donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinamePresident zal maandag nieuwe governor Centrale Bank van Suriname bekendmaken

President zal maandag nieuwe governor Centrale Bank van Suriname bekendmaken

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zojuist tijdens een persconferentie aangegeven dat hij maandag aanstaande de naam van de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname zal bekendmaken. De persbijeenkomst ging over de recente financieel-economische ontwikkelingen in ons land en situatie binnen de Centrale Bank van Suriname.

Met één persoon is in principe al overeenstemming bereikt om de job te aanvaarden, maar er worden nog afrondende gesprekken gevoerd. Ook zou reeds een antecendentenonderzoek zijn begonnen, schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Bouterse riep ook herhaaldelijk op tot rust in de samenleving en zei dat iedereen moet samenwerken om te voorkomen dat het financieel systeem crasht. Hij heeft ook een beroep gedaan op de samenleving om weg te blijven van een batterij aan fake nieuws.  Een voorbeeld daarvan is het gerucht dat DSB-directeur Steven Coutinho met ontslag gestuurd zou worden en eenieder daar achter liep.

Gisteren werd Robert-Gray van Trikt, de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), door de afdeling Fraude van de Surinaamse politie aangehouden en in verzekering gesteld.

https://www.facebook.com/infonationaal/videos/2612195939105428/
Minister Tsang, president Bouterse en de heer Kirpalani tijdens de persconferentie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

106 REACTIES
 1. DEZE PRESIDENT MAAKT GEEN STABIELE INDRUK

  Suriname heeft behoefte aan schoon Energie.. geen vuilen viezen gaare goore troep
  Die de NDP UIT STOOT


  Maak melding

 2. Bouterse praat over een batterij aan ‘fake news’ die op de samenleving wordt gedumpt. Volgens hem wordt er een zware economische aanval gepleegd op dit land, dat “helaas zijn weerslag vindt op het Surinaamse.

  Hem kennende zit Nederland hierachter of andere duistere krachten. De whiskey heeft weer eens haar werk gedaan. Deze man is 1 grote joke !


  Maak melding

 3. @ Koos,

  Dat zal Abrahams worden, die heeft de meeste ervaring met stelen van het volk, 10 jaar geleden nog als een zwerver op badslippers, en nu de gevierde man van die paarse criminele bende, tevens multimiljonair.


  Maak melding

 4. Hij maant iedereen tot Rust. !!! Op de radio dat ik zo juist heb geluisterd . “ we moeten voorkomen dat het systeem van de banken niet Crasht”
  Verdomme het systeem is al gecrasht. Achterlijke Rat. De koersen schieten omhoog als een raket. Its too late. De aankomende Governor zal handen vol werk hebben en hopelijk een eerlijke dit keer. De oppositie zal benaderd worden voor die post, moet geweigerd worden . DIEF!!


  Maak melding

 5. Niemand stelt de president de vraag die v Trikt niet wilde beantwoorden hij zei “vraag het aan de president” Wel nu president HOE KWAM CHOTELAL AAN ZIJ US$’S?
  En no lee want niet vertrouwt je je kan vragen om vertrouwen en zeggen geloof me.
  president je liegt! president je licht het volk op! president je praat met een dubbele en gespleten tong!


  Maak melding

 6. Ik neem mij geen genoegen met deze mededeling, want ik kan ook niet slapen vanwege mijn geld bij de spsb. Mijn zweet en dat heb ik eerlijk verdiend . Ik spaar voor mijn extra pensioen en mijn geld is kwijt . Dit is geen Joke .
  Ik wil een verklaring : waar is die 100 miljoen € gegaan???
  Bouterse heeft deze stap overgeslagen om vervolgens een nieuwe Governor te benoemen.
  Nee president toon uw ballen en weest heel eerlijk anders gaat de woede van het volk losbarsten. Ik waarschuw !!!!


  Maak melding

 7. as we speak zegt Kirpa dat er onderzoek is naar “illegale cambio’s” dit is schijn want die van de Awarrie zullen met rust gelaten worden.
  START DE PERSEN!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. He he….zie bericht starnieuws. In tegenstelling wat de bautisten hier zeggen erkent hij grote fraude bij de financiële instellingen. De hoofdverdachte roept nu geen chaos meer te veroorzaken en roept om kalmte. Zo belandt Suriname nog dieper in het moeras gedrukt zegt hij…..whahahaha. looks who talking. Hij rept geen woord over de verdwenen honderden miljoenen usd. A klari kaba met hem. Santo boma komt steeds dichterbij. Eindelijk verlossing van het volk.


