Filmpje van Nederlander die anaconda in Suriname vastpakt flink gedeeld

33
Filmpje van Nederlander die anaconda in Suriname vastpakt flink gedeeld
Alle beelden (c) HERPING SURINAME (www.herpingsuriname.com)

Onderstaand filmpje, waarin te zien is dat een Nederlander in Suriname een flinke anaconda vastpakt, is deze week flink gedeeld op social media. Veel mensen hebben de beelden met verbazing zitten aanschouwen. Wat ze niet weten is dat de Nederlander in kwestie een professional is op het gebied van de studie der reptielen en amfibieën.

Het gaat om Dick Lock, tourguide bij SU4You en Fred Ecotours, gespecialiseerd in herpetologische tours. Dick is daarnaast ook verbonden aan Herping Suriname, een team van jonge mensen die krachten bundelen om ecotoerisme in Suriname te stimuleren. Herping staat voor het zoeken naar amfibieën of reptielen en er is geen betere plek om dit te doen dan in Suriname. 

De beelden werden vorige week vrijdag gemaakt toen de tourguide met een groep op weg was naar het Surinaamse binnenland via de Suriname rivier. “Na ongeveer 3 uur op de boot zag een van de gasten een enorme anaconda van minstens 6 meter op een rots langs de rivier! Na een paar foto’s vluchtte het snel tussen de rotsen en terug het water in. Dit is al een geweldige ervaring en een persoonlijk record” luidt het verslag van Herping Suriname.

“Maar amper 10 minuten later zagen we er nog een op een rots. Een van ongeveer 5,5 meter! geven. Ondanks dat we het niet helemaal gemakkelijk voor ons hebben gemaakt, heeft het nooit geprobeerd uit te halen of te sissen. Wat een ongelofelijk dier”. De slang werd met medewerking van twee andere door Dick vastgepakt (foto).

Het dier werd van dichtbij bekeken en er werden enkele foto’s gemaakt. Uiteraard werd de anaconda daarna weer netjes vrijgelaten. Kijk voor meer informatie over Herping Suriname ook hier op hun Facebook pagina. Een deel van de film zie je hieronder:

https://www.instagram.com/p/B6rCq3wFoZl/?utm_source=ig_web_copy_link


33 REACTIES

 1. Gelukkig wordt Surinamers mede hierdoor geleerd hoe om te gaan met dieren. Dieren worden niet door het blanke ras gedood.
  Men gaat op onderzoek uit wat voor moois en kostbaars er in onze natuur leeft en.legt het vast. Was de blanke er niet bij geweest dan had deze slang het niet overleefd maar dood gekapt. Dit is een.mooi gezicht om vast te leggen ook voor onze nazaten.


  Maak melding

 2. “Dieren worden niet door het blanke ras gedood”

  Dieren , mensen, alles wat maar beweegt is een potentieel slachtoffer van de blanke man op, onder en boven deze aardebol dus sab san yeh taki.
  Er zullen surinamers zijn die dit ook kunnen doen maar hebben de aandacht niet nodig. No ondro yu srefi gi trawang.

  Braincaire meh begi. Go take caire fu yu brain want wang lo law law sani yeh taki.


  Maak melding

 3. Uit deze foto kun je een parabel ontlenen. The before and after moment. We zien de Nederlander, de herpes specialist,😂😂🤣 ( niks geen herpetologische tourguide ) de kop van de slang in bedwang houden. Verspreid over het lichaam van de slang heb je de Surinamers. Dit is inherent aan het koloniale tijdperk. Het dekolonisatieproces zal inhouden dat uiteindelijk de Surinamer de kop van de slang zal vasthouden en de Nederlander hooguit even met het puntje van de staart van de slang mag spelen.

