VIDEO: ‘Arrestant die in laadbak politie pick-up wordt gesmeten kan niet’

67
VIDEO: Arrestant die in laadbak politie pick-up wordt gesmeten kan niet

Onderstaand filmpje, waarin te zien is hoe de politie een arrestant hardhandig in een laadbak van een politie pick-up smijt, heeft afgelopen week heel veel tongen losgemaakt. Er was zowel kritiek op als bijval voor de politie. De politie mag burgers echter helemaal niet in een pick-up bak afvoeren, zegt Korpschef Roberto Prade vandaag tegen ABC Online nieuws.

In het filmpje is te zien hoe een agent in burger twee arrestanten afvoert. Eentje wordt in een personenauto geplaatst. De andere wordt door de agent meegenomen en in één keer letterlijk met enorme kracht gesmeten in de laadbak. De arrestant verliest daarbij ook nog schoeisel.

Prade erkent in gesprek met ABC dat het vaak voorkomt en het wel begrijpelijk is dat agenten hiervoor kiezen, wanneer de arrestant met vuil besmeurd is. Hij heeft het bewuste filmpje ook gezien en noemt de handeling in dit geval onacceptabel en niet toegestaan.

De Korpschef heeft een onderzoek hiernaar gelast. Het filmpje is hieronder via ons Instagram kanaal te zien:


67 REACTIES

 1. Basoekoe Bafinnie Batjarie. Of anders gezegt.
  Boontje komt om de loontje. Dus iedereen die nu te doen heeft met die ARRESTANT, moet weten dat hij de volgende keer naast je bed staat met een wapen om je te beroven als je geluk hebt.


  Maak melding

 2. Complimenten voor deze agent, alhoewel deze manier van handelen net buiten zijn boekje valt, maar. Deze rovers laten er geen gras over groeien. Je laat nog voor geen 100 eurie’s het lootje als ze jou op de korrel hebben. Dus…..persoonlijk heb ik geen medelijden met deze rover.


  Maak melding

 3. Bigup petje af voor de politie.. !! het wordt tijd dat die schoften zich gaan gedragen dan kan dit ze ook niet/nooit overkomen die rovers,dieven,verkeerdoodrijders,psygopaten noem maar op.. schamen zich niet hebben geen grenzen en gaan over lijken…

  die agenten worden er ook moe van.


  Maak melding

 4. EEN IEDER DIE DE HANDELING VAN DEZE POLITIEAGENT GOEDKEURT HEEFT NOG NOOIT VAN MISDAAD TEGEN DE MENSELIJKHEID GEHOORD ; DIE ZULLEN WEL OOK HUN STEM HEBBEN GEGEVEN AAN DE PARTIJ VAN DE MOORDENAAR/DRUGSBARON….SHAME ON YOU !


  Maak melding

 5. Wat een ongelooflijke hondenlul en zijn superieur verdedigd dit ook nog.
  Oneervol ontslag op staande voet.
  Wat was die man zijn wit shirt smerig zeg.
  Thanks regering. citaat rob
  Weer een succes van onze regering . citaat papiritigri


  Maak melding

 6. Agenten als Keshopersad en Hopkinson zouden de rode loper voor zulke arresten uitrollen.Goed dat ze voor even in de assemblee zitten en niet op straat.


  Maak melding

 7. De arrestanten worden in het vervolg met Rolls Roys opgehaald met chauffeur, en met alle voorziening wat een RR biedt !! En die Prado is nota bene hoofd Commissaris, en hij laat zijn collega vallen, kenmerk van een lul die zijn functie niet waard is ! Wat mij betreft binden ze de arrestanten aan handen en voeten en achter de auto slepen !

  @ Robert
  Dus jij denkt dat deze pleuris lijers werkt gaat zoeken na zijn veroordeling ??????

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. K vind t geweldig vn d agenten.k weet nit warm d sameleving lult.en voral deze analfabeet die gefilmt hft.warm ga j nit filme waner deze zwarte boefen onschuldige burgers vermoorden,dood steken of ernstig mishandelen.waner d poltie nit optreed,hbe Julie problemen,waner politie optreed s t ook e problem.da kome Julie lulen dt t ndp schuld s.kyk na j zelf,misgien bn j die boef zyn vriend darm hb j medelyde.


