Onderzoek OM naar mogelijke onrechtmatige handelingen Van Trikt

32
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

De leiding van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft het Surinaamse Openbaar Ministerie gevraagd een onderzoek te doen naar mogelijke onrechtmatige handelingen die de afgelopen maanden kunnen hebben plaatsgevonden door gewezen governor Robert van Trikt. Dat meldt de CBvS vandaag in een officieel bericht.

Van Trikt werd op 1 maart 2019 benoemd tot governor van de CBvS, door president Bouterse en was na amper 10 maanden weer weg bij de bank. Misstanden en belangenverstrengeling dwongen hem tot opstappen.

De Surinaamse minister Hoefdraad van Financiën zei eerder al niet uit te sluiten dat er ook een strafrechtelijk onderzoek komt naar de daden van de bankbestuurder. Het handelen van de bankpresident zou in strijd zijn met de Bankwet en met andere wetten van het land.

De advocaat van de CBvS heeft gisteren daarover een officiële klacht ingediend bij de procureur-generaal (pg) tegen de ex-governor. De pg is gevraagd om een onderzoek in te stellen bij de bank. 

De CBvS meldt verder dat er binnen de bank hard wordt gewerkt aan normalisatie van de situatie. Nadat eerder de vakbond dat al gedaan had, heeft afgelopen vrijdag ook regeringscommissaris Vijay Kirpalani het personeel geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de bank. 

De bank meldt verder dat zij voorlopig doorgaat onder leiding van drie directeuren. Het personeel is gevraagd de leiding te blijven ondersteunen opdat zo snel mogelijk tot normalisatie van de situatie kan worden overgegaan.   


32 REACTIES

 1. Zijn mamaa zal wel direct last hebben van buikpijn, hoofdpijn en zware diarittus…

  Blijf erbij dat dit niet onopgemerkt plaats heeft kunnen vinden in zo een kleine gemeenschap waar iedereen weet hoe je puf ruikt en hoe hard en hoe laat je die puf hebt gelaten. Alle tingi bere tori’s weet men van elkaar.


  Maak melding

 2. Deze man wordt gehinderd door kennis. Kon hij niet inzien dat Bouterse hem wilde gebruiken.
  In dit geval zijn er twee verliezers te weten: van Trigt. als hij veroordeeld wordt zal hij zeker uit de accountantsregisters worden uitgeschreven en
  Bouterse. Zijn partij zal zeker stemmen verliezen door deze actie. Misschien krijgen we als beloning de D status van Fitch.


  Maak melding

 3. Het is wel zeer opmerkelijk dat Boefdraad alles ontkent, zijn handtekening niet heeft geplaatst. Dit is dus de juiste onzin om zich te verschuilen achter leugens, terwijl er hoge instanties zijn die zijn medeplichtigheid beamen. Boefdraad speelt ook een politiek spelletje zodat men enkel een vinger kan wijzen naar Van Trikt. Boefdraad kom uit de kast want het stinkt allemaal naar de misdaad waar jij ook een hele dikke vinger in de pap hebt.
  Dit moet tot de bodem worden uitgezocht en elke cent moet terug naar de bank. De auto’s voor hetzelfde bedrag verkopen en centjes weer in de kassa van de bank. Er gebeurt heel veel wat het daglicht niet kan verdragen met onze gemeenschapsgelden en het volk maar laten pinaren en doodgaan. Gezondheidszorg ligt al 10 jaar op zijn gat en een ieder doet alsof zijn neus bloed. Mooie praatjes vullen geen gaatjes. Al die loze beloftes en hier en daar wat suiker en zand strooien in de ogen van de gemeenschap alsof het zo geweldig goed gaat in ons land. Niet dus is de naakte waarheid. De oudjes in de verzorgingshuizen worden ook uitgebuit en bestolen.Slechte verzorging. Suriname zal nooit een verzorgingsstaat worden met dit soort geboefte die dagelijks het volk lopen te manipuleren. Als wij Suriname als een rechtstaat zien, dan schort er dus heel veel aan bewustwording en gezond verstand. Oma Jenny mag nu ook het veld ruimen en Abrahams, Afoesensie die ook de boel aan het manipuleren en bedreigen is, meenemen naar niemandsland. Wat een schaamteloze oplichters. Krijg je plaatsvervangende schaamte voor. Het gerecht moet alles uitzoeken en deze gasten moeten hun straf uitzitten met de frauduleuze handelingen die er dagelijks gepleegd worden in ons land.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Lilian Ferrier … ” ijzeren lady ” je hebt troep afgeleverd . Probeer eerst Normen en Waarden je Baby Zoon te aanleren. Eén van de tien leefregels uit de 10 Geboden luidt: je mag niet stelen …. anders gezegd: blijf met je VIETERS af van Staats Eigendommen.


  Maak melding

 5. @AORTA
  Mama Lilian zit kennelijk in Holland want Misiekeba neemt nu haar post waar en hij maakt er ook een puinzooi van om op diverse scholen, gedoneerder boeken aan schoolkinderen afhandig te maken. Misiekeba vindt gedoneerde educatieve niet belangrijk. Hij drijft er politiek mee.
  Vreselijk om de schoolgaande jeugd dit aan te doen. No brains.

