dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Bestuurder pantserwagen heeft door snel en kordaat optreden erger kunnen voorkomen'

‘Bestuurder pantserwagen heeft door snel en kordaat optreden erger kunnen voorkomen’

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 17 november richtte een pantserwagen, de zogenoemde Cascavel, van het leger een ravage aan nabij de rotonde bij de Wijdenboschbrug. Majoor Faried Ilahibaks van het Nationaal Leger in Suriname zegt dat vanwege snel en kordaat optreden van de ervaren bestuurder, een incident met rampzalige gevolgen de samenleving bespaard is gebleven.

Het gevaarte, waarvan de remmen het hadden begeven kwam tot stilstand tegen een pand en een trafo-huisje van de EBS. De majoor zegt dat het leger het gebeuren niet had kunnen voorzien, maar dat achteraf een catastrofe Suriname bespaard is gebleven omdat in het magazijn middelen zouden zijn opgeslagen die een grote ramp hadden kunnen veroorzaken.

Ilahibaks zegt dat de bestuurder van de Cascavel, na het hoogste punt op de brug te hebben bereikt, in de afdaling merkte dat de remmen het op dat moment niet deden. De legerfunctionaris zegt dat de bestuurder echter op geen enkel moment in paniek geraakte. “Hij wist al waar hij naar toe zou kunnen gaan en wat hij zou moeten doen”, aldus Ilahibaks, die verder vertelt dat de bemanning van het voertuig op dat moment naar obstakels zocht om de pantserwagen tot stilstand te kunnen brengen.

Die obstakels zouden hele grote blokken of aantal bomen kunnen zijn, die er echter niet waren. Op het moment dat de rotonde in zicht was, kwamen de grote blokken op de berm in beeld en koos de bestuurder bij het beschrijven van de bocht deze als obstakel te nemen.

De majoor wijst erop dat op dat moment een enorme file stond op de Van ‘t Hogerhuysstraat en dat de bestuurder van het legervoertuig in het ander geval dus een aantal voertuigen zou hebben geramd met alle gevolgen van dien. Hij benadrukt dat men alleen maar kijkt naar het moment dat het gevaarte van de weg raakt en het trafo-huisje ramt. Ilahibaks wijst echter op de voorzorgsmaatregelen en de veiligheidsaspecten die vooraf in acht zijn genomen. Volgens hem hebben dit soort voertuigen een bewegingspatroon en zijn het voertuigen met automatische aandrijving.

https://www.facebook.com/147016422001996/videos/554189302034283/

Dat de bestuurder de motor moest uitschakelen was ook geen oplossing, omdat het voertuig dan totaal onbestuurbaar zou zijn geweest. Ilahibaks: “Want dan valt het hele hydraulisch systeem uit met alle gevolgen van dien.” De legerfunctionaris zegt dat de bestuurder in dit geval snel en kortdaat heeft opgetreden, de zaak goed heeft overzien en de instructie van de boordschutter boven hem goed heeft opgevolgd, waardoor een catastrofe achterwege is gebleven. Hij spreekt tegen dat het om onervaren chauffeurs gaat. Volgens de regels mogen de voertuigen door tenminste een onderofficier worden bestuurd. Deze regels zijn ook in acht genomen. Intussen is er ook al rapportage gedaan aan de bevelhebber van het leger.

Volgens majoor Ilahibaks worden de voertuigen elke maand nagekeken. In de Membre Buku Kazerne wordt maandelijks een aantal rondjes gereden en de voertuigen krijgen hun periodieke doorsmering. Het betreffende voertuig zal niet meer worden ingezet tijdens de Surinaamse Srefidensi viering, omdat de schade eraan moet worden hersteld. Of er een soortgelijke pantserwagen wordt ingezet, zal door de legerleiding worden besloten.

De bestuurder, een sergeant, kreeg een klap in het gelaat waardoor zijn bril stuk is gegaan. De boordschutter kreeg ook een klap tegen zijn knie, terwijl de man die op dat moment in het restaurant bezig was, een fles tegen zijn been kreeg. Hij is terstond door de gewondenverzorger van het leger behandeld. Overige ongelukken zijn het leger niet gerapporteerd.

De ravage is voor een groot deel opgeruimd en vanmorgen zou reeds een aanvang zijn gemaakt met het herstellen van de muren:

https://www.facebook.com/valentino.royer/videos/2711955902198191/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Ik weet niet, dit klinkt alles wat krom is recht praten. Waarom reed het
  voertuig daarvoor ook al als een idioot de rotonde op. Dat ging nog net goed,
  kijk maar naar het filmpje.


  Maak melding
 2. Hier waar ik woon in Nederland, heeft het leger zo een voertuig staan als antieke souvenir. Misschien kan NMR (Nationale Militaire Raad) komen vragen of ze onderdelen mogen lenen. Ik vind wel dat de NMR handige metselaars in dienst heeft.


  Maak melding
 3. Darom zeg k,surinamers houden vn domme sensatie.en men vergeet dt j eige soort aan t uitlachen bnt,want j zou t nit better kunne.als men zo perfect was,zoude r geen aanrydinge plaats vinden.k zelf zeg petje af vor die chaffeur,Anders was t Anders afgrlope,ma dat gan Julie anal fabeten t noiit begrypen.poepstampers.


  Maak melding
 4. 50 jaar oud ontwerp meer dan 30 jaar oude braziliaanse pantserwagens die al 27 jaar niet meer geproduceerd worden.
  Dat ze in een dergelijke rijdende doodskist stappen zegt genoeg


  Maak melding
 5. @Devil. Ik ben blij dat ik een Nederlandse poepstamper ben. Hier in Nederland gebeuren zulke belachelijke, achterlijke dingen niet. Het zou wat zijn dat een F16 onbestuurbaar word en te pletter valt in een woonwijk. Gelukkig hebben ze zulke vliegtuigen niet in Suriname…. Alle moordwapens moeten ze weg doen. Je ziet genoeg ellende wat oorlog teweeg brengt. Als ze al die moordwapens om smelten kunnen ze nuttige dingen mee doen zoals bruggen bouwen. God zal binnenkort al die moordwapens weg doen, en jou naamgenoot “DEVIL ” gaat het niet tegen kunnen houden. I❤ my God JHWH. No spang.


  Maak melding
 6. Kan gebeuren een ongeluk schuilt in een hoekje gelukkig geen zwaar gewonden jullie maken een hele ophef van de zaak Sranangmang lobi ophef…pfffff wannr er een truck op die brug rijdt met houtblokken en zn remmen begeven het zeurt men niet zoveel daarom toch….mmmm so wo tang jammer de goeie niet nagesproken


  Maak melding
 7. De ravage is voor een groot deel opgeruimd en vanmorgen zou reeds een aanvang zijn gemaakt met het herstellen van de muren.

  Die ndpvlag tegen het huis zegt veel over de bewoners, vandaar dat de schutting wordt gerepareerd. Was het een ani ndper of bevolkingsgroep dan boi na soso loze beloften en maar wachten, no joke. Ndp heeft voor een ware ravage sinds haar oprichting gezorgd voor land en volk. Misdaad op misdaad, geldontwaarding, verpanden van land en volk middels megaleningen, drugs, moord, roof, diefstal, fraude, geestelijk en moreel verval. Des te meer men bidt voor deze duivelse regering des te meer paars verval en ravage. Een slecht teken aan de wand voor de ndp zelfs en haar domme aanhangers.


  Maak melding
 8. Oom Lowie. Daarom bemoei ik me niet met die smerige vieze politiek. Menselijke regeringen veroorzaken alleen maar ellende en kunnen de huidige problemen niet oplossen zoals : honger, ziekte, verdeeldheid, oneerlijkheid, corruptie, dood en ga zo maar door…


  Maak melding
 9. Majoor Faried Ilahibaks van het Nationaal Leger in Suriname zegt dat vanwege snel en kordaat optreden van de ervaren bestuurder, een incident met rampzalige gevolgen de samenleving bespaard is gebleven.

  Ok, en nu
  Wie is dan schuldig voor een incident dat rampzalig had kunnen zijn afgelopen?
  Het had de bestuurder kunnen zijn. Maar de majoor zegt dat hij een held is
  dan moeten de monteurs en de inspecteurs en mister Smart die tanks de weg op laat gaan worden ontslagen. En dan komen ze er goed mee weg


  Maak melding
 10. @ Bolle
  Niets aan de hand een ongelukje, aldus Olivia 🙈 🙉 🙊
  Olivia die,zodra Pakiri iets schrijft, reageert met de opmerking hoe geweldig zij dit wel niet vindt.
  Er gebeuren immers vaker ongelukken vinden beide personages

  🍌🍌🍌 Te gebruiken naar believen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES