Negen nieuwe commissarissen bevorderd bij Korps Politie Suriname

14
Negen nieuwe commissarissen bevorderd bij Korps Politie Suriname
Foto: Hoofdcommissaris Roberto Prade (l) feliciteert commissaris Jerry Djamat met zijn bevordering.

Bij het Korps Politie Suriname zijn maandag negen hoofdinspecteurs van politie in de één na hoogste rang, commissaris van politie, bevorderd. De groep telt zeven mannen en twee vrouwen te weten Retitia Forster en Migelda Kolf. Zij zullen het beleid van de politieorganisatie verder vorm helpen geven.

Als unicum binnen KPS mag worden gezien dat twee van de nieuwe commissarissen van politie, broers van elkaar zijn. Het gaat in deze om Stanley Changoer die onder andere jarenlang de scepter heeft gezwaaid bij de Motor Surveillance Dienst (MSD) en Orlando Changoer die nu belast wordt met Beleid en bedrijfsvoering van het KPS.

Volgens de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, is de bevordering voor de nieuwbakken commissarissen een mijlpaal. Hij gaf de nieuwe commissarissen mee dat zij in hun carrière vele veranderingen hebben meegemaakt. Soms werden zij er zijdelings bij betrokken, maar naarmate zij hoger op komen in de organisatie moeten zij rekening houden met het adagium: ‘hoge bomen vangen veel wind’.

Hij drukte ze op het hart dat zij zich als politiefunctionaris bij het in diensttreden hebben gecommitteerd aan de organisatie en dat zij als wethouders trouw dienen te zijn aan de wetten van het land, alsook het wettig gezag. Hij vroeg hen tot slot om de opgedane kennis, kunde en ervaring te delen met de jongeren binnen de organisatie.

Korpschef Roberto Prade die ook het woord voerde zei dat het een heuglijk feit is, als het komt op bevorderingen.  Hij gaf aan dat de collega’s heel lang hebben gehunkerd naar dit moment. Volgens de politiechef heeft het niet aan onwil gelegen, maar dat men de hele groep wilde meenemen. Er waren hier en daar wat angels. Bij zijn installatie tot korpschef had hij aangegeven dat er bepaalde beslissingen zouden worden genomen die misschien niet in goede aarde zouden vallen bij sommige medewerkers. “Wanneer wij ervan overtuigd zijn dat die veranderingen in het belang van de politieorganisatie en de samenleving zijn, dan is er niets anders dan die nodige medewerking te verlenen’, meent de korpschef.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zei dat het een onmogelijke zaak is om de ingeslagen weg met het Korps Politie Suriname terug te draaien. De groep die bevorderd is heeft de competentie, meent de bewindsman. “Ik weet waar de sterke persoonlijke eigenschappen zijn en de minder sterke kanten’. Het besluit tot deze bevordering is volgens de Justitieminister een wel overwogen besluit. Door de aanstelling van deze 9 commissarissen van politie komt de daadwerkelijke ondersteuning om het gemeenschappelijk doel te bereiken en dat is de samenleving dienen”, aldus minister Getrouw.

De bevordering heeft op maandag 11 november op het hoofdbureau van de politie aan de Duisburglaan plaatsgevonden.

14 REACTIES

 1. Lests Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das.

  Als een nwe lichting agenten in dienst worden aangenomen moeten die minimaal een Hbo opleiding hbbn.. plus moet die een psychologie opleiding gaan volgen.
  Zo krik men de opsporings nivo van de politie omhoog

  Ons land heeft er baad bij een politie korps die hoog opgeleid is.. in de breedste zin des woords

  De Surinaamse maatschappij is zich aan het veranderen en de politie korps moet zich daarop in spelen

  Weg Met De Huidegen Politie Minister De Heer Getrouw

  Blinden Hoeren Neuken Op Zijn Kantoor Is Een Dag Taak
  Voor Deze Minister Getrouw


  Maak melding

 2. Het is te hopen dat de motivatie bij deze nieuwbakken gepromoveerden zeer hoog is. Als er iets in deze organisatie hard nodig is, dan is dat het. De politie in Suriname beseft niet dat orde discipline en veiligheid bij hun begint. Dit door het goede voorbeeld te geven, hoe vaak komt het niet voor dat je politie agenten in een Chinese winkel in uniform even een biertje staan te drinken? . De bevolking staat erbij en kijkt ernaar.

  Suriname vooruit.


  Maak melding

 3. The Next Government … moet diep in de Politietop snijden …. alle benoemingen door de Paarse Berm Bende regering … moeten teruggedraaid worden. De eerste die opgedonderd moet worden is de … zgn Korps Chef … Roberto Prade..

  Advies aan de … The Next Government … doek het hele Korps op … richt een nieuwe Politie Organisatie op … en laten alle agenten … op nieuw … solliciteren.


  Maak melding

 4. Korpschef, minister
  Ga ajb leren welke woorden je dient te gebruiken op zo een heuglijke dag.voor deze mannen
  Persoonlijke zaken bespreek je intern.
  Je wilt zo graag wat zeggen, maar hou liever je go

  Los hiervan
  9 gepromoveerd. Strak hoor
  En die rob maar klagen dat Suriname te weinig kader heeft.
  Ye lauw noh.
  Wij zijn de beste wij zijn Suriname.

  In omkopen


  Maak melding

 5. Het is te hopen dat de motivatie bij deze nieuwbakken gepromoveerden zeer hoog is. Als er iets in deze organisatie hard nodig is, dan is dat het. De politie in Suriname beseft niet dat orde discipline en veiligheid bij hun begint. Dit door het goede voorbeeld te geven, hoe vaak komt het niet voor dat je politie agenten in een Chinese winkel in uniform even een biertje staan te drinken? . De bevolking staat erbij en kijkt ernaar.

  Suriname vooruit.


  Maak melding

 6. Janash…niemand in su neemt de politie serieus en weten dondersgoed hoe ze zijn wat zou jij doen als jij ze in een winkel bier ziet drinken???? “Zij zullen het beleid van de politieorganisatie verder vorm helpen geven” is nog nooit iemand gelukt in de organisatie dus is onzin zo een belangrijk instantie in een land dat in su wordt geleid door mensen met lagere school niveau en denkwijze dus deze mannen gaan geen moer voorelkaar krijgen er zal ook geen moer veranderen omdat men helemaal niet weet waar ze mee bezig zijn of wat het werk inhoudt hun leidinggevenden zijn ook ongeschoold en vooruitgang is ver te zoeken


  Maak melding

 7. Eigenlijk gaat het niet om de benoeming maar zijn ze wel geschikt voor hun functie. Naar mijn weten voldoet ruim de helft niet aan de functie eisen. En die zijn wel vrij hoog, hier is sprake van stoel benoeming naar gelang aantal dienstjaren en dat zij stilzwijgend al naar wat hogere plank waren geklommen. Ik kijk uit naar de twee hindoestaanse broers of zij wel in staat zijn om de nodige actie te ondernemen en met voorstellen te komen voor radicale verandering. Maar dan is de vraag of de andere 7 commissarissen wel de nodige ondersteuning willen geven, anders ontstaat er een meerderheidseffect wat tot verzanding gaat leiden met het gevolg dat er van verandering en progressie niets van terecht komt. Lang leve de lol zal het dan zegevieren. Laten we het kritisch volgen en afwachten.


  Maak melding

 8. Als je een toespraak houdt en deze mannen in het zonnetje wil zetten, vraag dan aan deskundigen wat je moet zeggen, korpschef en minister.

  Niemand zit te wachten op je opmerking “Ik weet waar de sterke persoonlijke eigenschappen zijn en de minder sterke kanten. Dat is je afweging geweest. Houdt verder je smoel hierover, of moest je even een stukje van de zon weghalen en op jezelf plaatsen
  Of het refereren aan angels

  Wat bedoelt de minister met de opmerking:
  – het een onmogelijke zaak is om de ingeslagen weg met het Korps Politie Suriname terug te draaien-
  Is hij niet in staat als minister om enz. Dan ben je ongeschikt!
  Reshuffle, een ander right man for the job. Suriname heeft zoveul goeie zoals mijn provinciegenoten zeggen.


  Maak melding

 9. De corruptie tast de integriteit van de leiding van dit land (overheid) aan.
  Wat verwacht je van al degene die daar onder moeten functioneren.

  De strijd tegen corruptie vereist gemotiveerde mensen, hopelijk zijn het deze
  nieuwe gezichten.
  Succes gewenst!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.