  Jammer dat niet aangegeven is in welk gebied van Suriname dit zich heeft voorgevallen. Mooi en waar; er staat ‘een persoonlijk record’ voor een slang van 6 meter. Nergens lees ik dat de slang van minstens zes meter die op een rotsblok lag, gemeten is. Er zijn foto’s genomen. Dat is niet hetzelfde als meten. Geldt ook voor die aboma die naar verluidt 5,5 meter zou zijn. Ook die is niet gemeten want er staat: ongeveer 5,5 meter. Een eyeball test is niet voldoende ook al heeft men ruime ervaring op dat gebied. Vandaag nog heb ik een anaconda gezien van minstens 10 meter. Een persoonlijk record. Jammer voor de slang. Heerlijk aan het zonnen op een rotsblok en komen er een paar aliens om het zonnebaden te verstoren. Plezier (studie) van de mens = stress voor de wilde dieren. Het is met verlangen uitkijken naar de marsmannetjes wanneer die op aarde landen en de mens aan een grondige studie onderwerpen.


  Maak melding

 4. De honden en katten in ons land worden verschrikkelijk verwaarloosd, bewust gedood of vergiftigd. Liggen dagen in de felle zon aan een ketting zonder eten en drinken.Een blanke broeder is in ons land een dierenasiel op poten komen zetten. Donaties vanuit Holland zodat de dieren de dagelijkse zorg kunnen krijgen dat ze verdienen. Niet steeds negatief naar de blanken wijzen met je zwarte vingers, want daar zijn vele gasten goed in. De realiteit is hard om te zien.


  Maak melding

 5. Surinamers hebben vaak een afkeer van slangen als ze er een zien wordt die meestal gedood.Net als die slangen laatst die zich ophielden in duikers.Vinden zij slangen iets demonisch?


  Maak melding

 6. Ik ben geen fan van slangen, dat voorop gesteld. Ik zal met een grote boog om ze heen lopen. Maar ze maken deel uit van de natuur . En uit respect voor de natuur , en zeker in de habitat van de dieren die er leven zeg ik : bedankt van t delen van deze beelden . Hopelijk draagt dit bij dat mensen met open ogen , oren en verstand van de natuur, zullen genieten .


  Maak melding

 7. Wat jammer is tegenwoordig is dat dieren niet gerespecteerd worden vooral niet in het moordlustige suriname waar dieren of vermoord worden of geconsumeerd worden omdat de gemiddelde surinamer niet kan zonder vlees. Ondertussen de chinees beschuldigd van het eten van hond/kat en rat. Maja de splinter in een anders oog is beter te zien dan de balk in je eigen oog. Daarentegen met de komst van technologie en social media is de hype ontstaan om graag een selfie voor aandacht te willen maken met gevolg de traumatisering van deze exotische dieren.
  Wij mensen vinden dit soort dingen geweldig…sarie torie voor die slang die daar lekker genoot van zn portie vitamine D.
  Voor hoe lang want zelfs de bossen in su worden als warme broodjes naar t buitenland gestuurd. Mijn advies geniet ervan zeker deze BS nu t nog kan want er zullen generaties komen die geen natuur zullen kennen.


  Maak melding

 8. Quote; Veel mensen hebben de beelden met verbazing zitten aanschouwen.

  Sommige Suri’s zijn echt simpele zielen oftewel goed dom!
  Als je na de t-shirt van Dick Lock kijkt, zie je bij het logo staan, “Herping Suriname” met daartussen een afbeelding van een slang. Oftewel het verband kan dan gelegd worden dat je hier met een expert te maken hebt.


  Maak melding

 9. Zolang ze in het bos blijven is het prima. ik ga niets aaien.
  Dat verhaaltje van blanken houden van dieren en Surinamers niet, is onzin.
  Genoeg blanken mishandelen dieren, misbruiken de dieren maar omdat de dieren vaker binnen zijn weet je dat niet. In India is het erger.
  Internet toont wel ander beeld. Als de dieren konden praten.
  Ik hou van mn honden mr ze hebben een balkon, een garage en een ruim erf. Niet binnen in mn huis. Daar hebben ze niets re zoeken en ze weten het. Tot de deur.