  Maak melding

 9. Funktieomschrijving is niet: Governor van de Centrale Bank van Suriname.
  De funktieomschrijving is:
  Assistent crimineel van bouta ‘werkzaam’ binnen de Centrale Bank van Suriname.


  Maak melding

 10. De heer Kirpalani verteld wat anders dan Bouterse. De heer Kirpalani is veel duidelijker in zijn antwoorden dan Bouterse. Kirpalani sprak over een bedrag van rond de 350 miljoen terwijl Bouterse het heeft over 100 miljoen


  Maak melding

 11. Volgens het staatshoofd kunnen we het ons niet permitteren om dit te laten gebeuren. “De banken, eenieder beseft dat en andere financiële instituten beseffen dat.” Hij merkt op dat tot in de kleine uurtjes is gesproken en er in elk geval overeenstemming is bereikt dat “wij samen moeten voorkomen dat dit land financieel onderuit gaat.” Bouterse praat over een batterij aan ‘fake news’ die op de samenleving wordt gedumpt. Volgens hem wordt er een zware economische aanval gepleegd op dit land, dat “helaas zijn weerslag vindt op het Surinaamse volk.”

  De persconferentie van de president over de huidige financieel-economsiche situatie is nog gaande.

  Je moet wel oliedom zijn om deze kolder van deze klote president te geloven.


  Maak melding

 12. De situatie is zo erg, door de explosieve koersstijging zijn mensen in financiële problemen gekomen. Maar mpp bauta reageert zo laconiek. Het volk wordt echt aan het lijntje gehouden. Deze president moet zeker vervolg worden en aan de galg gebracht worden. Soso vernietiging is in zijn hoofd.


  Maak melding

 13. Vandaag iemand ontmoet uit Nederland die op vakantie is en die vertelde 200 euro te hebben ingewisseld onder de markt, liet het geld zien, tegen een koers van 11 SRD voor 1 euro.
  Tel uit je winst.
  Heb net ergens iemand 2 saoto 6 rund saté en 6 grote garnalen naar boinnen gewerkt samen met 2 cola’s. Totale afrekening 400 SRD inclusief 10% tip voor de goede bediening
  Komt neer op 40 euro.
  Een tjauw min moksie bij Kam Yin kost 7 euro
  Dus Suriname is lang niet zo goedkoop zoals velen zeggen omdat de koers zo hoog is.


  Maak melding

 14. Wederom is duidelijk gesteld dat het geld niet gestolen is, maar aangewend voor het interveniëren en besteding aan goederen.
  Er is ook gesteld dat de opdracht niet van de regering kwam. Men erkent dat dit niet had moeten gebeuren en zijn er afspraken gemaakt om de financiën terug te betalen. Met klem wordt erop gewezen dat het niet de burger zijn belastingcenten zullen zijn die gebruikt gaan worden om de terug storting te doen. Het misverstand waarbij men dacht dat van Trikt aangehouden is vanwege de kasreserve is opgeklaard. Van Trikt zit vast vanwege de malversaties. Dat had men allang moeten begrijpen. Men heeft duidelijk het ene met het andere verward. Verder gaat men de koers aanpakken.

  Ik heb het al eerder gesteld en herhaal het nogmaals dat de oppositie van alles doet om het land Suriname in een kwaad daglicht te plaatsen. Zeer kwalijk is dat. Het is nu juist zaak om eendrachtig te zijn. Hoe ga je anders werken aan het herstellen van het vertrouwen? Hoe ga je werken aan het tegemoet komen aan de eisen van het NRA? Hoe ga je werken aan het herstellen van het imago van Suriname naar de buitenwereld toe? Dat kan dus niet of zal lastig gaan wanneer de oppositie en met name de VHP, voortdurend obstructie pleegt. De VHP denkt dus niet in het belang van de staat Suriname maar slechts aan haar eigen belang. Bizar is dit. De kern is dat de bevolking zich geen zorgen hoeft te maken en dat er geen sprake is van diefstal en de koers zal worden aangepakt ,tevens terugbetaling van het oneigenlijk gebruik van de kasreserves. De oppositie heeft willens en weten de Surinaamse bevolking misleid.


