Plantvermeerderings infosessie voor Surinaamse Orchideeën- en Sierteelt Vereniging

1
Plantvermeerderings infosessie voor Surinaamse Orchideeën- en Sierteelt Vereniging

Leden van de Surinaamse Orchideëen- en Sierteelt Vereniging (SOSV) hebben een plantvermeerderings infosessie gevolgd bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deskundige Armand Madoerjat van de Kwekerij Tamansari van LVV heeft aan de leden informatie verschaft middels een PowerPoint presentatie, waarbij zij het geleerde ook in de praktijk kunnen toepassen.

Op verzoek van voorzitter John Sahibdin van de SOSV is deze voorlichtingssessie georganiseerd door Regio-Oost van het ministerie van LVV. Sahibdin: “De leden hebben deze voorlichtingssessie als positief ervaren. De leden kunnen nu de plantvermeerderings technieken die bij vruchtbomen worden toegepast, ookwel gebruiken bij de aanmaak van planten waarmee de groep zich bezighoudt zoals sierplanten en bloemen”.

De leden van de vereniging hebben veel vragen gesteld over de verschillende technieken. Sahibdin geeft verder aan dat elk kwartaal een lezing of infosessie gehouden wordt voor de leden van de SOSV waar ook andere belanghebbenden welkom zijn. Hij bedankte namens het bestuur en de leden het ministerie voor haar geleverde bijdrage.

Het aantal deelnemers aan deze infosessie was zevenentwintig (27) personen. Deze infosessie wordt binnenkort vervolgd met een praktische sessie te Kwekerij Tamansari in Suriname. “Het ministerie van LVV heeft een faciliterende rol naar de gemeenschap toe. Wij staan altijd klaar voor het geven van training en begeleiding binnen de agrarische sector’, aldus LVV-minister Rabin Parmessar”.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.