zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameOverbridge gaat miljoenen investeren om internationale toerist binnen te halen

Overbridge gaat miljoenen investeren om internationale toerist binnen te halen

-

De Nationale Carrierebeurs

Het Overbridge River Resort in Suriname gaat zes miljoen US dollar investeren, om van de accommodatie een resort te maken naar internationale standaarden. De uitbreiding moet ervoor zorgen dat het resort interessanter wordt voor de internationale toerist, zegt de directeur aan de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT).

De uitbreiding van het resort is mede ingegeven door het feit dat de Nederlandse vliegmaatschappij TUI twee keer per week naar Suriname vliegt. TUI verkoopt ook complete pakket reizen maar omdat het bedrijf zelf niet investeert in accommodaties, moet dat vanuit de lokale ondernemers komen.

Het kapitaal dat nodig is voor de investering in het resort probeert directeur/eigenaar Anthony Wong zoveel mogelijk lokaal binnen te halen. Dat lukt volgens hem aardig, ook omdat er geloof is in het toerisme zegt hij tegen de krant.

Begin volgend jaar wordt gestart met de uitbreiding van het Surinaamse resort.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

33 REACTIES
 1. Is een goede initiatief. Maar dan moeten de toeristen geen toerist spelen in bepaalde gebieden van Suriname. De rovers loeren op zulke mensen.


  Maak melding
 2. Het zal ons niet verbazen als straks blijkt dat het een uitsluitend TUI aangelegenheid blijft. De SLM staat al buitenspel en heeft ook geen capaciteit om deze grote stappen te maken. De SLM kan zich toeleggen op de route Paramaribo-Nickerie.


  Maak melding
 3. Dit is een verdomd goed idee en meneer Wong zou desnoods een aandelen emissie, voor een X percentage van z’n bedrijf, kunnen uitschrijven om wat extra geld binnen te harken.

  Het ‘overtollig geld’ dat in Suriname rouleert zou dan alsnog goed ingezet kunnen worden ten gunste van de economie in Su.

  Ik zou best wel aandelen van zo’n onderneming in m’n bezit of portefeuille willen hebben hoor.


  Maak melding
 4. Milton
  Hoeveel rendement heb je op je laatste investering in Surinaamse aandelen behaald?
  Niet liegen. ik heb een heel goed geheugen al zeg ik het zelf


  Maak melding
 5. Ja en laten de toeristen vooral coupures van 500 euro meenemen. Nuttige investering in het toerisme. Uiteraard ook voor de plaatselijke bevolking.Dit kan ook een sneeuwbal effect hebben naar overige ondernemingen die hierop inspelen.De ene hand wast namelijk de andere.


  Maak melding
 6. Ik voel me een vreemde in mijn eigen huis. Wat voor schimmig spel wordt er gespeeld.
  Volledig verzorgde reizen naar
  Suriname worden voor een prikkie aangeboden door TUI in het hoogseizoen. Ik kan echt mijn ogen niet geloven!!!
  Een grotere verbazing is de breuk in de samenwerking tussen de SLM en Tui.Dat zou zijn oorzaak moeten hebben in de keus van het nieuwe toestel van de
  SLM.
  Wie houdt wie voor de gek?
  Daarbij komt bijkijken dat er aktiegroep in het leven geroepen is om te protesteren tegen de lage prijzen die TUI hanteert alsof het een doodzonde is dat het Toerisme een BOOST krijgt.
  Voor zover ik weet , is er altijd al aktie gevoerd om de ticketprijzen die de KLM en de SLM op deze route gehanteerd hebben omlaag te krijgen.
  Nu biedt TUI volledig verzorgde reizen aan voor ongekend lage prijzen dus er zit vast nog meer in het vat.

  De consument en het bedrijfsleven gaan goede tijden tegemoet.


  Maak melding
 7. Lets Makr Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das

  Voordat men over toeristen wil praten zou ik alle Surinamers verzoeken .. laten we de buurten en wijken eerst schoonmaken en schoonhouden .. geld ook vr de binnenstad

  Ons land suriname is een prachtig land maar wij SURINAMERS zijn een smerige volk

  Als ik in sommige buurten rond rijd kan ik me niet voorstellen .. hoe vies en smerig ze zijn.. toch wil men praten over suriname toeristen land

  .


  Maak melding
 8. Als Aruba net zo vies en smerig als Ons land Suriname eruit zou zien .. denk ik niet dat een Surinamer ooit naar aruba toe zou gaan..

  Waarom gaan Surinamers niet naar Guyana met Vakantie..

  Stel je zelf die vraag ..

  Ik heb nog nooit een Surinamer horen zeggen.. aai mo ga gayenna na vakantie mo go geniet

  Guyana ziet er net als Suriname eruit.. waarom Gaat Bouta en zijn vrouw en pleeg kinderen niet dr op vakantie


  Maak melding
 9. @@ ivanof limburg
  Je heb gelijk suriname word verwaarloos het land gaat steeds achter uit. De wegen worden ook slechter
  Er lopen heelveel gekken mensen in de binne stad op str


  Maak melding
 10. Tui is slim, hoe lager de prijzen hoe meer toeristen zullen komen in het land en dat is een voordeel voor het land zijn. Hoop dat de kamers niet duur zullen zijn. Hoop dat een beetje Amerikaans is dat per kamer wordt verhuurd of je met 1 slaapt of met z’n vieren.
  De handelaars moeten duidelijk de spullen prijzen, voor de lokale bevolking en ook voor de toeristen. Als je markt loopt en een toerist vraagt wat een tros bacove dan zegt men het dubbele en kom een lokale bevolking krijgt een andere prijs. Gelukkig herkennen de lokale mensen niet als m’n familie uit Nederland komt. M’n familie hebben een Surinaams accent en hebben geen bigi ting.


  Maak melding
 11. Als het zover is vlieg ik zeker met TUI om op vakantie te komen. Weg van alle djugu djugu en politiek van de stad, geen piering die mijn… teen wil happen😉. Lekker veilig en ontspannen. Ik zie er nu naar uit!


  Maak melding
 12. @ Rosan

  Zoek hier aub niets anders achter dan gewoon ondernemen. Tui vliegt ook voor euro 500 op Curacao en Aruba. Dat kunnen zij omdat ze efficient zijn, altijd voor volle vliegtuigen zorgen en hun widebodies 13-14 uur per dag in de lucht hebben.
  Verder als ze aan de vlucht niet verdienen verdienen ze wel aan het verblijf of de arrangementen rond om de vakanties en de boekingssite.

  Wat nu door TUI gedaan wordt heb ik in November 2007 aan SLM voor gelegd met denking van een afname garantie door ARKE een voorganger/ dochter van TUI.
  Meneer Wong heeft de tijd rijp gevonden en zal nu moeten werken en leveren en afdragen.


  Maak melding
 13. Ai boi, alle vluchten van tui, klm en de nog op krukken slm zijn voor 90% surinaamse nederlanders op familie bezoek. De toeristen stroom is allang voorbij wake up overbridge of ben jij ook zo desperate, omdat je mensen wilt aantrekken die niet weten dat ze door pireng daar gebeten kunnen worden?


  Maak melding
 14. Suriname is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en vruchtbaar grond. We hebben geen massa toerisme nodig. Je ziet al duidelijk de vormen van massa toerisme als in andere arme landen.

  Het zijn alleen de uitbaters van de hotels, resorts en horeca die er beter van worden. De rest blijft straatarm.

  De meeste gewelddadige landen ter wereld zijn ook vakantie paradijzen, terwijl de bevolking straatarm blijft. Toeristen worden goed beschermd, terwijl de eigen arme bevolking aan hun lot wordt overgelaten.

  In Suriname hebben we banen nodig waar de gewone man ermee vooruit komt. Geen flut banen in de toerisme waar je je hele leven arm blijft.

  Massa toerisme heeft tot nu toe in geen enkel arm land welvaart gebracht!


  Maak melding
 15. Ik lees in veel reactie dat Tui en KLM heel efficiënt zijn, maar passagiers vliegtuigen verdienen vaak veel meer geld met de vracht die ze vervoeren tijdens een vlucht.

  Daarom zijn verre vluchten naar landen waar Nederland veel handel mee drijft vaak goedkoper dan een vlucht naar Paramaribo.


  Maak melding
 16. Zes miljoen investeren ben benieuwd wat het gaat worden een goed begin zou zijn om een dak boven het zwembad te bouwen geen hond gaat zo met 36 graden erin zitten of zwemmen hopelijk gaat een Europeaan de boel plannen en inrichten anders wordt het weer op een stuk plank zitten in een kampje met vier palen en zinkplaten


  Maak melding
 17. Droom maar lekker verder. Een land die naar de verdoemenis is verwacht je dat je nog toeristen gaan komen. Toeristen komen hun euro’s niet besteden aan een land waar veiligheid ver te zoeken is.


  Maak melding
 18. Zijn de mensen in Mexico, Brazilië, Indonesië, Thailand, Egypte, Turkije, Aruba, Curaçao, India en al die andere arme landen rijk van toerisme geworden? Zijn allemaal landen die jaarlijks miljoenen toeristen ontvangen,


  Maak melding
 19. Ik wens de heer Wong veel succes toe. Maar als ik zie hoe de huidige toiletgroep een zwijnenstal is dan heb ik weinig hoop op verbetering. Europeanen zijn hier veel kritischer op dan Surinamers.


  Maak melding
 20. In Spanje worden de Duitse investeerders rijk van de toeristen.
  Mr.Wong kan wel het dubbele van zijn investeringen terug verdienen. Hij moet Europeanen, NL en Duitsers, huren om zijn resort creature comfort aan europese toeristen te geven. Het personeel trainen door NL managers terwijl de Su managers in NL trainen.Vanuit de VS kan de SLM als een soort Tui Amerikaanse toeristen invliegen. Packet trips, als slm durft.
  Inieder geval goodluck mr. Wong.


