Politie Suriname laat foto zien van aangehouden ’topcrimineel’

40
Politie Suriname laat foto zien van aangehouden 'topcrimineel'
'topcrimineel' Cesar Adensa Diko alias 'broko ai' aangehouden door het Korps Politie Suriname (KPS).

PARAMARIBO, 28 nov – Het Korps Politie Suriname heeft vandaag deze foto verspreid van een vuurwapen gevaarlijke crimineel, die zij onlangs achter slot en grendel heeft gezet. Het gaat volgens het korps om de ’topcrimineel’ Cesar Adensa Diko alias ‘broko ai’. De man werd op woensdag 14 november al aangehouden door het Arrestatie Team, maar het nieuws is nu pas naar buiten gebracht door de afdeling Public Relations.

Diko werd sedert 2013 opgespoord maar wist al die tijd uit handen van de politie te blijven. Hij wordt verdacht van diefstal doormiddel van geweldpleging in vereniging. Zijn twee kompanen zijn jaren terug aangehouden en vervolgt.

De crimineel wordt ‘broko ai’ genoemd omdat hij een afwijking aan zijn rechter oog heeft. Dat oog kan haast niet open gehouden worden. Op het moment van arrestatie had hij twee jachtgeweren en een hoeveelheid munitie bij zich.

40 REACTIES

 1. Mooi zo. Dit is wat vele willen toch. Hindustanen weg uit su, presteren toch niets en zijn waardeloos. Dit soort types moeten er blijven. Het wordt dan een gezellige land.


  Maak melding

 2. Men kan het beste een foto van de super nova crimineel van de republiek Suriname laten zien, die in de gevangenis van Nederland voor 11- jaar achter slot en grendel moet.

  Er zou zonder deze man in de republiek Suriname en voor de Surinamers weer hoop zijn voor de republiek Suriname en de Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 3. Passant Nederland gaat joden weer geld betalen voor de 2de wereld oorlog
  kan je niet iets doen voor de nazaten van de slaven de jou Nederland heeft gemaakt
  dat jou Nederland slaven kinderen ook betalen in ruil voor de 11j


  Maak melding

 4. Ik vraag me af waarom ze een grote balk voor zijn ogen zetten.
  Aan zijn naam te ontlenen is hij een rimboe bewoner, de geweren die hij in bezit
  heeft zijn dus ook niet legaal aangeschaft. Deze soort bavianen, moeten in de oerwoud
  blijven wonen en niet in de stad, wel in de stad maar onder de grond !
  Linas rust of elders, dan hebben we er geen last van ze !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Hahaha hoe kan iemand die nog geen 6 manden op vrije voeten uit handen van de politie 5 jaar uit handen van de politie wist te blijven.Er klopt iets niet in het verhaal van de politie.


  Maak melding

 6. Ashanti koning Osei Tutu van het Ashanti-koninkrijk in Ghana was in Suriname.

  Wat is de relatie van deze Koning met Koning Badu Bonsu II, die door de Nederlanders werd vermoord enkele eeuwen geleden en zijn hoofd jaren in een depot van een museum in Nederland werd bewaard?

  Enige jaren geleden is dit hoofd van Koning Badu Bonsu II weer aan de stam van deze koning in Ghana gegeven. Herinnert u zich nog een posting van mij, met de zin erin, een hoofd zonder stam kan niet rusten ,aldus de stam, die het hoofd van hun koning terug wilden hebben.

  Wel dezelfde gebied en stam, alleen is het m.i. op dit moment zo dat de familie van Badu Bonsu II meer macht had dan van die van de familie van Ashanti Koning Ose Tuti, tenzij hij afstamt van Badu Bonsu II.

  Als ik meer tijd heb zal ik dit nader onder de loep nemen. Wellicht dat er luitjes zijn die hierop ook het licht willen laten schijnen. Dit om te zien of er meerdere kleinere koninkrijkjes bij de Ashanti waren of één koningkrijk van de Ashanties in dat gebied.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Wie wil helpen met teken van petitie voor Jemen voor de uitgehongerde kinderen, men heeft 50.000 handtekening nodig, het is inmiddels door 30.000 mensen ondertekend, ga naar het Rode Kruis site teken A.U.B de petitie. Als vast hartelijke dank. Doe A.U.B. zo snel mogelijk, wordt aan de 2de kamer aangeboden en er is weinig tijd voor.
  Met vriendelijke groeten,
  Jhonny


  Maak melding

 8. Respect voor de dames die hun lichaam verkopen om aan geld te komen. Kijk maar naar de regering/overheid deze verkopen het land/en rijkdommen om aan geld te komen.

  Wie is nu grootste prostituee, de regering of deze dames


  Maak melding

 9. Johnny , mijn voetbal club steunt de rode kruis al met kleding en 8000€ voor Jemen. Ik steun liever kinderen dan de klote Surinamers in Suriname .


  Maak melding

 10. Ze kunnen een suc6je goed gebruiken en zullen dit uitmelken ook . Hoelang heeft hij in die tussentijd zijn lieve gang heeft kunnen gaan, en wat dat voor z,n slachtoffers is geweest , DAT wordt wijselijk verzwegen . Hoera , Hoera , .Ladies en gentlemen ,: ” we got him” . En dus steken we een veer in onze eigen reet.


  Maak melding

 11. Een top crimineel is iemand die door zijn criminele activiteiten rijk is gewerden zoals DDB ,Boefdraad, Abrahams, Sardjoe etc. Is deze “topcrimineel” rijk geworden? Neen. Dan is hij in mijn ogen gewoon een crimineel.


  Maak melding

 12. Hij is geen TOP crimineel maar een vuurwapengevaarlijke – en waarschijnlijk ook nog een draaideur crimineel (geweest).

  Wat hij gedaan heeft is 1000X fout.
  Maar ik kan me zomaar voorstellen dat zo een knul nergens aan de bak komt en door omstandigheden gedreven ilegale activiteiten heeft gepleegd.

  Ondanks bovenstaande pleit ik ervoor dat hij voor langere tijd achter de tralies verdwijnt!!!
  Vraag me af wat hij daarna gaat/moet doen.


  Maak melding

 13. Cesar nawang lepi boy..als de rechter niet geestelijk sterk is komt hij vrij..ik zeg t je.ik weet wat ik zeg..met een geweer kan je hem niet dood krijgen ..nanga udu wwan ju kan nak ing kiri..hij is sterk in zn duisterse praktijken… Illegale activiteiten stelen ,roven enz gebeurd vaak in familie maar ze worden nooit lang aangehouden….geloofd me…we hebben eens een woordenwisseling gekregen hij en ik ..hij dacht dat ik bang vr hem was omdat hij gewapend was..


  Maak melding

 14. JAMMER. Jammer, dat hij niet door een kogel is geveld.
  Nu moeten we hem gratis verzorgen !!!
  Waarom zijn gezicht ook niet getoond ?? Slachtoffers zouden hem ook herkennen !!
  Bravo politie ! Had hij ook een blad in zijn mond netals zijn “leider” Ronnie, waardoor hij niet door de politie gepakt kon worden ??


  Maak melding

 15. Waarom wordt de suggestie gewekt alsof deze man een topcrimineel is ? Onder die benaming versta ik toch echt iets anders. Deze man is een crimineel die te dom is om te poepen zoals het voor veel van zijn soortgenoten geldt. Gelukkig staat topcrimineel dan ook tussen aanhalingstekens. Deze man is een ordinaire struikrover die niet in een beschaafde wereld thuishoort.


  Maak melding

 16. Hoezo topcrimineel hij ziet dr uit alsof hij een tydje niet goed gevreten heeft…de echte topcrimineel is …killer bouta !!

  Hij gaat trouwens naar china..miss om nog meer suriname te verkopem en om meer spleetogen te halen die op hem gaan stemmen.

  Suriname zal nooit meer zijn wat het is geweest..deze laffe hond is een landverrader!!

  Alles maar dan ook alles word gegeven aan deze gooks …dr is in mijn ogen geen grotere landverrader dan deze kaolo schurk die het land letterlijk verkocht verdeeld en kapot heeft gemaakt.

  Het is te raden wat hij gaat doen in china ….deze duivel en zn gezin moeten terug naar waar ze vandaan komen.

  Ga naar de hel en blijf met je gezin daar branden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.