  Sarie Torie


  Maak melding

 6. En zo hoort het. De luie PG wat ik in een eerder artikel vermeldde ,moet helaas uit zijn ingezakte schommel en aan de slag. Het spoor is vers en de cijfers staan vlak voor de neus. De CBvS moet helemaal doorgelicht worden. En natuurlijk ook andere instanties die rechtstreeks dan wel indirect te maken hebben met deze bank in dit onderzoek. De douane bijvoorbeeld. Hoefdraad staat buiten kijf. Het is niet logisch dat je in de DNA verschijnt en zeer transparant aangeeft wat er aan de hand is. Mocht je er zelf iets mee te maken hebben gehad, word je automatisch ingelijfd in het onderzoek. Dat willen we niet. Aan de hand hiervan is Hoefdraad niet erbij betrokken. Althans, niet volgens de logica. Maar goed. We zien het wel.

  De anti-corruptiewet moet nog bij staatsbesluit uitgevaardigd worden ,tevens een commissie worden benoemd die zich over vermeende corruptie zal buigen. Als de PG zijn werk doet zoals het hoort en daar mag men gewoon vanuit gaan ,ziet de samenleving dat er opgetreden wordt zonder aanzien des persoons. Dit zou men mogen toejuichen .De bestrijding van corruptie van hoog tot laag, heeft hiermee zijn intrede gedaan.


  Maak melding

 7. Dat er een strafrechtelijk onderzoek gestart wordt betekent vaak dat er veel meer heeft plaatsgevonden dan de aanschaf van peper dure auto’s met gemeenschapsgeld. Hoogst aannemelijk dat er uit deze beerput meerdere corruptieplegers komen. En natuurlijk zal Boefie zeggen dat ie van niks wist. Een paar jaar geleden is er voor de show een corruptiewet aangenomen maar het beleid op de uitvoering is nooit gekomen.
  Veel zeggen en niets doen, is het motto van de ndp.


  Maak melding

 8. Was hoefdraad maar zo voortvarend om al die andere zaken te laten onderzoek te noemen valt SPSB, Carifesta, Naschoolse opvang, beschadigde brug nabij Carolina, ambassade gebouw in Frankrijk en natuurlijk hoe de ex ministers aan zoveel rijkdom zijn gekomen.
  Er wordt heel vaak over minstens 1 ex minister geschreven dat hij 10 jaar geleden op badslippers en op de fiets zich verplaatste en overal geld leende doch anno 2020 vele miljoenen aan valuta bezit en groot grondbezitter is en obligaties van de Staat in bezit heeft


  Maak melding

 9. In theorie.. Hoefdraad heeft tegen Van Trikt aangifte gedaan van malafide activiteiten… Op dit moment is Hoefdraad in actie gekomen … Economische delicten met een hoge .lading… moeten onderzocht worden… En dat in Suriname . Openbaar ministerie moet deskundigen gaan inzetten… Van waar moet het apparaat dat vandaan halen….. En waar begin je met het onderzoek.. Op kantoor bij Hoefdraad.. Of bij de van trikt ’s thuis… Bij de centrale bank krijg je te horen van..,,, . Waardevolle papieren worden door deze heren thuis bewaard.,, . …. Je krijgt bij een onderzoek te maken met…,, papa is in het buitenland,,, als je bij deze heren langsgaat…. Vraag je,, wanneer komt papa weer,, krijg je te horen,,, moet je me tante vragen,,.Vraag je.. waar tante is dan krijg je te horen van,, weet je het niet,, bij oma. Lilian… .. Dat is Suriname vandaag de dag. Een land die geworden is tot een draaiorgel… En maar draaien.. .


  Maak melding

 10. @Pakiratigri

  De PG is niet lui hij heeft openbaar kenbaar gemaakt dat de regering in voorgaande corruptie en fraude onderzoeken de regering ongeordende in complete documenten verstrekt en defacto Justitie tegenwerkt.]

  Wat zal er nu anders zijn. Alle informatie die Boefdraad als medeplichtig aanwijst zal niet beschikbaar komen.


  Maak melding

 11. Kondremangs,

  ONDERZOEK NAAR ALLE CORRUPTIE EN VERRIJKINGSZAKEN VAN POLITIEKE FIGUREN EN HUN TRWANTEN VANAF 25 NOVEMBER 1975…………..DAN ZULLEN WE ZIEN, WIE ZICH VERRIJKT HEEFT TEN KOSTE VAN ONS VOLK….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA

  ps. capslock was niet vast…….


  Maak melding

 12. Robles 30 januari 2020 At 14:11
  JoJo 30 januari 2020 At 10:36

  De huidige PG gaat dit jaar met pensioen. Met beetje geluk krijgen we een door de NDP aangewezen PG.
  *******************************************************8
  @ Robles … denk je dat je … met een door de NDP aangewezen PG … verder kunt gaan met je OPLICHTERS praktijken ?????


  Maak melding

 13. @Robles 30 januari 2020 At 14:11
  JoJo 30 januari 2020 At 10:36

  De huidige PG gaat dit jaar met pensioen. Met beetje geluk krijgen we een door de NDP aangewezen PG.

  Gelukkig kan dat niet beste Robles. Er wordt door de rechtelijke macht een voorstel gedaan ter goedkeuring door de president. U weet wel scheiding van de machten


  Maak melding

 14. Ik verwacht er niet veel van want de praktijk leert dat het Surinaams justitieel stelsel wel in staat is om op te treden tegen gewone burgers die de fout ingaan maar het laar afweten bij politieke corruptelingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.