  Maak melding

 10. Wat ik hier zie is vermaak en dat is zielig voor de slang. Er is niets wetenschappelijk aan om met een wild beest op de foto te gaan.
  Die “geleerde” met blote bast zou beter moeten weten.


  Maak melding

 11. Ja he Wendy, zelfde zouden mensen ook over jou racistische kop zeggen : ” Zolang ze in het bos blijven is het prima. ” …. ” Niet binnen in mn huis. ” Daar hebben ze niets te zoeken en ze weten het. Tot de deur. ” Jij bent HET soort die je eigen SU voor schut zet…Suriname sterke punt is juist de mooiste culturen-kennis en natuur …DOMBO!… En maar klagen met je afgoderij: … Het is altijd een ” andere ” kleur of ras … Nee jij bent type SOORT ( nee niet ras gebonden ) die je eigen soort zou verkopen om een wit-voetje te halen ALS je ontwikkeld genoeg was, zelfs aan een plantage-opzichter, in de hoop een paar kruimels mee te pakken ZELFS daarvoor ben je te achterlijk … Dankzij hardwerkende SU’s / Surined / blanke Ned’s in alle culturen en heb je vandaag nog te vreten…of het weer om een pakketje gaat of meevreet uit een paar ‘blanke’ euro’s van de soc dienst uit Holland waar jij nieteens recht op hebt… WEET je wat jij moet doen…. Niks aanraken dat van een ” ander” soort land is …. dus geen auto’s, kleding, asfalt, electronica, eten NIKS en vooral als er staat “made in CHINA” !!!! Je bent een schande voor elke Surinamer geloof en regering…ongeacht kleur afkomst of partij…. Wat heb jij gedaan voor SU en de toekomst? Zelfde voorbeeld wil je geven als volwasse die je thuis ook hebt mee gehad waarschijnlijk…WE begrijpen het… als je niet beter hebt meegekregen… het is nooit te laat om leren en een keer te ontwikkelen … ps het is jou soort dat WEL ontwikkelde jongeren tegenhoud is SU te investeren


  Maak melding

 12. Wanneer een aboma hem een keer opeet dan moet ie niet klagen…

  Als een aboma een prooi in zijn greep heeft kun je doen wat je wil, hoe meer je tegenstribbelt, hoe meer hij zich aanspant. Is niet voor niets een wurgslang, hij wurgt alle lucht en leven uit je lijf.


  Maak melding

 13. Blanken, helpen niet alleen dieren. Kijk in de breedte, ze helpen zelfs mensen over heel de wereld en ik reken zwarten ook tot de mens.

  Sinds de afschaffing van de slavernij, hebben zwarten hulp nodig en wie helpt ze ?” dat zijn de witte mensen ”

  Een prachtige uiteinde.
  Ook rond deze feestdagen, helpen de witten, de zwarten om mee te kunnen genieten van deze dagen.
  Buiten de grenzen van Suriname, wonen ook mensen.


  Maak melding

 14. @leek nadat jullie blanken eeuwen lang alle andere rassen hebben uitgebuit. Jullie hebben miljarden verdient aan het uitbuiten van de andere rassen en nu dat jullie enkele miljoenen teruggeven moeten we jullie dankbaar zijn je bent echt niet goed bij je hoofd. Jullie bezitten het meeste goud maar er is geen goud te vinden in jullie landen rara hoe kan dat omdat jullie alles geroofd hebben


  Maak melding

 15. @Leek even een correctie. Varkens zijn roze. En cave beasts hebben die kleur. Verder zijn wij niet hetzelfde. Waar komen jullie vandaan. Zwarten zijn door Yah van stof/aarde gemaakt. Heb je wel eens gekeken welke kleur dat is? In ieder geval niet roze en zeker niet wat jij jezelf noemt.


  Maak melding

 16. REALITYMASTER Jij bent dom en achterlijk.
  Waarom zou ik een grote slang in MIJN HUIS houden??? In het bos dient hij te blijven

  Dat geklets over SURINAMERS houden niet van dieren maar blanken wel. Waarom MISBRUIKEN ze de dieren?? De manier hoe jij je bek piert ben jij ook 1 van de dieren misbruikers.
  IN MIJN HUIS komen GEEN honden. Ik bepaal dat. Als de garage, balkon en mijn erf niet groot genoeg zijn moeten ze naar asiel.
  Mijn honden hebben het beter dan jij en je gezin.
  Mijn honden gaan naar de kapper.
  Ga beter onderzoeken dan zie je dat je dankzij een zwarte schoenen aan je poten hebt.
  Genoeg zwarten die dingen uitgevonden hebben en waar de blanken misbruik van hebben gemaakt. Dus zout lekker op randdebiel en lik de witte kont


  Maak melding

 17. Tijden zijn veranderd mensen leren over hun fouten. En proberen het te begrijpen en wat menselijker, om te gaan met de mensheid.
  Helaas, heeft hebzucht en wraakgevoelens, plaats gevormd om vernietigd te denken en te doen.
  Ik kan de wereld niet ten goede veranderen, daar zijn geleerden, voor nodig en die zijn d’r niet. Tijden, zijn veranderd en sommige bevolkingsgroep, hebben het niet door.
  Een goed uiteinde.


  Maak melding

 18. Hephzibah, bedankt, dat je mij hebt laten weten dat een varken, roze is. Weer wat geleerd. Ik hoop dat je de inhoud hebt begrepen, zoniet, sorry voor de onduidelijkheid.

  Goed uiteinde.


  Maak melding

 19. Nee Wendy, begrijpend lezen was op jou school blijkbaar geen verplicht vak…Heb het niet over dieren thuis of niet, gaat erom dat in elke opmerking bij voorbaat iets tegen blanken, suri-ned etc zit, gebaseerd op FAKEfeiten. Voor jou info die honden hebben het beter dan JOU en is alleen maar afgunst haat en jaloezie wat er in je kop omgaat. Wie heeft het over uitvindingen? Minderwaardigheid complex ? Volgens jou betekent : tegen racisme dat je automatisch een witte kont likt???? Hahhaha… Toch spreek je de ” blanke ” taal ? En leef je op van oorsprong ” blanke” infrastructuur? en alles wat je gebruikt is zeker made in SU? je kleding, je tel, die bussen ? …Wie is nou een randdebiel? Ga maar liever naar school en begin iets VOOR su te doen, dan te wachten wat SU/regering voor jou kan doen. Gefrustreerde racist die zich geweldig voordoet op internet, maar stiekem elke cent moet omdraaien en in de stress zit omdat je in een negatieve fibe leeft…. met jou gaat SU sowieso niet vooruit… Achterlijk…


  Maak melding

 20. Marino, dus nu weten we waar vandaan we ons buitgemaakte goud, kunnen terug halen. Een deel van het goud , wordt nu meegenomen, terwijl wij niet eens bij kunnen.
  Ik ben tegen de moorden, uitroeien en vernederen van mensen. Vroeger en ook nu.
  Ik kan je bevestigen, dat ik geboren op deze aarde en zoekende, ben naar een plek waar ik me veilig kan voelen.

  Een goed uiteinde.


  Maak melding

 21. Tja, hierover kunne er verschillende meningen zijn.
  Maar t is toch fijn dat ze m hebb late gaan. Was eve ee beetje knuffelen; en ik denk dat die slang t ook zo heeft ervaren. Misschien was ie eerst eve schrikke ….

  Maa in elk geval, straks in t 1000-jarige Vrederijk van Jasjoea (Jezus) zal een leeuw vlak naast ee schaap grazen; en ee klein kind ongedeerd zijn hand in ee slangenkuil steken.


  Maak melding

 22. Het is wel vermakelijk en tegelijk triest om te zien hoe sommige mensen elke keer weer uit een simpel nieuwsbericht een racistisch dingetje van kunnen maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.