Governor CBvS: ‘Verkeerd geciteerd door Times of Suriname’

30
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

“Het is pertinent onjuist dat ik heb gezegd dat ik niet zou weten waar de US dollars die voor 8 SRD worden verkocht vandaan komen“. Met die woorden reageert de Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vanmorgen op de berichtgeving hierover in de Surinaamse krant Times of Suriname.

De krant schreef gisteren dat Van Trikt tegen hen gezegd zou hebben, niet te weten waar die desbetreffende US dolars ‘plotseling’ vandaan zouden komen. Maar in een gesprek met Waterkant zegt Van Trikt dat hij dat nooit heeft gezegd tegen de krant en dat hij verkeerd is geciteerd.

De CBvS is op grond van art. 35 b van de Bankwet eraan gehouden om van individuele en confidentiële gegevens en inlichtingen het vertrouwelijk karakter te bewaren. Vandaar dat er geen individuele informatie gegeven kan worden zegt de governor.

Hij geeft verder aan dat de dollars die er zijn, bijvoorbeeld door de aankoop van goud of door toeristen in omloop kunnen zijn gebracht. Ook wisselen commerciële banken euro voor usd als dienstverlening aan het publiek. “De taak van de Centrale Bank van Suriname is dat er voldoende dollars zijn om de economie draaiende te houden. Daar hebben wij voor gezorgd” aldus Van Trikt.

De governor heeft de krant inmiddels gesproken en die komt met een rectificatie van dit bericht:

30 REACTIES

 1. Dit is nou net weer een teken dat er iets niet klopt met de gezaghebbers in Suriname. Het is niet te verbazen straks dat er weer een schandaal opduikt in verband met geldzaken.


  Maak melding

 2. Weer een boef in charge…so so leugens. Alsof in Suriname de leugen regeert en alle horende bewust doof en zienden blind gemaakt wordt. Oen opo oen ai fu reken af anga deng fufuroe mang fu paars. Ze zitten overal als asgieren op de loer. Je hoeft maar even weg te kijken en weg is je bezitting.


  Maak melding

 3. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das

  Beste Leden.

  Dat Er Plotseling GoedKopen Dollars Op De Mark GeKomen Zijn.. Is Een Onderdeel Van De Houdinni Act.

  De NDP Is Er Goed In Het Laten Verdwijnen Van Groot Geld Bedragen..Wat Verdwenen Is Kunnen Ze Ook Terug Roepen ..Daar Zijn Ze Ook Heer En Meester In

  De Dollars Die Nu Op De Mark Zijn Hebben Ze Terug Laten Verschijnen.

  Dat Is De Kracht Van Deze Benden Van Ellenden Die NDP Heet.


  Maak melding

 4. @@Prive

  De verdwijn truk staat in de partij programma van de NDP. Ze laten ook mensen verdwijnen als het nodig is

  Bouterse gaat jou ook latrn verdwijnen als je het als een grap aanschouwt


  Maak melding

 5. Wat een lul verhaal. Deze man is m.i.niet waardig om als lid van de NBA door het leven te gaan. Een accountant behoort de wet na te leven en laat alles achter zich dat de eer en stand van de accountant kan schaden.
  Als van Trikt beweerd dat de US$ komen van toeristen, let wel de meeste komen uit Europa en brengen euro’s met zich mee, dan is dit niet de waarheid.
  Als je de rijen ziet die dagelijks US$ 300 mogen wisselen dan denk ik dat er meer vragers dan aanbieders zijn van de US$ bezien vanuit de particulieren tenzij er ergens geld wordt witgewassen.
  Als particulier met veel US$ wil je de hoogste koers dus voed je mondjesmaat de markt.
  2 dagen geleden was de US$ meer dan 8 SRD waard en nu verkopen ze voor 8 SRD.
  Welke particulier is nou zo dom om een verlies te nemen van circa 15%? Het stinkt van alle kanten of is het door Bouta die beloofd had dat de US$ zal dalen naar 8 SRD
  Misschien RobG die de markt voed met US$


  Maak melding

 6. De berichtgeving rammelt werkelijk aan alle kanten. Eerst A zeggen en de volgende dag met B komen.
  ‘De CBvS is op grond van art. 35 b van de Bankwet eraan gehouden om van individuele en confidentiële gegevens en inlichtingen het vertrouwelijk karakter te bewaren’. Daarmee zegt hij dat hij door z’n baas op het matje is geroepen en te horen heeft gekregen om eerdere berichten hierover te rectificeren!
  Wat we allemaal wel weten is dat desie samen met z’n matie abrahams (die een cambio heeft) wat dollars in de kas van nog 2 andere bevriende cambio houders heeft gepompt om zo de koers zgn. laag te houden.
  Liegen en bedriegen is de hoofdtaak van deze NDP partij geworden. Waarom ziet de bevolking dat niet? Liggen ze allemaal te slapen, zijn ze te lui of zijn ze zo dom? Uiteraard kunnen ze natuurlijk ook zijn gaan feesten.


  Maak melding

 7. Zo te zien heeft die bankdirecteur veel stress! Onder zijn ogen heeft hij dikke wallen, wat lijkt en duid op slaap tekort. Men zegt ” de hoogste bomen vangen de meeste wind”


  Maak melding

 8. na een paar dagen houd het op, dan een anders smoes..

  het is gewoon het verdampte geld van twee jaren terug, die niet geexporteerd kom worden, wordt nu op straat uitgegeven, vandaar die pleidooi van d d b, dat hij de koers zou verlagen.. kan ook de opbrengsten zijn van al die exporten van de coke .. want niemand kan het verantwoorden vanwaar het geld komt.. kan ook gebeuren, dat dino zijn loon uit de gevangenis heeft gestuurd voor pa.. wie zal het zeggen,

  time wil tel..
  er kome nog meer verrassingen de komende tijd , let maar op..


  Maak melding

 9. Ik lach nog steeds om al die stommiteit die komt uit de breinen van de VHPtrollen hier. Hahahaaa! Ik moet het jullie wel nageven dat jullie zeer creatief en zeer flexibel zijn in het veranderen van mening en strategie wanneer jullie leugens en onzin worden blootgelegd. In een eerdere topic gingen jullie al los, krijgen nu de corrigerende informatie en nog volharden jullie in je leugens, bedrog en boeboelaasgedrag, hahahaha!! ZIELIGE LOSERS!!


  Maak melding

 10. Het is even genoegzaam glimlachen. De gretige happers hebben weer toegeslagen .Zoals gewoonlijk voor hen beurt. Aangaande Surinaamse aangelegenheden hoef je heus niet met aas rond te lopen. Een hengel voldoet. De vissen zijn zo gretig dat ze het koude staal van de haak doorbijten. Zeg A en het hele alfabet wordt voor je gerapt. Tupac and Biggie zijn er peuters bij vergeleken. Het is frappant hoeveel shit er geschreven wordt over de regering (lees NDP en actoren).Het wordt allemaal voor zoete koek geslikt zolang het maar negatief omlijnd is. Men kan zich dan gaan klaarmaken voor het lynchen. Vervelend zeg, dat blijkt dat het bericht niet op de volledige waarheid berust. Gaan we erkennen dat we ernaast zaten en te vroeg juichten? Nee joh , dat is ons te min. Gewoon stug blijven volharden in de eindeloze leugen en laster.


  Maak melding

 11. Het is even genoegzaam glimlachen. De gretige happers hebben weer toegeslagen .Zoals gewoonlijk voor hen beurt. Aangaande Surinaamse aangelegenheden hoef je heus niet met aas rond te lopen. Een hengel voldoet. De vissen zijn zo gretig dat ze het koude staal van de haak doorbijten. Zeg A en het hele alfabet wordt voor je gerapt. Tupac and Biggie zijn er peuters bij vergeleken. Het is frappant hoeveel shit er geschreven wordt over de regering (lees NDP en actoren).Het wordt allemaal voor zoete koek geslikt zolang het maar negatief omlijnd is. Men kan zich dan gaan klaarmaken voor het lynchen. Vervelend zeg, dat toch blijkt dat het bericht niet op de volledige waarheid berust. Gaan we erkennen dat we ernaast zaten en te vroeg juichten? Nee joh ,dat is ons te min. Gewoon stug blijven volharden in de eindeloze leugen en laster.


