Districtscommissaris Finisie: “Agent trok wapen voor me”

24
Dc Finisie:
De dc stapt uit zijn geblindeerde auto en ging met de agenten in gesprek.

Districtscommissaris (dc) Frederik Finisie van Brokopondo heeft vandaag een heftige aanvaring gehad met een politieman. De gemoederen liepen daarbij hoog op. Zo hoog dat de politieman volgens de dc voor zijn auto zou zijn gaan staan en zijn wapen heeft getrokken. Dit wordt echter tegengesproken door een ooggetuige.

De redactie van Waterkant verneemt dat de dc een teken van de agent, om rechtdoor te rijden, negeerde. Volgens de dc wilde hij afslaan naar het molenpad, maar dat mocht niet van de agent. Er ontstond een heftige discussie waarbij de dc duidelijk liet weten dat hij een hooggeplaatste functionaris is.

Tegenover diverse Surinaamse media verklaarde Finisie dat de agent zijn wapen voor hem heeft gespannen en hem heeft uitgescholden. Waterkant sprak echter een ooggetuige die het geheel heeft zien gebeuren. Die getuige geeft aan dat de agent helemaal geen wapen heeft getrokken.

“Toen Finisie door wilde rijden en dus op de agent zou inrijden, heeft de agent zijn hand op z’n zij gezet waar z’n wapen zit. Maar ik heb geen getrokken wapen” gezien aldus de ooggetuige tegen onze redactie.

Of de agent de dc ook heeft uitgescholden heeft de getuige niet gehoord. “Kompo dya yu klootzak. Sortu f*… dc” zou de agent gezegd hebben zegt Finisie tegen Starnieuws.

- Advertentie -

24 REACTIES

 1. Dit krijg je als de president van Suriname een veroordeelde drugsdealer en moordenaar is. Hierdoor zullen landgenoten geen respect voor elkaar hebben.


  Maak melding

 2. Als DC sta je niet boven de wet. Als je de weg niet mag inslaan, volgens de dienstdoende agent, dien je daarnaar te handelen.
  Denkt deze DC dat hij, zoals Bouterse dat doet, boven de wet verheven is.
  DC toon respect voor de agent tijdens het uitvoeren van zijn werk, zo niet dan ben je de grootste Klootz.. die Suriname kent, ja zelfs de grootste hufter.
  Dit is echt gedrag kopiëren van een ander hooggeplaatst figuur.


  Maak melding

 3. Iedereen weet toch dat je de aanwijzingen van een agent moet opvolgen.
  Behalve als je een paarse DC bent, dan hoeft het niet!. Al eens eerder zo’n verhaal gelezen hier op waterkant.


  Maak melding

 4. En waarom gaat de dc rondrijden in een geblindeerde wagen.
  Het volk moet je toch kunnen zien, zo maken beschaafde mensen oogcontact.
  Stukje normen en waarden!


  Maak melding

 5. Politiek hft deze bosaap gebombadeerd tot n ka DC maar hy hft geen kaas gegeten vn dat soort werk. Mi mang go koti walaba oedoe in a boesi baka klootzak


  Maak melding

 6. Finisie liegt tot hij barst. DC stelt niets voor. De agent doet zijn werk en daar hoort deze bosaap Finisie gewoon gehoor aan te geven. Hopelijk verliest deze agent zijn baan niet door deze klootzak Finisie. Wie denkt Finisie wel dat hij is?? Terug sturen het bos in. Hij heeft kennelijk moeite om zich aan te passen aan de beschaving van deze politie agent.
  Finisie je bent het niet waard om DC te zijn. Je hebt een voorbeeld functie en toch probeer je de regels aan je bamboeschoenen te lappen Finisie. Go back to the boesboes.


  Maak melding

 7. Ik zit lekker in een regenachtige koud kikkerlandje bij de verwarming, onder de deken en kijk op afstand waar ik ooit tussen heb gezeten.


