Deze ‘vuurwapen gevaarlijke crimineel’ reed twee vrouwen dood

59
Deze 'vuurwapen gevaarlijke crimineel' reed twee vrouwen dood

Dit is Cesar Adensa D. die door het Korps Politie Suriname vorig jaar nog werd omschreven als een ‘vuurwapen gevaarlijke top crimineel‘. Adensa D. is ook de man die afgelopen zaterdag twee vrouwen doodreed aan de Indira Gandhiweg. De man zonder rijbewijs meldde zich vandaag met zijn advocaat bij de politie.

D. ook wel bekend als ‘broko ai’, omdat hij een afwijking aan zijn rechter oog heeft, werd sedert 2013 opgespoord maar wist al die tijd uit handen van de politie te blijven. Hij werd verdacht van diefstal middels geweldpleging in vereniging. Zijn twee kompanen zijn jaren terug aangehouden en vervolgd.

Op woensdag 14 november vorig jaar werd hij uiteindelijk aangehouden door het Arrestatie Team. Op dat moment had hij twee jachtgeweren en een hoeveelheid munitie bij zich. De politie verspreidde toen bovenstaande foto. Binnen een jaar na zijn aanhouding in 2018 werd hij weer vrijgelaten. De reden daarvoor is niet bekend.

En nu is deze zelfde man weer verantwoordelijk voor de dood van twee personen: mevrouw Ashawatie Manglie gehuwd Wazier (52) en de 56-jarige mevrouw Denise Noordzee. De roekeloze rijder Adensa reed met zijn voertuig over het rijwielpad en reed de voetgangers die naast een stilstaande lijnbus tot de chauffeur stonden te praten aan.

59 REACTIES

 1. Omdat niemand weet waarom deze crimineel vervroegd is vrijgekomen, heeft hij 2 vrouwen dood kunnen rijden, daar zal toch een onderzoek moeten komen, om de nabestaanden uit te leggen, welke redenen daarin een rol gespeeld hebben.


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Deze ‘vuurwapen gevaarlijke crimineel’ reed twee vrouwen dood.
  Wat een LELIJK BEEST en CRIMINEEL heeft zijn moeder ook ter wereld gebaard.

  En als je het artikel goed leest, dan zijn erin deze ook wat missers gemaakt.
  Deze crimineel werd volgens het bovengenoemd artikel, reeds eerder door de
  politie aangehouden en kwam door tussenkomst van justitie weer op vrije voeten.

  Zonder in het bezit te zijn van een (rijbewijs) wordt aan deze CRIMINEEL een auto geleend.
  De eigenaar van het voertuig is ook hiervoor verantwoordelijk.
  Want deze wist bliksemgoed dat hij niet in het bezit was van een (rijbewijs).

  En vandaag komt deze zware CRIMINEEL in gezelschap van een advocaat zich
  aanmelden bij de politie.

  Tijdens het (verhoor) door de (recherche) moet hij flink worden toegetakeld.
  Want hij heeft nog meer strafbare feiten na zijn vrijlating in 2018 gepleegd.

  Maar eerst deze zware LELIJKE CRIMINEEL, geboeid meenemen naar het lijkenhuis.
  Dan kan hij zelf zien wat er met de slachtoffers zijn gebeurd


  Maak melding

 3. Wie de zwerver kan betalen krijgt zijn verdiensten.

  No spang als het bouterse loopjongen kanhai niet lukt dan lukt het bravo wel om deze man die altijd een goed voorbeeld was voor jonge rovers die snel geld willen verdienen, op vrije voeten te krijgen.


  Maak melding

 4. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das

  Minister Van Politie Moet Komen Uitleggen Waarom Zo een Figuur Toen Vrij Werd Gelaten.. Het Gevolg Daarvan Is Dat 2 Vrouwen Die Nog Volop In Het Leven Staan Op Een Zeer Tragisch Manier Uit Het Leven Is Weg Gerukt

  Ik hou van het politiek systeem van nederland.. Suriname Moet er heelveel van leren

  Als dit in nederland zou geschieden zouden er koppen gaan rollen.. Minister van politie zou moeten aftreden..

  Beste Mensen
  Suriname loopt licht jaren achter op nederland.. zolang wij Surinamers op een 3de wereld manier blijven denken gaan we die kloof met nederland nooit kunnen inlopen.

  Surinaams Minister Van Politie Heeft Maar 1 Doel

  Blinden Hoeren Neuken Op Zijn Kantoor


  Maak melding

 5. Deze awarie heeft zoveel op zijn geweten en toch is hij na zijn laatste aanhouding binnen een jaar vrijgekomen het justitie apparaat moet zich doodschamen lijkt wel of het beleid is om deze awaries milder te straffen of helemaal niet jammer dat de twee doden geen fam waren van mensen/beesten die verantwoordlijk waren van zijn milde straf van zijn laatste aanhouding, domme sani Sranan sani


  Maak melding

 6. Elke dag als ik over deze vrouwen lees bloed mijn hart.
  Misshcien gingen ze naar het werk of inkopen doen. Hun familie ziet ze nooit meer. Triest.
  Deze kloot mag 50 jaar zitten of meer.
  Ik zou NOOIT zo iemand verdedigen als ik advocaat was


  Maak melding

 7. Ivanov limburg, zijn er koppen in jou o zo “geweldige” nederland gerold na de moord op de broer van een kroongetuige en ook nog een advocaat????? Laats nog die curator!!!!!!


  Maak melding

 8. Ben benieuwd hoe de reageerders die alles van deze regering opgehemelen en tot den treure verdedigen dit geval zullen goed praten….of is het ook de schuld van nederland die deze vuurgevaarlijke..idioot vroegtijdig zonder reden heeft vrijgelaten??benne beniewd!!


  Maak melding

 9. Sterkte in Suriname met al dit soort ellende. Suriname is lang niet meer als begin jaren 70, toen we nog als een grote familie leefden. Tijden veranderen drastisch en helaas zal het alleen maar erger worden. Niet alleen in Suriname maar wereldwijd.


  Maak melding

 10. Ik mis hier de reactie’s van de genomineerde rasicten zoals Privé, Luciën, Afiba, Prasirie en nog een aantal mislukkingen.

  Deze geven altijd af op een ander die dronken of hard hebben gereden.
  (Niet dat ik dat dan goedkeur)

  Maar het is meestal dit soort figuren die het land, verkeer je eigen woning en je vrijheid onveilig maken. Een grote bek hebben dit soort altijd. Maar op een eerlijke manier hun brood verdienen? Ho maar, dat is te zwaar werk. Dit soort verdient maar één ding EEN KOGEL. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 11. Hij was vuurwapen gevaarlijke crimineel en binnen een jaar stond hij op straat. Hoe lang gaat het duren voor hij hiervoor weer vrij mag gaan.. rechtssysteem stelt niks voor daarom is men niet bang.. Ze weten dat ze niet lang hoeven te brommen .. daarom vluchten vele criminelen nu ook naar Surinaame


  Maak melding

 12. Damsco 11 november 2019 At 23:44
  ALS BOUTA ZE STRAFT,SCHENDT HIJ DE MENSENRECHTEN,JULLIE HYPOCRIETE BULLENBAKKEN !

  Dan stel ik jou de vraag waarom de andere twee medeverdachten nog steeds vastzitten terwijl deze moordenaar vervroegd is vrijgelaten? Waarom wordt dit soort beesten niet direct levenslang opgesloten? Is het niet beter om de bosnegers niet tot de stad toe te laten?


  Maak melding

 13. Nu die andere oog ook broko maken. Dit is geen mens. Want als je gewoon kan door rijden nadat je twee mensen hebt doodgereden dan ben je onmenselijk. Sterkte aan de nabestaanden van de slachtoffers.

  Ik hoop dat deze viespeuk een publieke ophangen krijgt.


  Maak melding

 14. 17 reactie,s maar geen enkele is haalbaar voor een serieuze oplossing,schelden,vloeken en verwensingen hoe ver komen we daarmee wat lost dat op de rechter scheld niet maar veroordeeld,de verkeers crimineel zal wel een excuus hebben.


  Maak melding

 15. Damsco

  11 november 2019 At 23:44

  ALS BOUTA ZE STRAFT,SCHENDT HIJ DE MENSENRECHTEN,JULLIE HYPOCRIETE BULLENBAKKEN !

