President Bouterse moet 22 januari 2020 voor Krijgsraad verschijnen

48
President en minister kraken Surinaamse artsen af

De Surinaamse president Desi Bouterse moet 22 januari 2020 voor de Krijgsraad verschijnen. Op deze dag zal het verzet tegen zijn veroordeling tot 20 jaar celstraf worden behandeld die door zijn raadsman Irvin Kanhai is aangetekend. Het staatshoofd is in november door de Krijgsraad onverwachts veroordeeld tot 20 jaar celstraf als hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden.

Kanhai liet meteen na de veroordeling weten dat hij verzet zou aantekenen tegen het vonnis. Volgens de raadsman was het vanaf het begin duidelijk dat het gaat om een politiek proces. Verder liet Kanhai toen weten dat Nederland precies op de hoogte is wat er zich heeft afgespeeld. Volgens hem is daarom het archief voor 60 jaar niet naar buiten gebracht.

Volgens Kanhai blijft de hoofdverdachte op vrije voeten totdat de zaak in hoger beroep is behandeld. Dat kan volgens de raadsman wel 10 jaar duren. Bouterse is niet van plan af te treden zoals velen hebben gevraagd of geadviseerd. Bouterse zei begin december in Bakana Tori op radio SRS dat hij zich niet druk maak met anderen die vinden wat hij moet doen omdat hij veroordeeld is. “Mek den man kon pur mi”, daagde hij uit.

Bouterse heeft laten weten dat ondanks de veroordeling zijn naam “natuurlijk en met dikke vette letters” weer op de kandidatenlijst van De Nationale Assemblee op 25 mei 2020 zal staan.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Hi luitjes het is 22 januari ipv 20 januari. graag deze fout in de kop van het artikel even corrigeren ajb. check even de site van starnieuws want daar staat ook de officiele brief.


  Maak melding

 2. De geheime dossiers gaan over twee geruchten die de Surinaamse president telkens nieuw leven probeert in te blazen, zonder daar bewijs voor te leveren. Het eerste is dat een Nederlandse militair, kolonel Valk, in 1980 als adviseur een rol speelde bij de militaire coup van Desi Bouterse en zijn mannen. Daarnaast zouden er in het Haagse archief stukken liggen waaruit blijkt dat Nederland wel degelijk in 1986 militair wilde ingrijpen in de voormalige kolonie.

  Ten aanzien van de eerste gerucht hoeft Kanhai niet ver te zoeken. Zijn client Bouterse was de uitvoerder van de plannen.
  Meer meer info kan Kanhai bij hem terecht.

  Kanahai trekt een rookgordijn op. Bouterse en Bhagwandas zijn/waren de spil in coupe en moorden. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.


  Maak melding

 3. Wat zou Nederland moeten weten wat er zich heeft afgespeeld? Waar heeft deze man het over? Dit is geen politiek gedreven proces. Dit proces is reeds begonnen voordat de hoofdveroordeelde in 2010 president is geworden. En wat ik ook raar vind, de aanhangers hebben het over in hoger beroep gaan en amnestie verlenen en over politiek proces. maar NIET over het waarom van het strafproces.


  Maak melding

 4. Het maakt NIETS uit of Desi Bouterse in PERSOON voor de Krijgsraad verschijnt. Het leed is immers al geschied en NIETS kan azijn zuurder maken.
  De BIGI-BOI-KLAP is uitgedeeld tijdens de reis naar China en daar is Desi helaas niet van hersteld.
  Dagelijks wordt het vonnis door Google in alle mogelijke talen vertaald en geloof me:
  Dit item is HOT.


  Maak melding

 5. @Rosan: Bigiboi klap? Wahahaha! Geil maar door hoor! Geloof me, dit Item is hot in de VHPgelederen ……en verder nergens! Wat een grap! Ga googlen, kijk naar internationale nieuwssites….over wie had je het weer? Het proces tegen Bouterse?? Wat is dat, vraagt 99% van de wereldbevolking. En ja, geniepig, achterbaks en verraderlijk heeft men gehandeld toen de man niet aanwezig was. Alleen gekoloniseerde geesten kunnen zich zo gedragen, maar karma neemt een kiek op ze, dalijk ouw klap dem!


  Maak melding

 6. Baas is mede schuldig bevonden aan de moord op 15 personen en derhalve veroordeeld.
  als BAAS ook in hogerberoep schuldig wordt bevonden, zal hij moeten zitten.
  Bepaalde moordenaars, zoals Stalin met op zijn naam geschreven meer dan 1 mijoen maal meer dan baas is de dans ontsprongen
  De meeste doden Vanaf eind negentiende eeuw tot na WWII staan op naam van MOU en op de geridderede massamoordenaar Winston Churchill.
  Hieronder wat youtube filmpjes:
  Why Winston Churchill’s reputation is under attack in the 21st century
  Was Winston Churchill a hero or a villain? | ITV News
  Hollywood Needs To Stop Glorifying Winston Churchill
  The Crimes of Winston Churchill
  “Churchill is no better than Hitler” – Dr Shashi Tharoor


  Maak melding

 7. Bouterse zei begin december in Bakana Tori op radio SRS dat hij zich niet druk maak met anderen die vinden wat hij moet doen omdat hij veroordeeld is. “Mek den man kon pur mi”, daagde hij uit. Oma taki, joe egi sma e gp poroe joe, wagtie na mei 2020, lagi asociale anti Surinamer. Joe kong gudu, ma wi sa stem en bribi in joe lee mofo revo , kong moro potie, dan jee hori oenoe dong, wagtie dagubaas


  Maak melding

 8. Moord betekend voor hen die het niet weten.Het op onwettige wijze beeindigen van het leven van een ander waarbij een strafverzwarend element aanwezig is.Voor het plegen van moord moet de moordenaar voor de consequenties instaan.Maakt niet uit wie of wat je bent.


  Maak melding

 9. Luci
  Waarom ben je van mening dat het geniepig enz was?
  Bouterse erkende de rechtbank niet. Hij verscheen nooit. Dan maakt het toch niets uit wanneer de rechtbank haar uitspraak doet. Hij vertrok zelf naar het buitenland.
  Ik neem aan dat hij baas is over zijn agenda en niet zijn secretaresse en het buitenland evenmin

  Wat karma betreft
  Het grappige hiervan is dat men vaak niet door heeft waarom ze nu gestraft wordt.
  Dit staat los van dit onderwerp


  Maak melding

 10. @ Luciën
  zou je op de zelfde manier reageren als een persoon uit jouw gezin was gemarteld en vermoord. Ja in ken het verhaal dat zij achteruit rennend om te vluchten zijn doodgeschoten, vandaar de kogelinslagen aan de voorzijde van het lichaam.
  CITAAT “kijk naar internationale nieuwssites….over wie had je het weer? Het proces tegen Bouterse?? Wat is dat, vraagt 99% van de wereldbevolking” EINDE CITAAT
  Ervan uitgaande dat jouw info juist is dan hoeft 1% van de wereldbevolking het niet te vragen en dat is nog altijd meer van 75 miljoen.
  Naast de Surinaamse kranten lees ik op het: Nu.NL, Der Spiegel, Times of Israel en de NewYork Times. En ik kan je verzekeren dat het in al deze bladen groot is uitgemeten.


  Maak melding

 11. Die MOORDENAAR moet met zijn belachelijk gezicht voor de rechters verschijnen die hij altijd geeft beschimpt.

  Ik zal mij krom lachen als ik deze man voor de rechter zie staan met woorden als ja maar Edelachtbare: Het was niet de bedoeling om de 15 mensen te vermoorden maar ze zijn plotseling gaan rennen dus hebben we ze maar neergeknald.

  Sorry hoor Edelachtbare: Ik ben de pleesident van Suriname: Ik ben het broertje van Jezus dus u kunt mij niets maken.

  Aldus het relaas van de MOORDENAAR.

  MAAR DE RECHTERS WAREN ONVERBIDDELIJK: 20 JAAR CEL: U KUNT NOG IN HOGER BEROEP.

  CASE CLOSED!! TOT ZIENS IN UW HOGER BEROEP.


