Minister Parmessar zoekt nieuwe exportmarkten voor Suriname

19
LVV-minister zoekt nieuwe exportmarkten voor Suriname

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, veeteelt en Visserij (LVV) is reeds geruime tijd bezig nieuwe exportmarkten te zoeken voor Suriname. Hiertoe heeft hij samen met de sector tal van gesprekken gevoerd en hen niet alleen ingelicht maar ook direct betrokken om mee te participeren in deze zoektocht.

Zo kan genoemd worden het bezoek van de diverse ambassadeurs te lande alsook niet-residerende ambassadeurs. In dit kader zijn er bezoeken aan de verschillende landen geweest bijvoorbeeld Frans-Guyana, waarmee reeds gesprekken zijn gevoerd. Barbados heeft reeds belangstelling getoond en er hebben gesprekken plaatsgevonden in samenspraak met de verschillende exporteurs. Naast deze twee genoemde landen zijn er op dit moment gesprekken gaande met de landen als Canada, Guadelope en Martinique.

De Surinaamse minister vertoeft momenteel in Cuba om de export van rijst voor het jaar 2020 veilig te stellen. Het ministerie doet er alles aan om de input voor de rijstsector zoals ureum zo aantrekkelijk mogelijk te maken en spoedig deze binnen te halen. Deze voorbeelden in de sector waar de Surinaamse economie heel veel aan verdient, zijn slechts enkele die kunnen aantonen dat er niet stil gezeten wordt en dat deze overheid het beste voorover heeft met de agrarische sector.

De bewindsman is er zeker van dat wij stap voor stap er wel komen als wij actief voortgaan met het ondernemen en ons niet uit het veld laten slaan. “De wereld schreeuwt om veilig geteelde groente en fruit en als wij ons daarvoor kunnen beijveren, zullen wij die markt kunnen veroveren en onze bevolking alsook die van de exportmarkten kunnen garanderen van veilig geteeld en kwalitatief goed voedsel”, aldus het ministerie in een persbericht.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. Parmessar belooft en wil zoveel.
  Zo beloofde hij in maart 2015 (verkiezingtijd) 3.000 prefab woningen te gaan leveren. Deels voor export.

  De schepen kunnen helaas de suriname rivier niet in of uit met deze zware ladingen,


  Maak melding

 2. Vanaf 2016 had men kunnen werken aan de Europese regelgeving . Dus we gaan nu onze groente en fruit verkopen in zuid amerika. Weer een stel corruptie zakkenvullers die zich Surinamer noemt.


  Maak melding

 3. En hoeveel gaan we exporteren naar Barbados,Cuba,Martinigue? 5 kilo rijst, 3 trossen bananen 5 manja’s en 5 ananassen. Suriname gaat een geweldige economische vooruitgang tegemoet. Alleen al naar Holland exporteren had veel meer opgebracht. Als men in Suriname hun zaakjes voor elkaar had was Europa een goede markt geweest. Maar als een land geregeerd wordt door een stel lage hersenloze idioten aan de macht gezet door een nog dommer volk dan krijg je dat. Als je in Suriname loopt en om je heen kijk krijg je tranen in je hart. Het Lijkt wel centraal Afrika of Haïti.


  Maak melding

 4. Blijven zoeken minister.
  markten die je hebt kan jet niets houden en je gaat nieuwe markten zoeken. Frans Guyana is E.U. Daar mag je ook niet exporteren.
  Barbados: Daar zouden ze water exporteren. Nog steeds niets.
  Cuba. Wat heeft Cuba Suriname te bieden.


  Maak melding

 5. De vorige LVV ministers haddeb geen aandacht gegeven aan de EU voorschriften voor export vsn landbouw producten.Of was dat de President met zijn kabinet?

  Nieuwe markten ontwikkelen kost tijd en geld.Er is niet veel van beiden beschikbaar. Niet voor oppoditie ondernemers.Laat Servie en Rusland en China en Hongkong de groenten en vruchten kopen. Ze zijn touch de nieuwe vrienden en oude getrouwen?


  Maak melding

 6. Fly overs, 18000 woningen, diepzee haven, bouw ziekehuizen, airport hubs, spoorlijn, gouden kerst etc …het is 1 grote farce gebleken. Lackin vloog destijds ook de halve wereld over op zoek naar investeerders. Resultaat niks, nada. De persoonlijke vendetta van Bouterse met Nederland staat de ontwikkeling van het land in de weg. Ik blijf het zeggen Nederland is voor Suriname het land waar er goed zaken gedaan kan worden. Dit is gebasseerd op culturele aspecten, taal, diaspora en historische banden tussen de landen.


  Maak melding

 7. @Jojo,
  De aanpak van minister Parmessar doet me denken aan de aanpak van o.a. de Nederlandse, Belgische, Franse overheden. Deze aanpak heb ik nooit ontdekt bij de aanpak van de regeringen VHP-NPS. Uw commentaar is zo doorzichtig en verhult uw jaloezie niet. Maar de 3000 woningen die u noemt zijn mijn inziens niet op de buitenlandse maar op de Surinaamse markt terechtgekomen. Ruim 3000 huishoudens zijn in Suriname daarmee blij gemaakt.In 10 jaren regering VHP-NPS zijn er hooguit 10 dienstwoningen opgeleverd. Wat een formidabele prestatie om er trots op te zijn.

  @Jay,
  Tegen beter weten in blijf je pro VHP-NPS propaganda verkondigen. Net als bij Jojo zit er heel veel ruis in je boodschap.De prestaties van VHP-NPS springen niet met kop en schouder uit boven de horizon. De ontvangers van jouw boodschap weten dit als geen ander.


  Maak melding

 8. Ik hoor dit soort verhalen al jaren zeker sinds mei 2010, nooit heb ik de toegevoegde waarde kunnen zien. Behalve die van de EU die nou naar de klote zijn gegaan, simpel weg : deze regering kan niet ONDERHANDELEN met partners laat staand het nemen van maatregelen voor de hard werkende boeren .
  Bouterse is toch goed gezin bij de Chinezen en waarom gaan de export van groenten niet naar hun toe. Naar Cuba , Haïti of Venezuela levert het geen output op. Ze zijn allemaal dezelfde poepen alleen misschien met een andere kleur. Canada ???? Hoeft parmessar niet te rekenen. Guadeloupe en Barbados die zullen ook eisen stellen aangezien het een toeristisch eilanden zijn. Parmessar, die moet ook niet wagen drugs te gaan exporteren naar die eilanden toe. Basta !


  Maak melding

 9. @ RobG, blijf maar doorzeuren paarse trol maar feit is en blijft dat jouw paarse regering en ‘president’ geen moer heeft gepresteerd maar juist uitblinkt in het negatieve zoals corruptie, wanbeleid, drugssmokkel, schulden maken, koers omhoog drijven en de bevolking verarmen.
  Je kan proberen hoeveel je wilt maar die harde feiten kunnen de betaalde paarse propagandisten en rioolratten zoals jij niet recht lullen.


  Maak melding

 10. deze parsiet is het volk gewoon aan het bedonderen en teren op landsgeld
  snoepreisjes en daggelden
  gaat deze hond nu pas een markt zoeken
  het bestaande hebben ze al door hun coke bussines al vernietigd
  volk van su zijn we echt zo dom dat we alles van deze koeparie geloven


  Maak melding

 11. Zolang de landbouwers en exporteurs goed hebben kunnen verdienen met de verkoop van groente en fruit met sporen van gif klaagde niemand. Het kon deze wrede en meedogenloze vampiers maar weinig schelen. Geld kwam.op fe eerste plaats. Een groot aantal consumenten is door hun praktijken ziek of aan kanker overleden.

  Nu wordt men met de keiharde maatregelen van de EU geconfronteerd en direct is het volgens de VHP de schuld van de regering. Men werd gewaarschuwd en de EU stelde een overgangsperiode in. Men moest het gebruik van pesticiden gaan afbouwen. Het verbod geldt voor alle landen die bespoten groente en fruit exporteerden. De Surinaamse landbouwers en exporteurs gingen echter tot het laatste moment door om gemakkelijk het grote geld binnen te halen. Nu moeten zij op de blaren zitten.


  Maak melding

 12. Kondremangs
  Rabin zoekt naar nieuwe export mogelijkheden voor zijn coca neven van Yokohama. …..enne. .weet u dat er wekelijks ongeveer 100 Cubanen naar Su komen vanwege de slechte economische toestand op Cuba. ..leest u De West maar. …het wordt natuurlijk ontkent door de paarse bende. ..net zoals het aantal Chinezen die ons land binnen komen. ….nieuw stemvee voor DiDiBri? ??? Je hoeft niet met je onzin te komen Lawpi. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.