  ==========================

  Ik heb je al vaker betrapt op domme comments. Sinds wanneers straft een staatshoofd vermoedelijke daders ? Zit Bouterse soms op de stoel van de rechter ?


  Maak melding

 16. De Oppositie zal de trein laten rijden van Latour naar Zanderij dat staat al vast in de verkiezing programma van NPS .
  Wanneer NDP de trein had laten rijden dan waren de vrouwen niet dood gegaan .

  Wij van de Opositie staan klaar om het veel beter te doen dan de Alcoholische Regering van NDP .


  Maak melding

 17. @ Koos

  Let niet op @ Damsco : hij is een paar dagen met verlof dus hij gebruikt zijn tijd nuttig, om onzin uit te kraaien. ( Straffen bedoeld hij, in de tijd dat mensen zonder reden dood geschoten werden voordat Bouta pres werd )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 18. @Damsco u lijdt aan de PAARSE ZIEKTE !

  Keurt Massamoorden van de Paarse clan goed !

  Staat voor 100 % achter de DICTATUUR !

  Intussen PINAART het Volk door de Paarse Leningziekte,
  het drukken van MILJARDEN aan ongedekte bank-
  biljetten met als gevolg het Paarse Staats-faillissement !

  NEKS NO FOUT ! RECHTSSTAAT SRANAN IS KAPOT !!!


  Maak melding

 19. @laat me,

  He kraait steeds onzin uit het is cker hou soort genoot. Heb jij een oplossing, kom maar op met jou oplossing. Als je in zo’n situatie was beland dan denk ik dat je anders zou kraaien. Ik heb het idee dat het cker een soort genoot is van jou. Daarom is het makkelijk om onzin uit te kraaien voor jou.


  Maak melding

 20. Zolang er niet openbaar en duidelijk bekend gemaakt (radio, televisie, krant en posters) dat als je zonder geldige rijbewijs in de auto stapt en de weg op gaat je een strafbare feit pleegt en de eigenaar van de auto een geldboete opgelegd krijgt en binnen 1 dag betaald met in beslag name van de auto van 1 week en dat wordt opgevoerd met het aantal punten.

  Als men de juiste maatregelingen hadden genomen was dit niet gebeurd.
  Hoe fijn zou het zijn als de regerende politieke orgaan de tijd zou nemen om van alle ideeen op Waterkant het een en ander op papier te zetten en uitwerken.

  PS: de leerplicht moet opgevoerd worden naar 20 jaar oud.
  ga ervan uit dat er heel veel vroeg de school verlaten en gedoemd is om op rovers pad
  en moordenaar te worden.


  Maak melding

 21. Het rechtssysteem in Suriname is zwaar verouderd en biedt vrijwel geen bescherming van burgers en maatschappij tegen dit soort gestoorde individuen. Je zou toch op z’n minst verwachten dat zo iemand Tbs met dwangverpleging opgelegd krijgt? Maar ja, als zelfs de president z’n volk slapeloze nachten toewenst, hoef je dat niet te verwachten in deze bananenrepubliek.


  Maak melding

 22. Ik ben bang dat die Bongrobita Kaoso Groeng Groeng met een lichte straf van af zal komen:

  Hij gaat geen 30 jaar of meer krijgen. Doordat hij het verstand heeft van een kleuter zal de rechter hem misschien 10 jaar geven wat bedroevend laag is natuurlijk.

  Dit ongedierte moet voorgoed worden opgeborgen. Weg met dit gespuis!


  Maak melding

 23. Weer een paria die genadeloos twee levens heeft verwoest. De rechter zal vonnis uitwijzen. Hopelijk wordt daarmee het hardwerkende deel van het volk gevrijwaard van zijn activiteiten.


  Maak melding

 24. @oom bert,
  De oppositie wil ook iedere Surinamer recht geven op een stuk grond. Zij willen ook de trein laten rijden tussen Paramaribo en Zanderij. Daarnaast willen zij een tweede brug bouwen over de Suriname rivier. Voorheen noemden de oppositiepartijen dit soort initiatieven showprojecten van de NDP. Allemaal ideeen die men nu overneemt van de regering Bouterse. Maar het plan van de trein en de bouw van fly-overs zijn nog steeds plannen van de NDP. Als er geen terugval in de economie was, had men deze plannnen nu al gerealiseerd. De realisatie van deze plannen kost geld, veel geld.


