Doden bij roofoverval op goudkamp in Suriname

19
Doden bij roofoverval op goudkamp in Suriname

Bij een roofoverval op een goudkamp in Suriname zijn gisteren doden gevallen. De redactie van Waterkant verneemt dat het gaat om een overval door een zwaar bewapende groep Brazilianen op het goudveld Serafin nabij de Lawarivier. Onder de slachtoffers zou zich ook een lid van de Counter Terrorism Unit (CTU) bevinden.

Margaretha Malontie, deken van districtscommissarissen, geeft tegenover de Surinaamse site Suriname Herald te kennen dat het gaat om een zwaar bewapende roversbende die het gebied momenteel heel onveilig maakt.

Malontie zegt dat er ook een militaire post in het gebied is, maar ze weet niet als de militairen opgewassen zijn tegen de bende omdat het gaat om een bende die gebruikmaakt van machinegeweren.


19 REACTIES

 1. Wild west toestanden.
  De paarse commissie ordening goudsector heeft zo te zien echt ‘fantastisch’ werk geleverd. Het is nu super ‘geordend’ en ‘veilig’ op de goudvelden.

  Hup, nog 5 jaren ndp regering erbij dan kan SU een tweede Venezuela, Haitie of Zimbabwe worden want in die landen gaat het ook ‘geweldig goed’


  Maak melding

 2. waarom gaat de pres. al daar ,,, niet ,,, een kijkje nemen en verblijven voor een paar dagen ontspanning..
  zijn zoon zou het wel gedaan hebben, hij is ook een moordenaar..


  Maak melding

 3. Daar wonen de wajarikula indianen , misschien zijn ze tegen het plunderen van de natuur waarvan ze moeten leven…
  Risico van het vak als je zomaar inbreekt in iemand zijn tuin om goud te zoeken..
  Helaas kogelkaas


  Maak melding

 4. Dit is niet te bevatten als men zo snel je kamp kan overmeesteren dan steld het legerkamp nog het legerbasis fort van Suriname niets voor buiten Suriname manen zijn goedgetrainde maar blijkbaar is dit niet goed geweest dit is wel heel erg jammer dat de leidinggevende van het leger niet heeft geleerd dit speelde al heel lang dat men vanuit Brazilië gewoon in Suriname komt en doen wat ze willen met zwaar materieel en dat wij dan niet opgewassen zijn waar door onze broeders gedood worden dit is pijnlijk


  Maak melding

 5. Yes they can do the job neks no fout na ndp e bepaal na gado pot a mang dja a kondre e draai bun we trong dubai dalijk en a koers wo zaking go na duizend gi wang dalla da te angrie e kir wang sma dan je go na bouta gi wang pakket dan te monie kba wi nafoe go wroko wie o lenie en te ju siki ju pai ju srefi en ef ju no wani pai dan ju dede maar ndp tak neks no fout nanga ndp ju kan feni wroko sondro skoro papira ef ju abi papira ju no feni wroko daarom mek akondre e draai so


  Maak melding

 6. Iemand brigade generaal en minister Benshop ergens gezien of gehoord?? Geen beeld . Geen geluid.. veel geschreeuw in veilige DNA gebouw. Op t veld een lafaard.


  Maak melding

 7. wie is er nu de baas in dat gebied? ik ben erg benieuwd naar de respons actie.

  of…ze hebben het te druk met leningen afsluiten zodat ze een gedeelte van het geleende in hun eigen zakken kunnen stoppen.

  Wie gaat hier ballen tonen ??


  Maak melding

 8. Allemaal idioten hier die politiek blamen dat ze de Braziliaanse dieven hebben geroepen om een Surinamer te komen doodden. Jullie zijn echt super achterlijk hier hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.