Zondag 38ste 8 december-herdenking in Amsterdam

7
Datum uitspraak zaak decembermoorden 29 november bekend

Op zondag 8 december 2019 vindt in Amsterdam de jaarlijkse herdenking plaats, van de slachtoffers die vanaf 25 februari 1980 in Suriname zijn gevallen. Dit gebeurt met de bloemlegging om 17.00u bij het 8 decembermonument aan de zijmuur van de Mozes en Aäronkerk.

De herdenking georganiseerd door Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, zal dit jaar een extra lading krijgen vanwege de veroordeling van hoofdverdachte Desi Bouterse in de zaak van de Decembermoorden. De krijgsraad in Suriname legde hem afgelopen vrijdag twintig jaar celstraf op voor zijn rol in de Decembermoorden, de straf die de openbaar aanklager twee jaar geleden ook eiste.

Om 16.30u zal er verzameld worden bij het Stadhuis Amsterdam, ingang Metro Waterlooplein. Om 16.45 start de loop en om 17.00u is de bloemlegging. Aansluitend is er een fakkeloptocht naar de Amstelkerk waar het programma met volkslied en toespraken om 17.30u begint.

Meer informatie: Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, gsm 06 – 38 33 12 97

- Advertentie -

7 REACTIES

 1. Goed initiatief. Hoop dat de opkomst massaal zal zijn. Wij mogen onze zonen, vaders, broers,neef, niet vergeten. Gerechtigheid moet nu plaatsvinden.


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Ik ga. .net als ieder jaar. ..op 8 december naar het graf van mijn vermoorde zwager op anettes hof en geen ene DiDiBri aanhanger moet het in zijn gore kop halen om dat te verhinderen. …zoals moordenaar bhagwandas en s2 het in de beginjaren het geprobeerd hebben om ook kentekens te noteren …….ze kunnen doen wat ze willen. ….DiDiBri is en blijft een laffe moordenaar. …RECHTVAARDIGHEID MOET GESCHIEDEN.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Ik verwacht en hoop dat zowel in NL als SR het volk met een enorme massa laat blijken niet langer te willen zwichten voor de dreigementen van deze, nu onontkenbaar bewezen, moordenaar en machtswellusteling. Dat ze respect tonen voor de 15 slachtoffers die destijds wel de moed hadden het wangedrag en de incompetentie aan het licht te brengen en dit op een wrede en onmenselijke wijze met de dood moesten bekopen.
  Toon je rechte rug, toon je afkeer van machtswellust en machtsmisbruik.
  Toon je respect voor de 15 die je voorgingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.