Home Nieuws uit Suriname ‘Facebook verwijdert fake berichten van Fáya Pepré Nieuws over VHP DNA leden’

‘Facebook verwijdert fake berichten van Fáya Pepré Nieuws over VHP DNA leden’

27
Fáya Pepré verspreidt fake news in Suriname

Naar aanleiding van een klacht van de VHP, heeft Facebook berichten met valse e-mails verwijderd van de pagina van Fáya Pepré Nieuws. Dat zegt de VHP vandaag in een persbericht. Het betreft volgens de partij gefabriceerde e-mails tussen twee VHP DNA leden in Suriname, zoals hier onder te zien is. Het bericht bevatte racistisch taalgebruik, dat bedoeld was om de VHP in een kwaad daglicht te stellen en verdeeldheid te zaaien.

“De aan de NDP gelieerde Fáya Pepré Nieuws heeft als reputatie dat zij met ‘fake nieuws’ racisme en haat aanwakkert” zegt de VHP. “Dit puur om verdeeldheid te zaaien. Het was niet de eerste keer voor Fáya Pepré Nieuws. Met fake accounts en fake nieuws probeert zij de enorme terugval van de NDP te verhullen. Dit overigens tevergeefs” aldus de Surinaamse partij in een persbericht.

“Met het ingrijpen van Facebook is de NDP wederom ontmaskerd als onbetrouwbaar aldus de VHP. De partij roept een ieder op die dergelijke on-Surinaamse en a-nationalistische berichten ziet te melden en daarover een klacht in te dienen bij Facebook” schrijft de VHP.

De VHP spreekt de hoop uit dat alle partijen de komende campagne op een integere manier zullen voeren. Waar dit niet het geval is, zal de VHP niet schromen gebruik te maken van alle beschikbare juridische middelen, meldt zij vandaag.

UPDATE: Fáya Pepré Nieuws (FPN) heeft vrijwel meteen publiekelijk op het VHP persbericht gereageerd. De beheerder van de pagina is boos en zegt dat het niet klopt dat er berichten zijn verwijderd. In alle boosheid wordt Waterkant door de beheerder een VHP gelieerde site (muhuhahahahaha) genoemd. Volgens een bericht van Facebook zelf, zou het bericht inderdaad niet meer toegankelijk zijn in Suriname:

27 REACTIES

 1. Hahahaihai zelf FB weet wie de werkelijke a nationalisten zijn. Moordenaars en drugscriminelen maken het paars wanbeleid uit, geliefd dor de allergrootste dwazen, debielen, idioten en imbecielen die het land telt. Sinds 2010 is het aan paars verdwaasde dwazen vertiendubbeld.


  Maak melding

 2. Het wordt steeds gekker, de VHP die anderen van racisme beschuldigd?? Waarom worden deVHPvarkens op FB die boslandcreolen apen noemen, Indianen dom en NDPer ratten niet egweerd door o.a. Waterkant? Deze VHPers roepen zelfs op tot geweld en ze worden niet geweerd? Nou, dan wordt het tijd voor reciprociteit!


  Maak melding

 3. Luci
  Denk je dat het enig zin heeft, om hier je beklag te doen? Zo kom je slechts als een jankend kind over.
  Ik adviseer je om een klacht in te dienen op de plek waar deze hoort.
  Net zoals de VHP gedaan heeft.
  BTW, haal dan wel snel je reactie hier weg, want je gaat hiermee behoorlijk in de fout.
  Wil je geloofwaardig over komen dan zou je je moeten onthouden van dit soort reacties


  Maak melding

 4. haha skippie, ie wiekie
  Nee jongen, geen masker. Zo is de partij. Zij komt uit voor de waarheid en zal te vuur en te zwaard onrecht bestrijden.
  Dat jouw partij zich achter een masker verstopt is aan hen en wil geenszins zeggen dat anderen dat ook doen.
  Je bent fake boy, fake net als jouw partij


  Maak melding

 5. KTPI en PL zijn door Javanen als basis gesticht,de NPS is door blaka mangs gesticht,de VHP door Hindoestanen.Maar de NDP is in het leven geroepen door misdadigers en de daden van de leiders en hun sympathisanten spreken voor zich.