  Maak melding

 15. @Manu als Abrahams het wordt dan kunnen de burgers definitief het licht uit doen in Suriname. Heb het vermoeden dat Bouterse een vriend of een kennis op die positie gaat accomoderen. Gersie werkte onvoldoende mee en v Trikt heeft van de eerste dag geklauwd. Ook Bouterse had geen vat op hem.


  Maak melding

 16. Oorzaak van alle ellende..
  .a No mi. Het is VHP met name Chan. Ik zeg Chan voor pers. Enige echte persoon die het volk uit het donkere moeras kan trekken en weer licht kan brengen in dit prachtland. Steeds wordt Chan beschuldigd van ophitsen etc. Chan spreekt gewoon de waarheid en namens het volk mag hij ten alle tijden vragen stellen over de verdwenen honderden miljoenen usd.


  Maak melding

 17. Dino niet , die blijft gereserveerd staan voor President, zodra die vrij komt zet Bouta hem op de plek. Die grote graaier Abrahams is een optie, en welke andere graaiers en tevens ja-knikkers heeft hij nog om zich heen, die zich als een koepari aan hem blijven vastkleven? Je moet wel meegaan met de boevenbende wil je op deze post terecht kunnen komen. Dus wie het ook zal zijn, hij zal wel tot het Bouta-nest behoren.


  Maak melding

 18. Wie heeft deze ellende veroorzaakt?!
  Wie heeft de roof van spaargeld in gang gezet?! Wie heeft USD’s aan een Cambio gegeven?!

  En dan wederom de schuld bij de het denkend deel (zeker niet de Nationale Debiele Personen) van de bevolking leggen.

  De spaarders (de niet stelers maar hard werkenden) willen niet dat hun geld voor ndp propaganda gebruikt wordt. Haal dat geld maar bij RobG(oebbels) en zijn mede ndp-groupies.


  Maak melding

 19. @ Blakaboy 7 februari 2020 At 18:25
  “Ik denk Sigmund Proeve.”

  Gatver. Alsjeblieft niet die gast. Want hij had altijd de bek vol over “prudent beleid” maar toen hij wegging in 2015 had hij een bijna failliete bank achter gelaten. Ze kunnen liever een zwerver zetten als governor dan Proeve.


  Maak melding

 20. @ pakiratigri
  “Wederom is duidelijk gesteld dat het geld niet gestolen is, maar aangewend voor het interveniëren en besteding aan goederen……”

  “…….Dat kan dus niet of zal lastig gaan wanneer de oppositie en met name de VHP, voortdurend obstructie pleegt…..”

  Beste Pakiratigri
  Denkt u nu eens eerst na. Er is zonder instemming van de beheerder van het het geld, geld uit gegeven door “onbekenden” om consumptie goederen te kopen of om USD te verkopen voor een te lage koers. Dat is en dat blijft diefstal wat voor woorden de president er ook aan geeft.

  Niet de Oppositie maakt Suriname te schande en onbetrouwbaar maar de regering die dit maar goed blijft praten.
  Alle economen, de banken, de vakbonden kwalificeren dit als diefstal. Boefdraad, Tjang en Kirpalani en Bouterse zijn qua verantwoording en duiding volledig irrelevant. Hoe vaker ze hun mond opendoen en ze dit toedekken des te ernstiger de situatie wordt.
  Van mij mogen ze, want ze maken hun herverkiezing hun herverkiezing steeds kanslozer want iedereen die na wil denken zal inzien dat Bouterse geen oplossing zal kunnen bieden behoudens als bron voor een pluk ze kaal proces.


  Maak melding

 21. Paarse dombo en propagandist paki-rat heeft zoveel blubber in de kop zitten dat het maar niet kan begrijpen dat het je reinste diefstal/verduistering is wanneer iemand een greep doet in de kas en geld neemt & gebruikt wat niet van hem is maar wat eigendom is van een ander zonder dat je de eigenaar daarvoor eerst om toestemming hebt gevraagd.

