Surinaamse minister Lilian Ferrier geëerd met EU Mensenrechten Award

13
minister-Ferrier
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

De Surinaamse minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, is voor haar inzet ter bevordering van de mensenrechten onderscheiden met de EU Human Rights Award. De uitreiking van de onderscheiding is het hoogtepunt van alle activiteiten rond de herdenking van de Human Rights Day op 10 december aanstaande. Minister Ferrier heeft zich vanuit verschillende posities ingezet dat dit verdrag wordt nageleefd. 

EU Ambassadeur voor Suriname, Fernando Ponz Cantó, is onder de indruk van de inzet van de bewindsvrouw. Hij is vooral ingenomen met het feit dat het Kinderrechtenverdrag wereldwijd het meest geratificeerd verdrag vanuit de Verenigde Naties is. Voor hem moeten gemeenschappen beoordeeld worden op basis van de manier waarop zij omgaan met kinderen. Hij is dus blij met individuen als de onderwijsminister die het als missie hebben om te garanderen dat de rechten nageleefd worden. 

De bewindsvrouw is blij met de onderscheiding. Het is immers de kroon op het jarenlange werk dat zij verzet heeft. Zij ziet graag dat er veel liefde aan kinderen wordt gegeven, zodat zij zich veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. “We moeten onvoorwaardelijke liefde uitstralen. Dit gaat maken dat zij ons vertrouwen,” zei minister Ferrier. Als kinderrechtenactivist heeft zij veel doorzettingsvermogen, geduld en zelfbeheersing moeten opbrengen.  

Het is de derde keer dat de Human Rights Award in Suriname is uitgereikt. Deze EU Human Rights Award is een blijk van erkenning en waardering van de Europese Unie voor de inspanningen van organisaties die zich inzetten voor het respecteren, beschermen en bevorderen van mensenrechten.

13 REACTIES

 1. Hahaha mie mars ze dient in de regering van Surinames grootste mensenrechten schender, dit is een wijlen gift van uncle Tom Ferrier, de zogenaamde vader des vaderlands die op de boot naar holland werd gezet door bouta.


  Maak melding

 2. Sorry maar laat ze eerst zaken op orde hebben binnen het onderwijs voor de kinderen. Zijn dat geen mensen rechten. Kinderen die niet naar school kunnen om de dood eenvoudige reden omdat er geen lokalen zijn. Mensen houd toch op.


  Maak melding

 3. Felicitaties aan de minister. Ik hoop dat ze het onderwijssysteem echt gestalte kan geven. Een heleboel uitdagingen zijn er. Maar, ze is goed. Proficiat.


  Maak melding

 4. De minister is wellicht voorgedragen door enkele handlangers van de minister.
  EU Ambassadeur voor Suriname, Fernando Ponz Cantó is verkeerd geïnformeerd. Hij zou moeten weten dat deze minister orders uitvoert van de grootste mensenrechten schender van Suriname. De advocaat van de na bestanden van de vermoorde personen in december 1982 moet de EU Ambassadeur hierover informatie verstrekken.


  Maak melding

 5. Deze mensenrechtenaward, is bij deze gedevalueerd, om deze award juist aan dit mens uit te reizen, daar ze minister is in een partij, die menrechtenschendingen uitgevonden hebben, en dagelijks toepassen, en ze heeft in die korte periode laten zien niet om te kunnen gaan met problemen in het onderwijs, en problemen met de onderwijsbonden, die ze links laat liggen, Wat dus ook een schending is, maar deze dingen zullen allemaal verzwegen zijn, anders zou dit mens nooit in aanmerking zijn gekomen.


  Maak melding

 6. Minister van Onderwijs, Ferrier moet zich diep schamen. Mensenrechten weet zijn wel wat dit inhoudt? Kinderrechten worden letterlijk met de voeten betreden. Wie niet in Suriname woont in echt niet op de hoogte wat kinderen dagelijks moeten doorstaan.
  Kom maar op vakantie hier maak een rondleiding door alle scholen in en buiten
  Paramaribo dan zakt je broek letterlijk van je kont af van de schrik. Maria school aan de Keizerstraat om maar een voorbeeld te noemen stort straks van ellende bijna uit elkaar. Kom persoonlijk een kijkje nemen dan bloed je hart. Kinderen die van en naar school lopen, lopen vaak langs op het trottoir waar de auto,’s rijden omdat het gedeelde waar zij veilig moeten lopen vol met grote kuilen zit en er veel onkruid groeit met het gevaar dat er slangen daar kunnen.liggen. Er heerst dagelijks zeer ernstig gevaar in het verkeer dat de oversteekplaatsen helemaal vervaagd zijn.
  Ooit was daar een zebrapad die nu al jaren wijlen is. Stoplichten bij zebrapaden ontbreken. Kinderen staan uren langs de kant van de weg te wachten voor zij veilig de straat over kunnen steken. Het verkeer dendert maar door. Vaak zie stilstaande bussen of auto’s die midden op straat stoppen om even een praatje te maken. Laat Ferrier eerst beter gaan functioneren met haar mensen en kinderrechten gezicht.
  Zij verdient dit lintje of whatever echt niet.
  Oprotten met deze gasten in de regering.


  Maak melding

 7. Wel ironisch dat ze een onberechte mensenrechten schender met raad en daad bijstaat. Opa taki, ach libi Lilly, na monie talks bullshits walks.


  Maak melding

 8. De EU is de weg volledig kwijt.
  Zeker waren een paar lintjes over en geen serieuze kandidaten meer. Dan maar Ferrier eentje geven. Zal me niet verbazen als ze ook Bouterse een lintje geven. Wat een stelletje loosers bij de EU


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.