donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameIndonesische ambassadeur bracht bezoek aan LVV-minister Parmessar

Indonesische ambassadeur bracht bezoek aan LVV-minister Parmessar

-

Does Travel - naar Suriname

Zijne Excellentie Julang Pujianto, Indonesische ambassadeur voor Suriname, Guyana en de CARICOM-lidlanden, vergezeld van Consul Hanggorono Nurcahyo, brachten gisteren een bezoek aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De minister werd bijgestaan door de onderdirecteur Veeteelt, Virginia Popken.

Tijdens dit bezoek is hij onder andere ingegaan op de stand van zaken met betrekking tot ‘kunstmatige inseminatie van vee’, dat in samenwerking met Indonesië zal worden uitgevoerd en wordt gefinancierd door de Islamic Development Bank (IsDB). De meeste veeteeltbedrijven van Suriname opereren op kleinschalig niveau en hierin wil het ministerie verbetering brengen.

In 2006 is vanuit de Surinaamse overheid het fokbeleid geformuleerd, welke gericht is op de Surinaamse omstandigheden met als doel het verhogen van de efficiëntie bij de melkproductie, het versnellen van de geslachtsrijpheid van de lokale rundveestapel en het verhogen van de kwaliteit van rundvlees. Als oplossingsmiddel wordt gezien kunstmatige inseminatie door middel van Public Private Partnerships.

De diepvries sperma zal worden geïmporteerd en de afdeling Veeteeltontwikkeling zal in de ressorten de dienstverlening naar de veehouders toe verrichten. Voor het welslagen van het project zal het onderdirectoraat Veeteelt voorbereidingen treffen. Eén daarvan is het instellen van een Project Monitoring Unit, PMU. Deze unit zal zorgdragen dat de prestaties op het niveau van input, output en outcome overeenkomstig de projectdoelstellingen zijn.

Deze PMU zal rapportage uitbrengen aan het Joint Coördination Committee, welke bestaat uit stakeholders uit Suriname, Indonesië en de IsDB. Zowel de minister als de ambassadeur gaven aan het bezoek als zeer vruchtbaar te hebben ervaren. Minister Parmessar dankte voor dit bezoek en sprak de hoopt uit dat zo snel mogelijk over gegaan kan worden tot de implementatie van het project. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. BLA BLA BLA en intussen verarmt het Surinaamse volk, Weer zo’n klaploper als de Surinaamse president. De boodschap is en blijft : wegstemmen die verkopers van Suriname onder de naam NDP


  Maak melding
 2. Weer zo’n lulkoek verhaal. Waarom moet persé het sperma uit China worden geïmporteerd en niet van surinaamse afkomst zijn. Dit wordt toch een dure grap.

  Waarom wordt hierbij Centrum voor Landbouw onderzoek Suriname hierbij niet betrokken. CELOS heeft al eerder in samenwerking met LVV al diverse proeven gedaan op deze vlak.

  Zonde voor de tijd en overeenkomst.
  Ben benieuwd wie de koeien gaat onderhouden en wat dit zal opleveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES