Bordo slaat terug: ‘President Bouterse met veel verstand zit in problemen’

86

Joël ‘Bordo’ Martinus, ondervoorzitter van de ABOP haalt in een open brief hard uit n.a.v de uitspraak van de Surinaamse president Desi Bouterse, ‘dat Bordo niet veel verstand heeft en wij hem niet kwalijk kunnen nemen’.

Hieronder de open brief van Bordo aan Bouterse:

De president met veel verstand… Volk van Suriname, de Bordo-case is een afleidingsmanoeuvre. Want de president met verstand zit in problemen. Hoefdraad moet de bak in omdat hij te veel geld heeft geleend dankzij de president met verstand.Dat generatie op generatie de Bouta-schulden zal moeten betalen zonder te weten vanwaar wij dat geld moeten halen, dankzij de president met verstand.

Dat de Afobakadam in de uitverkoop is dankzij de president met verstand.Dat meer dan 60 ministers voor hun leven niet meer hoeven te werken dankzij de president met verstand. Dat de skallians ons binnenland vervuilen, dankzij de president met verstand.Dat de koers van SRD 3.5 is gezakt naar SRD 8.50 dankzij de president met verstand.  Dat de benzineprijs is gezakt naar SRD 6.50 dankzij de president met verstand.Dat nu we nu diepzeehaven hebben, fly-over bij de Van’t Hogerhuysstraat en een trein van president paleis naar Leonsberg, leve de president met verstand.

Dank je wel president met verstand voor de voedselpakketten die onze economie in stand houden.Dank je wel president met verstand voor je kruistocht tegen corruptie.President met verstand wat zoekt Hezbollah in USA?President met verstand bedankt dat niet alleen Carifesta maar alle ondernemers zijn betaald voor hun diensten.President met verstand dank je wel voor Havo 1A en Havo 1B. President met verstand kan ik de 16e raadsadviseur worden?President met verstand waar is uw betaalde geestelijke leider.President met verstand dank je wel voor de ordening van de goudsector.

President met verstand waar zijn de jonge ondernemers?President met verstand ik ben blij dat alle kinderen na school nog worden opgevangen. President met verstand wij van Dubai voelen het niet in onze zakken. President met heel veel verstand, is DNA nog een Poppenkast.President met heel verstand weet je dat het binnenland niet klaagt. Iedereen heeft gratis licht water en vrije dokter.De grondenrechten zijn geregeld iedereen van het binnenland mag naar de Leonsbergbank.Het is de president met verstand bedankt dat alles goed gaat met de SLM.President met verstand het volk wil ook een vliegtuig charteren en een nachtje slapen in een hotel in New York.

President met verstand is goed dat u hout leent aan China. President met verstand de artsen liegen, er zijn genoeg artsen en verpleegkundigen.President met verstand dank je wel dat wij elke dag visumvrij reizen naar Uzbekistan. De president met heel veel verstand we hebben alleen calpol. Niemand hoeft dievenijzer meer te zetten want de volkspresident met heel veel verstand heeft alles onder controle.Volkspresident met verstand bedankt voor uw nieuw politiek denken maar kom toch naast Bordo met zijn oude politiek en weinig verstand zitten. Ik heb een hobbelstoel klaar voor je. Kom laten wij het volk slapeloze nachten toewensen.

86 REACTIES

 1. Lees voor president – president, ministers, advizeurs (ja ik weet het), ex ministers, ex directeuren, ex governor en robg, die zo graag een job wil dat hij openlijk via deze site solliciteert.

  Maar wees niet bevreesd, zodar iemand de handschoen opneemt of dreigt op te nemen wordt hij advizeur en is de vijand uitgeschakeld. Toch verstand?


  Maak melding

 2. Word owru yari met reacties hier! Bombel, pagara vuurwerk ,biri kofu, nak onder de gordel, nak panja….hahaha . Mi no i bemoei nanga politiek. No way!!!


  Maak melding

 3. Ik denk in Surinaam weinig mensen werken met gezond verstand. Geld, macht en poenie maakt meesten hun hoofd wazig.

  De president speelt goed in op de zwakte van de mensen. Hij weet dat velen hebzuchtig zijn en lokt ze zo met een mals kippe boutje.

  Aan het eind is iedereen debet aan de situatie. Iedereen heeft een vingertje in de pap. Ze willen allemaal eten van de taart van 295 miljard USD…


  Maak melding

 4. Uitmuntend dat personen in de politiek buiten het parlement ddb, ndp de wind van voren geven en datgene wat er bij de arme Surinamers, de Surinaamse mij, internationaal, de grondwet, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, mensenrechten, internationale verdragen, de economie, financieel, sociaal etc, gebeurt duidelijk maken.

  Dit moet de opmaat zijn dat voor de kerst ddb, ndp, roversbende uit het machtscentrum van Suriname zijn.

  Suriname moet een democratische rechtsstaat zijn, geen machtsstaat of dictatuur. Alle macht berust bij het volk. Het volk kiest haar vertegenwoordigers en aan de hand van de uitslag wordt er een coalitie ( regeren is een kwestie van verhoudingen) gevormd.

  Er moet een coalitie zijn en een oppositie die heel goed met elkaar samen werken in landsbelang.

  Het tijdperk ddb is voorbij. Zie:
  – niet instaat zijn democratisch te werk te gaan,
  – armoede en ellende,
  – alles vernietigd wordt,
  – internationaal hij een paria is en Suriname/rs geen welvaart en welzijn kan brengen,
  Etc,

  Ook hij ziet en begrijpt dat op grond van zijn reputatie hij beter kan vertrekken, liever vandaag dan morgen. Er valt met hem geen enkele eer te behalen en zijn eigen belang us het niet waard om nog langer Suriname meer schade te bezorgen, terwijl boeven om hem heen zich verrijken en denken de dans te ontlopen.

  Recht en waarheid maken vrij

  God zij met ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Desi denkt dat hij alleen een straatvechter kan zijn !

  Hosselman Desi, krijgt een flinke pai pai van Bordo !

  Vraag is of de NDP-clan nog kan inzien dat zij heeft
  gefaald en dat zware aanpassingen nodig zijn !

  Wie kijkt naar de LEENZIEKTE en het feit dat de PRODUCTIE
  stil ligt en dat er nauwelijks WERKGELEGENHEID is bijgekomen
  de laatste TIEN JAAR, weet dat NDP beleids-arm en koppig
  bezig is !

  De Paarse Clan heeft Ons Land diep in de financiele problemen
  gedompeld, alle cijfers in Suriname wijzen daarop. Alleen de NDP
  heeft hoop dat het beter zal gaan !
  Maar, het beleid is er gewoon niet of is onjuist !

  Desi kijk aub naar de MISLUKTE projecten en trek conclusies :
  Sneltrein, fly-overs, 16.666 volkswoningen, diepzeehaven,
  basiszorg, ziekenhuizen, idiote scalians etc etc

  Daar bovenop nog een falende politie en justitie mbt
  drugsmaffia en politieke corruptie-maffia !
  Waar ligt dat aan Desi ?
  Elke dag Desi, TEISTERT de zware Criminaliteit Ons Volk !

  Pres DES, kan u niet inzien dat er al teveel onopgeloste
  Drugsgerelateerde MOORDEN zijn in Sranan. Wij voeren
  honderden kilo’s Harddrugs uit, terwijl wij GEEN drugs
  produceren ! DENKI A TORI !

  Deze NDP-Clan is niet wakker te krijgen !
  Ik denk dat men met andere doelen bezig is dan het
  Belang van Land en VOLK !

  A SAN DISI NO KAN, A ONKAN !!!


  Maak melding

 6. Heel goed geschreven Suriname heeft in Bouterse de domste president van heel Zuid Amerika. Dommer dan Bouterse vind je ze niet. En ja Bouterse heeft verstand daarom durft hij niet naar Nederland te reizen. Wel verstand maar geen ballen.


  Maak melding

 7. Wat heeft deze man voor zijn land gedaan?

  Niks !

  Een land vooruit brengen doe je niet door al je energie te stoppen in de kanslozen. En daar zijn er heel veel van in Suriname.

  Wat we nodig hebben zijn mensen die niet gevangen zitten in de oude systemen uit de hollandse horror tijd.


  Maak melding

 8. We moeten holland vergeten en opnieuw beginnen. Hollanders zijn meester in om hun eigen misdaden te ontkennen.

  Ze hebben wel altijd een morele oordeel over anderen.

  Hoe lang gaan we daar nog in trappen ?


  Maak melding

 9. @ President met “verstand” … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … heeft zoveel verstand dat hij niet durft in het Huis des Volks { het Parlement} te debateren met de Oppositie. Hij leest voor wat hem voorgeschoteld wordt op papier en verdwijnt in zijn Paarse Berm Hol.

  Ik daag MMDDB uit om in duscussie te gaan met leerlingen van de Mulo, Ams of Kweekschool … ook dat zal hij niet durven/ kunnen. Bouterse … Jo KOE … zou {directeur kabinet }van de San zeggen !!!!!!!!


  Maak melding

 10. Heb Bordo altijd onderschat, maar met deze brief, heeft hij die moordenaar echt met juiste feiten en constateringen zwaar onderuit gehaald, en naar een niveau gebracht, waar deze crimineel thuis hoort.


  Maak melding

 11. De president heeft met enkele steekwoorden een beschrijving van Bordo gegeven . Een ieder zal voortaan de volop met (nep)goud behangen Bordo herkennen als een domme clown. Als men zijn document doorneemt ontkom je niet aan zijn domkoppig geraaskal, holle frasen en zijn kinderachtige insinuaties.

  De president moet niet reageren op Bordo. Dat zullen anderen wel doen. Bordo zoekt naar een podium en hij moet genegeerd worden. Laat hij als vader meer tijd besteden aan de vijftig of meer kinderen die hij verwekt heeft. Mannen als Bordo zijn onverantwoordelijk bezig. Ze maken bij veel vrouwen kinderen en dan kijken ze niet om naar hen. Zeer triest. De kinderen groeien op in armoede en maken een ellendig leven mee.


  Maak melding

 12. Dat stelletje idioten die symphatie uiten naar mijns inzien de aap die zich voordoet veel geld te bezitten moeten een gied bin zichzelf te rade gaan of kennis komt door he bezitten en demonstreren van het aardse goed bezitten om deze leek te vrrgelijken met een leek die zich nooit en te nimmer zou kunnen meten met onze pres die tweemaal reeds de funktie van pres verworven heeft om niet tecspreken over zijn tolerantie grens dat zeer hoog geacht kan worden om stil te blijven en niet te reageren op een super clouwn binnen onze gemeenschap big-up pres .zij doe deze bordo aanbidden zijn zij die met hun nird voor zijn deur staan te bedelen om eten .


  Maak melding

 13. Waardeloze brief en typisch de oppositie. Blijkbaar zijn ze alleen maar in staat de problemen te benoemen. Ik heb de afgelopen jaren werkelijk niemand gehoord met concrete oplossingen. T’is alleen maar vingerwijzen. Waar blijven de alternatieve begrotingen? De uitgewerkte plannen? Ik heb nog geen 1 partij hierover gehoord. Waarom niet? Omdat ze het ook niet weten en de kiezers niet bang willen maken met hoognodige maatregelen. Ik zeg het u. De NDP krijgt bij gebrek aan echte alternatieven gewoon weer regeermacht. En dat is niet de schuld van het domme volk. Dat komt door een tandeloze oppositie.


  Maak melding

 14. Ach dit heeft men voor hem in elkaar gezet a musu durf skrifi disi ala kondre habi crimielen ala kondre nanga eng probleem en Bouterse doet het zonder ontwikkelingshulp dus BORDO je gaat dom blijven ALFA 84 moest er nog zijn kon je daar naar school BRUNSWIJK heeft veel meer verstand dan jou 1 ding zou ik zeggen loop met je poten naar de KLOTEN ie reke deng dong sani sang ju e meki nanga ju BAKROE moni na ala je gaat een buffel schijten je bent de domste hier op deze aarde..KLOOTZAK


  Maak melding

 15. Ik ontvlucht dit land als BORDO de hond mandaat krijgt..hij is een mislukkeling Pres no piki eng want hij heeft geen kaas gegeten wat men daar voor m geschreven heeft eng e taki ini nengre en men typt in Nederlands hahahhahaa wang echt Asi a no njang kasi fu sani lastang fu skrifi so wang briefie mi gado een echte halloween king


  Maak melding

 16. Goed zo President. Niet in discussie gaan met een ongeschoolde idioot. Hij heeft niet eens de basisschool afgemaakt. Hij kan niet eens 15% Nederland praten . Het enige dat hij weet is schelen als een bitch hahahahahahahahaha.
  Ik zou ook niet reageren op zo’n idioot dat niet eens weet waar jij over praat. Welterusten Bordo.


  Maak melding

 17. Het is verbazingwekkend hoe een forumlid hier zoveel weet van een persoon, zelf het aantal kinderen die hij verwekt heeft. Hij vermeld het alsof hij erbij was. In ieder geval zou het van deskundigheid en sportiviteit getuigen als de president Bordo publiekelijk van repliek zou dienen.

  Wij wachten het af:


  Maak melding

 18. Frantz 23 oktober 2019 at 23:28
  Wat heeft deze man voor zijn land gedaan?

  Niks !

  Een land vooruit brengen doe je niet door al je energie te stoppen in de kanslozen. En daar zijn er heel veel van in Suriname.

  Wat we nodig hebben zijn mensen die niet gevangen zitten in de oude systemen uit de hollandse horror tijd.

  Heb jij die Hollandse horror periode zelf aan den lijve ondervinden of loop je hier de boel de manipuleren door zielige onwaarheden te schrijven? Wees de Hollanders dankbaar dat ze jouw voorouders vanuit de getto’s van Ghana weggehaald hebben om hen een beter leven te geven. De horror figuren waren de Afrikaanse stamoudsten die jouw voorouders voor een schijntje aan de slavenhandelaren verkocht hebben. Die zijn de enige schuldigen aan de horrorperiode.
  En wie vernedert nu ? Wie heeft ervoor gezorgd dat jij in armoede leeft? Toch niet de Hollanders ?
  Man je bent een loopse volksmenner!


  Maak melding

 19. Politiek is smerig. Nu wordt onder de gordel met elkaar gespeeld. Zeker is dat een president met verstand niet zou moeten reageren op een brief die geschreven is door iemand zonder verstand. Op geen van deze 2 stommerds stemmen dus. Ze hebben zichzelf politiek uitgeschakeld.


  Maak melding

 20. Bordo met weinig verstand zegt veel nuttige dingen tegen de president met veel verstand die voor zichzelf amnestie heeft geregeld. Veeel verstand baja van stelen, graaien , verdraaien en Brodo vernaaien.


  Maak melding

 21. Frantz 23 oktober 2019 at 23:34
  We moeten holland vergeten en opnieuw beginnen. Hollanders zijn meester in om hun eigen misdaden te ontkennen.

  Ze hebben wel altijd een morele oordeel over anderen.

  Hoe lang gaan we daar nog in trappen ?

  ======

  Paarse Trol met fake account: Ga je nu der Hollanders weer de schuld geven? Die troefkaart werkt niet meer.


  Maak melding

 22. RobG 24 oktober 2019 at 00:16
  De president heeft met enkele steekwoorden een beschrijving van Bordo gegeven . Een ieder zal voortaan de volop met (nep)goud behangen Bordo herkennen als een domme clown. Als men zijn document doorneemt ontkom je niet aan zijn domkoppig geraaskal, holle frasen en zijn kinderachtige insinuaties.

  ===
  Beste RobG: Noem concreet 1 bewering die NIET klopt in het betoog van Bordo.

  Niet 10 maar slechts 1.


  Maak melding

 23. Sorry hoor,
  Maar respect tja wat doen wel de mensen die in het geld zwemmen en strooien wel voor SURINAME. Kijk maarnaar de schole in moengo en de kinderen die de scholem bezoeken ben er pas nog geweest.
  Iedereen denkt het beter te kunnen dien maar zoeken ook.hun plek om zich te verrijken.
  En dit is mijn menimg respect hebben boor een president van een land moet wzt hij ookdoet of niet bem jhe er n iuet mee eens ga de straat op.ga staken ga demonstrerem en laat je stem horen.en.niet zitten aangeven wat wel en niet gedaan wordt wznt ieder land heeft zo zijn corrupte, die binnenshuis blijft en iueder land leent miljarden aan geld alleen wordt dat niet bekend gemaakt en of geven de bewoners land en volk geen tegen gas.
  Tja de schuld ligt niet meer.maat bij 1 man maar bij een hele regering want in deze hele regering zitten er alleen maar kwakzalvers die alleen maar aan hun zélf denken.
  Iedereen geeft aan wat een ander niet goed doet totdat ze er zelf zitten. En het misschien nog erger en beroerder wordt ,@!????? !!!!!!!!


