Suriname krijgt kentekenplaat voor autohandelaren

7
Suriname krijgt kentekenplaat voor autohandelaren
Auto's te koop bij autohandelaar in Suriname.

Suriname krijgt binnenkort naast de gewone kentekenplaten ook de zogenoemde Handelaren Kentekenplaten. Deze kentekenplaten, in Nederland bekend als Handelaarskenteken of groene plaat, worden over het algemeen gebruikt door autohandelszaken, bijvoorbeeld als potentiële klanten met te koop staande voertuigen proefritten maken en/of deze voertuigen van A naar B moeten worden gereden.

In verband met dit nieuwe project organiseert een speciale Commissie Handelaren Ketekenplaten van het Korps Politie Suriname komende week een informatie sessie ten behoeve van eigenaren van autohandelszaken in Suriname, over de lancering van de Handelaren Kentekenplaat.

Het voornaamste doel van deze sessie is om enerzijds ordening te brengen bij het uitvoeren van testritten en anderszijds om eigenaren van autohandelsbedrijven voor te bereiden op de handhaving van de wet.

Belanghebbenden zullen in de gelegenheid worden gesteld vragen te stellen dan wel kanttekeningen te plaatsen over onduidelijkheden, die betrekking hebben op de lancering van dit project. Dat heeft de Surinaamse politie afgelopen week gemeld.

7 REACTIES

 1. Hoe zien de platen er uit. Er moet een duidelyke onderscheid zyn
  De nationale platen zyn
  Geel met zwart
  CD platen zyn wit met blauw
  IO platen zyn wit met rood
  De lantie kantoren hun platen zyn blauw met zwart
  Het leger zyn donker groen met zwart


  Maak melding

 2. Raco@ komende week is er een informatie sessie omtrent die kenteken platen daar kan je al je vragen stellen misschien word het wel een zwart witte plaat of rood geel.


  Maak melding

 3. Er zullen straks meer auto’s op de weg rijden met kentekenplaten voor een proefrit. Het is bekend dat door het ontbreken van handhaving de Surinaamse gemeenschap meester is in het omzeilen van regels. Dankzij de paarse drang naar list en bedrog


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.