  Zoals gewoonlijk zitten de paarse propaganda trollen weer eens te liegen en zaken te vedraaien. De (paarse) leugen heerst op dit moment. Die hele persconferentie van vandaag was een aaneenschakeling van leugens, verdraaingen en een doorzichtige poging tot damage control.


  Maak melding

 22. @Wendy…prima dat je bouta beschermd, maar soms kan de waarheid echt hard zijn. Wie jij echt wat bij de cbvs is gebeurd? Je haalt ook aan grote fraude bij de spsb. Geld weg.Terecht. Miljoenen zijn verdwenen maar nog geen aanhouding verricht. Wil je niet meer lullen op dit forum?


  Maak melding

 23. Wuahaha. De next governor is al lang bekend in een exclusieve high society club. Het is een hele mooie blaka sranan rowsoe die al top funkties had bij bedrijven
  Waaronder eentje die dank zijj haar ook het loodje heeft gelegd voor de chinezen. Ze is heel goed bevriend met onze hiefdraad. Wuahaha. Deze manja is roodborsje geworden.van het lachen. Bye bye tot maandsg.


  Maak melding

 24. wendy

  7 februari 2020 At 20:47

  Heleboel van jullie weten niet een wat kas reserve inhoudt. Je geld bij SPSB is weg. Je had geen moer.

  ==============================

  Vertel ons, wat is volgens jouw kasreserve dan ? Ben benieuwd


  Maak melding

 25. Breaking News!!!!

  De nieuwe Governor van de CBvS wordt RobG aangezien hij ook hersenloos is als zijn baas. Wendy wordt waarnemend Bankpresident aangezien zijn goed os in snuffelen.


  Maak melding

 26. Het gedrag van Bouterse en Kirpa hebben het vertrouwen alleen maar nog meer beschadigd met hun gebral en chaotische rommel verhalen.
  Iedereen met een beetje verstand van zaken heeft zich kapot zitten ergeren aan hun wangedrag en ka.
  Als er maandag blijkt dat de verkeerde man of vrouw wordt gekozen, als er nog steeds geen gedegen onderzoek naar de 100 miljoen komt dan slaat de vlam in de pan. De koers zal dan heel snel stijgen, het bedrijfsleven zal laaiend zijn omdat ze hun bedrijf niet meer kunnen uitoefenen, de bonden krijgen te maken met boze werknemers die hoge loon eisen willen, de schappen zullen snel leeg raken.
  Deze arrogante en incompetente sukkels hebben de onrust alleen maar aangewakkerd.


  Maak melding

 27. Niets nieuws. Slap gezeur.
  Wie gelooft deze lafaard en pathologische leugenaar nog.
  De koers blijft stijgen want aan deze grappenmaker kan niets en geeft geen vertrouwen.
  Triest


  Maak melding

 28. Govenor wordt pas maandag bekend, terwijl ze weten wie de volgende majoret wordt. Grootste grap van 2020.

  Het boeit het volk nu helemaal niet of jan of piet of rob of poepetigri govenor wordt. Feit is dat de honderden gestolen miljoenen usd terug moet komen. En de schuldige gestraft worden


  Maak melding

 29. Wij snappen heus wel waarom jullie oproepen tot een bankrun, want jullie hebben natuurlijk in al die jaren heel veel geld achterover gedrukt om zo de economie in gijzeling te nemen, maar dat zal niet lang meer duren. Straks gaan jullie zitten met jullie duur gekochte dollars en euro’s. Trouwens die bankrun die jullie zo graag en ieder keer weer proberen uit te lokken, gaat ook dit keer niet gebeuren want wij de Surinamers met het hart op de juiste plaats weten drommels goed wat de gevolgen daarvan zullen zijn!!


  Maak melding

 30. @Manu, sesamstraat en spongebob zijn qua inhoud interessanter dan die zwetsende doorgesnoven president. Surinaamse bevolking is met droge ogen ingetrapt in paarse sprookjes. Anno 2020 betaald de bevolking een hoge prijs. Je hoort en ziet die man amper. Adhin mag de kastanjes uit het vuur halen. Ook hij heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt. De paarse kliek bestaat uit idioten. Iets anders kan ik niet van maken.