  Maak melding

 24. @Robje-de-Paarse-nep-specialist :
  u spreekt Bordo aan op gedrag en welzijn van
  zijn KINDEREN !

  U weet hoe het de Kinderen en zogenaamde stiefkinderen’
  van Desi vergaat ??????????

  Bel DINO maar even in USA-jail !

  U durft helaas niet in te gaan op de tientallen door vele
  Surinamers aangegeven MISLUKTE PAARSE PROJECTEN
  en de daarbij vergooide MILJARDEN !

  In feite roept U : Leve de GIGA PAARSE CORRUPTIE, leve de
  hoge CRIMINALITEIT, leve de Ollo-Ollo-staatsbegroting van
  Paars en leve de GIGANTISCHE door Paars veroorzaakte MEGA-
  STAATSSCHULD !

  Het einde van het PAARSE WANBESTUUR, de paniek in Paarse
  Clan is bij zonder groot.
  Daarom zijn de belangen van Sranan en het Volk in gevaar,
  alla deng Paars politiek-mang e luru wan slag,
  “SWEEF TEKKI” IS HET DEVIES VAN DE CLANLEDEN !

  SRANANMANS MOETEN MET ALLE KRACHT WERKEN AAN
  EEN NIEUW EN SOLIDE DEMOCRATISCH REGIEM !!!

  PS : Wanneer pakt Justitie de Ballast-Nedam-Miljoenen-
  Bruggenbouw-corruptiezaak aan ?
  Dan wordt Ons Land DIRECT en in een KLAP bevrijd van
  meerdere PAARSE POLITIEKE KOPSTUKKEN !


  Maak melding

 25. RobG
  24 oktober 2019 at 00:16

  De president heeft met enkele steekwoorden een beschrijving van Bordo gegeven . Een ieder zal voortaan de volop met (nep)goud behangen Bordo herkennen als een domme clown. Als men zijn document doorneemt ontkom je niet aan zijn domkoppig geraaskal, holle frasen en zijn kinderachtige insinuaties.

  De president moet niet reageren op Bordo. Dat zullen anderen wel doen. Bordo zoekt naar een podium en hij moet genegeerd worden. Laat hij als vader meer tijd besteden aan de vijftig of meer kinderen die hij verwekt heeft. Mannen als Bordo zijn onverantwoordelijk bezig. Ze maken bij veel vrouwen kinderen en dan kijken ze niet om naar hen. Zeer triest. De kinderen groeien op in armoede en maken een ellendig leven mee.

  ==============================

  Rob, wellicht kun je ons 10 voorbeelden van de geslaagde verkiezingsbeloftes van Bouterse geven. Dan heb ik het niet over het plaatsen van stoplichten, verkeersrotondes of het plaatsen van zebrapaden. Volgens Bouterse zou het leven onder NDP vele malen beter worden.
  Apostel Misikaba sprak zelfs over een equivanant van Dubai. Nu jaren later is Suriname overgeleverd aan loan sharks en hangt de economie met paperclips aan elkaar. Let wel de uitgangspunten van kabinet Bouterse 1 waren zeer gunstig.
  Hij had een goed gevulde schatkist. Waar is het toch mis gegaan Rob.

  Hoor graag van je (zonder gescheld)


  Maak melding

 26. Bordo zou niet moeten vergeten dat er een gevangenisstraf voor drugs op hem wacht. Geef hem 3 regels om te lezen van dit stuk en hij kan niet een HET lezen. Als dit ding in DNA komt kunnen we de tent sluiten. als dit de ondervoorzitter is van Abop dan Brunsie las ing. Deze domkop is het voorbeeld van ongeschoold en nooit iets bijgeleerd. Bordo ga je maar lekker mr die jongetjes bezighouden die net zo achterlijk zijn als jij.


  Maak melding

 27. @Wendy volgens mij ben je aan het hallucineren. Het is jouw President Bouterse die bij verstek is veroordeeld wegens drugssmokkel in Nederland. Daarnaast hebben Surinaamse aanklagers een strafeis van 20 jaar tegen Bouterse gevorderd bij de krijgsraad. Tel daarbij op dat de zoons van Bouterse als dan niet opgepakt keer op keer in verband worden gebracht met drugsgerelateerde zaken. Daarbij vergeleken is Bordo een lieverdje.
  Dus graag even even dimmen.


  Maak melding

 28. Bordo, je krijgt een aai over je bol jochie. Juffrouw is trots op je dat je uren werk besteed hebt aan een bericht inhoudende 5 alinea’s. In totaal ben je 12 uren bezig geweest. Het ging niet zonder slag of stoot. Juffrouw constateert dat we nog wat huiswerk hebben. We moeten meer aandacht besteden aan leestekens. Juf weet wel dat je hulp gehad hebt , maar dat blijft tussen ons tweeën. Juffie ziet wel degelijk dat je vooruitgang boekt. De vorige keer was je tien uren bezig met een alinea. Bordo, mijn jongen , ga zo door. Je hebt alle ingrediënten in huis om president van het land te worden. Kom kom, geef juffrouw een brasa. Kus kus MWAA! 🤣😂😂


  Maak melding

 29. Wendy 24 oktober 2019 at 10:54
  Bordo zou niet moeten vergeten dat er een gevangenisstraf voor drugs op hem wacht. Geef hem 3 regels om te lezen van dit stuk en hij kan niet een HET lezen. Als dit ding in DNA komt kunnen we de tent sluiten. als dit de ondervoorzitter is van Abop dan Brunsie las ing. Deze domkop is het voorbeeld van ongeschoold en nooit iets bijgeleerd. Bordo ga je maar lekker mr die jongetjes bezighouden die net zo achterlijk zijn als jij.

  Types als die zoals Wendy hebben er een genoegen om mensen te vernederen en voor dom te houden terwijl zij zelfs geen moer voor het land doet. Nadat Brunswijk voor zijn master geslaagd was hoorde je ook hoongelach alsof een bosneger geen opleiding kan afronden. Ook typetjes als Wendy hadden de grootste lol. Nou Wendy voor mij ben je een zak aardappel.


  Maak melding

 30. Bordo en Bouta hoeden een wedstrijdje ver plassen voor minder begaafden.

  Het is bijzonder tekenend dat de president een ondervoorzitter van een oppositie partij aanvalt op een discussie in de openbaarheid tussen Bordo en Brunswijk. Bouta zoekt afleiding en begint de verplas wedstrijd en noemt iemand dom.

  Logisch dat je dan de feiten en feitjes gepresenteerd krijgt en dat alle NIET gerealseerde beloften opgesomd krijgt.

  Beste RobG u kijkt weer eenzijdig naar wat er voor ligt.
  De president kan niet meer zo ver plassen als Bordo en dat frustreert de president enorm.


  Maak melding

 31. @Koos,
  De verhalen over Dubai,enz. kan Ik tenminste nergens als gedocumenteerd beleidsdocument van de regering en ondertekend terugvinden. Alleen het feit dat politici van de regering spraken over dit soort knelpunten en mogelijkheden geeft aan dat de regeerders zich met deze materie bezighouden. De regeerders weten dat m.n. een aantal grote vraagstukken opgelost moeten worden. Ze hebben de knelpunten benoemd en niet in beleid beschreven met een tijdspad om deze vraagstukken op te lossen. ‘ Can you follow me ‘.

  Maar het zijn domoren van het kaliber Bordo die zonder bij na te denken een eigen invulling zijn gaan geven aan deze aandachtspunten van de regering. Zij gaan nu de regering ervan beschuldigen dat zij hun beloften niet waarmaken. Het moet duidelijk zijn dat de regering niets heeft beloofd. Een ding is wel duidelijk. Bordo is niets anders dan een ongeleide projectiel die zijn voorzitter Brunswijk letterlijk te kijk heeft gezet. Hij heeft de positie van Brunswijk verzwakt. Brunswijk moet thans ingrijpen en Bordo de les lezen.


  Maak melding

 32. Binnenkort wordt er heel anders tegen de president aangekeken. Binnen een maand wordt aan het volk duidelijk gemaakt wat die Hollanders voor bedoelingen met hun oude kolonie hebben. Er komt welvaart zonder corruptie!!!!


  Maak melding

 33. Kondremangs
  Daar heeft DiDiBri niets van terug. ….waar is zijn grote bek? ???? Hij had Vene gezegd om zijn pyjama aan te trekken. …er wordt hem een schommelstoel aangeboden. …natuurlijk met alle nierdialyse apparatuur. ….laat DiDiBri naar Ptata gaan. …durft hij niet met zijn grote bek. ….mr kampioen reshuffle. ….nee. ..hij stuurt Melvin Linscheer. ..ook zo,n mulo leerling naar Ptata. …..vernietigers van Su. ….
  Tra jari wojo jagi gi DiDiBri. …..Lawpi. .je plek is nog in LPI. …PCS. ….jo bongrobita


  Maak melding

 34. Typisch voorbeeld van de pot verwijt de ketel. Wat zijn we als land diep gezonken met zoveel onnozele holle vaten aan het roer. Gisteren Amzaad vandaag Bordo. Zit niet uit te kijken naar morgen want het is veel van hetzelfde. En dan de reacties hier van de vele hooggeschoolden. Niet 1 heeft 10 wapenfeiten kunnen noemen van de NDP in de afgelopen 10 jaar die in het voordeel zijn geweest voor het volk. Shame on you!


  Maak melding

 35. Al die mensen die bordo gelijk geven, jullie haten Bouterse zodanig dat jullie achter bordo staan.
  Geef me Liever bouta/vene als près inplaats bordo.
  Bordo wilt graag près worden !!
  Ik ben niet naar erasmus universiteit geweest.
  Maar hij komt dom over met zijn gedrag op social media.
  ALS hij zo een grote mond geeft laat die het binnenland als toeristisch oord maken.
  Scholen etc bouwen in het binneland.

  Geen enkele Chinees of arabier/sheihk komt met geld showen op social media dwz je komt aandacht tekort.
  Bordo wel en hIj zwemt graag erin😭binnenland heeft veel Hulp nodig.
  Laat die zijn geld daar investeren inplaats die met een blaasmachine op de podium geld staat te blazen AKTERLIJKKKKKK!!!


  Maak melding

 36. Dus Bordo is even slecht als Bouterse als ik de meningen van mijn beste forumleden naast elkaar zet.
  De conclusie ligt dan voor de hand; wegwezen met allebei.
  Maak elkaar af. Dat mag letterlijk zijn, maar ik prefereer figuurlijk.
  Dan kan ik lezen hoe hoe jullie elkaar besmeuren met stront
  Echter als de een niet kan lezen dan moeten er twee gevechten plaats vinden
  1 met het woord
  1 met knuppels


  Maak melding

 37. De KEIHARDE FEITEN die Bordo opsomt noemt … het meest mislukt product van de Spinazie Universiteit …
  @ RobG … kinderachtige insinuaties. Je moet toch lef hebben !!!!!!