  Maak melding

 9. Dieven, rovers en boeven moeten stoppen met hun praktijken als ze niet zo behandeld willen worden. Dat is het risico als men in aanmerking komt met justitie . De politie is ook moe van de ellende die rovers en criminelen veroorzaken. I no sabi? Deng skotu kon weri keba!!!


  Maak melding

 10. Mooie beelden om te zien de moeder gaat nu een hele maand op tv huilen dat haar zoon een schoen is kwijtgeraakt die hij een week ervoor had gestolen bij een roofoverval en of ze een perceel met huis, zwembad kan krijgen en een auto voor deze ongerief


  Maak melding

 11. Heel goed gedaan agenten. Zo moet je deze beesten behandelen. Want wanneer ze andere van hun leven beroven, mishandelen en stelen dan denken ze niet wat ze met onschuldige burgers doen die hard werken om vooruit te komen. Deze beesten moeten ze meteen over de bosje brug gooien dan is het meteen opgeruimd. Want medelijden heb ik niet voor deze gasten. Ondanks dat het niet zo hoort. Maar op het gegeven moment wordt men zat.


  Maak melding

 12. Terecht gehandeld door de politieman!

  Deze geestelijk gehandicapten zijn een gevaar voor de samenleving. Ze weten niet beter, maar dat wil niet zeggen dat we hun gedrag moeten accepteren.

  Ze moeten onschadelijk worden gemaakt. Alles is hierbij geoorloofd.


  Maak melding

 13. Ach…ze vragen er soms ook naar is onacceptabel maar wannr ze thuis bij je komen word je soms ook zo behandeld dus mi no wani jere neks je wordt echt gekneveld dati boeng wel ba soekoe ba feni ba tjari meki deng firi toe waar wilt hij plaats nemen voorin naast de chauffeur….sorry echt niet


  Maak melding

 14. Als iemand zijn huis verlaat om een andere hardwerkende te vernietigen, dan moet hij geen bloemen en cadeautjes verwachten bij zijn aanhouding. Wil de korpschef soms een taxi gaan inhuren om criminelen op te halen?


  Maak melding

 15. Zo spullen stelen uit een auto nu ook kennis gemaakt met een auto met een mooie koprol.
  De politie is niet altijd je beste kameraad want ze zijn de dieven beu.
  Als je geparkeerd staat trekken ze je portier open en trekken je eigendom van je lijf en lopen/rijden rustig weg alsof ze hun werk hebben afgrond en dat op klaarlichte dag en ze maken ook over uren in de avond. Rustige dag is er niet voor politie en gezin nog zijn sociale leven. Dus begrijpelijk hoor misschien is het boefjes zoveelste job.
  En de feestdagen naderen, ze hebben geld nodig en andere spullen dus wees opgepast ¨WIE IS DE VOLGENDE SLACHTOFFER¨ DOOD OF LEVEND¨.
  Dan piept men anders.


  Maak melding

 16. Waarom nu ineens de crimineel beschermen terwijl de politie noch de minister van Justitie noch de president de rechten beschermd van de burger?
  Deze behandeling mag een crimineel wat mij betreft krijgen.
  Dan denk ik aan de valkbondsleiders en denk aan Curtis Hofwijks en Boerleider. Die werden ook in een achterbak gegooid en nooit en nimmer is er een inspecteur opgestaan om te zeggen dat dit niet kan.
  Jammer dat Suriname geen demonstranten kent van het kaliber in Chili Columbia Hong Kong
  Want anders zouden de gewapende machten anders piepen


  Maak melding

 17. Als ik de commentaren lees zijn we ver afgegleden in dit land. En ja, mijn huis is ook leeg geroofd. Zolang iemand niet veroordeeld is, is hij volgens de wet alleen verdachte met alle rechten van dien. Er zijn genoeg mensen die ten onrechte mishandeld zijn omdat men dacht dat ze schuldig waren.