  Maak melding

 12. Koko
  dus?
  Zullen we alle moorden maar wegwuiven. Ze zijn allemaal minder dan 15 en minder dan de personen die je als verdediging wil aanvoeren.
  Met zo’n verdediging heb je geen openbare aanklager nodig


  Maak melding

 13. Intussen is men druk bezig met het bemensen van een constitutioneel hof. Vanwege de toetsing van de amnestiewet. Het ziet ernaar uit dat dit hof wel de amnestiewet geldig verklaart.
  Dat is de enige manier om gevrijwaard te worden, wil Bouterse opnieuw verkiesbaar zijn als president. Slechts verzet op zich, houdt in dat hij zich niet meer verkiesbaar kan stellen aangezien hij gevonnist is. Want dan komt de Surinaamse grondwet om de hoek kijken. Dit houdt dus in dat verzet niet het primaire doel is, maar de oprichting van een constitutioneel hof dat zich buigt over de amnestiewet, het vervolgens goedkeurt en krijgt Bouterse zijn schone lei.

  Met of zonder hof blijft het vonnis van de krijgsraad recht overeind. Evenzo de amnestiewet. Beiden gaan hand in hand en het ene bestaat niet zonder het ander. Door het uitspreken van het vonnis heeft de krijgsraad het zaakje afgehandeld. Dat wil dus niet zeggen dat de amnestiewet derhalve niet van toepassing is. Dat bepaalt de krijgsraad niet, noch de oppositie of wie dan ook. Zeker ook niet het buitenland. De buitenlanders die hoog van de daken schreeuwen, wonen niet in Suriname. De DNA heeft dat bepaald en was destijds en is nog steeds gerechtigd. De storm is nog niet voorbij. Men kijkt met lede ogen toe hoe de coalitie te werk gaat. Het klinkt onrechtvaardig, maar het gaat wel democratisch aan toe. Zolang men de meerderheid heeft, mag men naar believen doen. Democratie wil nog niet zeggen dat alles moet verlopen zoals de opponenten dat willen. In deze specifieke gevallen telt slechts de meerderheid en een daartoe bevoegd orgaan. Me dunkt dat de DNA bevoegd is. Zo niet, het hof dat zich dan daarover mag buigen. Geen kalme reis, wel een behouden aankomst. Als Santokhi en om het even wie in de schoenen van Bouterse stond (en), had(den) hij (ze) precies dezelfde handelingen verricht. Niemand is beter dan de ander. Politiek is geen schone business.
  Het loont om president te zijn in Suriname. Het loont om het volk en belangrijke instituten ter beschikking te hebben. Het loont om loyale mensen te hebben die voor je door het vuur gaan. Op eigen kracht redt Bouterse het niet. Dat’ meki no wan strafu no e go koti. San I wani? Amnestie , gratie ? I kan kar’ kon. A winsi Bouta no tron pres’denti moro,tog a man kan go broko en kiek na Brokobaka.


  Maak melding

 14. 1.Met of zonder hof blijft het vonnis van de krijgsraad recht overeind. Evenzo de
  amnestiewet. Beiden gaan hand in hand en het ene bestaat niet zonder het ander.
  Ow, hand in hand, wat een onzin. Alsof de een de ander nodig heeft. Hoe bekrompen

  2.De buitenlanders die hoog van de daken schreeuwen, wonen niet in Suriname.
  Ow, alleen personen woonachtig in Suriname mogen hun mening geven. Hoe bekrompen

  3 Het loont om president te zijn in Suriname.
  Ow, is het daarom te doen. Hoe bekrompen

  Even snel de onzin daar plaatsen waar het hoort; in de prullenbak


  Maak melding

 15. @Pakiratigrie,

  Als jij of ik een moord plegen verdwijnen win onherroepelijk achter de tralies.

  Wat maakt deze MOORDENAAR zo bijzonder dat hij dit ongestraft kan doen?

  Ik weet het antwoord Pakira: Deze MOORDENAAR WAANT ZICH JEZUS CHRISTUS.

  IK VIND HET WEL JAMMER DAT JIJ ZO EEN MAN ADOREERT.

  JIJ BENT GEEN DOMME MAN OF IDIOOT.