  Maak melding

 8. De DC schijnt ook nog hulp-Officier van Justitie te zijn. Dan hoor je volgens mij toch te weten dat niemand boven de wet staat? Of gelden tegenwoordig andere regels in Suriname, en mag je als hooggeplaatste ambtenaar de wet overtreden wanneer het jou uitkomt?
  Ik hoor ook vaak dat de DC in Suriname de ‘burgervader’ wordt genoemd. Dan moet men er niet raar van opkijken als de ‘kinderen’ dit gedrag ook gaan vertonen. Want een variant op het gezegde luidt: zo burgervader, zo burgerzoon!


  Maak melding

 9. Alle paarse marionetten, van ministers, directeuren, dc’ c kortom alles wat dankzij baas over de ruggen van land, volk en gelukkigt ook die paarse zombies en paria’s heersen, denken als een god behandeld te willen worden, terwijl ze eigenlijk moeten opkomen voor land en volk, de armen en achtergestelden, de kreupelen en wezen. Helaas van baas tot paars tuig en schorem zijn allemaal dieven, rovers die denken boven de wet te staan. Wie ndp in hart en nieren niet haten, waarvoor ze staat en is, is oerdom, dwaas, debiel en idioot en zijn voor nog meer onrecht, wetteloosheid, misdaad, moord, drugs, roof en moreel verval.


  Maak melding

 10. @ politiek neutraal. Geniet van jouw kikkerland. Deze Bakru komt uit het 3e Rijk en voldoet aan alles van het Ariesche Ras, maar verruilt Suriname geen ander land.
  Weet je hoe prettig het is, vrij te zijn in je eigen land en te kunnen zeggen Bakra basi a keba!
  Dan now di a keba, den kasi-ede fufuru tin na negi miljoen euro fu wi.


  Maak melding

 11. Het is niet de eerste keer dat een Dc van Suriname wetten en regels van het land negeert. De politie korps moet duidelijk aangeven dat de wetten en regels voor alle gebruikers van het verkeer geld. Het zal mij niet verbazen dat Finsie in het binnenland kan doen en laten wat hij wilt en dat agenten niet durven om hem aan te spreken. De regering zou deze man op staande voet moeten ontslaan en de agent een oorkonde geven.


  Maak melding

 12. Je bent zelf een bosaap Boeboe shit story. Ga jij maar zelf het bos in achterlijk everzwijn dat je bent. Geldt ook voor jou Taurus. Is het niet mogelijk een onderwerp te behandelen zonder racistisch over te komen? Niet de eerste keer hoor.


  Maak melding

 13. Surinamers, in dienst van de regering, zijn echt in dienst van de regering. Ze zijn niet voor het volk.
  En als twee, zich tegenkomen, willen beiden hun status, laten gelden.
  In plaats van samenwerken, maken ze onnodig, ingewikkelder, dan dat het al is.
  Wie in Suriname een beetje kan liegen wordt, DC, kan je iets meer liegen, dan wordt je minster. Kan je goed liegen dan wordt je vice – president. En doe je alsof je niet kan liegen, wordt je president en laat je de vice-president voor je liegen, zo ongeveer gaat het in Suriname.


  Maak melding

 14. Politiek neutraal@ je navelstreng is zeker in een Nederlandse polder begraven,verrader dat je bent welke Surinamer geniet nu van dit weer je spoort niet helemaal.


  Maak melding

 15. Weer heel grote verschillen in wat er gebeurd is.
  Welke agent zal er zo gek zijn een DC in een grote auto te bedreigen.
  Welke DC is er zo machtsdronken hier een schandaal van te maken.

  Het zit heel hoog bij de NDPers dat ze hun baantjes gaan inleveren. De emotie spat er van af.


  Maak melding

 16. Als z.g hoge functionarissen zich niet houden aan de regels,waarom zouden de
  de gewone arme burgers zich wel aan geldende regels moeten houden.
  Suriname is free for all daarom verblijven velen in dit verloren land.

  Zo is wel prettig wonen, kan men makkelijk veel voordelen halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.