  @ RobG … je bent zeker … STIEFVADER … van één of meerdere kinderen van Bordo.
  Think about it … donkey ass !!!!


  Maak melding

 38. De politieke Wereld is als een groot toneel
  Men komt en speelt zijn deel.
  In vooruitstrevende landen komt men in de politiek om te werken voor de natie.
  Hier in een verpauperd land komt men stelen. Of gevangenisstraffen ontlopen.

  Men speelt zo veel rollen, ten einde macht te verwerven.

  Daarom zal iedere clown cq acteur die de macht krijgt. Zijn zak vullen.
  We blijven opgescheept met een baggere infrastructuur en povere sportzaken.

  Grond zal steeds als pressie middel gebruikt worden en de bossen en natuurlijke hulpbronnen zullen door politici in beheer genomen worden.

  In de tussentijd blijft alles een troep.
  Goten die permanent beschoeid dienen te worden, worden nog steeds met poclains opgehaald. De vissen worden hierdoor vermoord.
  Nergens in de wereld zijn goten en kades zo onderhouds intensief

  Looppaden zijn modder paden hier.

  De politici gaan lekker naar Dubai en New york.

  60 ministers on the pay roll van de staat, ligt niet aan deze regering alleen.
  Wat zal de komende regering doen om dat terug te draaien?

  Niets.

  Allemaal Dieven

  Ook Abop ook Vhp allemaal

  Succes


  Maak melding

 39. moraal van het verhaal: Het zijn beide narcisten en egotrippers. Want het het volk schiet er geen moer mee op met allemaal mooie verhalen. Dit land kan alleen maar vooruitgaan met een zakenkabinet en doek al die partijen op. Allemaal zakkenvullers.


  Maak melding

 40. Typisch voorbeeld van de pot verwijt de ketel. Eat een domme mensen daar in surbabwe. Wat zijn wij als land toch diep gezonken. Gisteren Amzaad , vandaag Bordo versus Desie. Kijk niet uit naar het nieuws van morgen want het is veel van hetzelfde. En dan die reacties van al die hooggeschoolde pro NDP-ers. Niemand waagt het om met 10 wapenfeiten te komen van de NDP in de afgelopen 10 jaar die in het voordeel is geweest van land en volk. Ze geven gewoon niet thuis. Shame on you!


  Maak melding

 41. @Koos

  Kun je 10 voorbeelden geven van tegenbegrotingen of concrete plannen van de oppositie hoe het beter kan? Want zeggen wat deze regering fout doet is makkelijk. Kom maar met oplossingen. Die hoor ik niet van de andere partijen. Alleen maar een hoop gescheld.


  Maak melding

 42. Robles….
  alles wordt door die corrupte, criminele coalitieratten zonder meer van tafel geveegd.
  Alles wordt in het werk gesteld om de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DDB buiten de bajes te houden.
  Het is een dictatoriale NARCO STATE en een financieel/economisch/ morele FAILED STATE.


  Maak melding

 43. @ Robles … jullie … PAARSE FLAPDROLLEN …willen makkelijk scoren. De Oppositie moet met tegenbegrotingen komen … financieel goed onderbouwd. De Oppositie moet met concrete plannen komen
  { om Suriname uit de Paarse SHIT te halen } om vervolgens met de plannen van de Oppositie vandoor te gaan en doen alsof het door jullie bedacht en uitgewerkte plannen zijn. @ Robles … je hebt TOKO TOKO is je Paarse bandieten kop, noh!


  Maak melding

 44. Bordo alias Dagoe, ik moet gelijk aan die ondernemer denken die zijn zaak ”Vieze Patat” noemt. Men wordt steeds achterlijker in Suriname, waar gaat het heen met Suriname?


  Maak melding

 45. @jojo, hoe je het ook draait of keert, Bordo moet van nog van heel ver komen om het politiek bedrijf te begrijpen. De man is een straatvechter, mijn inziens ook een ongeleide projectiel die het Brunswijk nog erg lastig kan gaan maken. Het verbaast me daarom ook niet dat president Bouterse in een paar woorden aan de wereld duidelijk heeft gemaakt dat Bordo niet erg slim is. Ha,ha,ha het lijstje van Bordo moeten wij met een korreltje zout nemen om er smaak aan te geven. De oppositie heeft zelf een lijst samengesteld met ” beloften ” van de regering die niet zijn nagekomen.


  Maak melding

 46. @Flyer @mul

  Het is wereldwijd heel gebruikelijk dat met verkiezingen op komst de oppositie partijen aangeven hoe ze zelf denken het beter te gaan doen. Ik hoor dat tot nu toe helemaal niet. Ik hoor alleen maar schelden en benoemen wat er fout gaat. Het is echt een hele simpele vraag. Noem 10 voorbeelden hoe de oppositie denkt de problemen op te lossen in het land. Ik weet zeker dat die voorbeelden er niet zijn. De oppositie durft namelijk de verkiezingen niet in te gaan met een plan van aanpak waaruit zal blijken dat er forse maatregelen nodig zijn om de problemen structureel aan te pakken. Dat zullen namelijk altijd impopulaire maatregelen zijn. Maakt niet uit wie er gaat regeren. Er moet geld binnenkomen. Linksom of rechtsom.


  Maak melding

 47. Robles de oppositie heeft meerdere plannen gepresenteerd om het land uit het slop te halen. Zo werd samenwerken met het IMF resoluut van de hand gewezen door de NDP. Dan houd het op toch. Maar zo zijn er legio voorbeelden van goud en hout concessies, herstelbanden met Nederland, deal Alcoa, SLM etc etc…de NDP houd er een andere visie op na.


  Maak melding

 48. De politieke en sociaal-economisch-financiele
  situatie is zo slecht in Sranan, dat een
  eenvoudige wakaman, Desi compleet klem zet en
  om de oren slaat met paarse MISLUKKINGEN en
  Falend BELEID !

  De Pres is zo van slag dat hij niet anders kan dan
  te komen met een dooddoener : YU DONG !

  De lijst enorme lijst met falen en blunders van de Pres
  en zijn dubbele kabinet, is echter verdomd HELDER !

  Zodra iemand uit het Volk met kritiek komt, kan de
  BANGE Paarse Clan niet eens een behoorlijk antwoord
  meer geven : YU DONG, DE MAN E BARI !

  A HERI VOLK, A KONDRE, SA MEKI DESI NANGA DENG
  PAARSE MISLUKKELING/CORRUPTE FUFURNMAN,
  SJI SUMA DONG !! WAIT AND SEE !!!


  Maak melding

 49. @Koos

  Je noemt er ten eerste geen 10. Het zijn verder geen plannen maar alleen maar kritiek op de NDP. Ik weet niet waar jij uithangt. Ik vermoed aan de Noordzee. Maar ik woon in Suriname. Ik ken de mores hier. Nu staan ze allemaal moord en brand te schreeuwen en straks schuiven ze gewoon weer bij de NDP aan. Want die zullen minder zetels krijgen maar ik zie ze niet vertrekken hoor. Daarvoor is de oppositie veel te zwak. Gebrek aan ideeën en gebrek aan leiders. Ik weet wel wat er moet gebeuren om dit land uit het slop te krijgen. Maar daar win je de verkiezingen niet mee. Dus daarom zal er nooit wat veranderen helaas.


  Maak melding

 50. Als Bordo zo intelligent was had hij niet gereageerd. De uitspraak van weinig verstand hebben,is voor vele uitleg vatbaar.
  De President en anderen lachen in hun vuistje.Bordo je bent nog niet rijp voor de politiek.


  Maak melding

 51. @RobG
  Bordo en Bouterse zijn alle twee grappenmakers en straatvechters. Bouterse heeft wat meer ervaring en danm Bordo in het liegen en bedriegen.

  Het overzicht van Bordo is niet bedacht het is de harde waarheid.
  u stelt dat de oppositie een lijst met (niet nagekomen) beloften heeft opgesteld. Het is logisch dat Bouterse, NDP en jaar loyalisten niet graag herinnert worden aan de niet na gekomen beloften, De NDP gaat natuurlijk geen reclame maken met haar falen,
  Om u te herrineren leest u aub:
  1>> Ontwikkelingsplan 2011 -2016
  2>> Crisis en herstel plan.
  3>> Ontwikkelingsplan 2017-2021
  U zult dan vast kunnen stellen dat 9 jaar Bouterse achteruit gang waren een periode van geschonden beloften. Van alles zijn beelden. Googled u aub open Broadhomes woningbouwfabriek suriname of de trein van anywhere naar nowhere waar niemand nog iets van gehoord heeft na mei 2015.

  Natuurlijk maakt de oppositie lijstjes van gebroken beloften.
  Of zij het beter kunnen, natuurlijk want slechter zal niet gaan.
  Na Wijdenbosch hebben ze de rommel ook opgeruimd nu zullen ze het weer moeten doen.


  Maak melding

 52. Surinamers hebben gekozen voor een presidentiele drugsdealer,daarvoor een presidentiele zuiplap…..

  Door foute beslissingen hebben de surinamers suriname achter gehouden.

  Door de vele schulden die deze boevenbende hebben achter gelaten zal het land nooit meer hetzelfde zijn….en heeft men suriname verloren aan kapitaal krachtige buitenlandse schurken!!

  Of bouterse de verkiezingen nou wint of verliest…het kwaad is al geschied!

  Er zijn alleen maar praatjesmakers in suriname…zoals bv een of andere idioot die zegt dat alle problemen die suriname heeft hij die kan oplossen in 200 dagen!!!!!

  Ook weer zo n idioot die president wilt worden


  Maak melding

 53. Wijdenbosch heeft geen moer gedaan…ja een handtekening geplaatst voor een brug, en vijf min later weer aan de fles!!

  Is het ooit in iemand oogekomen dat deze man gewoon zn werk had gedaan daar word hij voor betaald, het is een regelrechte belediging om de brug te vernoemen naar een alcoholist!!!

  Robles …erg intelligent ben je niet met je ondermaatse opmerking.
  Jullie vereren allemaal de mensen die het land hebben geholpen het land om zeep te brengen…iedereen heeft op kwaku kunnen zien hoe deze zuiplap ah slingeren was met een leeg glas in zn hand.


  Maak melding

 54. Overigens een prestatie van bordo dat zelfs hij de president heeft kunnen ontleden…

  Dit laat zien dat in alle lagen vd bevolking de denkwijze over onze zieke president hetzelfde is.

  Bouta wanneer ga je dood trouwens …ik zou deze dag dag van de bevrijding noemen en de mensen een vrije dag geven.


  Maak melding

 55. Zonder WIJDENBOSCH, zat Sranan nu
  echt niet in een FAILLISSEMENT !

  Brug is door Ned zakenlieden geregeld en
  door het Volk betaald, via “Beslaglegging”
  van de Nederlanders op onze bauxiet-inkomsten !