  JE GEEFT ZIJDELINGS AAN DAT DEZE MOORDENAAR ZICH VERSCHUILT ACHTER INSTITUTEN EN LOYALISTEN.


  Maak melding

 16. Nu er geen eergevoel en fatsoen meer in het land is,heeft Irvin Kanhai aangeboden om de straf van 20 kalender uit te zitten voor de pikin ingi boi.


  Maak melding

 17. volgende grappige situatie doet zich voor:
  Bouterse is veroordeeld
  de man is nooit in de rechtbank verschenen ondanks diverse oproepen
  na zijn veroordeling tekent hij Verzet
  daarvoor moet hij persoonlijk op 22 Januari voor de rechters verschijnen die hij de afgelopen jaren heeft vernederd – beledigd
  de rechters moeten ondanks alles serieus in hun rol blijven want daarvoor zijn het professionals
  maar Bouterse verschijnt niet op 22 januari, dus is de veroordeling definitief. maw de man tekent verzet maar weet van te voren al dat hij niet gaat verschijnen.
  daarvoor heeft hij twee valide argumenten nl. hij is ziek, wat kan natuurlijk. of hij is nog steeds dronken want sinds zijn terugkeer uit China is hij juist veel meer gaan drinken en is hij in permanente dronkenschap.
  wat een komedie allemaal en dan hebben we een parlement met leden van de NDP fractie die er niet zijn om het land te dienen maar om Bouterse uit de gevangenis te houden wat eigenlijk gans onmogelijk is want juridisch hebben de drie rechters de zaak waterdicht zitten.
  ai boi Bouterse gaat toch op een bepaald moment krankzinnig worden, zeker als bepaalde mensen binnen de NDP hem nu als een issue zijn gaan zien voor de partij NDP.


  Maak melding

 18. Ik denk dat er op die dag een noodtoestand wordt uitgevaardigd, om welke redenen dat zal er blijken wie de werkelijke ballen heeft of soms en nog steeds; wie zo erg laf is !! We volgen met heel veel belangstelling hier in de EU . Basta


  Maak melding

 19. Aangezien de rol van deze zwerver is uitgespeeld, en het 8 Dec moordproces grandioos verloren heeft, schreewt deze zwerver maar wat in de ruimte, zoals een politiek proces, dossiers in Nederland die gesloten zijn, en Nederland precies weet wat zich afgespeeldaadwerkelijk heeft, alsof die veroordeelde moordenaar niet weet wat er precies gebeurd is, laatste stuiptrekkingen van een loser.


  Maak melding

 20. Trouwens, Mental Slavery was ee veel gebruikte term vanuit NDP’ers.

  Want Mental Slavery komt veel voor in de NDP. Want ze ondergaan, net als in de slavernij, onderdrukking. Want er is gee democratie in die partij.
  Want als er democratie was, zou ee veroordeelde moordenaar gee enkele kans hebbe, booi.

  Ze verlange ook nie naa democratie in die partij, want ze zijn al gewend aan onderdrukking (eeuwenlang). Eigenlijk voele ze t niet. Gek hè?
  Dit is pure Mental Slavery, booi, pure …..

  Opvallend is ook, dat hun moordenaar-leider ondersteuning kreeg vd ex-kolonisator om aan de macht te komen.


  Maak melding

 21. Als ddb echt onschuldig is … wat wij allemaal zee betwijfelen .. waarom staat hij achter de amnestiewet die hem moet vrijspreken.. waarom snel een constitutioneel hof in elkaar zetten om de amnestiewet voortgang te laten hebben .. waarom is hij zelf nooit voor de krijgsrsad verschenen ..!!!! Als hij onschuldig was zou hij zelf erachter staan dat de moorden onderzocht zouden worden en wanneer je naar zijn eigen verklaringen leest dan zie je dat hij geen uitweg heeft …!!!!!!! Een moordenaar moet zijn straf uitzitten… punt uit …@# period !!!!