  Maak melding

 31. @ Koos,

  Die toespraak van schijndood was ook zo interessant vandaag, met zijn fake nieuws en over financiěel economische aanvallen door buitenlandse krachten.


  Maak melding

 32. Deze man en hele fam eromheen,en al de koeparie die door toedoen van deze man Suriname leegzuig als een dorstige bloedzuiger,moeten eer aan zichzelf houden. Laat China jullie een eindeloze jou kaw touw doneren en allen gezamenlijk een strop van maken en aan de Surinaamse brug Jullie zelve ophangen

  Misschien zal God dan de resterende Surinamers zegenen.


  Maak melding

 33. VOOR MIJ IS HET HEEL ERG DUIDELIJK: DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL HEEFT OPDRACHT GEGEVEN OM TE GAAN ROMMELEN MET DE KASRESERVES OM OP DEZE MANIER CAMBIO CHOTELALL TE KUNNEN VOORZIEN VAN GOEDKOPE US DOLLARS.

  DE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG KWAM ALS EERSTE MET ZIJN 2 CAMBIO’S DIE MENSEN ZOUDEN VOORZIEN VAN GOEDKOPE DOLLARS OM HUN HUISHUUR TE KUNNEN BETALEN.

  OOK VAN TRIKT HEEFT VERWEZEN NAAR DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL BIJ EEN VRAAG VAN EEN JOURNALIST.

  CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG: JIJ BENT DE 3E MONETAIRE AUTORITEIT IN SURINAME.

  DE KOERS GAAT RICHTING 1 OP 15 VOOR DE USD.
  SURINAME IS FAILLIET EN DAAROM IS MEN GAAN GRAAIEN IN DE KASRESERVES.

  SRANAN SKEER EN DAT IS VOOR MIJ MEER DAN DUIDELIJK.

  WEG MET DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.


  Maak melding

 34. Luciën heb je goed gelezen wat je geschreven hebt? Wij zaten niet in de naschoolse steel orgies en ook niet in de Caristeela ga zo maar door met de troep van de Nationale Dieven Personen. Heb je het over je partij of over de mensen die met hun zuur verdiende spaargeld onvrijwillig de ndp propaganda moeten steunen.

  Het vertrouwen is weg dus het is beter je SRD salaris om te zetten in harde valuta.


  Maak melding

 35. Ddb geeft toe dat het kwaad al geschied is…. Wat opvalt is dat kirpa.. een spreekmoment vraagt aan ddb en dan ondubbelzinnig vertelt dat een kasreserve voor eminent belang is.. .. Kirpa.. spreekt over gestolen en fraude.. Hij zegt dat suriname en haar economie altijd sterk moeten staan…,,, Dit staat buiten partijpolitiek,.. . Hij bedoelt ook de positie van Suriname internationaal.. Ook mbt Nederland… Bedoeld wordt om suriname – centrisch te denken… Ddb praat over een sterke positie.. en structuren… vertrouwen…,, We moeten met zijn allen in vertrouwen,, Ddb zegt dat hij focust op teamwork….,, ik zit niet te slapen,,… Ddb zegt dat er voor 80 miljoen goud is gekocht…Geen van de journalisten vraagt waar het goud is.. . Inmiddels is de srd in een uiterst zwakke positie terechtgekomen… Ndp als partij lijkt sterk geschrokken te zijn van de slechte economische situatie die ze zelf… gecreëerd hebben..


  Maak melding

 36. Jullie vergeten een naam voor bankpresident en dat is van prof. Dr. Drs amzad adboel. Ik ondersteun hem volledig. Hij is toch de beste econoom die Suriname kent en heeft. Hij is helderziende en kan goede prognoses maken dat er geen devaluatie komt. Alleen is hij bang om in de kringen van VES te begeven. Misschien een beetje gescheiden toch adboeletje.


  Maak melding

 37. @lucien….we willen helemaal geen bankrun. Wat het volk wil is het volgende..
  – koers moet zo snel mogelijk naar beneden. Wordt steeds beloofd maar nooit gedaan
  – gestolen miljoenen usd moet terug
  – geen lange rijen in de nacht om dollars te kopen.
  – prijzen van bouwmaterialen moet omlaag. Nu niet te betalen
  – schoolgeld niet te betalen. Moet eigenlijk gratis zijn
  – AOW en kinderbijslag zijn minder waard geworden. Graag op niveau brengen.
  – …….vul maar lekker in.

