In Nederland geboren voetballer Nigel Hasselbaink wil uitkomen voor Suriname

17
In Nederland geboren voetballer Nigel Hasselbaink wil uitkomen voor Suriname
Nigel Hasselbaink - Beeld (c) RTV Rijnmond

De in Nederland geboren voetballer van Surinaamse afkomst, Nigel Hasselbaink, is mogelijk de eerste in Nederland opgegroeide Surinaamse voetballer die kiest voor het Surinaamse nationale voetbalelftal. Het ontvangen van een zogenaamd Surinaams sportpaspoort moet deelname met NATIO mogelijk maken.

Suriname moet deze maand twee belangrijke westrijden spelen, thuis tegen Dominica en uit tegen Nicaragua. Het is de bedoeling dat Hasselbaink meespeelt, maar hij moet nog dit zogenaamd sportpaspoort ontvangen omdat hij als geboren Nederlander over een Nederlands paspoort beschikt.

Al jaren wordt erover gesproken dat Nederlandse Surinamers moeten kunnen spelen voor Suriname, maar daarvoor zouden spelers dan hun Nederlandse paspoort in moeten leveren. Met de komst van het sportpaspoort zou dat probleem verholpen kunnen worden.

De 28-jarige in Amsterdam geboren voetballer heeft daarvoor al de nodige documenten ondertekend. Ook zouden er reeds toezeggingen zijn gedaan door de Surinaamse overheid.

17 REACTIES

 1. Yes yes yes

  Als het goed uitkomt voor nigel, dan kunnen ze ook spelers als boetius, doekhi, redan overhalen om voor Suriname uitkomen als ze niet voor Nederland haalbaar is. Zo kunnen wij mogelijk de wk komen of golden cup halen.


  Maak melding

 2. Wat een achterlijke conclusie Manu…pfffff. Claudio Jij hbt de ballen. Je verafschuwt je afkomst niet en geld speelt je niet de baas. Xoxo lobi pracht mens. Ik hoop dat je ver komt met zo een mooi attitude. Ik hoop dat meerdere je zullen opvolgen.


  Maak melding

 3. Laten we ervoor gaan !

  Hahn (Heerenveen) op doel, achterin Deyovaiso Zeefuik (FC Groningen), Stefano Denswil (Bologna), Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Owen Wijndal (AZ). Op het middenveld Ryan Gravenberch (Ajax), Diego Biseswar (PAOK Saloniki) en Kelvin Leerdam (Seattle Sounders) met voorin de veelbelovende Calvin Stengs (AZ), Daishawn Redan (Hertha BSC) en Justin Kluivert (AS Roma).

  Durf groot te denken. En nu doorpakken graag !


  Maak melding

 4. Wedden dat hij niet mag meedoen.De man is Nederlander en geen Surinamer.Wil hij echt uitkomen voor Suriname moet hij zijn paspoort inleveren.Misschien moeten wij richting Brazilie kijken.Daar heb je duizenden voetballers die nog net niet passen in grote clubs maar wel degelijk een bijdrage kunnen leveren aan het surinaams voetbal.Zij zijn eerder bereid de surinaamse nationaliteit te ruilen voor de braziliaanse.


  Maak melding

 5. Ik snap wel de beweegredenen en toch vind ik het twijfelachtig. Suriname wil voetballend vooruit. Das mooi. Op eigen kracht blijft het mooist. Een SuriNed die Nederlands is opgegroeid ,daar geboren ,daar woont, daar voetbalt (of in buitenland) , de nationaliteit heeft en voor de rest alleen met Suriname te maken heeft vanwege vakanties en familieleden, vind ik niet echt een valide uitdrager van de republiek Suriname. Maar ja, als het puur gaat om snelle progressie, zijn deze jongens wel nodig. Dan wordt het misschien reëler Suriname ooit eens op een WK te zien. Geen idee of er een quotum bij is .


  Maak melding

 6. dat een in nederland geboren surinamer zijn nederlands paspoort moet inleveren aan nederland omdat hij voor het surinaans voetbal elftal wil uitkomen vind ik een hondse lage vuile strerk van niemand anders dan nederland met hun gewoontes van een hond.

  Zie maar de speler van ajax hakim ziyech die marokkaan hij.koos om wk en wat dan ook voor marokko te spelen maar wie zegt tegen deze arabier hey nl paspoort inleveren…ze weten wat gaat komen…altijd wij ons de baas laten spelen.Fuck nederland ik zou voor mij su uitkomen.Hakim is een verdomde goeie straatvoetballer bij ajax en niet omdat hij niet goed is en geen kans maakt bij nl elftal maar uit liefde voor zijn vaderland.Dus manu wat jij zegt over hassekbaink klopt helemaal niet en niet zo afkraken man.Heeft hakim ziyech dan ook geen keuze?? Dit gaat nogmaals om vaderlandse liefde en ook al wil nederland alle surinaamse spelers op wk en ek voor hun laten spelen nog worden zij never meer kampioen met hun kippenhok voetbal.😂😂😂🥀🥀🥀🥀


  Maak melding

 7. pj let op wat je schrijft je hebt tegenwordig een sportpaspoort dan is een dubbelle nationaliteit niet van belang het zou je ook sieren als je gewoon toe zou geven dat je liever geen surineds in natio wil hebben echt belachlijk je hebt liever brazilianen in natio dan je eigen volk


  Maak melding

 8. Dut gaat nooit lukken surinamers gunnen elkaar niets en zijn zwaar racistisch.

  Ik heb genoten van Curaçao in de halve finale van de gold cup tegen de grote landen van deze regio.

  Suriname natio blijft dom achter..met al die mooie vergaande generaties prof voetballers van Surinaamse afkomst die er zijn geweest. Is dit een groot gemis.


  Maak melding

 9. @che cevara dat heb je goed gezien maar laten we aub hopen dat het gaat lukken maar mocht het toch lukken zal het eerst heel wat voeten in aarde hebben wand het zijn vooral de surinamers in su die dat niet willen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.