet wie garandeert zijn veiligheid?
  Denk maar terug hoe Roy Horb zelfmoord heeft gepleegd. Met behulp van de veter van zijn sportbroek.
  Zoiets zou van Trikt ook wel kunnen doen.
  Advocaten hebben geheimhoudingsplicht dus waarom mogen zij er niet bij zijn tijdens zijn verhoor?
  Afwachten wat het verhaal zal zijn die van Trikt zal vertellen.
  Ik verwacht dat hij zal zeggen “ik heb dit alles op eigen houtje besloten en gedaan om Suriname te redden”


  Maak melding
 32. is dat land zo laag gezonken?
  Waar en wanneer eindigt dit.
  Wie o Wie die genoeg ballen heeft, Op zoek naar een echte Robinhood, Libertador?
  Diegene gaat naar Santo Boma en maakt zn makkers vrij en dan is het rampzalig voor een ieder in dit eens zo mooi land.
  Iemand zei dit ooit: Suriname is mooi genoeg zonder heel veel van zn inwoners. Stel je eens voor Suriname van voor de aankomst van de roofzuchtige Spanjaarden die in naam van God en Koning alles pakte en de rest vernietigde.
  Lijkt bijna op zo’n zelfde spel.
  En als dit niet goed wordt opgelost is Su het nieuwe Congo in Zd Amerika, leveren wij de rijkdom in aan de grote boys vd Wereld. Vroeger was dat de USA en Holland nu zijn dat Canada, China en missch Russia.
  Waar gaat t naar toe jongens en meisjes, dames en heren.
  Aan de graaiers heb ik deze boodschap: de toekomst vd Wereld gaat zijn you can run but cannot hide. En je moet uiteindelijk vrezen voor je beveiliging door je beveiligers(den goed na als je dat kan). Je eigen bodyguards zullen je pakken…..
  Als ze doden het konden vertellen zouden ze ons versteld doen staan van wat wij weten en niet weten..
  En mi jere: dede soema en koirie en kan val deng moordenaars sang kirie deng lastig. Nou dan hebben sommige mensen een heel slechte nachtrust bijvoorbeeld he.
  Na so sranang kon tang…
  Ik vress in een heel slecht scenario voor het leven van sommige spelers van dit gruwelijk schouwspel.. en voor het voorbeeld dat achtergelaten wordt voor de komende generaties.
  Als niet de juiste stappen wordt ondernomen zijn we ALLES KWIJT… ondanks de schulden die er al gemaakt zijn. Sur finacien moet gesaneerd worden en hier en daar gerepareerd. Er komen claims aan die wij moeten gaan betalen. Geen enkel notabele gaat het land uit in afwachting op onderzoek en eventuele verbeurd verklaring van gestolen goed en berechting. DAT WORDT HEEL MOEILIJK, IEDEREEN KENT WEER IEDEREEN.. Er moet nu buitenlandse hulp (forensische)worden ingeroepen lijkt mij het verstandigst..
  Hopen en redden wat er te redden is.
  Die Boefie lijkt wel gestuurd door de Illu.. om Su arm te maken en leeg te laten plunderen.
  Zo gaat het in de nadagen en met de kennis van dhr Lynch en de kennis van Machiavelli.
  Mensen gaat u eerst doen aan kennisvergaring voordat u zomaar iets roept en schrijft. Heeft alleen waarde als datgene wat u schrijft niet klopt maar weergeeft wat de emoties en roddels zijn in de wandelgangen…..
  De bom gaat barsten in Su nu of eens.. zo kan en mag het niet doorgaan.
  Me tang begie en hopoe….


  gemodereerd
 33. Neks no fout baja. Want wo bari ef deng mang taki Suriname failed state want dat no troe baja.
  Wie houdt wie voor de gek stelletje incompetente idioten.
  neks no fout wo stem baka op naar de toekomst no


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES