donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidTechnische oplevering Regionaal Streekziekenhuis Wanica

Technische oplevering Regionaal Streekziekenhuis Wanica

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname vindt momenteel de technische oplevering plaats van het Regionaal Streekziekenhuis Wanica, gevestigd aan de Vredenburgweg serie B. Dit gebeurt tijdens een speciale ‘Handover ceremony of China-Aid Suriname Hospital Project‘ (foto).

Naast de gebouwen voor ligbedden beschikt het nieuwe ziekenhuis over accommodaties voor poliklinieken, operatiekamers, apotheek, intensive care, radiologie afdeling met daarin een CT-ruimte, laboratorium en spoedeisende hulp.

Behalve de technische oplevering worden vandaag ook de huisartsenpost, de huisartsenpraktijk, de apotheek, de SZF-unit en de prikkamer in gebruik genomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Prachtig, kosten erbij.
  Hiep piep piep hoera.
  Meer artsen nodig, meer lonen voor verpleegsters.
  De decentralisatie is prima.
  Nu nog de tram of metro.
  Nadat jullie vertellen waar de 200 miljoen usd is???
  Exact met bonnen.
  Ook hoe Abrahams zo rijk is???
  Lastig lijkt het alsof het tegen een partij is, maar steel gewoon niet.
  Bedriegers.
  De security van de centrale bank werkt nog steeds bij Orion van van Trigt aan de Brokopondolaan, dus hoezo is hij verkeerd?


  Maak melding
 2. Van alle kanten hoor je nu snelle oplevering hier snelle oplevering daar. Alles nu in een versnelling belandt. Waarom nu en niet in de afgelopen 10 jaren. Soso verkiezingsstunt. Maar het steeds armer wordende volk trapt er niet meer in. Geen enkele aanbesteding en financiele verantwoording. Who (het volk) o straf deng no ka op 25 mei.


  Maak melding
 3. 80 % van de mensen op de foto zijn mannen.
  Hoop niet dat er gebruik hiervan gemaakt zal worden omdat mensen ineens erg ziek worden maar is wel een hulp dat men niet tot in Paramaribo moet voor alles.
  Jammer dat bepaalde gasten klagen dat ze GEEN uitnodiging hebben gehad.
  Waar is Phalad of hoe die verrader heet??
  Gaan jullie hem nu vragen of het ziekenhuis voldoet. Hij had een hoop te kletsen.


  Maak melding
 4. Afleidingsmanoeuvre.
  Waar zijn de onderhouds technici en waar is de medische staf.
  Staan de auto’s geparkeerd op een echte parkeerplaats of op aangestampt lateriet dat in de regentijd weer modder wordt.

  Dit feestje is buiten en niet binnen.
  De chinezen hebben dit feestje naar voren gehaald zodat het geen verkiezings item meer zal zijn. De Chinezen willen ook niet meer verder met Bouterse.


  Maak melding
 5. Mooi, maar wanneer kunnen we terecht voor medische zorg en dan bedoel ik niet een groot uitgevallen huisartsenpost maar een volledig ziekenhuis. In Albina staat er een ziekenhuis al jaren te verpieteren. Hopelijk gebeurt niet hetzelfde met dit ziekenhuis.


  Maak melding
 6. Goed bestuur kost geld. Su moet nu meer stelen de 100 miljoen usd is op.Ziekenhuid staff is niet goedkoop. Ik vrees het ergxte voor dit ziekenhuis.


  Maak melding
 7. Weer de hersens 🧠 over negatieve woorden, jullie zitten droog. De mensen die daar wonen die hebben profeet aan hoeven niet naar de stad voor kontrole mensen die heel vroeg naar de stad moesten en bijna de heledag moeten wachten en straks dicht bij huis. Denk daar eens goed na soso negatief. Mijn god mensen ik weet ook dat daar ook wordt gedaan maar ’t leven moet niet stil blijven in een standpunt. Mensen moeten hun ding kunnen doen wat hebben de ander party gedaan al die jaren soso ka hier wordt in de tien jaar heel veel gedaan ok maar ook fraude ok daar is er een punt dus mensen hou op

  Fijn weekend


  Maak melding
 8. @Lucien
  niets in the face, maar al voorspeld in november 2014 toen Sardjoe voor de vorm een eindje verder op begon met de bouw van een ziekenhuis / kippenfarm. Een start feestje van een gebouwd dat nooit een ziekenhuis zou worden. Hij leende de regering ongeveer SRD 10.000.000 en bouwde iets wat men nu kan zien op drone foto’s van dit ziekenhuis.

  De vraag is alleen van wie is het gebouw dat daar staat, heeft de regering Sardjoe afgelost en wie gebruikt het gebouw nu en wie betaalt er voor.

  meneer Jogi/ Gajadien/Santohki stelt u eens vragen naar:

  1>> Wat is er met de constructie gedaan waar in november 2014 de start van dit ziekenhuis gevierd werd.
  2>> Wie heeft de bouw betaalt.
  3>> Wat is het nu
  4>> Wat gebeurd er nu
  4>> Wie is de eigenaar.


  Maak melding
 9. @Wendy Heb het hele complex bekeken. Lijkt wel op een rijstschuur. Hoop dat dat je daar zsm meld om opgenomen te worden want mentaal ben je heel erg ziek.


  Maak melding
 10. @ Koen weet jij wat er met het gebouwd gebeurd dat er naast /achter staat. Op Google earth zit er een dak op.
  Dat is het gebouwtje waar Sardjoe in november 2014 feestelijk begon met de bouw van een ziekenhuis dat nooit een ziekenhuis kon worden. De fundatie werden gestort op slecht verdichte niet water doorlaten de grond. Sardjoe had de ruwbouw aangenomen voor ongeveer SRD 10.000.000 en financierde die aanneemsom begin 2015 zelf voor een relatief korte termijn.

  In het crisis en herstel plan waren voor het ziekenhuis honderden miljoenen opgenomen voor wegen, elektriciteit en water. Nu spreekt men van SRD 120.000.000 uit eigen middelen en $ 27.000.000 van China waar van de ene kant zegt dat het een gift is en de andere een lening.

  $ 27.000.000 is een herkenbaar bedrag. Het is dan wel een grote vraag waarom de herontwikkeling van het AZP 4 maal meer moest gaan kosten
  Het zou van wijsheid spreken nog 2 of 3 van deze ziekenhuizen te plannen in de randen van Paramaribo en de bestaande Ziekenhuizen af te bouwen.


  Maak melding
 11. De bestaande ziekenhuizen kunnen nauwelijks draaiende gehouden worden dan gaat men nieuwe erbij bouwen als verkiezingsstunt. Wel dit zal ook eindigen als het zoveelste mislukt paars project.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES