Onduidelijkheid over herkomst van US dollars die voor 8 SRD verkocht worden

54
US dollars

Het is het financieel gesprek van de dag deze week; drie cambio’s in Suriname verkopen al een paar dagen ‘goedkope’ US dollars voor 8 SRD per dollar. Het gaat om een wisselkoers die mensen die huishuur moeten betalen van ongeveer US$ 300, in staat stelt om dat tegen 8 SRD de dollar te doen. Precies zoals de Surinaamse president Desi Bouterse vorige week al had laten doorschemeren.

Één van die cambio’s die deze door Bouterse geopperde koers hanteert is City Cambio aan de Hendrikstraat. Daar ontstaan er dagelijks lange rijen door klanten, die per dag US$ 300 mogen wisselen tegen die koers. Hoe die cambio aan de US dollars komt is onduidelijk.

Ook de president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) Van Trikt, zegt volgens de Surinaamse krant Times of Suriname, niet precies te weten vanwaar die US dollars plotseling vandaan komen. Hij vermoedt dat de cambio’s al die tijd de dollars al hadden, maar deze vasthielden zodat er hierdoor een schaarste aan dollars op de markt ontstond en de koers omhoog bleef gaan, aldus de krant. UPDATE: Van Trikt zegt aan Waterkant dat hij dat helemaal niet heeft gezegd en verkeerd geciteerd is.

VHP parlementariër Mahinder Jogi zei vanmiddag tegen ABC Online Nieuws dat hij zich niet kan voorstellen dat de governor van de CBvS, niet weet wat de herkomst van de dollars van de cambio’s is. Jogi vindt het onverantwoordelijk en niet tranpsarant dat de Centrale Bank als toezichthouder geen informatie hierover heeft.

De Centrale Bank moet als toezichthouder de herkomst van de cambio dollars kunnen verklaren, aldus Jogi die wil weten of dit geld van de overheid afkomstig is of een andere bron. 

54 REACTIES

 1. Sluiten alle die Cambio’s,als je wil wisselen gewoon bij de Banken 🏦 gaan wisselen het moet een keer ophouden met deze Rotsooi,of de president moet de zelfde koers Hanteren wat de banken hebben iedereen,wie zich niet aan de regels houd gelijk vergunning intrekken,Cambio’s gelijk dicht Timmeren oprotten met alle Cambio’s..


  Maak melding

 2. Als v Trikt ballen heeft laat hij onderzoek doen naar de Cambio’s. Beter is alle Cambio’s aan banden leggen. Wisselen kan alleen nog bij banken. Te zot voor woorden dat Cambio’s zoveel macht hebben.


  Maak melding

 3. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Beste Lezers

  Is toch belachlijk dat de NDP op zo een manier indruk wil maken op het Surinaams volk.

  Er is een ander Cambio waar je tot 20 us kan wisselen
  Hoe dom moet men nog zijn om hier in te trappen.

  Ik zij het eens al.. Heer bouterse heeft meer baat bij een volk die onderontwikkeld is dan een ontwikkeld volk

  Een onderontwikkeld volk net als de meeste NDPers
  Kan die bouterse makelijk inpakken..

  Een portie eten en lekker kabula muziek zijn ze al verkocht


  Maak melding

 4. De vraag waar de dollars vandaan komen moet men aan Bouterse stellen. Die weet het want hij heeft het enige tijd geleden zelf de verkoop van dollars voor 8 srd aangekondigd. Lijkt mij een actie georganiseerd door Bouterse. Een deel van zijn coca dollars heeft hij waarschijnlijk ingezet.

  Per saldo is het een domme actie om de koers te drukken. We zullen zien hoe lang ze dit volhouden.
  Om de koers te stabiliseren moeten de overheidsfinanciën op orde worden gebracht en niet dit soort financiële kamikaze acties die de betrouwbaarheid van de hele financiële sector in Suriname nog verde ondermijnen.
  Als de governor zelf niet weet waar de dollars vandaan komen en ook geen actie onderneemt tegen de cambio’s dan is het toch bewijs dat hij stiekem de witwas actie van de president steunt.


  Maak melding

 5. @RobG
  hoezo gestreste reactie van Jogi. Hij stelt slechts dat hij niet kan begrijpen waarom de Govenor van de CBvS niet weet waar de dollars vandaan komen. Van Trikt doet zin werk niet en dat mag Jogi vast stellen.


  Maak melding

 6. Nogmaals sluiten die cambio’s,allemaal ook wij hebben geen Cambio’s nodig in Suriname 🇸🇷 gewoon wisselen bij de banken 🏦. Ik weet nog dat men vroeger gewoon ging wisselen bij Hotel Torarica voor de zelfde koers als Bank .


  Maak melding

 7. Sluit alle Cambio’s dan wil ik zien welke kant de koers op gaat gaan .want Cambio’s kunnen niet zoveel Macht hebben op de Economie van Suriname 🇸🇷 want daar lijkt het op.


  Maak melding

 8. Simpel; het komt uit de toverhoed van plee en zijn witwaspraktijken. Geld nodig okm meer te kunnen graaien, verdraaien en vooral de surinamers een oor aannaaien. Oerdomme paarse rioolratten zijn op hol geslagen.


  Maak melding

 9. RobG
  De coalitie kan geen US$ biljetten drukken tenzij deze als vals worden aangemerkt.
  De hoeveelheid US dollars die worden gewisseld overstijgt zeker de 100.000 US$.
  Dit is een grote hoeveelheid om dit zomaar, in een tijd van schaarste, aan te bieden wetende dat de maand november december en januari eraan komen waar de vraag naar US$ zal toenemen dus ook de koers.
  van Trikt moet worden aangebracht bij de NBA als een geregistreerde accountant die staat te liegen als het gedrukt staat. Deze man houd de eer en stand van accountants in stand.

  RobG
  Weet jij waar al die US$ vandaan komen? Niet van Oppenheimer want anders was dit bekend geweest.


  Maak melding

 10. Hoe lang nog gaat het volk toekijken hoe de paarse bende Suriname naar de afrond doet afglijden? Gelukkig dat er overal ter wereld genoeg Surinamers zijn om een ander licht op het land doen schijnen door hun positief gedrag. Als het aan DDB en zijn makkers ligt is dit land allang naar de verdoemenis. Ook mogen wij trots zijn op de eerste regels van ons volkslied.( GZMOS)


  Maak melding

 11. Er gaan nog meer vreemde dollars en ook euro’s opduiken onder deze paarse bende. De vlam is nu in de pan wij zullen nu meemaken wat deze heren werkelijk in hun schild voeren. Er zijn genoeg voor tekenen geweest dat het alleen maar oplichters en criminelen zijn. Kijkt u naar het verleden dat niet zo lang achter ons ligt. Waar is de zoon van… Hoe is het met Abrahams… Ga zo maar door. Mensen AUB niet meer stemmen op deze loosers, het is anders uw eigen schuld als deze jongens (NDP) weer aan de macht komen . Dus wees op je hoede in mei 2020.


  Maak melding

 12. Chottelal doet al jaren zaken. Tijdens Venetiaan al. Hij hft nooit geld op de bank gezet. Zn huis is zn bank.
  Ga niet proberen te roven want je komt niet levend vandaar. Hij heeft de cambio. Heeft veel gehad van NF regering. Heeeeellllll veellllll. Nu maajt hij weer teld tijdens Nf. Hij eet van alle walletjes


  Maak melding

 13. Gesubsidieerd via de leningen van de NDP. NDP wil de verkiezingen van 2020 winnen dus trekken ze hun goocheldoos open. Als ik in Suriname was zou ik dollars kopen voor SRD 8 en doorverkopen op de zwarte markt voor SRD 8.50. Op die manier wordt je dubbel gesubsidieerd. Als de regering mag profiteren van een bepaalde situatie, ook ik. Jammer dat je zo weinig dollars mag kopen.


  Maak melding

 14. Hoe maakt men zwart/paars drugsgeld wit: via de cambio’s.

  Hoe simpel wil je het hebben?

  Met de volledige steun van volkspresident Bouterse.

  Suriname als ultieme bananenrepubliek.


  Maak melding

 15. Kondremangs
  Geen aandacht meer besteden aan Lawpi. …..rookgordijn of te weinig aandacht gehad…negatieve aandacht is ook aandacht. …
  Terug naar de topic. ….
  DRUGSGELD MET MEDEWETEN VAN DIDIBRI EN CO . ..NIKS ANDERS. .CAMBIOS ZIJN NIKS ANDERS DAN WITWASPLAATSEN. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 16. Ach Jogi, het is ook nooit goed hê? Kunnen de Surinamers eindelijk goede zaken doen, kom jij weer met je stom geleuter! Ziedaar jou VHP-inborst en ware bedoelingen met dit volk. Ik denk dat Bouterse de Cambio’s onder druk heeft gezet om hun opgepotte USD’s in te zetten om de koers te verlagen op straffe van eigen interventie. Hierbij moet je denken aan het nog lager aanbieden van de USD’s die de Federal Bank of America ter beschikking heeft gesteld. En aangezien de economie aantrekt zien zij natuurlijk de bui al hangen en zijn bang dat ze grotere verliezen zullen lijden als er een koersdrop plaatsvindt. Dit allemaal is natuurlijk een grote klap in het gezicht van de VHP en zijn valutamannetjes die al heel lang de economie van Suriname gijzelen en nu zien dat zij zienderogen terrein verliezen en vrezen voor een financieel debacle die ze niet te boven zullen komen. Dit wordt lachen jongens!!


  Maak melding

 17. Luciën: “En aangezien de economie aantrekt zien zij natuurlijk de bui al hangen en zijn bang dat ze grotere verliezen zullen lijden als er een koersdrop plaatsvindt.”

  Economie aantrekt???

  Suriname heeft van de honger geen ontlasting. Het land produceert nog geen spijker. Het loopt leeg op 40.000 spookambtenaren stuk voor stuk ongeschoolden die de hele dag uit hun neus vreten. Dom hersenloos NDP stemvee.

  Jullie kindskinderen zullen nog de honderden miljoenen usd leningen moeten aflossen die nu door de drugsbaronnen onder leiding van de Bouterse-maffia clan worden afgesloten.


  Maak melding

 18. @henkmolenaar2016
  Wahahahahaaa, de eerste in paniek geraakte idioot heeft gereageerd. Hahahahaaa, ik zi het toch, het wordt lachen. Want alle VHPtrollen op dit forum gaan weer helemaal los op mijn reactie. Wahahahaha, ik kom niet bij maar snap jullie pijn wel! Hahahahaaa! Aaaaii boi, we kier mi dja!!


  Maak melding

 19. @Bigi Sma,

  Het is zondermeer duidelijk dat de cambio’s uit strategische overwegingen een reserve buffer aan dollars hebben aanghouden. Bij het aanhouden van een dergelijke buffer gebruiken de cambio’s hun eigen modellen. Met grote kapitaalbuffers kunnen de cambio’s immers voldoen aan de vraag vraag van consumenten. Het is een kwestie van vraag versus aanbod. De cambio’s die dat niet gedaan hebben concurerren zichzelf weg uit de geldmarkt. Dit veroorzaakt natuurlijk paniek bij de speculaten zoals Mahinder Jogie. Jogie en zijn familie en makkers hebben belang bij een schaarste aan US dollars. Zij kunnen daardoor een hogere koers in rekening brengen bij de consument. De cambio’s die wel een buffer hebben aangehouden kunnen aan de vraag voldoen. Maar het lijkt ook op dat de actie van Jogie vanuit de Noordzee wordt aangestuurd. Jogie zie ik daarom ook als een grote landverrader.


  Maak melding

 20. In Ocer heeft de poeppresident van de achterlijke paarse achterban staande ovatie gevraagd voor de gecertificeerde ezel van paars. Donderdag a.s. zal de ingediende wet in behandeling worden genomen. Hopelijk is de voorzitter van het parlement nuchter genoeg om niet mee te werken aan deze zelfamnestie van de meest achterlijke minister van financiën ooit. Het volk zal donderdag.a.s laten horen waar het staat.


  Maak melding

 21. SRANAN heeft gratis dollars gevonden en biedt deze nu
  aan tegen een lagere dan de tot nog gehanteerde
  omwisselkoers !

  EUREKA, Sranan weet goedkope US-dollars te VINDEN !

  EXPERT NO DE, VALUTA NO E KOME !
  Us-dollars DRUKKEN kan niet !

  Wie denkt Desi te kunnen belazeren met zijn wijziging
  wet Staatsschuld en zijn zijn tijdelijk strooien met iets
  goedkopere drugsdollars ??????????

  Lange GEBEDEN van prediker MEYE helpen niet meer,
  Sranan moet diensen en goederen VERKOPEN aan het
  buitenland, noso monni n’e kon binne !

  PAARSE OLLO OLLO-STAATS-BEGROTING PLUS LENINGEN-
  ZIEKTE, STORTEN SRANAN NOG DIEPER iN DE FINANCIELE AFGROND !


  Maak melding

 22. Er zijn vele contante gelden in Surinaam. Heel veel. Er zijn meer kluizen buiten banken dan in bank zelf. Je ben in een gebouw of een huis en je weet niet vlak onder waar je staat is grote kluis met miljoenen cash moni.

  A tron gowtu now ja a tron gowtu now. Sranan gron tron gowtu now ja.


  Maak melding

 23. Een kommetje tomaten kost 20 SRD
  twee liter diesel Olie kost 14 SRD

  Suriname heeft geen overschot aan geen enkel landbouwgewas geen enkel Fruit zelf mais dat zo makkelijk groeit mijn zus heeft last mais geplant en gegeten binnen 4 maanden .


  Maak melding

 24. Als licht aan de creativiteit van de bevolking groepen weinig mensen geven sturing naar de juiste richting om te planten ik was mei tot juni in Suriname ik ook Cassave geplant als proef en groeit heel goed .
  Als hobby doe ik meer aan zaden vermeerderen
  10 tomaten zaden kosten 3 Euro
  1kilo tomaten zaden kost 120.000 Euro bij beplanting en verkoop word het 4 miljoen Euro

  NDP heeft het over centen gaan lenen om een begroting tekort te dekken .

  NDP moet de begroting aanpassen zo hoort het en niet anders .

  De eerste begroting had een tekort van 8 miljard SRD is 1 miljard USD .


  Maak melding

 25. Waarom moet ddb, ndp, paarse kakkerlakken, hun huidige coalitiepartners liever vandaag dan morgen, maar uiterst op 25 mei 2020 voorgoed weg uit het machtscentrum van Suriname?

  ndp staat voor:
  – ddb de grootste crimineel en meest ongeschoolde president die Suriname tot nu toe gehad heeft,
  – zijn denken is op grote schaal bij buitenlandse banken tegen zeer hoge rente leningen aangaan, die niet kunnen worden opgelost,
  – obligoplafond verhogen en nog meer lenen bij buitenlandse banken tegen zeer hoge rente, waarvoor nauwelijks valuta is om terug te betalen,
  – buitenlandse ondernemingen die in Suriname waren en Surinaamse ondernemingen die sluiten en werknemers die massaal worden ontslagen,
  – gevolg hiervan heel grote armoede en heel grote ellende bij de Surinaamse bevolking,
  – (klein)kids kunnen nog generaties hierna deze schulden die nu gemaakt zijn om terug te betalen en zullen in armoede en ellende blijven leven,
  – vertrappen van de grondwet van Suriname; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen oa, mensenrechten,
  – geen werk voor Surinamers, afgestudeerden, gevolg armoede, ellende, geen medicijnen, lege winkels, hoge prijzen voor de levensmiddelen, enz.
  – verrijking van zichzelf, gezin, inner cirkel, niet in de gevangenis terecht willen komen voor 8 december 1982 moorden, terwijl hij al een eis van 20 jaar van de krijgsraad heeft gekregen en het vonnis door de rechtbank binnenkort wordt geveld,
  – hij in Nederland een gevangenisstraf van 11 jaar heeft voor betrokkenheid bij drugshandel,
  – DEA in MIAMI- USA willen hem ook verhoren voor drugszaken,
  – ddb beschikt niet over goed gedrag en op grond daarvan mocht hij nooit president van Suriname zijn, de grondwet geeft dat aan dat een ieder die een publieke functie wil bekleden moet over goed gedrag beschikken. Zie zelf de reputatie van ddb.
  – ddb wil geen enkele contact met Nederland hebben, ook met USA, Frankrijk, de EU.
  – wat heeft ddb, ndp, paarse kakkerlakken voor Suriname sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, tijdens de regering wijdenbosch, tijdens zijn presidentschap van 25 mei 2010 – 2019 gedaan?
  – zie voedselpakketten die worden uitgedeeld aan paarse kakkerlakken,
  – zie benzine en olieprijzen aan de benzine pomp,
  -witwassen van geld, geen valuta, ontwaarding srd,
  enz, enz. enz.

  de ndp, ddb, paarse kakkerlakken zijn niet geschikt voor Suriname, nationaal en internationaal. Alleen maar achteruitgang en het zal zo blijven.

  – ddb wil kosten dat het kost president van Suriname blijven om niet in de gevangenis te komen en voor niets anders. Zie zelf maar wie de verliezer hiervan is.

  Time4Change!

  Volk van Suriname/ Surinamers gaat u massaal morgen naar de DNA en laat ddb, ndp, paarse kakkerlakken dat ddb schijt aan Suriname en de Surinamers heeft, het draait allemaal voor hem. De gevolgen van het ophogen van het leningplatond zal alleen tot armoede en ellende leiden in Suriname, voor vele generaties na heden.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  Gods Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. Een begroting te kort van 1 miljard USD waar kan je zo een bedrag in 6 maanden lenen als klei land .

  Niemand gaat Suriname 1 miljard lenen om een begroting te kort te dekken zo worden geen zaken gedaan .

  Men zou projecten moeten beschrijven en dat kost geen 1 miljard USD en nog voor een begroting te kort .

  Ik heb gisteren ook gekeken naar de DNA vergadering er waren maar 12 DNA leden in de zal volg morgen .


  Maak melding

 27. Luciën 30 oktober 2019 at 10:36

  Ach Jogi, het is ook nooit goed hê? Kunnen de Surinamers eindelijk goede zaken doen, kom jij weer met je stom geleuter! Ziedaar jou VHP-inborst en ware bedoelingen met dit volk. Ik denk dat Bouterse de Cambio’s onder druk heeft gezet om hun opgepotte USD’s in te zetten om de koers te verlagen op straffe van eigen interventie.

  Nee Lucien, ik vind jouw reactie eerder getuigen van gebakken lucht dan van intelligentie. Want stel nu dat Bouterse inderdaad de gambio’s onder druk heeft gezet waarom weet de president van de Centrale bank dit niet dan ? Waarom wordt hij dan op zo een manier buitenspel gezet door Bouterse ? Jouw redenering klopt dus van geen kant. Dat je afgeeft op de VHP laat zien dat je geen knip voor de neus waard bent. Wees blij dat tenminste een partij het wanbeleid van de regering aankaart.


  Maak melding

 28. @RobG
  Als de cambio’s doen wat u zegt overtreden ze de wet en verzakt de CBvS haar controlerende taak.

  Gisteren heeft de President in Ocer uitgelegd dat er instrumenten zijn om de koers naar beneden te brengen. Hij legde ook uit dat er $ 40.000.000 was binnen gehaald. Eenige tijd geleden werd geheimzinig gedaan over de afspraken met de FED over het importeren van Dollar biljetten door de CBvS.

  u kunt ook rekenen. de CBvS heeft uit de reserves giraal bij de FED $ biljetten gekocht. Die zij formeel waardeert op SRD 7,52 en voor die koers door levert aan enige Gambio’s met de opdracht maginale marges te nemen voor veel relatief kleine transacties.
  Het instrument is interventie met een beperkt aantal USD en hopen op een multiplier effect waardoor speculanten op gepotte dollars gaan verkopen.

  Beste RobG u kijkt langs alle feiten en insinueert slechts.
  Het is een gegeven dat de formele koers 7,52 is en de straat koers 8,00 en volgens de president terug gaat naar 7,95 volgens de president. De vriendjes van de pres maken de komend weken ongeveer SRD 20.000.000 winst omdat er dollars vrijkomen middels interventie.

  Hoefdraad , Bouva, Abdoel, Vreedzaam , Wangasabessari gedroegen zich gisteren in de DNA als slaven.

  Simons was er niet en zat in Ocer niet in de buurt van de President. Ofwel beste RobG de show in IOcer zegt genoeg over hoe goed de president in zijn vel zit en hoe verenigd de partij is. Die show van misplaatste eenheid was al tijden georganiseerd en beslist geen spoed kader bijeenkomst.

  De deskundigen die de DNA raadpleegde waren met betrekking tot de schulden wet waren allemaal afhankelijk. Adviezen van de banken, vakorganisaties, VES, etc. werden niet gehoord en buiten besachouwing gelaten.
  Abdoel kreeg van Nurmoehamed een lesje economie/onderzoek toen hij over vervuilde onderzoeksresultaten begon te blaten. Zijn bluf verschrompelde na een les je lezen.

  beste RobG. weer wordt er een gelegenheidswet gemaakt om de wet te kunnen overtreden, Hoefdraad en Abdoel negeren de gezonde regels van de economie en de schulden ratio’s die normaal zijn voor economieën als Suriname.

  Boefdraad verdeelde al weer de huid van de beren die in 2020, 2021 en 2022 geschoten moeten worden.
  Een kinderhand is snel gevuld Boefraad meld dat er uit IAMGold uit de Saramacca concessie dit jaar maar liefst 3.000 ounces goud wint ofwel 1,2% van de totale IAM Gold productie.
  Voor volgende jaren gaat de productie met maar liefst 100.000 troy ounces op hoog. Hij vergeet te melden dat dat groot en deels kwam omdat IAM Gold dit jaar weken stil lag en dat het feitelijk maar een geel beperkte groei is en dat IAM Gold in het verleden ongeveer 33% neer produceerde.
  Ook jubbelt Boefdraad dat Newmont haar afschijvingen volgend jaar sterk reduceert van $ 80.000.000 naar $ 20.000,000. Dat betekend vrijweinig als men weet dat zodra de zachte aarde wat harder wordt de productie van Newmont met 20% gaat afnemen,

  Ofwel Boefdraad geeft input die zwaar gekleurd is en niet overeenkomt met de waarheid. Daarnaast komen veel gelden uit Goud binnen bij Staatsolie en Grasalco. Staats olie heeft schulden en verplichtingen en gezien de jaarrekening van Grasalco is dat een plaats waar geld verdwijnt want de winst is marginaal in relatie wat IAM Gold moet afdragen.

  RobG het voorgaande is alleen dat wat boven komt bij iemand die met interesse Suriname volgt. iemand die klaar staat (net als in 2011) om bij goed bestuur interessante dingen te ondernemen in Suriname


  Maak melding

 29. @Kleine man:
  Wat een bekrompenheid van jou kant zeg. Denk je dat de FED weet waar al het geld van de rijken zoals Trump vandaan komt? Hoe wil je dat de CBVS precies weet waar al het illegale geld van al die VHPwisselaars en woekerwinst makende VHPgeldschieters of de drugsgelden van de drugsbazen of de zogenaamde geldschuren van Ronnie verborgen is? En ja, de VHP heeft meer dan 70 jaar de kans gehad dit land met maar een half miljoen mensen met miljarden hulp van het buitenland op te bouwen. Hebben ze dat gedaan??? Nee!! Waar is DAT geld dan gebleven, behalve dan in het partijgebouw en de vele gunningen via o.a. OW aan partijloyalisten?? Blijf stil hoor!!


  Maak melding

 30. Spelen Lucien en Robg weer lepeltje lepeltje? Twee NDPtrollen die idd geen knip voor de neus waard zijn. Verdraaien, graaien en vernaaien zit in hun DNA. Een transgenerationeel probleem, taai en onoplosbaar. Ze kunt ze beter overdragen aan een Nazi kampbewaarder!


  Maak melding

 31. Opmerking: vandaar dat het paarse gedrocht moet oprotten, voor eens en voor altijd, deze paarse kakkerlakken kunnen alleen vreten, die leven van dag tot dag, dus aan allen, niet veel woorden eraan verspillen en stem ze gewoon weg, neem die pakketten/ grondbeschikkingen nu maar stem in het hokje GEEN PAARS. Probeer dat aan je naasten en omgevong te vertellen, al wordt je omgekocht, neem het want het verlicht je portemonee, want dat is tenminste wat je nu kan doen en anders wordt iemand in jou plaats omgekocht. Wij die democratisch denken moeten ophouden en gewoon de paarse kakkerlakken weg stemmen en als ze terugkomen in 2020, bet your life, die 3 nullen zullen terugkomen want er is helemaal geen export fabriek in SU, dus leeningsplafond verhogen om meer geld te lenen of doorvoeren drugs om drugsgeld rond te spreiden of meer SRD drukken. WEES OP JE HOEDE DAT DIT NIET GEBEURD.


  Maak melding

 32. Lees artikel “Governor CBvS: ‘Verkeerd geciteerd door Times of Suriname’ Ach ja, zinloos want die enige enkele hersencellen die de VHPtrollen hier bezitten zijn niet instaat de denkswitch te maken, teveel informatie die niet in hun straatje past. Zielig zootje!!


  Maak melding

 33. Overigens is dus duidelijk gebleken dat er genoeg geld in het land is, zowel SRD’s als USD’s. Alleen wordt het opgepot en achterover gedrukt door de werkarmen van de VHP om zo het land in gijzeling te houden en het de regering onmogelijk te maken om ontwikkeling te brengen. Wel, nu zien ze dat dat niet meer werkt en gooien ze het over een andere boeg o.a. het organiseren van onrust in de samenleving. Stakingen en demonstraties zullen de komende tijd worden georganiseerd. Het zal echter niet helpen. Het volk is wakker en laat zich niet meer gek maken want het heeft deze bedriegers door!!


  Maak melding

 34. @Srafu
  Misschien wist je het niet, maar Cambio’s verdienen geld door het te verhandelen, niet met export van Srananproducten zoals jij dat zegt. De meeste Cambio’s zijn een politiek instrument geworden van onder meer de VHP.


  Maak melding

 35. De economische macht is afhandig doorbroken door Hernberg, Bruma en nu in handen de Chinezen, daar en tegen is de wettelijke en de Valutamacht in handen van de Hindostanen terecht gekomen. no spang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.