  Maak melding

 12. Iets klopt niet in dit shit . Dus : Bouterse had het ook niet echt gezegd in ocer . Wat een ka is dit . Volk van Suriname . Wakker worden alstublieft !!! Er moet een link zijn tussen die uitspraak van Bouterse en desbetreffende Cambio “ city Cambio “ en als governor van de cbs staat staat hij tussen in . Van truc dient alles te weten of is er een behoorlijke communicatie stoornis geweest tussen van truc en Bouterse ! Zoals gewoonlijk bij elke individu in Suriname.


  Maak melding

 13. Jacobus was de eerste die ging wisselen. Je bent stiekem een paarse rat jij.. Blind en doofstom is men in Suriname om niet in te zien dat men onder een dictatuur leeft!


  Maak melding

 14. Paar weken geleden is er een lading bijgedrukte bankbiljetten ingevlogen, zgn om verouderde srd biljetten te vervangen. Maar niemand heeft ooit gezien of het SRD of USD waren. En de hoeveelheid is ook nooit bekend gemaakt.
  E.e.a. maakt nu alles duidelijk.


  Maak melding

 15. 🤣😅😂 Mi no sabi, gelukkig is niet iedereen in Suriname achterlijk, al hopen ze dat wel, aangezien geen enkele Suri openlijk zijn ongenoegen uit, en alleen binnen de gesloten groep van eigen familie zijn twijfels uitspreekt.
  Surinamers zijn bang om zich uit te spreken en zullen dus ook nooit in actie komen. Bouta is de man waar ze van houden, niet zijn partij die geven ze de schuld van alles, het is toch zeker niet Bouta zijn schuld, hij kan er niets aan doen. Zulk stom gepraat hoor je dus onder de aanhangers.😭😪😔


  Maak melding

 16. SRANAN hoeft volgens Hoeffi, Desi en de NDP
  NOOIT MEER Sranan-Producten en Diensten te
  EXPORTEREN, WIJ HEBBEN VOLDOENDE US-
  DOLLARS VOOR BEHOEFTE IN DE KOMENDE JAREN !

  NEKS NO FOUT !!!

  Mijn ADVISEURS hebben allen geadviseerd om de
  op de Staatsschuld te WIJZIGEN !
  STRAFFEN van failietmakers van ons Land hoeft niet
  meer !

  Al mij ADVISEURS hebben nl begrepen dat ook zij zich
  op het ZINKEND-NDP-SCHIP bevinden !


  Maak melding

 17. Paarse misdaad hater, ik voel je pijn, frustratie en wanhoop. Deze zaak is in jullie gezicht gebost! “Hoe nu verder”, hoor ik jullie denken. “Hoe krijgen we deze beweging tot een halt?” Kijk, jullie zijn verblind door haat en rancune blijven steken in de tijd en hebben daardoor gemist dat het Surinaamse volk het tijdperk VHP en dergelijken achter zich heeft gelaten. In jullie onvermogen om je politiekvoering, je ontwikkelingsinzicht en visie op regeren om te buigen naar wat dit volk nodig heeft en wil (zie de afgelopen verkiezingsuitslagen) zijn jullie afgegleden naar het niveau van leugen, bedrog, vulgair schelden en dom geknor op fora als WK. Ik denk niet dat jullie, VHP, lager kunnen vallen, maar het zal me niet verwonderen als ook dat jullie lukt. Zielig gewoon!


  Maak melding

 18. “Het is pertinent onjuist dat ik heb gezegd dat ik niet zou weten waar de US dollars die voor 8 SRD worden verkocht vandaan komen“. zegt de gouverner., maar heeft anders weinig kunnen overtuigen met zijn verweer.
  Als je het krantenartikel naast het bovenstaande verweer zet vraag je je toch af waar de Surinaamse krant Times of Suriname het verhaal vandaan heeft. Mede omdat in het krantenartikel meedere keren expliciet naar de gouvernor wordt verwezen.
  Ik ben echt benieuwd naar de rectificatie van de krant.


  Maak melding

 19. @ Pakeritigri

  Is er al gerectificeerd. Het geven is dat er niet gepubliceerd kan worden hoe de cambio’s nu de koers drukken. Dat kan alleen als er ergens veel goedkopere dollars vandaan komen.
  Het zijn commerciële partijen die hun resultaat optimaliseren en niet drukken door te goedkoop te verkopen.
  Zij kopen ergens goedkoop in.

  Het is een schandaal de Governor geen antwoord heeft op waar de USD’s van daan komen. Hij moet de koers borgen. Dat is zijn werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.