  Opo Joe ai boi. Niemand zal je kwalijk nemen.


  Maak melding

 38. Voor.de zoveelste keer
  We hebben niets gestolen
  Het is geleend
  Het is gebruikt om uien te kopen
  Het is gebruikt om de koers te steunen
  Hihi de koers richting een heerlijk leven in een paradijs op aarde en jullie schijten hihihi
  Maar ik zal de regering opdracht geven het in orde te maken
  Terwijl wij niet eens de opdracht gaven om uien te kopen en de koers te steunen
  Ik geef die opdracht persoonlijk om alles te regelen
  He horen jullie die man gaat het persoonlijk regele
  Geweldig mang
  A mang boeng
  Hihihi

  Bouterse weer thuis
  Hihihiji ben ik nou seniel of zijn zij het.hihihi.


  Maak melding

 39. De dierentuin heeft nog een paar ezels.
  Maak de grootste Governor want dan weten we zeker dat die zich niet 3 keer aan dezelfde steen stoot.
  De ezels van de NDP stoten zich telkens weer aan dezelfde steen en ze stelen ook nog.


  Maak melding

 40. Fake nieuws is datgene wat de President en zijn gang zelf de wereld in brengt.
  Begin te vertellen waar die USD 100 miljoen naar toe is gedaan en waar die helicopter voor is.

  Voor de paarse mute: iets afpakken van een ander zonder toestemming is diefstal. Achteraf roepen als je gesnapt bent, dat je het terug gaat geven, is nog steeds diefstal.


  Maak melding

 41. ” … Bouterse riep ook herhaaldelijk op tot rust in de samenleving en zei dat iedereen moet samenwerken om te voorkomen dat het financieel systeem crasht. … ”

  Voorkomen ?
  Deze man is niet meer helder. De financiele sector is al een grote puinhoop. En is al aan het crashen. Het gaat de komende tijd duidelijker worden. Elke dag dat deze regering langer aan blijft wordt de schade alleen maar groter.

  Samenwerken ?
  Natuurlijk wilt Bouta samenwerken dat is zijn enige uitweg. Want de NDP heeft geen kennis en kunde in huis, de NDP is ook aan het crashen.

  En dit is de schuld van hun eigen hebzucht !

  Mocht er een betere regering komen, dan wordt het de komende jaren alleen maar puinruimen. Daar mag Suriname wel rekening mee houden.


  Maak melding

 42. Toen in eind 2017 de NLse krant Trouw een artikel v.d. journalist Pieter van Maelem publiceerde dat de DSB op rand van omvallen stond beweerde Boefdraad dat de journalist “onwaarheden” en “spinsel” vertelde en “kwaadwillig” bezig was om “chaos” te veroorzaken.

  Nu blijkt dat de CBvS in 2018 een groot stuk terrrein (blauwmeer) had gekocht van dsb/assuria om de bank overeind te houden (een verkapte bail out dus). D.w.z. dat Trouw het toen wel bij het rechte eind had en de autoriteiten het surinaams volk misleid/voor gelogen had.

  Bouta beweerde bij de persconferentie dat een deel van de kasreserves (20 miljoen) daar naar toe is gegaan maar dat betwijfel ik sterk aangezien de koop-verkoop in 2018 plaatsvond en de kasreserves pas in mei/juni 2019 onder beheer v.d. CBvS zijn gebracht. Bouta zat dus hoogstwaarschijnlijk weer eens te liegen.

  De verklaringen van de huidige autoriteiten kunnen NIET vertrouwd worden. Men doet desperate aan damage control en schuwt er niet voor om het volk te misleiden met hele leugens en verdraaide halve waarheden.

  De banken zitten door de diefstal/verduistering van een groot deel v.d. kasreserves en termijnseposito’s door de regering/CBvS hoogstvermoedelijk heel diep in de shit.
  Duidelijk is in elk geval dat de spaargelden v.d. burgers niet veilig zijn op de banken want de regering kan daar via hun verlengstuk (de CBvS) met z’n corrupte poten aan komen om hun begrotingstekorten daarmee te financieren.


  Maak melding

 43. Hahahaha, ik geniet van deze film. Nu leun ik achterover met m’n voeten omhoog. Ik ben blij dat ik weg ben gerend uit die rovershol, waar deze film is op genomen Paramaribo Suriname. In 2011 tot 2016 was ik in de auditie van deze film. Ik ben toen 1,8miljoen srd lichter geworden, koers was1$ op 4,50 srd. I❤IT. Als wormen geen vlees meer hebben om te eten, vreten ze elkaar op! Deze film word zeer spannend!


  Maak melding

 44. DWT D.D. 07 FEB:
  De naam van de kandidaat wilde het staatshoofd niet noemen. Hij vond het niet kies omdat hij zijn keuze nog niet met naaste adviseurs heeft besproken. Ook wilde hij niet of de nieuwe governor uit de gelederen van de centrale bank komt of van buiten. Van verschillende bronnen is vernomen dat een voormalige bankdirecteur de afgelopen dagen is gesignaleerd in gezelschap van enkele raadadviseurs van de president.

  Ook zou Bouterse in hoogsteigen persoon een onderhoud met deze voormalige banktopman hebben gehad. Het is evenwel onduidelijk of het deze persoon is die het staatshoofd op het oog heeft om het roer bij de CBvS over te nemen.


  Maak melding

 45. Omdat hij dementeert! Normaal zou je al weten wie een of andere post gaat bekleden!
  Mr. Lachmon mocht achter de tomatenplanten zitten en hij……
  Hij is bezig zijn overgebleven kogels te tellen!
  Hij hoopt alles te rekken tot dat hij sterft! Maar dit zal ziet zomaar gebeuren, Hij gaat eerst lijden en dat weet hij!


  Maak melding

 46. Er zal wel een paarse ja-knikker, marionet, sprekende pop, als ” best man 4 the job” uit de bodemloze paarse grabbelton getoverd worden.

  De laatste loyalist nog ff snel accomoderen.


  Maak melding

 47. Lucienne, Wendy,pakiratigri, baas heef goud gekocht in een land vol goud dus jullie gaan goud eten en na de verkiezing stront! Want jullie blijven achter en zij vluchten met miljoenen.


  Maak melding

 48. @ Koos 7 februari 2020 At 17:50
  Vermoed Ginmardo Kromosoeto of Ramon Abrahams.
  ……………………………………………………………..
  Dementie slaat toe bij oome ORANJE KOOS !


  Maak melding

 49. Deze hele regering heeft boter op zijn kop.
  Ze moeten zichzelf opruimen. Wie er ook wordt neergezet het is en blijft een grote boevenbende die blíjven graaien lenen en stelen van ons geld.

  Pe a moni de


  Maak melding

 50. Onsamenhangend koeterwaals van een verwarde, fossiele, dementerende gedrogeerde dronkaard.

  Wat een treurige vertoning…deze beelden gaan de wereld rond en het land Suriname staat structureel negatief in het nieuws door deze geesteszieke gek en zijn trawanten.

  Deze dorpsidioot bewijst dagelijks dat hij van zijn land een FAILED STATE en NARCO STATE heeft gemaakt.


  Maak melding

 51. SLM, DSB, luchthaven, stvs, Cbvs, onder directeur hier, onder directeur daar…noem maar op. Steeds komen en gaan van mensen in korte periode. Wat een echte KA beleid is dit. Letterlijk…niet meewerken met corrupte beleid dan wordt je zonder pardon opgerot. Vremd is dat deze gasten met betaald verlof (gratis loon) weggestuurd worden, terwijl het arme volk steeds de centjes bijelkaar moeten rapen om de week te doorkomen. Ddb zei dat hij de béste mensen gaat zetten. Hij nog steeds, na 10 jaren, aan het zoeken. Eentje zit vast in Amerika.


  Maak melding

 52. @Mango
  Wuahaha. De next governor is al lang bekend in een exclusieve high society club. Het is een hele mooie blaka sranan rowsoe die al top funkties had bij bedrijven
  Waaronder eentje die dank zijj haar ook het loodje heeft gelegd voor de chinezen. Ze is heel goed bevriend met onze hiefdraad. Wuahaha. Deze manja is roodborsje geworden.van het lachen. Bye bye tot maandag.