  Maak melding

 18. Alleen nog een kogel door zijn kop en dumpen op lande ontbreken op de film. Als je een paar keer slachtoffer ben geweest is alle genade op. Suriname wordt nu erger dan de meest criminele landen ter wereld als Jamaica, Haiti etc.


  Maak melding

 19. In de VS zou de familie een law suit indienen met miljoenen dollar schade claim. De politieman zou opstaande voet ontslagen zijn.
  Je ziet en hoort zoveel criminele daden in Su dat je automatisch sympasiteert met de politieman. Goed, broko im mars.lagoe dagoe. Nu ben je aan het ontvangende kant. Hoe voelt het nu?


  Maak melding

 20. Wel, die gast moet nou van geluk spreken dat hij maar gesmeten wordt in de bak en niet als cargo is weggebracht. En de K. C. moet nuchter blijven want hij wil een onderzoek instellen naar, waarom de agent zo heeft gehandeld. Wanneer deze boeven op de manschappen schieten wordt er geen onderzoek ingesteld naar, waarom, dus beste K. C. wordt wakker, we leven in Suriname, je kan bijna zeggen crime st.. te.


  Maak melding

 21. Voor zij die deze handeling van de agent goedkeuren: daarom houden Surinaamse agenten niet op zich al schofterige beesten te gedragen. Wie weet zeker of de arrestant een rover of crimineel is. Surinaamse agenten menen hun eigen agenda uit te voeren voor simpele overtredingen of gewoon omdat burgers soms mondig zijn en hun rechten kennen. Vaak is het een zwakte van de agent om op deze wijze te werk te gaan, gewoon omdat hij rekent op zijn vuurwapen. Men roept dat rovers op deze manier behandeld moeten worden, oke, maar vergeet men dat diezelfde agent die zo optreedt vaak ook zijn wapen inzet voor roofovervallen of in zijn “vrije tijd” ook rover/crimineel is. Blijf de agenten maar poweren, uiteindelijk zullen we allemaal vroeg of laat onder hun crimineel gedrag als dat van de echte criminelen lijden. Ik ondersteun geen enkele agent die op deze wijze een arrestant behandelt, ;t zal jouw vader, broer, enz maar wezen, dan zal je anders piepen. In heel wat gevallen zijn t gewoon onschuldige burgers, die voor iemand anders worden aangezien. Zo had je zaterdag ook de agent die meende een man die verbaal reageerde, een klap te verkopen. Weer had je Surinamers die massaal hoera gilden. Ik zie al dat een agent mij een mep komt verkopen omdat ik mijn mond heb gebruikt. Wel t wordt hij of ik die dag. Burgers weten vaak niet dat agenten geen geweld mogen toepassen zonder dat er reden daartoe is. Welke reden was er dat hij de man in het gelaat sloeg. Is t omdat hij gewapend was? Ik blijf t zeggen: politieagenten zijn de meest onbeschofte landsdienaren. Ja, je pakt rovers op, maar daarvoor ben je agent. Dus ik hoef t niet toe te juichen wanneer je een rover hebt gepakt noch minder wanneer je hem daarna op eigen wijze denkt af te takelen. Agenten moeten leren hun zelfbeheersing de baas te zijn en niet op elk taktaki van omstanders te reageren. Daarom sma e tak dat na deng sufferd e trong skowtu fu sor dat deng na wreedman te deng kis gong


  Maak melding

 22. Daardoor blijf ik zeggen, iedere dag worden hier mensenrechten geschonden, en degene die daadwerkelijk opgepakt moeten worden, lopen vrolijk en vrij rond.wat een land.


  Maak melding

 23. Hier in dit land, weten ze niet om te gaan met criminelen, criminelen die een kleine misdaad hebben gepleegd, zijn hier als eerste aan de beurt, en worden ook nog eens hun rechten geschonden, de grote jongens die in de politiek zitten en zich dagelijks met criminaliteit bezig houden, blijven buiten schot, dat maakt dit land zo corrupt, en onleefbaar.


  Maak melding

 24. “De Korpschef heeft een onderzoek hiernaar gelast.” Wel, dan wordt dit het langstlopende onderzoek ooit. Ik heb meegemaakt ergens in 2004 of 2005 op vakantie in Su, waar de politie precies zo te werk is gegaan. Ik heb het voor mijn ogen zien gebeuren. Eerst hebben ze (ze waren met z’n tweeën) de persoon gesommeerd om op de grond te gaan liggen. Omdat hij het niet direct deed, heeft een van de agenten gelijk zijn wapen getrokken en een schot gelost vlak voor de voeten van de persoon.(Het was een zandweg). De persoon is gaan liggen , ze hebben hem omgedraaid en geboeid. Vervolgens hebben ze met z’n tweeën de gast opgetild en zo over de laadbak heen gegooid als een zak cement. Op dit filmpje was de politie tenminste zo zorgzaam om eerst de laadklep omlaag te doen. Wat attent zeg. Sortu onderzoek? Iets wat schering en inslag is? Het is puur toeval dat men een filmpje hiervan genomen heeft en het met de gemeenschap deelt. Maar de politie haalt dit soort streken sinds jaar en dag uit. Er valt niks te onderzoeken anders dan dat men moet stoppen met dit soort praktijken. Je kunt iemand niet op deze manier afvoeren.


  Maak melding

 25. Weer die hersenloze oppositie leden die hier een punt van maken totdat zij of een naaste zelf het slachtoffer worden van een gewelddadige beroving
  Zo zie je maar weer praten om het praten maar een visie ho maar
  Geen wonder dat de coalitie geen rekening met Ze houd


  Maak melding

 26. Die man die de twee vrouwen dood reed wist wat voor behandeling hij zou krijgen als de “politie taxi” hem kwam ophalen, hij dacht fridi mang idi ni broko, dus melde hij zichzelf met een advocaat.


  Maak melding

 27. @@@Manu
  Ook jij hebt vaak geklaagd over de rovers bendes en dat er niet voldoende hard wordt opgetreden. En nu heb je negatief commentaar jegens het optreden van de veiligheidsdiensten. Dus er klopt bij jou iets niet.

  Ik vind het zelf nog een matig optreden van de dienstdoende ambtenaar. Wanneer je gevraagd wordt om door te lopen en vervolgens gaat stribbelen dan vraag je zelf om problemen. Deze gasten moeten nog harder worden aangepakt. Ik hoop dat deze schooier op het politie bureau uit de laadbak eruit is getrapt. Je kan niet blijven natte en pap houden. Dus agenten ga vooral zo door. Los het probleem op.


  Maak melding

 28. @@@Pakiratigri
  Hoeveel petten heb je op!!!!

  Deze schooiers moeten voor goed worden opgeruimd. Vandaag is stelen, morgen is beroven, over morgen gaan ze overvallen en je dochter verkrachten.

  Wat is jouw wijsheid Pakiratigri…………….


  Maak melding

 29. “”Prade heeft het bewuste filmpje ook gezien en noemt de handeling in dit geval onacceptabel en niet toegestaan”” Zondag jl, is een nieuwe politie pick-up volledig afgebrand vanwege een gas cilinder in de achterbak bestemd voor BBQ. Deze actie is door Parde wel goedgekeurd. Althans ik heb zijn reactie niet gelezen.


  Maak melding

 30. Ik was niet daar ,en weet dus NIET wat die persoon heeft uitgevreten, dit VOOROP gesteld.. Er is op t filmpje ook niet te zien dat de arrestant enige vorm van verzet pleegt. De aanpak van dat moment geeft frustratie te zien, en zo is naar gehandeld. Prakseri : burger- agent -burger. Ooit komt er een dag dat meneer agent om welke reden z,n politie kloffie weer inruilt voor z,n burger kloffie. Zou hij om welke reden dan ook, zo hardhandig behandeld willen worden, en dat op prijs stellen? I don,t think so


  Maak melding

 31. Deze rovers hebben geen medelijden met je . waarom moet je dan medelijden met ze hebben. Agent je bent buiten je boekje getreden, maar ik geef jou hierbij een compliment. Deze boeven moet je hardhandig aanpakken om een precedent te scheppen. Laat andere en potentiele boeven zien welke behandeling ze verdienen. Rechter: gelet op de omstandigheden zouik deze agent niet straffen. Hij hoort ook zijn eigen hachje veilig te stellen. Het is onmenselijk wat hij heeft gedaan , maar deze boeven verdienen een onmenselijke behandeling, Sorry, onder normale omstandigheden denk ik anders.


