ABOP-voorzitter Brunswijk: ‘Overname dam liever vandaag dan morgen’

61
ABOP-voorzitter Brunswijk: 'Overname dam liever vandaag dan morgen'

“Toen ik de uitleg kreeg dat we maandelijks miljoenen moeten betalen aan de Suralco, heb ik gezegd dat we de dam liever vandaag dan morgen overnemen”. Zo reageert Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) na de informatiesessie met president Desiré Bouterse.

Het staatshoofd heeft namelijk nadat de Afobaka stuwdam op 31 december 2019 officieel in Surinaamse handen kwam, besloten politieke partijen die in het parlement zijn vertegenwoordigd en andere groeperingen in de samenleving diepgaand te informeren over het proces van begin tot eind en het natraject. Brunswijk was bij deze gelegenheid vergezeld van ondervoorzitter Marinus Cambiel.

De politieke partijen zijn per brief uitgenodigd en Brunswijk toonde zich ingenomen met het feit dat het staatshoofd besloten heeft deze organisaties te informeren. Hij benadrukt volledig achter de overname van de dam te staan. “Ik ben heel blij dat wij de dam hebben gehad. Het is nu in Surinaamse handen, het is nu onze eigen dam geworden nu.”

De ABOP-voorzitter benadrukt dat energie de basis is voor ontwikkeling en dat de bevolking hiermee beter bereikt kan worden. Belangrijk is volgens de partijvoorzitter, dat mensen niet wisten dat Suriname elke maand miljoenen moet betalen aan Suralco. “Dat wist ik niet en pas toen de discussie er was in het parlement, hebben die mensen ons uitgelegd dat elk jaar dat we langer wachten om de dam over te nemen, wij geld verliezen en miljoenen betalen.”

“We zijn nu vrij van betalen,” ging Brunswijk verder verwijzende naar het gegeven dat de Surinaamse overheid bij overname van de dam een bedrag van US$ 111 miljoen heeft overgemaakt aan Alcoa. De politicus zegt dat hij danwel in de oppositie zit, maar zich nationaal opstelt, wanneer iets een nationaal karakter heeft. Hij meent dat de regering nu een zodanig plan moet maken over het beheer van de dam door Suriname.

Brunswijk benadrukt dat er ten aanzien van de stroomprijs vooral aan de sociaal zwakkeren gedacht moet worden, hetgeen de president volgens hem ook heeft beaamd. De realiteit is, aldus de ABOP-voorzitter, dat Suriname in vergelijking met andere landen ver beneden de kostprijs per kilowattuur zit. Brunswijk: “Suriname zit aan de lage kant en natuurlijk gaat de regering haar eigen maatregelen moeten treffen rekening houdende hoe met de sociaal zwakkeren om te gaan.”


61 REACTIES

 1. Die titels v Brunsie blijken dus echt waardeloos t zijn. Alleen maar nep. Die opleidingen hebben echt niet t verwachte resultaat. Jammer. Niet goed geld weg.


  Maak melding

 2. Suriname verkopen en terug kopen, de dam is het eerste. De Gezondheidszorg in ons land is zeer belabberd. Nu nog onze bossen beschermen en alles wat daarin leeft aan fauna. Nu nog 24-uurs opvang voor de dieren die hongerig dag en nacht rond zwerven op straat. Dierenbescherming is ook een taak van de overheid en niet van instanties vanuit Holland.
  Brunswijk en Bouta zijn twee drugscriminelen die een strafblad hebben tevens 2 moordenaars.Hoe kan Bouta aan Brunswijk uitleggen dat de dam weer in handen van Suriname is? Hebben zij elkaar wel begrepen, want het zijn twee ongeschoolden die ervan houden om wapens te trekken net als hun achterban.Deze twee zijn erger dan beesten, hersenloze paria’s die steeds trachten zieltjes te winnen. Het gaat deze twee enkel om rijkdommen vergaren. Terwijl het volk dagelijks aan het uitsterven is. Brunswijk neem je soortgenoten weer de jungle in waar jullie thuis horen en blijf voorgoed daar. Brullen moeten jullie in het bos doen. Mie takkie


  Maak melding

 3. Deng amerkang… kies 111 miljoen.. US.. Gie a dang… A dam altijd Bing de foe sranang… Troweh moni dong dong.. dati ding jongens Sabi..Wang surinaamse rechtbank bim loek..a torie… Eerst… Jeh… Pay gi egih sani… .


  Maak melding

 4. Er moet nog ontzettend veel gebeuren maar de regering Bouterse heeft het door ‘ craftschaft geschafft ‘. De mindset van de regering is altijd positief geweest. Ook Brunswijk is politiek gegroeid. Het voordeel voor Suriname is groot. Er zullen door de overname van de dam meer US dollars in Suriname blijven. Dit zal een zeer gunstig effect hebben op de koers van de SRD. Dit soort detail informatie weten de meeste mensen niet.

  De NPS is de Sjaak. De economische kernwaarden van de NPS zijn altijd anders geweest. Zij hebben ooit in het verleden de negatieve deal met de Suralco gesloten. De NPS heeft door rancune zichzelf geïsoleerd opgesteld. Het wordt hoog tijd dat de overige politieke partijen de uitgebluste NPS laten vallen. Ook dit keer laat de NPS zien niet in staat te zijn constructief van gedachten te kunnen wisselen.


  Maak melding

 5. Het is helder en duidelijk dat brunswijk behoorlijk aan het slijmen is. Mensen / kiezers dit is een dood serieuze zaak. Opletten geblazen ! Moordenaar met zijn ex lijfwacht. Deze cohesie is zeer gevaarlijk/ en dan werkt de nps met deze boes negre. Jeetje toch zelfde schuitjes.


  Maak melding

 6. Dit noem ik een Surinamer.
  Als iets in het belang is van Suriname en het Surinaams volk dan moet he erachter staan.
  Je eigen belang moet naar de achterkant.nps en vhp hebben geen ballen en zouden het niet durven.
  Die zoeken zaken voor zichzelf en hun familie.
  Chan praat zelf negatief over zijn ex-vrouw en zet hoop schuld op haar.
  Deze man is vrouw-onvriendelijk , vaker getoond en een racist


  Maak melding

 7. Afrika is berucht om hun foutieve leiders.Als ze deze foto’s zien,zullen ze waarschijnlijk jaloers worden op de Suri leiders met zoveel jaren gevangenis straf.Dit halen ze niet in Afrika.


  Maak melding

 8. Hou je vijanden dicht bij je, dan kan je ze in de gaten houden. Zo redeneert de president
  Deze vijanden zijn bovendien voor een habbekrats te paaien.


  Maak melding

 9. “Toen ik de uitleg kreeg dat we maandelijks miljoenen moeten betalen aan de Suralco, heb ik gezegd dat we de dam liever vandaag dan morgen overnemen”. Zo reageert Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) na de informatiesessie met president Desiré Bouterse.

  Brunswijk toch, je hebt hoge studies afgerond en toch stink je in deze halve waarheid van `Bouterse.
  Het echte verhaal is dat Suriname stroom kocht van de Suralco en deze doorverkocht aan de inwoners van Suriname. Alleen betaalde Suriname , zoals gebruikelijk, de stroomrekening niet. (voorbeeld Carifesta)
  De waarheid is dat Suriname als handelaar in stroom een fikse winst heeft gemaakt. Alleen verdween deze winst in de zakken va Bouterse. Gevraagd: accountansonderzoek hiernaar. s.v.p niet door de Clad.


  Maak melding

 10. De domme leidt de dwaze. Ze kunnen niet eens normaal Abn spreken, maar hebben wel aanzien verworven. Mooi voorbeeld van een dom volk die domme leiders kiest. Birds of a feather floc together. Met zulke boeven komt niets tot ontwikkeling en is alles gedoemd te mislukken omdat ze barsten van onkunde en crimineel gedrag. Mijn zegje is weer gedaan, i rest my case.


  Maak melding

 11. Ik ben benieuwd naar de reacties van Belfor alias ‘ tigri barba ‘ en Joel Martinus alias ‘Bordo’ alias ‘Money Hond’. Deze twee komedie – figuren stoppen hun mening over de contacten van president Bouterse en Ronnie Brunswijk niet onder stoelen en banken. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Brunswijk alias ‘ Romeo Bravo ‘ deze zwakkelingen in zijn partij geneutraliseerd. Brunswijk is de krachtige leider van de Abop. Belfor en Money Hond moeten maar verkassen naar de VHP als ze het niet eens zijn met hun leider. Een politieke carrière kunnen zij echter vergeten in de VHP.

  Het Surinaams economisch belang gaat voor en niet het persoonlijk belang van figuren in de VHP die alleen maar denken aan persoonlijke financiële voordelen. dat heeft Brunswijk goed gezien. De afgelopen 10 jaren heeft de NDP een goede basis gelegd om het land verder economisch verder te ontwikkelen. Er zijn ook tegenslagen geweest voor de regering maar die problemen heeft men het hoofd kunnen bieden. Het goede werk moet door de NDP regering worden voortgezet.


  Maak melding

 12. RobG: de afgelopen 10 jaren heeft de ndp een goede basis gelegd om het land verder economisch te ontwikkelen…..

  Welke basis is dat dan? Noem dan 10 wapenfeiten van de ndp in de afgelopen 10 jaar?

  Dat zal lastig worden omdat er niets is.
  De waarheid is dat het land in de afgelopen 10 jaar in een economische recessie en isolement is geraakt. Check het artikel van de SVE van een paar dgn. geleden.
  Er is destijds een corruptiewet aangenomen, maar de uitvoering van het beleid daarop is nooit van de grond gekomen. Investeerders blijven weg, corruptie praktijken mogen straffeloos plaatsvinden. Neks no fout no?


  Maak melding

 13. “Het staatshoofd heeft namelijk nadat de Afobaka stuwdam op 31 december 2019 officieel in Surinaamse handen kwam, besloten politieke partijen die in het parlement zijn vertegenwoordigd en andere groeperingen in de samenleving diepgaand te informeren over het proces van begin tot eind en het natraject.”

  De enige Politieke Partij die het goed heeft gezien is de NPS. Zaken die het volk aangaan doe je in het Parlement. En niet in een achterkamertje.

  ““Toen ik de uitleg kreeg dat we maandelijks miljoenen moeten betalen aan de Suralco, heb ik gezegd dat we de dam liever vandaag dan morgen overnemen”. Zo reageert Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) na de informatiesessie met president Desiré Bouterse.”

  Brunsie, ik heb nieuws voor je. De Dam is altijd al van Suriname geweest. Deze abani’s hadden gewoon niet moeten accepteren dat Suralco eenzijdig de overeenkomst verbrak. Na stopzetting en ontmantelen van de aluinaarde fabriek, had Suriname meteen een rechtszaak moeten aanspannen tegen Suralco/Alcoa. En wat niet is kan nog altijd komen, ook de FBI zit altijd te smullen van zulke avontuurtjes.

  Deze regering heeft steeds onderhandelingen in achterkamertjes gevoerd en heeft consequent adviezen van de totale DNA naast zicht neergelegd. Om nu achteraf, nadat er schimmige deals en leningen zijn gesloten een soort informatiesessie te organiseren is, de put dempen als het kalf al verdronken is.
  Het is de zoveelste poging van de NDP om de politieke partijen tegen elkaar uit te spelen. En het is te hopen dat deze partijen het op tijd doorhebben.
  Waarom niet gelijktijdig en transparant een algemene informatiesessie voor alle politieke partijen en andere belanghebbenden?

  Alleen de NPS heeft dat goed gezien. Ondanks dat er mensen hier zijn die gewoon leugens zitten te verkondigen en het volk zitten te misleiden.
  Zaken aangaande het land en volk doe je in het Parlement van Suriname en niet apart met politieke partijen in achterkamertjes.

  Het omkopen is begonnen.


  Maak melding

 14. @Dengdong,

  Ik hoef niets te bewijzen. Het is eerder aan jou de taak om voor de dag te komen met bewijzen tegen de politiek van de regering. Wees concreet, helder en praktisch. Aan wollige verhalen zoals de beweringen van jojo wordt niemand wijzer. Het collectief geheugen van mensen over het beleid van VHP en NPS is velen nog helder voor de geest.


  Maak melding

 15. Voor het eerst ben ik het eens met de PALU: De MOORDENAAR moet in DNA tekst en uitleg geven over de Afobakkadam.

  Ik neem het de oppositie partijen kwalijk dat ze als Schoothondje bij deze meneer aan tafel zijn gaan zitten met uitzondering van de NPS.

  De DNA wordt steeds door deze meneer gemeden.

  DNA IS IMMERS EEN POPPENKAST


  Maak melding

 16. RobG

  3 januari 2020 At 13:29

  @Dengdong,

  Ik hoef niets te bewijzen. Het is eerder aan jou de taak om voor de dag te komen met bewijzen tegen de politiek van de regering. Wees concreet, helder en praktisch. Aan wollige verhalen zoals de beweringen van jojo wordt niemand wijzer. Het collectief geheugen van mensen over het beleid van VHP en NPS is velen nog helder voor de geest.

  ================================

  RobG, koers 1 op 9 zegt toch genoeg over de werkwijze en handelen van deze regering. Hoeveel bewijs wil je nog meer….Next


  Maak melding

 17. politiek neutraal 3 januari 2020 At 09:03
  De comedy groep “1+1=3” vertellen ze wat politiek is. Ze zeggen politiek is : vies, vuil ,laag, gemeen.
  En dat noemt zichzelf politiek neutraal hopelijk heb jij je s3 kogelwerend vestje nog verder ben en blijf je een puber.


  Maak melding

 18. @RobG,

  Het gaat fantastisch in Suriname: De economie draait als een tierelier. De koers is 1:9 .

  Na de verkiezingen zal de koers een hinkstap sprong maken naar 1:20

  Zo goed gaat het in Suriname volgens jou.

  Mie ede nanga yu yere RobG. Ik zal niet meer zeggen LAUWPIE.


  Maak melding

 19. Met idioten Brunswijk en Bouterse als politieke leiders slaat Suriname echt een modder figuur . Beide veroordeeld voor drugshandel. Maar zich toch schaamteloos opwerpen als redders van het land. Met deze reactie probeert Brunswijk het pad te plaveien om straks met de NDP samen te werken na de verkiezingen. Het scenario begint nu reeds helder te worden. De Surinamers die nog op deze twee criminelen stemmen moeten zich diep schamen , geen enkel moreel besef of zelfreflectie. Wat is Suriname toch verworden tot een schurkenstaat waar criminaliteit beloond wordt en je zelf president kun worden.


  Maak melding

 20. @koos
  @Henry,

  Dat de wisselkoers t.o.v. de US dollar hoog is komt door de grote vraag nasr US dollars. Het land verdiende minder voor de export van goud en olie. Daarnaast stopte de productie van bauxiet en aliminium. Minder dollars kwamen het land binnen. Maar de vraag naar dollars veranderde niet voor o.a. de betalingen aan Alcoa/Suralco in de VS. Maar de regering heeft nu hindernis genomen. De dam is in Surinaamse handen. Dat levert op jaarbasis tussen de 60 tot 100 miljoen US dollars. Dus de vraag naar US dollars om.Suralco te betalen komt weg te vallen. Dit geld kan de regering voor andere doeleinden aanwenden. Op termijn zal als gevolg hiervan de dollarkoers dalen. Aan Euro’s is Er geen gebrek.


  Maak melding

 21. Kon die dam dan niet veel eerder overgenomen worden. Want wij merken er geen moer van aan onze energie rekening. En ik betaal nog bescheiden bedragen van tussen de 60 tot max 200 srd. Als ik zie wat anderen betalen dan is dat niet mals, loppt soms echt tot in de duizenden SRD per maand en echt niet alleen ondernemingen en zakenlui, ook particulieren…


  Maak melding

 22. @RobG,

  Ik ben geen econoom zoals jij maar ik durf met je te wedden dat de koers met of zonder de Afobakkadam niet zal dalen. De koers zal onder deze Droeftoeters alleen maar stijgen!!!

  Deze Cosa Nostra organisatie is niet in staat de koers te doen dalen: Ze zijn corrupt en incompetent.

  De koers kan alleen dalen door PRODUCTIE meneer de Econoom.

  Dat hoor je toch te weten als ECONOOM afgestudeerd aan de RUG.


  Maak melding

 23. Rob g is ook drs net als Brunswijk. Rob g je komt er gewoon niet meer uit,wat krom is blijft krom en kan niet meer recht worden. Ik heb echt nog nooit zo een dom en laag mens als Rob g gelezen. Eigenlijk zou niemand meer op zijn commentaar moeten reageren. Als je Rob g vraagt om iets goeds te benoemen over NDP kan hij niks zeggen en komt hij weer met een onzin verhaal uit Google waar zijn kennis vandaan komt. Zelf woont i in Nederland en zijn lage Surinaamse familie zal wel profiteren van de corruptie en het systeem.


  Maak melding

 24. “Brunswijk benadrukt dat er ten aanzien van de stroomprijs vooral aan de sociaal zwakkeren gedacht moet worden, hetgeen de president volgens hem ook heeft beaamd.”

  Iedereen moet tenminste de kostprijs van electriciteit betalen. Als die gasten geld hebben voor kabula feestjes dan kunnen ze ook wel hun electra rekening betalen.
  Ik ben tegen subject subsidie want de surinaamse praktijk wijst uit dat daarmee politiek bedreven wordt. Of je subsidieert iedereen of je subsidieert niemand. Dat is het meest eerlijke.


  Maak melding

 25. @ Redskin 3 januari 2020 At 17:37
  “Wendy,zat het paarse ndp bloed nu in je onderbroekje of in je hoofd?Wat een dom wijf ben jij. Familie van Rob g?”

  Het is 1 en dezelfde figuur die post onder de fake namen RobG en Wendy (en waarschijnlijk ook onder andere fake namen).
  Die figuur heeft zichzelf namelijk in een eerdere topic onbewust ontmaskerd en is daarmee door de mand gevallen.
  Liegen en bedriegen is de bekende modus operandi van de paarse bermratten vandaar dat het me niet verbaast dat paarse propagandisten onder diverse fake namen posten op o.a. waterkant.


  Maak melding

 26. De prijs voor dorps idioot 2019 wordt bij de vrouwen uitgereikt aan Wendy en bij de mannen niemand anders dan RobG. Iedereen heeft recht op een mening maar echter kun je de van NDP doordrenkte slijm reacties van deze gasten toch niet serieus nemen !!!!!!! Hoe ver wil je gaan in het verdedigen van Bouterse en zijn beleid ????


  Maak melding

 27. @ Jay
  Jij hebt hem ontmaskerd. Je hebt dit met ons gedeeld en hij kon geen kant op.
  Ik denk dat hij ook schipper is, maar het bewijs zaols jij dat leverde heb ik niet.
  Ik weet alleen dat schipper ontploft als je over robbie schrijft.
  Met zijn alter ego’s laat hij zijn ware aard zien.
  En onder rob, de man met een aantal hoofdvakken en duizend bijvakken.

  Wat de stroomprijs betreft. je zou met tarieven kunnen werken.
  Onder een bepaald verbruik een lager tarief- kostendekkend
  Boven dit verbruik een hoger tarief.

  Brunswijk komt zijn deel halen, voor steun


  Maak melding

 28. Net zolang dwazen deze war/drugslords aanbidden en vereren, net zolang zal de dwaasheid land en volk in haar greep houden vol van moorden, drugscriminaliteit, roof, corruptie, geweld, armoedem fraude geestelijk en moreel verval. En geen enkele preek van awariedomrie Meye en Misikeba gaat helpen of rut, vrede en voorspoed brengen.


  Maak melding

 29. Kijken jullie naar nederland daar winen de meeste van jullie. Surinaamse zaken moet niet jullie belang zijn.
  Hou je bezig met chan en zn olifantje als je je met dingen buiten suriname wilt bezighouden.
  Als je niet wilt werken in su dan wil he zelf pinaren. Hier is geen nl. economische vluchtelingen no deh.
  Nl mag je pootjes ophouden of voedselbank gaan


  Maak melding

 30. @oom Ludwig: Ik snap je pijn en frustratie, now die a disi pasa na unu smoel!! Want un ben srapu un tifi kaba nanga a fufuru misdadig, crimineel en vooral racistische inborst fu unu!


  Maak melding

 31. @picolaas
  @jay

  Hoe kan men amateurspeurders uit de kleuterklas van VHP en NPS serieus nemen? Dit soort speurders zijn notoire brokkemakers.Jullie moeten nog heel veel leren.


  Maak melding

 32. Begrijp ik het nou goed dat de laaggeschoolde Bouterse de hoog opgeleide Brunswijk heeft omgeluld.
  Brunswijk heeft te grote zakelijke belangen in Suriname om al te kritisch te kunnen zijn naar Bouterse anders trekt Bouterse al zijn concessies in.
  En net Bouterse is Brunswijk heel machtig in Suriname maar daarbuiten zijn het opgejaagde criminelen – veroordeelden.
  Bouterse kan beter zich gaan voorbereiden op zijn gesprek met de krijgsraad dan de president spelen en straks voor de krijgsraad zeggen dat hij het te druk heeft gehad met informatie sessies.
  zijn belangrijkste informatie sessie is voor de krijgsraad.


  Maak melding

 33. Zeg robbie, Jay heeft je toch ontmaskerd.
  wat picolaas speculaas betreft hou ik mij erbuiten, maar wat Jay betreft
  Je had er geen verweer tegen.
  Erger, je kon er geen verweer tegen hebben. Het stond geschreven en jij viel keihard door die mand.
  Om je geheugen op te frissen Jij schreef dat hij jouw voor racist uitmaakte.
  In 0,0 van zijn postings deed hij dat.
  Wat hij wel deed is Wendy voor racist uitmaken.
  Quod erat demonstrandum (geleend van een forumlid)


  Maak melding

 34. LOL. Daar komt die tranny RobG aka Wendy weer eens uit z’n holletje gekropen om z’n verzuurde onzin te posten want hij/zij/het kan er niet tegen dat ie als gevolg van zijn/haar eigen stommiteit door de mand is gevallen.

  Het ene moment is hij/zij/het mannelijk en post het onder de naam RobG en het andere moment is het opeens vrouwelijk en post het onder de naam Wendy. Echt een ‘medisch wonder’ hoor, een soort tranny transformer 😅😅😅
  En zo zullen er vast en zeker nog meerdere fake namen zijn waar deze paarse split personality tranny onder post.

  Wees toch eens voor een keertje in je leven eerlijk en kies 1 naam om onder te posten i.p.v. te opereren onder meerdere fake namen maar dat zal wel teveel gevraagd zijn van je want liegen, bedriegen, fake nieuws verspreiden behoort tot de bekende modus operandi v.d. paarse propagandisten.

  Go dok yere want je maakt jezelf alleen maar belachelijk. Hier is een gratis nieuwstip voor je: niemand met gezond verstand in de kop neemt jou (en de rest v.d. leugenachtige paarse bende) nog serieus.


  Maak melding

 35. Die sapakara is een veroordeelde ..fie politieke partijen hadden niet moeten ingaan op deze uitnodiging ..want die sapakara doet overkomen alsof er niets aan de hand is…


  Maak melding

 36. Deze twee schurken spelen al langer spelletjes.

  Het zijn vogels van gelijke veren..acteurs dom en dommer.
  De ene koopt zn intelligentie en daar mogen geen vragen over gesteld worden anders word je uitgescholden.

  De ander verkoopt het volk en land en denkt dat niemand het door heeft.

  37 jaar lopen we achter de feiten aan..37 jaar ellende door een oude junk die geen idee heeft waarmee hij mee bezig is.

  Hij zegt zich nergens mee druk te maken en slaapt als een roos…hij denkt dus niet aan zn misdaden zn moorden en de schade die hij heeft aangericht.

  Wat een sociale president zou ik zeggen ..alleen hij telt alleen hij heeft emoties.

  Hoe groot zijn zn leugens …als vader van een zoon die samen zoveel ellende hebben veroorzaakt is het nu toch genoeg!!!

  Laten we deze laffe hond uit onze samenleving weren het is nu genoeg geweest.

  Stem anti bouta ..anders komt dr nooit verandering en vooral om recht te doen spreken,want via de wet mag hij absoluut niet zijn werk uitvoeren als zijnde moordenaar.


  Maak melding

 37. De grootste schurk Bouterse gaat zijn einde tegemoet, dat is niet iets dat ik hem toewens maar dat is een kwestie van de werking van moeder natuur onder normale omstandigheden.
  Voor Brunswijk is het veel ernstiger omdat deze grapjas pas 58 jaar is en hij weet dat hij de rest van zijn leven niet buiten de Surinaamse grenzen kan komen.
  Dus is de kans dat deze twee lotgenoten NDP & ABOP het na de verkiezingen op een akkoordje gooien heel erg groot.
  We zijn geinformeerd en ook gewaarschuwd.


  Maak melding

 38. Voor die mensen die zeggen of denken dat het goed gaat met Suriname.
  Bron Starnieuws.

  Dalende economie zorgt voor minder budget voor reclame
  04 Jan, 02:47
  foto
  Mitchel Diran, managing director van TRAD NV.

  Vergeleken met voorgaande jaren, heeft de reclamebranche in de afgelopen periode veel meer technische creativiteit laten zien. “Tegenwoordig kan je met een LED-bord veel meer boodschap uitbrengen dan alleen maar met een static printed billboard. Meerdere klanten kunnen op één LED-bord staan, de kosten per reclame-uiting worden daarmee ook minder: in plaats van één klant op één printed billboard kun je er nu meerdere hebben”, geeft Mitchel Diran één van de belangrijkste ontwikkelingen in de reclamebranche aan.

  Diran is managing director van TRAD NV (Thea Rubenstein Advertising), een bedrijf dat sinds 1978 bestaat en daarmee het oudste nog actieve advertentie- en reclamebureau in Suriname is. Hij zegt dat de teruglopende economie maakt dat klanten minder budget hebben om reclame-uitingen te doen. Die trend is sinds 2016 te merken. De stijging van de wisselkoers maakt een organisatorische planning ook moeilijk. Investeringen moeten nu stapvoets gebeuren, terwijl dat vroeger gewoon nog in één keer kon. “Met heel weinig budget proberen wij de klant toch tegemoet te komen en waar nodig te adviseren”, zegt de TRAD-directeur.

  De teruglopende economie is een belangrijke reden waarom het bedrijf niet als zodanig hoogtepunten ziet in 2019. Als organisatie heeft de leiding het veel belangrijker gevonden om een duurzame relatie te onderhouden met bestaande klanten en relaties op te bouwen met nieuwe. “Zo zijn we ook bezig klanten buiten Suriname te werven en dat is ons gelukt. We hebben heel veel klanten gehad die ons via andere klanten hebben aanbevolen. Het is altijd prettig om te horen hoe men TRAD NV heeft gevonden”, glimlacht Diran.

  Digital marketing is de toekomst
  Het inmiddels 41 jaar oude bedrijf gaat de toekomst vol vertrouwen tegemoet, economische teruggang of niet. Het gaat de bedrijfsactiviteiten differentiëren en meerdere wegen creëren om te kunnen verdienen. Ook in 2020 zal het bedrijf de vertrouwelijke relaties met klanten, medewerkers en alle mediahuizen in Suriname opbouwen.

  “Anderzijds gaan we ons ook meer verdiepen in digital marketing, want dat is de toekomst”, zegt Diran. Hij stelt dat de technologie over tien jaar veel zal overnemen en noemt daarbij High speeds internet marketing, Social Media & Digital Marketing. “Dit zijn zaken waar wij ons ook meer op gaan focussen. Want bedenk: eigenlijk kan je alleen met je smart Phone de hele wereld rondreizen. Zoveel mogelijkheden heeft technologie gecreëerd.”

  Diran geeft als boodschap mee dat we minder moeten dromen in het land. “Alleen mensen die slapen, dromen. Wij van TRAD NV slapen niet. Wij blijven werken en doen wat goed is voor de organisatie, voor de klant en voor de totale samenleving. Wij blijven de ontwikkelingen volgen in en buiten Suriname. Nu we nog jong zijn en de energie nog hebben, moeten we heel hard werken voor een bright future”, stelt de TRAD-directeur.


  Maak melding

 39. Abop is een aanhangsel van de NDP !

  Stemmen op Abop is stemmen voor behoud van corruptie en criminaliteit in politiek Suriname !

  Make up your mind !


  Maak melding

 40. @RobG

  U zwetst weer er komen meer dollars het land binnen dan ooit.

  Olie is jaren stabiel op een goede prijs die aanzienlijk hoger is dan onder Vene II en III
  Goud is al jaren stabiel op een hoog niveau terwijl er veel meer geproduceerd wordt dan 10 jaar geleden
  Aluminium is al 2 jaar geleden gestaakt.
  Aluin aarde was al negatief en bestond alleen nog door de record electriceitsprijs die Wijdenbosch is gaan betalen.
  Toerisme is gestaag gegroeid.

  Er is een enorme vraag naar USD omdat niemand meer in de SRD gelooft en zelfs de staat huur moet betalen in USD.


  Maak melding

 41. @ JoJo, waarom verspil je je tijd door die paarse tranny dombo RobG aka Wendy etc. iets proberen uit te leggen ???

  Die figuur gaat het toch niet snappen want zijn/haar kop zit zo diep begraven in het achterwerk van bouta dat niets gaat doordringen tot hem/haar/het.

  Hij/zij/het is in een eerdere topic al door de mand gevallen als iemand die hier onder meerdere namen post.
  Het is duidelijk iemand die ernstig last heeft van een split personality met meerdere alter ego’s en hij/zij/het houdt zich begrijpelijk heel koest daarover want hij/zij/het kan het bovenstaande niet op een geloofwaardige manier komen ontkennen.

  Daarom lach ik al zeker een week om de stommiteiten die uitgekraaid worden door die belachelijke paarse propagandist en daarvoor moet ik hem/haar/het wel bedanken 😂😂


  Maak melding

 42. @Jay

  het gaat om zijn bazen en de eventuele mensen die aan quasi intelligent lijkende uitspraken van iemand die autoriteit claim geloof zouden kunnen geven.
  Indien RobG een IQ heeft dat nodig is om bij de RUG over de drempel te mogen komen dan weet hij ook heel goed wat voor onzin hij opschrijft en waar hij zich voor leent.

  Het is niet meer dan wat humor en wat inzicht geven in de hoop dat er na augustus 2020 weer iets leuks ondernomen kan gaan worden in Suriname. Op energie en toerisme vlak.

  Ik heb nog ambities. anders moet ik een huisje bij Baby beach op Aruba gaan regelen en restaureren.


  Maak melding

 43. Brunswijk alias Idi Amin for president. Een criminele domme djoeka als president van Su. Als agoe bouta het kan, kan hij het ook.
  Het verstand van Suris die op figuren stemmen zit in hun go olo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.