12 km aan lozingen te Weg naar Zee opgeschoond

2
12 km aan lozingen te Weg naar Zee opgeschoond

Het Sitalsingh en het Bloemfontuyn kanaal te Weg naar Zee in Suriname zijn opgehaald. Deze kanalen zijn belangrijke verbindingskanalen in het gebied die zorgen dat water naar de landbouwgronden stroomt en overbodig water wordt opvangen. De kanalen zijn opgeschoond in het kader van reguliere ophaalwerkzaamheden van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

In totaal is 12 kilometer aan lozingen in het gebied opgeschoond. De werkzaamheden waren op 25 oktober gestart, maar hadden stagnatie opgelopen doordat de boot die bij het ophalen werd gebruikt gestolen is. De ophaalwerkzaamheden werden vervolgens uitgevoerd door het inzetten van een excavator met bijbehorende lange boom. Op deze wijze konden de werkzaamheden efficiënter geschieden.

Het ministerie van LVV meldt in een persbericht, dat door harde regenbuien en de dichtbegroeide Surinaamse kanalen landbouwgronden onder water kunnen staan, met als gevolg dat hun aanplant schade kan oplopen. Het ministerie zal erop toezien dat de reguliere ophaalwerkzaamheden landelijk optijd geschieden om wateroverlast te voorkomen en dat boeren optimaal landbouwactiviteiten kunnen uitoefenen.

2 REACTIES

  1. De verkiezingen naderen dus zullen wij veel meer van dit soort berichten in de kranten lezen. Wat een armoe onder de Surinaamse bevolking om dit soort berichten als voer te moeten laten dienen om straks massaal weer op deze boevenbende onder leiding van een moordenaar te gaan stemmen. Het is aan u allen om het weer zover te laten komen


    Maak melding

  2. De verkiezingen naderen, dus de sabotage gaat een tandje hoger. Wedden dat de boot in opdracht van de VHP is gestolen om dit goede project dat ook haar achterban ten goede komt te stagneren. Want in de strijd kunnen ze dan niert meer roepen dat zelfs de lozingen niet zijn opgehaald. Wat dat betreft is de oude politiek geen spat veranderd en zijn sdaarom de aansluiting met het volk kwijt. Ze leven nog in de 60er en 70er jaren met hun politiekvoering.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.