  Maak melding

 22. Hij moet in eigen persoon verschijnen voor de rechters die hij altijd geminacht heeft.Als hij niet verschijnt zet hij niet alleen zichzelf maar ook het land Suriname te kijk.De rechters kunnen hem ook laten ophalen.Als hij openlijk geen respect toont voor de rechterlijke macht wat kan en mag je dan van de burger verwachten? Hij snapt niet dat de hele wereld dit proces op de voet volgt.Als hij ballen heeft dan gedraagt hij zich als een militair en dan verschijnt hij.Maar deze man vertoont steeds meer het gedrag van een mietje.


  Maak melding

 23. De lafaard en zijn advocaat die het heeft over verdachte. Hij is veroordeeld dus mag nu de titel van veroordeelde mee slepen.

  Ik heb nog steeds het vertrouwen dat de stemmers de veroordeelde moordenaar niet als lichtend voorbeeld voor het land willen.


  Maak melding

 24. ONVERWACHT !!!???
  CITAAT: Het staatshoofd is in november door de Krijgsraad onverwachts veroordeeld tot 20 jaar celstraf als hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden.
  REACTIE: Dit soort ONZIn wordt dus klakkeloos overgenomen van de tekst van Kanhai.
  Ook in de rest van de tekst wordt de walgelijke e leugenachtige KA van Kanhai gewoon overgenomen. Ik mag hopen dat de rechters op 22 januari de nodige vragen stellen mbt alle onzin en respectloze opmerkingen waarmee deze moordenaars en hun vazallen strooien.


  Maak melding

 25. @Kokro Bakroe 30 december 2019 At 19:51
  1 miljoen doden heeft Bouterse niet op zijn geweten maar voor 100-de anderen ontspringt hij wel de dans. Hij is en blijft voor altijd de grootste en wreedste moordenaar die Suriname ooit gekend heeft.

  @pakiratigri
  Als het CH de Amnestiewet van 2012 wel van toepassing verklaart dan gaat SR internationaal problemen krijgen want ze schenden dan eerder ondertekende verdragen SR zou de paria in de wereld worden en mogelijk uit de VN en OAS verwijderd worden met alle gevolgen van dien.
  Ook maakt het niets meer uit of die wet wel/niet wordt goedgekeurt. De veroordeling liugt er en het HB gaat daar niets aan veranderen.
  De strafzaak en de misdaden zijn van voor 2012 dus die wet is zowiezo nooit van toepassing.
  CITAAT: Zolang men de meerderheid heeft, mag men naar believen doen.
  REACTIE: hiermee toon je slechts wat voor gestoorde machtswellustelingen jij en je paarse maties zijn die denken dat ze boven de wet staan.
  En voor de rest. Je posting is één groot onzinnige leugen verhaal. Alleen idioten geloven dit soort kromme verhalen.


  Maak melding

 26. “Verder liet Kanhai toen weten dat Nederland precies op de hoogte is wat er zich heeft afgespeeld. Volgens hem is daarom het archief voor 60 jaar niet naar buiten gebracht.”

  Het is wel eigenaardig dat “Nederland precies op de hoogte is wat er zich afgespeeld” en verder niemand in Suriname, ook de veroordeelde niet. Immers als er iemand in Suriname of de veroordeelde zelf wel precies op de hoogte was van wat er zich heeft afgespeeld, was de veroordeelde toch niet veroordeeld?

  “Bouterse is niet van plan af te treden zoals velen hebben gevraagd of geadviseerd.”

  De man zit niet voor het land en houd ook niet van zijn volk, met alle gevolgen vandien. Als dat wel het geval was had hij land en volk dit niet aangedaan. Alleen dictators laten zich niet weghalen “Mek den man kon pur mi”. De verkiezing van mei 2020 zal voor zich spreken!

  “Bouterse heeft laten weten dat ondanks de veroordeling zijn naam “natuurlijk en met dikke vette letters” weer op de kandidatenlijst van De Nationale Assemblee op 25 mei 2020 zal staan.”

  Zolang het hoger beroep het vonnis niet teniet heeft gedaan, staat de veroordeling en kan de man volgens de Surinaamse wet niet meedoen aan de verkiezing. Geen enkele amnestie wet of gratie verlening zal de veroordeling doen verdwijnen!


  Maak melding

 27. Nederland zal vast meer geweten hebben wat er allemaal ten tijde afspeelde van de coupe.
  Kolonel Valk was aangesteld om de veiligheid van de Nederlanders in Suriname in de gaten te houden. Nederland zou in grijpen indien zij gevaar zouden lopen.
  Het “geheime” dosier bevat persoonsgegevens.
  Feit blijft dat Bouterse de leiding had, de opdrachten uitdeelde en zelf ook de trekker heeft overgehaald.
  Vandaar dat Bouterse / Kanhai Nederland niets kan verwijten en alleen maar het volk van Suriname kan voorliegen.

  Denk zelf even logisch na ! Nederland heeft honderden jaren geregeerd in Suriname, indien zij weer de macht over hadden willen nemen was dat zeker gebeurd. Sterker nog dan was Suriname niet eens onafhankelijk geworden!
  Weer broekoe poer broekoe dat is niet-Nederlands en past eerder bij de aanhang van Bouterse.

  Bouterse wijst de kolonisator als schuldige aan. En praat over dekolonisatie maar hoeveel aandeel hebben Canada, China en andere landen inmiddels ? Bouterse verpand al het inkomen van Suriname aan andere landen. Dus wat is er mis met handelsbetrekkingen met Nederland terwijl Suriname een “familie-band” heeft met Nederland. Inmiddels wonen er in NL meer mensen met een band met Suriname dan de totale bevolking van Suriname.

  Trouwens Bouterse is nog nooit verschenen op een zitting en dat zegt al genoeg !

  It’s time for justice !

  Justitia Pietas Fides !

  Krakti !


  Maak melding

 28. kijk beste mensen, de fout die Nederland heeft gemaakt is dat zij de Amerikanen hebben tegen gehouden toen de Amerikanen Maurice Bischop en Grenada hebben schoon geveegd om Suriname te sparen anders hadden we nu een mooie en schone Suriname gehad.
  Toen zijn de ministers van Mierlo en van de Broek naar Amerika gevlogen om de Amerikanen tegen te houden onder het mom van laat maar aan ons over het is onze ex-kolonie en we kunnen het zelf oplossen.
  Verder begin ik steeds meer de indruk te krijgen dat Bouterse door alle ellende, want dat is het hoe jet het ook bekijkt last te krijgen van verstandelijke beperkingen.
  Hij verschijnt in militaire tenue tijdens srefidensie om strijdvaardig over te komen en is veroordeeld door de krijgsraad (Militair) en handelt er niet naar.
  Het is eigenlijk best zielig voor hem want hoe je het ook draait of keert zijn handelingen (KARMA) kan hij niet doorschuiven naar een ander, dat is van hem en daarmee zal hij tot zijn laatste adem moeten omgaan.
  Het is achteraf triest, ook voor hem omdat hij mogelijk door anderen – foute adviseurs nu er toch mooi alleen voor staat.
  al die mensen die om hem heen staan, staan er alleen maar omdat zij er financieel – materieel er beter van worden.
  ik ben geen fan van Bouterse maar heb toch medelijden met hem.


  Maak melding

 29. ik snap nog steeds niet wat Nederlandse kennis te maken heeft met daden die individuen hebben begaan vanwegen hun eigen keuze ……volgens mij slaat dementie in Suriname niet alleen aan bij ouderen.


  Maak melding

 30. Als je de reactie van Kanhai leest, dan is Bouterse bang om de confrontatie met de nabestaanden aan te gaan. Maar hij zegt toch dat hij niets verkeerd heeft gedaan? Waar is hij dan bang voor? Bouterse heeft een schaamteprobleem, omdat hij weet wat hij heeft gedaan. Hij heeft namelijk onschuldige mensen vermoord. Zijn geweten speelt hem parten! Uit alles blijkt dat Bouterse schuldig is. Daar heb je niet eens een rechterlijke uitspraak nodig om dat te concluderen. En nog wat. Toen deze uitspraak kwam, riepen deze moordenaar en zijn aanhang dat NL erachter zat. Toen de rechter in NL oordeelde dat de 19,5 miljoen euro terug gegeven moest worden aan Suriname, bleef het oorverdovend stil bij deze aanhang en de moordenaar. De aanhang van deze moordenaar en de moordenaar zijn in paniek. Wat moeten ze nu doen? Dat NL achter de veroordeling zat, kan namelijk niet kloppen. Anders was de 19,5 miljoen euro ook niet terug gegeven!


  Maak melding

 31. Ik zie dat er toch flink wat reacties tegen worden gehouden door moderators. Zo hou je hier de anti NDP hetze wel gaande natuurlijk. Waarom mogen bepaalde meningen niet langs de censuur? Ook niet als ze verder netjes zijn geformuleerd? Zwak hoor.


  Maak melding

 32. @ Robles
  Het heeft volgens mij niets met politiek te maken. Waarmee wel? Daar ben ik niet achter.
  Ik merk soms dat reacties van mij van 2/3 regels worden tegengehouden. Keurig ABN, zonder enig verwijzing of scheldkanonnade

  Reacties via smartphone wordt altijd tegengehouden.


  Maak melding

 33. VOLGENS Kanhai, advocaat van Bouterse hoef Bouterse niet aan zijn veroordeling mee te werken wat ook volledig klopt.
  MAAR, Bouterse moet verschijnen anders is hij de sjaak.
  ER wordt nu heel abstract gecommuniceerd zowel door Kanhai als ook van der San (directeur van het kabinet). DE exit points voor Bouterse zijn vrijwel volledig uitgeput. DUS gaat men nu de Sentimentele en Nationalistische kaarten uitspelen om een stukje groeps dynamiek onder een bepaalde groep mensen op gang te krijgen.
  MAAR, Bouterse gaat verschijnen en mogelijk wel met zijn Presidentiele lintje om aan te geven dat hij in de rol-functie van President is gekomen. dan zullen de rechters hem er op wijzen dat hij niet in de rol van President maar als Burger – ex Militair is geroepen. DUS meneer Bouterse doe uw Lintje af. dat gaat hij natuurlijk niet doen.
  EN dan zal Bouterse op advies van zijn advocaat beroep doen op zijn zwijgrecht.
  DUS blijf alles zoals het nu is-was en wordt zijn veroordeling verder bestendigd.
  Hij heeft dan nog zijn hoger beroep nog EN dat is voor Bouterse wel handig om nog jaren te procederen Maar voor de NDP is dat dodelijk en wordt Bouterse zo uiteindelijk een last-probleem-issue voor zijn eigen NDP.
  PAS dan zullen we zien hoe rekbaar en houdbaar de loyaliteit aan Bouterse van diverse personen werkelijk is.
  Zie hier het ontstaan van de ontbinding van de NDP.
  Het verleden leert dat alle partijen waar men een alleenheerser had na het verdwijnen van de alleenheerser de partij groot is terug gevallen en enorm veel tijd nodig heeft om een goede comeback te kunnen maken:
  PNR met Bruma het heeft meegemaakt, ze zijn nergens meer
  NPS met Pengel heeft het meegemaakt, is nog maar een schim van wat het ooit is geweest.
  VHP met Lachmon heeft het meegemaakt, daar is het alle Hens aan Deck.
  WEL zien we dat partijen die een breed ontwikkeld intellectuele kader hebben wel de veerkracht tonen om terug te kunnen komen.
  VHP is zoals het er nu naar uitziet instaat om zo een comeback te kunnen maken.
  En Bouterse maakt zich nooit druk om een partij maar waar hij goed in is is het vinden van de zwakke broeders in de partij van zijn tegenstanders om die zo weg te kopen en gaten te slaan in partijen.
  DUS oppositie partijen: timmer de boel zodanig dicht dat mensen niet met zetels aan de haal kunnen gaan. let wel voor een omkoop bedrag van 1 miljoen euro per zetel is hij met 10 miljoen klaar en heeft hij 10 extra zetels niet gewonnen maar wel bij elkaar gekocht.
  i rest my case verder.


  Maak melding

 34. @ pakiratigri 30 december 2019 At 20:36

  “Intussen is men druk bezig met het bemensen van een constitutioneel hof. Vanwege de toetsing van de amnestiewet. Het ziet ernaar uit dat dit hof wel de amnestiewet geldig verklaart.
  Dat is de enige manier om gevrijwaard te worden, wil Bouterse opnieuw verkiesbaar zijn als president. Slechts verzet op zich, houdt in dat hij zich niet meer verkiesbaar kan stellen aangezien hij gevonnist is.”

  u geeft als enigszins NDP georiënteerde persoon de escape aan die zeker getracht zal worden om te bewandelen. Met grote spoed het Constitutionele hof bemensen en dat hoef met grote spoed de amnestie wet van toepassing laten verklaren. Ik kan die weg volgen echter dan komen er bij mij wel veel vragen boven drijven:

  1>> De NDP een one issue regering heeft met het doel te voorkomen dat haar voorzitter veroordeeld wordt.
  2>> De NDP allerlei noodverbanden in werking probeert te krijgen om de heer Bouterse straffeloos te maken.
  3 >> De Noodverbanden allemaal berusten op inmenging in de rechtspraak achter af.

  Met de wet in de hand zal ook een constitutioneel hof dat zich aan de wet houdt moeten conculderen dat:
  1>> Er een verschil bestaat tussen de persoon/verdachte Bouterse en het instituut de President.
  2>> Inmenging ook door het Constitutionele hof niet rechtsmatig is. ofwel het Constitutionele hof zal de zaak moeten beoordelen op basis van de wet zoals die was in november 2017.
  3>> Het constitutionele hof niet anders kan vaststellen dat op het moment van de veroordeling bij versteek en na verzet zoals u ook stelt de heer Bouterse niet meer aan de grondwettelijke eisen voldoet om president te kunnen worden/zijn.

  Ik kan slechts vaststellen dat de NDP en de president een heel slechte regie gehad hebben over de verloop van het proces. Ik las recent een stuk van van der San en ik kan niet anders vast stellen dat de wet zoals die staat bepalend is en dat er heel veel onzin om heen verzonnen wordt.
  Nu weer dat de president zou moeten opstaan voor de rechters. Niet de president is verdachte maar de heer D.D. Bouterse is de verdachte die zal moeten gaan staan. Een sjerp om doen of een ambtsketen veranderen daar niets aan.

  Het wordt weer een interessante show.

  het is wel pijnlijk dat er geen regie is, de DNA vergaderde bijna 1,5 maanden niet, de begroting, leningen die goed gekeurd zouden moeten worden etc worden niet behandeld maar een lijstje met namen voor het constitutionele hof kan er in no time door geperst worden.


  Maak melding

 35. Kanhai gaat Kabouter adviseren om niet voor de krijgsraad te verschijnen op 20 Januari a.s. Deze viezerik vindt dat de (waardeloze) president dan moet gaan opstaan voor de krijgsraad (rechters)

  Wat deze klootviool niet weet de de rechtelijkemacht voor burgers tot president gelijk is. Hij vindt dat de president dan uitgejouwd wordt. Nou waardeloze advocaat dat wordt hij nu al gedaan. Alleen zijn jullie lafaards blind en om dat te zien. Jullie leven gewoon in je eigen ego.


  Maak melding

 36. @Jojo
  Interessante vraagstukken. Het constitutioneel hof is een rechtscollege dat in het algemeen toetst of een wet niet in strijd is met fundamentele rechten en vrijheden van het volk, zoals die in de Surinaamse Grondwet zijn vastgelegd. Het constitutioneel hof is geen Rechtbank en kan Bouterse ook niet vrijspreken. Het is van rechtswege een adviesorgaan en kan niet op de stoel van de rechters gaan zitten.
  Volgens mij hoeven de rechters zich niets aan te trekken van een advies aangaande de amnestiewet. Immers deze is achteraf aangepast en daar hebben de rechters zich al over uitgesproken, namelijk inmenging in een lopend proces.


  Maak melding

 37. Volgens de veroordeelde drugscrimineel en moordenaar Bouterse en z’n achterlijke billenlikkers was er toch sprake van een ‘politiek proces’ ???
  Maar hij heeft nu wel verzet aangetekend bij dezelfde instantie die hem een ‘politiek vonnis’ heeft aangesmeerd.
  Dat rijmt niet met elkaar. Maar ach, logisch rederen is teveel gevraagd voor de paarse bermratten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.