  Maak melding

 25. In eerdere artikel gaf ik al aan dat hopelijk polisie deze schoft op de vlucht onschadelijk had gemaakt.

  Hoop dat hij elke nacht baad in zweet en nachtmerries krijgt van zijn slachtoffers. Is denk ik beste straf voor zo een schoft.

  Broko ai, broko futu, broko baka, saka saka didibri beest.


  Maak melding

 26. Nou, nou, dit is toch geen topcrimineel.
  Is een gewoon een vieze, ordinaire vervloekte loopjongen en katvanger voor criminelen
  die na interventie van de top weer snel op vrije voeten komt.
  Zo werkt het in het criminele milieu, wereldwijd.
  De Surinaamse overheid doet echter hier niets aan omdat tegenwoording onder en bovenwereld met elkaar verbonden zijn.

  Nog nooit was er zoveel corruptie in Suriname, feit.

  Koppen moeten nu gaan rollen, bepaalde personen in deze samenleving zijn verantwoordelijk voor de dood van deze twee arme vrouwen.
  Dit is erg triest voor de nabestaanden, sterkte!


  Maak melding

 27. Wij van Oppositie nemen niets over van NDP De veer naar Guyana vaart al 5 maanden niet en machine kan Doehkie van NDP niet regelen .

  Wie heeft de veer of boot laten varen naar Guyana wie heeft de weg naar de veer aangeleg 68 km .

  Wij gaan de lucht haven van Nickerie weer opstarten de haven afmaken met kranen om schepen te laden .

  De Hollanders hadden de trein al in 1912 laten rijden van Paramaribo naar Brokopondo NDP moest de voorbeeld van de blanken nemen hoe het moet en kan .

  Druk para Industrie dan lees je wat NDP toen heeft gedaan met een Fabriek van 80 miljoen USD vraag ze in NDP waar de huizen van Para Industrie staan van Suriname

  De brug van de Copename punt is fout gebouwd want men heeft de vaarweg afgesloten er mee niet of een korjaal alleen kan onder varen .

  Met de Plie Industrie kon men daar schepen of booreilanden daar naar binnen brengen voor reparatie en bevoorrading van schepen .

  Waarom heeft NDP de hoofd buro van de Politie afgemaakt men gun de politie dat zelf niet .

  Dan komt de stront Pramesser van OW en Belfor dat afkeuren in op dracht van Bouterse en de rest .

  Hebben zij de Asiana bejaarde huis gebouwd of burgelijke stand de OW gebouw dat dicht bij staat .

  De tijd dat men plannen geen maken over groot Paramaribo jaren 1960 tot 1970 dan was Bouterse nog in Nederland .

  Straks gaat NDP zeggen zij hebben de weg van Paramaribo naar Nickerie gemaakt in 1940 .

  De nieuwe haven is door NDP gebouwd in 1970 uitbreiding 2000 .

  De Saramacca kanaal gegraven in 1891 zie datum door NDP gedaan .

  Onze voorouders hebben niets gedaan zeg NDP jullie alleen hebben als gedaan


  Maak melding

 28. NDP Heeft geen plannen makers zie ook weer de huizen Fabriek dat ze uit China hebben laten halen .

  Plannen makers van NDP zijn op wetten te maken in de Productie Fabriek van DNA .

  Waar zijn de pakketten zijn ze op en dat de mensen nog moeten betalen voor zo een pakket .

  Pengel en pA Lacmon gratis hebben eten gedeeld doe na vraag en jaren lang elke maand ..


  Maak melding

 29. Zand ervoor.
  Politie druk is druk bezig met eten eten te koken met dienst auto. Geen wonder dat politie geen boeven kunnen vangen.
  Wat nu moet gebeuren is de stal uitmesten.

  …. indien nodig levend begraven.
  Dit is nieuwe start


  Maak melding

 30. @ Damsco … je bent een KOE … zo zou vd.S. { directeur kabinet Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse } je betitelen. Je bent inderdaad een Koe … goed voor de slacht.

  Heeft Bouterse ooit iemand gestraft … Bouterse is een ordinaire Moordenaar … knoop dat goed in je verlepte Paarse kop.

  Geweldenaar … Cesar Edensa D. … opruimen die handel !!!!!


  Maak melding

 31. Deze etterbak moet voorgoed uit de maatschappij verwijderd worden. De man is een die-hard recidivist en door zijn handelingen laten anderen het leven.


  Maak melding

 32. @ is mijn opgevallen dat laat me altijd het laatste woordt wil en verheerlijk criminaliteit.Laatst zei iemand wat over criminaliteit in Suriname toen zij hij/zij in.Nederland gebeurt het.ook ,maar degene had over Suriname,dus laat nij nu


  Maak melding

 33. @ I s mijn opgevallen dat laat mij criminaliteit verheerlijkt ,altijd het laatste woord, iemand zei wat over criminaliteit in Suriname en toen zie ze of hij het, gebeurd ook in Nederland maar degene had het over Suriname ,zou mij niet verbazen of jou vriendje een Crimineel is. En ik had nog niet op verzenden gedrukt, en over Gerald Joling gaf ik mijn oprechte mening hebben jullie het weggehaald .Ik vindt het niet erg maar zie dat anno 1919 ,toch jou mond wordt gesnoerd dit ben ik nu echt


  Maak melding

 34. Realiseer wel dat we in een democratische rechtstaat wonen je kan iemandt niet steeds weer voor het zelfde delict veroordelen en als iemandt zn straf heefdt uitgezeten verdiend de persoon een tweede kans,
  ik zie hier reacties van verschillende alure ,van Politieke, getraumatiseerde tot zwaar getraumatiseerden
  nog even en wordt de sharia ingevoerd, stelletje Barbaren


  Maak melding

 35. ook snap ik niet waarom de man zn hele verleden door de journalist wordt op gerakkeld
  het gaat hier overgens om een verkeers incident ,en dan ga je geen toelichting geven dat de persoon vuurwapen gevaarlyk is en vaker in aanraking is gekomen met de politie
  overbodige informatie ,sensatie jounalistiek ,onnodig olie op het vuur gooien
  deze deliquent heefd ook privacy


  Maak melding

 36. @Bert,
  Toen de economische crisis uitbrak zagen de economische vooruitzichten voor Suriname minder florissant uit. De overheid moest o.a. bezuinigen op de nutsdiensten. Subsidies op energie, water, enz. werden teruggeschroefd Burgers en bedrijven moesten meer offers opbrengen. Ook het vertrekken van gratis onderwijs kwam onder druk te staan. Als er voldoende geld aanwezig was waren deze ongeliefde maatregelen niet nodig.


  Maak melding

 37. Rob er was geld door graaiwerk van je matties is alles omzeep geholpen vraag mij echt af wat er mis is gegaan in jouw kinder/jeugdjaren dat je alles scheel ziet en hoe je geholpen kan worden of je werkt voor wk om hier reacties uit te lokken


  Maak melding

 38. Ai RobG
  Vraag aan de rapper Ragga Djong van het lied “Bouta pé a monie dé”, hij zal je hopelijk antwoorden.
  De NDP en coalitei hebben het geld nodig gehad om andere gaten te dichten en niet te ontstoppen


  Maak melding

 39. Suriname heeft een redelijk tot goed rechtssysteem, ook al is het up-to-date maken gerechtvaardigd. Bij de handhaving en uitvoering en controle ter zake gaat het goed fout. Er is er onder tafel teveel “te regelen”, al dan niet met inschakeling van connecties (voor degenen met juiste ingangen, relaties en geld). Geen enkel systeem, hoe goed doordacht, is opgewassen tegen het niet integer menselijk gedrag en vormt daarmee de “single point of failure”. Burgers en bedrijven zijn hiervan helaas de dupe. En let wel, criminaliteit is er overal op de wereld en binnen alle culturen. Vingerwijzen is onnodig. Gezamenlijk werken aan een oplossing is de uitdaging….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.