VIDEO: Surinaamse ex-minister Lackin overleden na ziekbed

45
Surinaamse ex-minister Lackin overleden na ziekbed

De Surinaamse ex-minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin is vandaag overleden na een ziekbed. NDP-topper Lackin die in Colombia werd behandeld aan zijn ziekte is 64 jaar geworden. De Surinaamse minister van Buitenlandse zaken schreef het volgende:

Wij condoleren de gehele samenleving met dit droevig nieuws en het verscheiden van een grote zoon van de republiek Suriname. Hij heeft ons land zeker wereld bekend gemaakt en prestige aangedragen. Hij was met zijn laatste functie zeker een bijzondere job aan het klaren voor land en volk. Dat was het milieu agenda van regering Bouterse-Adhin uitdragen”, zo uit minister Yldiz Beighle zich op 11 november 2019, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. De bewindsvrouw reageert hiermee op het heengaan van ambassadeur Winston Lackin.

Vervolgens zegt zij dat het voor haar als persoon ook een bijzonder verlies is. “Voor mij is hij altijd de drijfveer geweest om de diplomatie in te gaan. Hij is altijd een heel vrolijk mens geweest. Minister Beighle moest eens toen zij onder leiding van gewezen minister Lackin werkte een opdracht voor hem afmaken. Zij probeerde hem te bereiken in het kader van de opdracht en kon hem niet bereiken. Zij confronteerde hem vervolgens en zei; “Ik dacht dat u boos was.” Toen zei hij; “er zou heel veel moeten gebeuren om hem boos te maken. Ik word maar twee keren in een jaar boos.” Dat is iets dat zij meeneemt van ambassadeur Lackin.

“Tijdens zijn ziekbed heb ik zijn geloof gezien. Hij heeft echt geloof opgebracht om te zeggen ik kan beter worden. Dat is meneer Lackin, altijd heel positief. Zeer geliefd door het BuZa personeel van toen en nu. Hij kon altijd bij ons binnenlopen en deuren vlogen voor hem open. Hij was gewoon een guru voor velen van ons.” 

Winston Lackin is geboren in Nickerie en heeft de Algemene Middelbare School gevolgd in Paramaribo om vervolgens een Licentiaat in rechten te behalen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Van 1983 tot en met 2010, met een onderbreking in 1985, is Lackin werkzaam geweest voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van deze periode was hij tussen 1991 en 1994 Eerste Secretaris op de ambassade van Suriname in Brazilië en tussen 1997 en 2000 Counselor in Brussel (België). Tussen 1984 en 1986 volgde hij ter voorbereiding op een diplomatieke carrière een opleiding aan het Rio Branco Institute.

Lackin is lid van de Nationaal Democratische Partij. Bij de verkiezingen van 2010 was hij spindoctor van de partij en vertrouweling van Desi Bouterse.

Eind vorige maand bedankte hij in onderstaande video nog een ieder voor alle ondersteuning:

https://www.facebook.com/marowijne.nieuws.5/videos/2455235628054068/
Bekijk ook:


45 REACTIES

 1. @Roy, ik begrijp uw woede !

  Echter ook deze MENS, is GEEN hond !

  Ben ook volslagen oneens met zijn politiek
  handelen !

  Maar toch, mens Lackin, REST IN PEACE !!!

  PS : aub uw comment verwijderen


  Maak melding

 2. Nou nou. Zeer laag bij de grondse opmerking Roy. Zo praat je niet over een medemens. Ook al ben je het niet eens met zijn ideologie; deze man had 2 kleine dochters en die zijn nu hun vader kwijt.


  Maak melding

 3. Verschrikkelijk om te lezen dat er achter een “ rouwstoet” een dicussie wordt gevoerd met een etnischs tintje. Hoe ver zijn wij gevallen. Er zijn helaas momenten waarop jij je als Surinamer zeer trots voelt op deze wereld maar ook momenten van schaamte en dit is er helaas 1 van SCHAAMTE. Sorry, ik kan het niet anders verwoorden,Frank.


  Maak melding

 4. Niks dan goeds over de doden maar over persoon valt weinig goeds te melden. Ook hij heeft zich op kosten van de belastingbetaler verrijkt. Suriname telt tientallen duurbetaalde beleidsadviseurs allemaal lid van de Paarse Roversbende en Lackin was daar 1 van. De adviseurs krijgen allemaal een ministerssalaris met bepaalde privileges. De president van Suriname accomodeerd graag zijn vrienden en familieleden.


  Maak melding

 5. Mijn condoleances met dit groot verlies aan de familieleden, vrienden, bekenden en partijgenoten van de heer Lackin. Nieuw kader staat in de startblokken om zijn werk voor de partij voort te zetten.


  Maak melding

 6. ..HEER..WINSTON..LACKIN..WAS..EEN..MARKANTE..SURINAMER..
  IN..HART..EN..NIER..EEN..PROMINENTE..N-D-P-ER-
  ..MORGEN..NATIONALE..ROUW..DAG..AF..GEKONDIGD..EN..KRIJGT..EEN..STAATS..
  BEGRAFENIS..


  Maak melding

 7. Waarom je eigen niet laten behandelen in su zelf!!!!! Het volk moet wel in de verrotte ziekenhuizen zijn om zich te laten ‘behandelen’ de graaiers gaan naar het buitenland. Nu kan de fam genieten van het gegraaide geld om dit hopeloze verdriet te verwerken


  Maak melding

 8. Allemaal die negatief reageren op deze bericht van Meneer Lackin ze zijn alleen maar Haters geen enkele respect , hier in Nederland heb je ook de Beste Arts 👩‍⚕️, maar sommige van die Behandelingen moet zelf de Nederlandse mensen naar Amerika ,dus wat die twee respectloos Kakkerlakken uitleggen klopt weer niet en die meneer Bert erbij wat zijn jullie tocht zielig geen enkele respect naar de Familie toe , alles is nu de Politiek, er zijn Top artsen hier in Nederland 🇳🇱 maar de voetballers aan ze een zware knieblessure hebben op gelopen vliegen ze liever of kiezen ze meestal voor Amerika.dus Haters van de VHP want jullie zijn de Haters en een paar Redi musu,en een donkere mensen die achter jullie lopen .maar de Familie Lackin gecondoleerd 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽.


  Maak melding

 9. Deze man kwam ik ongeveer 4 maanden geleden tegen op een eiland dicht bij portugal hij ging richting amsterdam om vervolgens naar amerika door te reizen

  Ik had hem herkend.. ik ben naar hem toegelopen we hebben elkr de handen geschut.. niet wetenden dat deze man innerlijk niet in oorde was..

  Tries Om Nu Te Moeten Lezen Dat Deze Top NDPer Het Loodje Heeft Gelecht..

  R I P


  Maak melding

 10. Rust zacht, familie en vrienden, ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies .
  Op je sterfbed is niet belangrijk, hoeveel je hebt bezeten, maar hoe je hebt geleefd. Heb je je wijsheden ontplooid? En heeft een ander er iets aan gehad? en in jou geval,heeft het land en volk iets aan gehad?

  Ik hoop dat je een plek vindt waar je je thuis mag voelen.
  Je bent heen gegaan, voor je een zwarte draad van een witte hebt kunnen onderscheiden voor ons.
  Als ik goed om mij heen kijk, durf ik te zeggen, dat je niets concreets heb gedaan voor het land of dit volk. Wat is waar?
  Weet ik niet! Maar kan wel zeggen, dat het moment van sterven het “ultieme” moment van waarheid is. Het is een “spiegel, waarin de betekenis van het leven en alles van het geboren tot het sterven, wordt gereflecteerd.
  Het is alleen jammer, dat het je de tijd niet gegund is om een lijstje met doelen
  achter te laten die het leven in de betere zin te veranderen.
  De natuur gaat haar gang.


  Maak melding

 11. Al ben ik een tegenstander van zijn idealen, hij is mijn district genoot, ik heb samen gevoetbald met zijn neefjes op svb inter districten verband : ik wens hem een goeie heen weg terug. Gado gi gado teki .


  Maak melding

 12. Naakt ben ik geboren, naakt ga ik heen. Mijn werken volgen mij in het hiernamaals, opa taki. Hoemeer je hebt, hoe meer je moet dienen en geven, hoe meer je weet en hoger je staat op de maatschappelijke ladder, des te eenvoudiger en behulpzaam. Oma taki , eeh met alle respect voor de keuze van elk mens, eeh kan dat eeeh ook voo eeeh hem gelden, opa?


  Maak melding

 13. Luciën 11 november 2019 At 21:50
  Rust zacht Hr Lackin, je was een mooi mens!!

  Ja, dat was ik ook. Een mooi mens die altijd aan zijn medemens dacht.


  Maak melding

 14. Een ieder komt aan de beurt…rover of geen rover…profiteur of geen profiteur…..

  Wat neem je dan mee….???? Inderdaad…NIETS….

  Enne wanneer is didibrie aan de beurt baya ??


  Maak melding

 15. Kale…politiek interesseert mij geen ene moer dus kom mij niet vertellen uit welke hokje ik ben. In iemand zijn bil kruipen die talloze mensen heeft gedupeerd met zijn cassave bullshit dat is pas zielig en achterlijk . Gat graven wat cassave erin gooien de kist erin en dichtgooien die zooi en nooit meer naar omkijken


  Maak melding

 16. Rob…doe dat dan ook voor de mensen die onnodig sterven in de ziekenhuizen door gebrek aan medicatie of andere middelen contact mensen uit su wat ik net vertel voordat je weer onzin gaat brabbelen


  Maak melding

 17. Terwijl het boerikie volk in huis s m e sterft aan de deur van het z ziekenhuis, wordt deze boef oplichter schurk op kosten van het zelfde volk in Columbia op een luxe manier behandeld en dat kom G O D niet zien, dus is hij opgeroepen om naar huis te gaan..