  Wie is het?
  ?????
  Welke dame?
  Ben benieuwd, wie de stoute schoenen zal aandoen.


  Maak melding

 53. Zal Vidjai Kirpalani de nieuwe governor worden ?
  Hij lijkt de enige die nog een beetje vertrouwen en rust probeert uit te stralen met zijn zogenaamde onafhankelijke houding.


  Maak melding

 54. Erectie, erectie, meneer de voorzitter want aan dit slag gelul moet er een eind aan komen.
  Goed luisteren en kijken naar Bouterse. Hij is stombezopen of zo stoned als een garnaal.

  Ze lullen zich letterlijk om de hete brij heen. Hij weet dat het politiek met hem is gedaan.


  Maak melding

 55. Die ene man heeft gelijk. Door een steeds dikker wordende mist is de boel nog waziger geworden dan het was en het steeds moeilijker werd om gerichte vragen te stellen. De kwestie Assuria en aankoop goud lijkt mij gelogen, daar Adhin en Hoefdraad anders klepperen..Fina bank en DSB zijn eerst door de regering naar de klote geholpen en daar wordt juist het omgekeerde verteld.
  Niemand heeft naar de jaarrekeningen vanaf 2015 CBVS gevraagd.
  Wie was die mooie zwarte meid?, die Bouterse achteraf wilde spreken
  Bouterse , Nu begrijp waarom je bang bent de DNA te betreden. Je bent een klootzak in het beantwoorden van vragen. Opgehoepeld


  Maak melding

 56. Landgenoten vandaag presenteer ik de nieuwe Gouverneur van de Centrale bank bring hem in de HR. ABDUL want bij hem gaat de Economie allen maar goed en er komt geen Devaluatie. En als het vastloopt dan verandert hij de wet.


  Maak melding

 57. Vijay Kirpalani stelt dat het jojo-effect op de koers van de SRD wordt veroorzaakt door een conflictsituatie tussen het Monetair en Fiscaal beleid van Suriname.
  Hij heeft zich politiek heel netjes uitgedrukt.
  Wat hij bedoelt te zeggen is dat er een conflict is tussen van Trigt (monetair beleid) en Hoefdraad (fiscaal beleid)
  Vraag : waarom wordt van Trigt de laan uitgestuurd en Boefdraad niet?
  Probleem bij de kern aanpakken. Beiden moeten weg.


  Maak melding

 58. Gevoel van schande binnen de regeringstop, enkele toppers lieten in privégesprekken geen spaan heel van #lummel.
  Volgens veel toppers was hij dronken op de persconferentie verschenen en maakte hij een aantal onverantwoorde uitspraken:

  – Dat de Finabank in problemen was(Nergens te zien in jaarverslagen)
  – Gefrommelde uitleg over koers
  – Gefrommelde antwoord over kasreserve(20 miljoen terugdraaiing dsb zal deze bank in problemen brengen, Verkoop goudreserve CBvS (Indien de 80 miljoen goudreserve van de Centrale Bank verkocht wordt, zal de koers 1 op 20 worden omdat de Centrale bank dan niks over heeft. De Internationale reserve is ook op.)


  Maak melding

 59. Dit bedoelt Bouterse met DSB en FINA bank helpen, ter voorkoming dat ze omvallen.
  Bron: Starnieuws

  DA’91: Proeve onacceptabel; DSB in grote problemen gebracht
  10 Feb, 17:20

  Sigmund Proeve is voor DA’91 onaanvaardbaar als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij zou volgens deze politieke partij een triootje hebben gevormd met toenmalige governer Gillmore Hoefdraad en de president Desi Bouterse tijdens zijn functie als directeur van De Surinaamsche Bank (DSB). Hiermee bracht hij de bank in de grootste problemen, de gevolgen daarvan resoneren nog steeds na anno 2020. De voormalige bankdirecteur stak de noodlijdende regering-Bouterse geldmiddelen toe hetgeen de DSB in de rode cijfers deed belanden, meent DA’91.

  Die hele zooi en dan bedoel ik Aloe Baba en de 40 rovers moet weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES