Felle brand Molenpad ontdekt door groep Nederlandse vrouwen in Suriname

12
Felle brand Molenpad ontdekt door groep Nederlandse vrouwen in Suriname

De felle brand die gisteren op oudjaarsdag heeft gewoed op de kruising van het Molenpad en de Zwartenhovenbrugstraat, is om 22.43u ontdekt door een groep Nederlandse vrouwen in Suriname. De groep reed in een taxi langs het huis toen de vrouwen een oranje gloed zagen bij het raam, zoals op onderstaande foto te zien is.

Dat vertelt een van de vrouwen vandaag aan de redactie van Waterkant.Net. Ze besloten om direct te stoppen bij het gebouw. “We hebben de mensen die beneden aan het kaarten waren gealarmeerd dat er brand was en toen zijn zij direct naar het brandende huis gegaan om de mensen op de eerste verdieping te waarschuwen” aldus de vrouw.

Na gealarmeerd te zijn hebben bewoners een hondje naar beneden gegooid en konden drie personen met behulp van een ladder naar beneden komen. Daarnaast hebben ze een gascilinder kunnen verwijderen uit het huis.

Ook de brandweer werd meteen gebeld door de vrouw, maar in eerste instantie zonder resultaat. “De algemene nummers van de alarmcentrale namen niet op, dus heb ik een ander nummer van de politie gebeld en die gaven aan niets te kunnen doen”. Uiteindelijk was de brandweer wel met vijf brandweerwagens ter plaatse om het vuur onder controle te kunnen krijgen.

Het vuur greep snel om zich heen, tussen de beide door de vrouw genomen foto’s in (hieronder bij het opmerken van de brand en boven toen de boel in lichterlaaie stond) zit een tijd van 9 minuten. Om niemand voor de voeten te lopen hebben de vrouwen de plek verlaten toen de hulpverlening op gang kwam.

Uiteindelijk zijn alle twee panden afgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Dit zagen de vrouwen vanuit de taxi, toen zij langsreden.
De situatie de volgende dag op nieuwjaarsdag.
- Advertentie -

12 REACTIES

 1. CITAAT: “De algemene nummers van de alarmcentrale namen niet op, dus heb ik een ander nummer van de politie gebeld en die gaven aan niets te kunnen doen”.
  REACTIE: Niet normaal Ik hoop echt dat de verantwoordelijken met een heel harde schop onder hun kont er uitgetrapt worden.


  Maak melding

 2. De politie gaf aan niets te kunnen doen?
  Wow… maar straks wel een grote mond en mensen commanderen…

  En de brandweer… Zelfs de vrijwilligers van de Nederlandse of Belgische brandweer zijn professioneler


  Maak melding

 3. Ik wil als Surinamer deze Nederlandse toeristen bedanken voor hun alertheid, dat zij levens van Surinamers hebben in ons land hebben gered.Hopelijk worden deze dames opgespoord om hun te bedanken, ze verdienen een lintje.Ze zaten in een taxi en zijn uitgestapt om de mensen in een brandend huis te waarschuwen. Thanks ladies en God Bless You. Dat de brandweerkorps waardeloos is, is al jaren bekend. De politie heeft ook waardeloos en zeer laks gehandeld. Dit moet door hogere hand tot de bodem uitgezocht worden. Wat ook fijn te horen is, is dat er ook een hondje is gered door deze naar beneden te gooien. Betuigd dat deze persoon ook dierenliefde in zich heeft. Er zijn toch nog mensen met het hart op de juiste plaats. Bejaarden kleuter Bouterse zal deze dames geen lintje op spelden want ze zijn Nederlanders. Bouta zat toen aan de alcohol en is daarna lekker gaan slapen op 1 oor. Nogmaals Nederlandse ladies bedankt.


  Maak melding

 4. Chapeau voor de Nederlandse dames. De algemene nummers van de alarmcentrale namen niet op? De politie geeft aan niets te kunnen doen? Maar ja dat kan alleen in een failed state.Dienaren van de overheid die de mensen moeten beschermen laten het gewoon afweten.


  Maak melding

 5. Toch word er negatief gepraat over sommige Nederlanders. Ze worden beroofd, gedood en betast in Suriname. Het leven word makkelijker als we samen met elkaar leven. Weg van alle vooroordeel en discriminatie.


  Maak melding

 6. @Mango, je klaart me met he opmerking. Niet komisch bedoelt maar jou opmerking is niet misplaatst. Ook lees ik dat gebeld is met de politie maar deze kon niks doen.,sari tori. Sterkte aan de gedupeerden en hopelijk is het bij materieele schade gebleven.


  Maak melding

 7. Brandweer nam niet op, beltegoed was zeker op 🙄 de politie had geen benzine voor de nieuwe auto om de weg op te gaan👮‍♂️ dus kon die de brandweer ook niet gaan waarschuwen😂🤣 wat een rotzooi, je zal ze maar dringend nodig hebben😲


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.