  Maak melding

 32. Ik zou het heel erg vinden als een onschuldige persoon op een dergelijke manier door de politie wordt behandeld. Maar als deze persoon zich schuldig heeft gemaakt aan een misdrijf en zich naar alle waarschijnlijkheid zeer onbeschoft gedroeg tegenover de politie is mijn inziens een brute behandeling op zijn plek.


  Maak melding

 33. Zo gaan de boeven van NDP ook in de bak gesmeten worden .

  Weg naar Brokopondo geasfalteerd voor 2010 kosten 5 SRD projectleider R Abrahams .
  Weg naar Albina geasfalteerd samen met EU kosten 3 euro Projectleider Graanoost

  Wakai kanaal gegraven 62 km kosten 6 SRD Projectleider Bouterse

  Para Industrie kosten 80 miljoen USD uitgevoerd door NDP waar staan de huizen dan van Para Industrie .


  Maak melding

 34. @ Pakiritigri
  Ik ben het dit keer volledig met je eens

  @ Don Kaw
  Je heb gelijk; de veroordeling dient door de rechter plaats te vinden. Deze crimineel hoeft zeker niet met een fluwelen handschoen te worden afgevoerd, maar
  in een politieauto (of misschien was die op weg naar een bbq) en natuurlijk zoals het hoort geboeid

  @ Janmohal,
  Top. Het land is zover afgegleden dat ze nog maar op 1 manier willen en kunnen reageren (in hun ogen) en dat is met de vuist

  @ Manu
  Zo is het maar net, maar daar sluit men z’n ogen voor

  Tunggak
  Je ziet en hoort zoveel criminele daden in Su dat je automatisch sympathiseert met de politieman. Misschien waar, je kan het enigszins begrijpen maar je moet dit toch afkeuren als je een rechtschapen mens bent. Ben je echter een slecht mens (eventueel met een nep buitenkant) dan juich je het toe

  @ Bert
  Een volgende keer gaan ze op elkaar schieten en een verdwaalde kogel raakt een onschuldig (kind) of zoals ik hier laatst las een kogel van een agent raakte iets, ketste af en raakte en onschuldige collega. Een man die zijn leven waagt om een ander te beschermen

  Moie mofo
  Geen medelijden. Ben ik het helemaal mee eens, maar de agent die zelf als een vuile hond handelt is niet veel beter.
  HET GEVAAR DREIGT NU DAT CRIMINELEN ZWAARDER BEWAPEND OP PAD GAAN EN HUN SLACHTOFFERS EN AGENTEN DIRECT OM ZEEP HELPEN. (en wellicht hun slachtoffer)
  DART ZOU NIEMAND MOETEN WILLEN, MAAR HET IS EROM VRAGEN (als je zo optreedt)

  @ Franz
  Jij maakt het helemaal bont
  Wie bepaalt wat goed is voor de samenleving? Jij? Ik?
  Voor de coup, de coup!! en na de coup
  De heren die zijn doodgeschoten (los van het feit wie verantwoordelijk is en in welke mate)
  die moesten dood omdat het beter was voor de samenleving toch.

  Een samenleving veranderd zelden van de een op de andere dag
  het is een evolutionair proces en zelden revolutionair, dwz het gaat langzaam het sluipt erin
  Waren de steden Sodom en Gomorra van de een op andere dag slecht?
  Maandag was alles koek en ei en dinsdag was het slecht?
  Scheidingen; zou hier niets aan vooraf zij gegaan?
  Vrouw die haar partner doodschiet; zou hier iets aan vooraf zijn gegaan
  Ik kan nog veel voorbeelden geven, maar die kan jij en een ieder die dit leest zelf ook wel bedenken

  Ik ben van mening dat agenten gepast geweld moeten toepassen afhankelijk van de omstandigheden.
  Het zal van kwaad tot erger worden als zij zich gaan misdragen
  De rechter mag van mij de zwaarste straf aan dieven, verkrachters, moordenaars en dergelijke opleggen.
  De wetgever moet ervoor zorgen dat in het wetboek de straf afschrikwekkend is

  We hebben allemaal onze mening die waarschijnlijk gevormd is door het milieu waar in we ons begeven of hebben begeven


  Maak melding

 35. Goed zo agent…en nu nog de handen afhakken …dan weet U zeker dan hij nooit meer steelt …geen medelijden met deze riool ratten ….saka saka beest


  Maak melding

 36. Manu Manu,oooh ooooh wat een hypocriet ben jij toch een een hele grote ook ,jij ben vaak het Manu die zo vreselijk praat over die rovers in Suriname 🇸🇷 dat de regering niks doet en nu worden ze hardhandig aan gepakt dan praat jij nu aan de kant van de oppositie, die maken van alles nu een politiek drama van dat hoe de politie 👮‍♂️ is omgegaan met een arrestant maar deze zelfde oppositie liep ook de schreeuwen 😱 hoe er niks wordt gedaan tegen de crimminaliteit wat zijn de gasten aan de overkant van coalitie een stelletje grapjassen.


  Maak melding

 37. Een arrestant dient afgevoerd te wordenworden in een politiewagen wat niet prettig is .Daarvoor zijn de politie wagens en niet voor bbq feestjes voor de politie.1 arrestant en de surinaamse politie weet niet hoe het hoort.Kunnen de surinamers echt niet volgens regels te werk gaan?!


  Maak melding

 38. Wat een klote opmerkingen…ookal is deze man verdachte dr zijn wetten!!!

  Dit is pure mishandeling door deze reacties van jullie geven jullie deze misdadige agenten oppermachtig en zullen ze vaker dit soort misstanden plegen…en de criminelen ook zwaardere misdaden plegen.

  Vergeten jullie niet dat de politie zovaak fouten maakt …en velen werken samen met criminelen sommigen komen dronken of onder invloed naar hun werk.

  Waarom krygen bep agenten geen urine controle ..dat kan heel veel verklaren waarom ze vaak trippen


  Maak melding

 39. @Jan
  Het werk van de politie is Niet om arrestanten te mishandelen .
  De politie moet zich houden aan regels ,ze zijn niet oppermachtig zoals jij denkt dat ze zijn.


  Maak melding

 40. Heb je goed gelezen .

  Werk ga ik samen met de jongeren en ouder doen om huizen te bouwen .

  En gratis ook ,ik leef op de poft van wat mij voorouders hebben achter geladen

  Bestemt voor Praserie


  Maak melding

 41. Ugh dit doen ze al jaren. En plots omdat iemand een negatief comment geeft of zo is het meteen wat. Als die abani je familie mishandeld vermoord of zo wil ik je horen opnemen voor hem omdat hij in een bak gesmeten word.. Deze beesten moeten als wild West vervoerd worden. Door een paard gesleurd worden naar jail..


  Maak melding

 42. @Ray en andere imbecielen hier: Wanneer ze je moeder vermoord en je dochter verkracht hebben en daarna zo in de bak worden gesmeten moet je maar naar de OAS stappen om hun rechten te verdedigen, zoals die andere domme lul die zich mensenrechten activist noemt dat doet. Of ga je dan anders piepen?


  Maak melding

 43. Wat een mazzel heeft deze rover gehad dat hij door een agent met fluwelen handschoenen aan in zijn bestelde taxi naar het bureau werd geplaatst.
  gemodereerd

 44. deze agent verdient een medaile
  alle lof voor deze agent
  deze soort dievenbende moet je niet zachtaardig aanpakken anders leren ze het nooit,als er nog hoop is voor hun om te veranderen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.