  Maak melding
 21. De meeste reacties zijn geeneens mensgevoelig ..allemaal alleen maar negatief….bah!!! Ik snap het wel ..waarom?!! Omdat surinamers mekaar vaak neerhalen..het komt door de mentaliteit en deze mensen kunnen niet tegen kritiek..zijn te passief…never nooit proactief..hebben altijd een afwachtende houding …..jammer dit ..in ieder geval succes meneer Wong


  Maak melding
 22. @Frantz.

  U kijkt met een eenzijdige bril naar de casus.
  De vracht is extra en de kers op de taart. Efficiency en Concurrentie bepalen de prijzen op een route.
  Voor concurrentie en efficiency vereisen volume op een route. Niet de zakelijke reizigers maar de toeristen en familiebezoek creëren het volume om op een route elke dag te kunnen vliegen waardoor de vloot van een operator makkelijker efficiënt te plannen is.
  Zakelijke reizigers zijn ook een kers op de taart omdat zij eerste klas vliegen resp. de hogere tarieven betalen omdat zij aan tijd gebonden zijn.

  Mijnbouw is kapitaal en kennis intensief factoren waar Suriname niet in uitblinkt en dus marginaal zal kunnen profiteren of moet toestaan dat comboys als NaNa resources het binnenland plunderen en enorme ecologische veroorzaken.

  Toerisme creert geen welvaart, hoewel Dubai van haar toekomst op toerisme gebaseerd heeft. Toerisme creëert echter wel veel . heel veel, gewone banen.

  Een Gids op de serengetti heeft 2 bachalor opleidingen afgerond als mede een MBO niveau opleiding Autotechniek voor dat hij met Toeristen de nationale natuurparken in mag. Toeristen houden heel veel landen draaiend.

  Toeristen brengen ook kennis. Helaas weet men in Suriname alles al.


  Maak melding
 23. Hoe lang bestaat overbridge? Pas nu wordt r aan investeren gedacht? Hebben su geen recht op n fatsoenlijk resort, alleen voor de toerist omdat TUI ze meeneemt. Tis toch van alle tijden dat r kisten vol gasten ri su komen. Iig n goed initiatief, succes met t project


  Maak melding
 24. Je moet niet alleen uitgaan van Europese touristen. Verder denken. We gaan in de toekomst veel meer nieuwe Chinese bewoners krijgen. Dan ook ready maken voor Chinese touristen. Zijn veel meer van.


  Maak melding
 25. Dit initiatief kan een groot succes worden als dit bedrijf i.s.m. luchtvaartmaatschappijen de prijs inclusief logies en ontbijt voor 8 dagen kan begroten op € 769,- . Suriname kan een grote concurrent worden voor de paketten die worden aangeboden naar Dominicaanse Republiek, Curacao, Aruba, Curacao en Brazilie. De ondernemer moet ook genoegen kunnen nemen met kleine winstmarges die uiteindelijk veel geld kunnen gaan opleveren als toeristen worden aangetrokken door de sterk concurrerende prijs. Kijk maar hoe snel het toerisme zich ontwikkeld heeft in Turkije, thans Marokko en in vele andere landen. Het toerisme kan voor Suriname een belangrijke bron van werkgelegenheid worden.


  Maak melding
 26. RobG
  Suriname is een Niche markt en geen massa/volume markt. Voor de prijzen die u aanhaalt moeten er 10 talen resorts zijn waar dagelijks 5 tot 10 vliegtuigen toeristen aanleveren.

  Geheel onwenselijk voor Suriname.
  Als je voor euro 800 naar Suriname wilt dan waardeert u de waarde niet. Overbridge past prima in een vakantie traject als begin en einde van een trip door het binnenland waarvoor een toerist minimaal euro 125-150 per dag over moet hebben om er te mogen zijn.


  Maak melding
 27. De Surinaamse overheid wilt toerisme naar Suriname bevorderen, wat heeft Suriname de toeristen te bieden dan beroofd en overvallen te worden.
  De mensen die tot nu toe de Surinaamse staatskas spekt worden door de zelfde Surinaamse overheid van all kanten genaaid.
  De meeste buitenlandse valuta word door de surineds naar Suriname gebracht of gestuurd terwijl zij in alles worden benadeeld.
  Suriname voert visum vrij reizen naar Rusland etc. Maar deSurinamers die een band met Suriname hebben moeten nog steeds betalen voor een visum.
  De ticket prijzen naar Suriname is al zo duur.
  Vanaf Europa naar Brazilië vliegen is nog goedkoper.
  Wanneer gaan men daar in Suriname hun verstand gebruiken en visum vrij laten reizen en de ticket prijzen omlaag brengen waardoor er meer reizigers Suriname gaan bezoeken, zodoende heb je je een economische groei en komt er genoeg buitenlandse valuta het land binnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES