Motorfietser omgekomen nadat autobestuurster geen voorrang verleende

10
Slachtoffers bij aanrijding tussen auto en bromfiets te Saramacca

De 49-jarige motorfietser Rudolf Sanawi is woensdag in de vroege ochtend overleden bij een aanrijding met een personenauto op de Catharina Sophiaweg. De aanrijding vond plaats nadat de autobestuurster naar de inrit van haar woning afsloeg zonder voorrang te verlenen aan het slachtoffer dat in tegenovergestelde richting kwam aangereden.

De politie van bureau Groningen deed na de melding van de aanrijding de plek aan. Bij aankomst werd de motorfietser met zware verwondingen aan zijn hoofd op de berm langs de weg aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde officieel zijn dood vast.

Onderzoek wees uit dat de 23-jarige autobestuurster reed over de Catharina Sophiaweg komende vanuit de richting Calcutta en gaande in de richting van Paramaribo. De motorfietser kwam vanuit tegenovergestelde richting aangereden. Ter hoogte van pand nummer 27 sloeg de autobestuurster links af naar de inrit van haar woning, zonder voorrang te verlenen aan het recht doorgaand verkeer. Het gevolg was dat er een aanrijding ontstond tussen de automobiliste en de motorfietser.

Sanawi kwam na aanrijding te vallen en liep een zware hoofdverwonding op. Zijn valhelm was van zijn hoofd geraakt. Het slachtoffer was vermoedelijk op slag dood. Het rijbewijs van de autobestuurster is hangende het onderzoek ingevorderd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van de Sanawi is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.


10 REACTIES

 1. R.I.P.
  Familie sterkte met dit groot verlies.

  Rijbewijs invorderen en de begrafenis laten betalen door deze bestuurster, tevens ook een flinke schadevergoeding voor de nabestaanden.


  Maak melding

 2. Eeuwig moeten ze afslaan maar letten niet op. Sluit dr op laat ze gaan nadenken. Nu een gezin ontwricht. Wanneer stopt dit gedrag???
  Er moet harder opgetreden worden.
  Ik zie ook kinderen soms roekelois rijden met de fiets. Wie is verantwoordelijk als ze mijn auto rammen???


  Maak melding

 3. Weer een verkeersongeval met een trieste afloop. Ongeval heeft kennelijk bij duisternis plaatsgevonden (zie foto).
  Waarschijnlijk de snelheid van het tegemoetkomende verkeer verkeerd ingeschat.
  Als men de veroorzaker van een verkeersongeval zou moeten opsluiten, zoals wordt voorgesteld, zou een groot deel van de bevolking in de gevangenis zitten. Daar schiet dus niemand wat mee op.
  De bestuurster zal voor de verkeersfout vermoedelijk worden beboet.
  Ik mag aannemen dat er een verplichte w.a.-verzekering voor de auto is gesloten, zodat de verzekeraar de schade verder afwikkelt.

  Voor de nabestaanden is het zeer triest om op deze wijze een geliefde te verliezen. Gecondoleerd en kracht toegewenst bij het verwerken van uw verdriet.


  Maak melding

 4. Triest bericht.
  Het ligt niet aan straatverlichting, aantal drempels, electriciteitspalen die zogenaamd in de weg staan, wel of geen aanwezigheid van jorka’s. Het is puur een mentaliteits kwestie.


  Maak melding

 5. Heel erg dit ! Familie gecondoleerd met dit verlies. Wat een haast …als je toch al bijna thuis bent kijk dan goed uit je doppen …Gewoon opsluiten en laten opdraaien voor de gemaakte kosten. Mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.