  Maak melding

 6. Dus FaceBook heeft de NDP en Fáya Pepré Nieuws nu door.
  Lijkt me niet zo handig voor de komende zes maanden voor de NDP en Fáya Pepré Nieuws


  Maak melding

 7. FB had die gehele FPN moeten verwijderen en de IP adressen van de beheerders en topic posters moeten blokkeren.
  Maar dat doet FB niet want ze verdienen het meest aan dit soort baker pagina’s


  Maak melding

 8. Ik zie weinig verschil tussen de Surinaamse en Amerikaanse manier van politiek voering. In beide landen word er met vuil gesmeten naar de tegen partij en zijn er allerlei laster campagnes.

  Wat wil je, Suriname importeerd het meest uit USA tov andere landen en wordt ook zwaar beïnvloed door de “rijke” Amerikaanse “cultuur”…


  Maak melding

 9. Het is helemaal niet duidelijk op basis van welke criteria Facebook heeft besloten om censuur toe te passen op het verhaal dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijk waar blijkt te zijn. De VHP had ook naar de rechter in Suriname kunnen stappen. De rechter had de redactie van Faya Pepre kunnen dwingen om het artikel te verwijderen uit de sociale media en om het artikel te rectificeren in alle kranten en tijdschriften in Suriname. Dat heeft de VHP echter niet gedaan omdat de rechter na hoor een wederhoor toe te passen de claim zou afwijzen. Faya Pepre zou door de rechter in het gelijk gesteld worden.

  Voor de VHP zou dit een openlijke afgang betekenen. Concreet…!Facebook heeft helemaal geen wederhoor toegepast bij de redactie van Faya Pepre Nieuws. Zij zijn afgegaan op de eenzijdige informatie die de VHP heeft verstrekt. Het grote publiek weet helemaal niet hoe de formele klacht geformuleerd is en hoe die eruitziet. Een aanklacht kunnen zij makkelijk manipuleren. De VHP kan een heel ander verhaal bij Facebook hebben opgehangen waardoor men censuur is gaan toepassen. Facebook heeft in het verleden bewezen censuur toe te passen als mensen of organisaties mensonterende taal gebruiken over bepaalde bevolkingsgroepen of tegen moslims migranten, haatzaaien tegen bevolkingsgroepen, oproepen tot het plegen van genocide, enz.

  Het artikel van Faya Pepre is via FB niet meer beschikbaar voor Suriname. Maar wereldwijd kan men het artikel altijd nog lezen. Ook via een bypass constructie blijft het mogelijk om het artikel in Suriname op te roepen. Daarnaast kan het artikel ook geplaatst worden op andere sociale media die in Suriname en wereldwijd beschikbaar zijn. Ik raad de redactie van Faya Pepre daarom aan om het artikel op meer media’s te plaatsen.Ik ga ervan uit dat men dit ook heeft gedaan.


  Maak melding

 10. hahaha dus toch alweer fake ? zou het kunnen dat het volgende wet wordt toegepast op gepubliceerde afbeelding:

  valsheid in geschrifte – een document maken dat pretendeert echt te zijn, en een elektronische tekst valt daar ook onder

  Laag hoor… ( en NEE niet partij/ras/kleur gebonden)

  PS voor een enkele hierboven…( L ) … het oproepen van reciprociteit van geweld (opruiing) is ook strafbaar…


  Maak melding

 11. @Cornelis,

  De ware aard van de VHP komt naar buiten. Een waar verhaal laat men met drogredenen wegcensureren. Met andere woorden de VHP maakt misbruik van de onwetendheid van FB.Maar dat doet niet terzake. Het artikel is onttrokken aan het zicht van een tiental tot honderd FB gebruikers in Suriname. Het schitterende artikel blijft wel wereldwijd toegankelijk voor honderdduizenden mensen. Het artikel is reeds miljoenen keren gedeeld. Proficiat Faya Pepre.


  Maak melding

 12. @RobG 31 december 2019 At 01:51

  Je lul weer uit je nek. FB hoeft helemaal geen wederhoor toe te passen.
  Immers FB kan gewoon in haar systeem kijken wie wat gepost heeft en zelfs de verwijderde berichten terug zien/ FB was dus eenvoudig instaat om vast te stellen dat de berichten in FPN FAKE waren en heeft daarom deze lasterlijke, leugenachtige posting verwijderd van FPN.

  Als je niet over de nodige kennis en kundigheid beschikt kun je beter je bek houden.


  Maak melding

 13. @Klaas de groot,

  Ha,ha,ha, de VHP durft niet naar de Surinaamse rechter te stappen omdat de VHP geen sterke casus heeft. Het artikel is alleen maar gedeeltelijk onzichtbaar voor de zeer beperkte groep gebruikers in Suriname. Maar buiten Suriname heeft een ieder toegang tot het artikel. Dus de meer dan 300.000 Surinamers hebben toegang tot het artikel. Tel uit de winst voor Faya Pepre. De winst is groot voor Faya Pepre omdat veel mensen de pagina op FB gaan raadplegen. Dit is toch magnofiek. De enige die buiten Facebook het artikel totaal kan verwijderen is de redaktie van Faya Pepre. Zij bezitten namelijk de inlogcodes om bij het artikel te komen. Laat de Surinaamse rechter Faya Pepre maar eens
  dwingen om het prachtige artikel te verwijderen op straffe van een dwangsom van €100.000 – per dag.


  Maak melding

 14. de onwetendheid van FB.
  Ze hadden beter gebruik kunnen hebben gemaakt van jouw kennis toch. 😁😁
  Daarnaast denk jij dat er meer dan 5 personen, woonachtig buiten Suriname, die geïnteresseerd zijn in het nieuws van een roddelblaadje.
  Ik heb best wel medelijden met je. Ik wel hoor


  Maak melding

 15. @Picolaas,

  Vergeet niet de oliebollen te halen. Je kan kiezen tussen gewone oliebollen, gevulde oliebollen en oliebollen met speculaas. Geniet van de oliebollen en sluit het jaar goed af. Ik ga dat in elk geval doen.😀


  Maak melding

 16. RobG

  u reactie tarten het gezonde verstand. Ik hoor de wijze waarop Nurmuhamed en Gajadien scherp in de DNA oppositie voeren met heel scherpe tekstem. Zij zijn te intelligent om zich op deze wijze, onderling schriftelijk te uiten over iemand die al weer terug is naar zijn oude partij.
  Dat FPN hier racisme op plakt is lagwekkend te noemen als ik het stigmatiseren van anders gerichten op waterkant volg.

  Wat u geloofwaardig en later een goed artikel noemt kan niet anders gezien worden als ongeloofwaardig. Zeker als FPN in reactie op het verwijderen ronduit liegt.

  Enige tijd geleden had men Bouva op de zelfde wijze middels Whattsapp berichten op de zelfde wijze op de korrel. Toen was het wel fake nieuws.

  Wordt er niet met twee maten gemeten zonder dat iemand echt heeft kunnen checken wat er aan de hand is.


  Maak melding

 17. @jojo,
  U begrijpt de materie niet. Het ligt veel complexer dan men zou vermoeden. Hebben wij met deze kwestie te maken met een ‘ normale volksempfinden’ oder ‘ gesunde volksempfinden van bepaalde VHP politici.


  Maak melding

 18. Voorrechten te genieten zonder misbruik, vrijheid te hebben zonder losbandigheid, macht te bezitten en standvastig te weigeren deze te gebruiken ter zelfverheffing — dit zijn de tekenen van hoge beschaving.

  Dat kan men van alles wat ndp is en voorstaat niet zeggen.


  Maak melding

 19. De paarse bermratten zijn weer eens door de mand gevallen als een stel leugenaars.
  Die zwarte travestiet en betaalde paarse propagandist RobG aka Wendy mag komen hier lullen hoeveel het wilt maar heg heeft zichzelf/haarzelf allang ontmaskerd als een een zielig en leugenachtig geval.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.