  Nu kan de buiten vrouw genieten van al die miljoenen die hij had gestolen van die cassave fabriek te zanderig, maar ook zij kunnen niet al te lang van genieten, de roeping is groot..

  Hij zal bij de lieve Heer nu verantwoorden, waar al het geld ligt..

  Die bakras. zullen zich kapot lachen , dat er eentje minder is geworden die nog gaat roepen,,,, hou je K A geld wij ndp hebben het niet nodig..,,,,, onder tussen pinaaart het ka volk verder….


  Maak melding

 18. De diehard VHPers laten zich weer van hun walgelijkste kant kennen. En natuurlijk wordt door WK geduchte tegenreacties verwijderd! Ik zal blijven wijzen op deze varkens opdat het volk weet waar de VHP werkelijk voor staat. Nooit en dan ook nooit heeft Chan Santoki zich gedistatieerd van deze walgelijke uitspraken, omdat hij geen haar beter is en omdat hij weet dat dit de cultuur in zijn walgelijke organisatie is. Wk, je zal dit natuurlijk ook verwijderen, maar stoppen zullen jullie mij nooit! Iedereen moet weten waar de VHP voor staat!!


  Maak melding

 19. @Lucien Santokhi is niet verantwoordelijk voor
  uitspraken van derden !
  U noemt Surinaamse mensen, varkens, dieren !

  Natuurlijk bejubelt u alles van Paars, het Faillissement
  van ons Land, de cassavefabriek- en het cassave-project-
  Corrupte-Failure, de vele drugsgerelateerde moorden en
  de vele gestarte Paarse projecten die niet zijn uitgevoerd,
  waarbij wel de gelden zijn VERDAMPT !

  RIP heer Lackin,
  ook al had u ons Volk huursubsidie beloofd !

  RECHTSSTAAT SRANAN MOET HERRIJZEN !


  Maak melding

 20. R.I.P., meneer Lackin – of liever Winston – zoals u liever aangesproken wilt worden. Ik heb u tekort mogen meemaken; een warm mens en oprecht betrokken met het welzijn van Suriname. Zeker het milieu agenda, werd niet door iedereen begrepen, maar u was de tijd ver vooruit. Onze discussies over hoe het bos te waarderen, vanuit alle mogelijke invalshoeken en bovenal de concensus dat de rijke landen mee moesten betalen waren zeer leerzaam….ik hoop dat uw opvolger de door u ingeslagen weg voort zal zetten.


  Maak melding

 21. More Independant,
  van de doden niets dan goeds !

  Echter milieu zegt niets meer als je meewerkt het Volk
  zwaar te verarmen met illegale niet gedekte gelddrukkerij
  van Miljarden bankbiljetten !

  Milieu zegt niets wanneer openlijke corrupte wordt toegestaan
  en niet wordt vervolgd : Zie Ballast Nedam miljoenen-
  bruggenbouw-corruptie, zie Naschoolse Opvang keukens-
  corruptie en Cassave-fabriek-Corruptie !

  Hoe wil dit regiem milieunormen gaan handhaven, wanneer
  men juist ALLE NORMEN en WAARDEN in Sranan aan het
  VERNIETIGEN is ?

  ZELFS de Onafhankelijke Procureur-Generaal, wordt openlijk
  BEDREIGD door de dictatoriale president !

  PS : Weet u welk milieu-beleid wordt gevoerd door dit regiem
  in de goudsector ?
  Weet u waarom illegale milieu-vervuilende buitenlandse
  scalians en goudrovers worden ondersteund en gefaciliteerd
  door het huidige corrupte regiem ?

  De onlangs, helaas, door Brazilaanse illegale rovers,
  vermoorde CTU-er (geheime Dienst medewerker),was
  volgens Indiaanse stammen ter plaatse in het Lawagebied,
  IN DIENST VAN ILLEGALE BRAZILIAANSE GOUDZOEKERS !!!


  Maak melding

 22. Deze zakkenvuller was onderdeel van de corrupte paarse bende die de staatskas geplunderd en daarmee het volk verarmd heeft.
  Hij was daaraan medeplichting ook o.a. m.b.t het cassavefabriek corruptieschandaal.
  Met z’n dood ontloopt hij helaas zijn aardse straf.
  Maar als er een hel bestaat dan zal hij nu zeker daarin branden.


  Maak melding

 23. Jammer dat hij is heen gegaan,zo heeft hij zijn aardse straf ontlopen dat hij zou krijgen, maar zijn familie en naaste vrienden die door zijn toe doen meegeholpen hebben het su volk te verarmen zullen voor hem terechtstaan. En niet alleen die lui van de ndp maar ook vd nps,vhp,abop,palu en pl,zoals de grond en bank rovers.
  Dit gebeurd heel gauw.
  SVS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.