  Wanneer vervolgt het OM de Paarse boeven die MILJOENEN
  aan Ned TJUKU’S hebben ontvangen bij de BRUGGENBOUW ??

  Het Sranan Volk is hierbij wederom BEROOFD !!!


  Maak melding

 56. Lezers: Een open brief is niet anders dan een brief bedoeld voor een groot publiek .Deze worden aan een persoon gericht maar worden vaak in de media geopenbaard.Mag ook kritisch zijn naar politieke leiders. Echter mis ik in de open brief van Bordo enige kritiek dan wel een scala van stommiteit .
  1. Hoe kan de koers gezakt zijn van SRD 3,5 naa SRD 8,50
  2. Hoe kan benzineprijs gezakt zijn naar SRD 6,50
  3.Waar op baseer je dat de generatie de Bouta schulden zal moeten betalen.
  4. Wat heeft de de President te maken met Hezbollah en USA. Gaarne uitleg gevraagd
  5.Waarom de vraag over de President zijn geestelijke leider?
  6.Vliegtuig naar New York snap ik ook niet Boedel je de VP naar VN wilde jij Suriname daar vertegenwoordigen
  7. Het gaat niet goed met de SLM . De Abop heeft toch ook de SLM onder beheer gehad,zijn er zichtbare verworvenheden ?
  Etc etc.
  Bordo je heb gelijk dat er alleen calpol is in het land want het hele volk krijgt hoofdpijn van je stommiteit die komen goed van past.

  Noem maar een ding wat deze President goed heeft gedaan. Ik ben geen NDP maar ben ook niet blind om te zien wat deze man gedaan heeft in de achter ons liggende jaren.Ga maat even na.
  Je heb zoveel ondernemingen ,een uitgebreide wagenpark etc. Waarom breng je het achterland niet in ontwikkeling? Desnoods een van je bedrijven opofferen in plaats met geld strooien.
  Ik wil bijna de mening delen met de president dat men je niet kwalijk moet nemen. Alleen heb je het weinig verstand verkeert opgevat,je zou positiviteit uit moeten halen ipv de pers opzoeken.
  Bordo wil je het in de politiek maken moet je instaat zijn klappen te incasseren en sportief blijven.
  “De arena is keihard ”
  Veel wijsheid Bordo in je Politieke carrière


  Maak melding

 57. Bordo is stom,hij wilt president worden,me mars,wat een achterlijk mens dat hij is!!!!!!
  Ie mag kos mi fa joe wani,me punt is al gemaakt,hij is een goed achterlijk mens!!!!
  Ik ben geen bouterse fan,maar we hebben,ik althans heb niks aan die man “Bordo”
  Alleen maar vieze mensen in de politiek en geen van ze zijn beter!!!


  Maak melding

 58. @Robles
  zonder Wijdenbosch was die brug er ook wel gekomen maar dan zonder de economie op de schrothoop, heel wat efficiënter en $32.000.000 aan steekpenningen voor Sardjoe en vrienden.

  beste Robles ik ken het origineel van deze brug namelijk de mainspane van de Saudi Bahrain Cause Way.
  De zelfde construction manager heeft hem gebouwd. Het was het laatste klusje van Rob A (populaire SU Ballast Nedam facilitator van steekpenning trajecten/ veroordeelt haarlem).

  Een andere regering was ook niet ontkomen aan de noodzaak van een vaste oever verbinding beste Robles.
  Als Wijdenbosch, incl de hulp die hij van Nederland gekegen heeft, zelf de brug gefinancieerd had dan was het met recht zijn brug geweerst echter hij heeft de brug betaald door de volgende regering jaren lang de Bauxiet inkomsten te onthouden. ofwel Wijdenbosch heeft:
  1>> De brug nooit betaald.
  2>> Vene II laten betalen.
  3>> Een idiote Stroom overeenkomst met Suralco afgesloten waardoor Alcoa 3 tot 5 maal de kostprijs ontving voor haar stroom die zij aan Suriname leverde.
  4>> De economie op de schroothoop gestort heeft
  Het voordeel Commewijne is onder zijn regime ontsloten wellicht een jaartje vroeger dan onder een regime dat prudent omging met haar middelen.


  Maak melding

 59. O.K., O.K.,
  Bordo is niet heel erg SLIM,

  Maaaarrrr de Paarse Clan die Sranan het
  het Sociale en Financieel-Economische MOERAS heeft
  ingeduwd, IS HEEL ERG STOM !

  CORRUPTE LENINGZIEKE gasten, die niet geinteresseerd zijn
  in de BELANGEN van het VOLK !

  Elke leek kan een lijst maken van de PAARSE mislukkingen,
  er MISLUKT bijna alles, geen van de Paarse plannen blijkt
  levensvatbaar !
  Van Cassave-fabriek tot 16.666 Volkswoningen, tot Sneltrein,
  tot Wet basiszorg en Voedselschuur Caraibisch gebied !

  SOSO LENING NANGA VERGROTING STAATSSCHULD !!!

  PS : De corruptie is uitgeroeid, het dievenijzer bij de woningen,
  kan worden verwijderd en wij gaan niet DEVALUEREN !!!

  ELKE INWONER EN OOK ELKE WAKAMAN, ZIET DE PAARSE
  RAMP !!!
  INWONERS, NOCH WAKAMANS ZIJN DOM,
  DE PAARSE CLAN IS heel DOM en heel CORRUPT !!


  Maak melding

 60. Sorry hoor, maar Bordo uit de gevoelens van vele Surinamer in binnen en buitenland maar dan vooral voor de mensen die er wonen! Bordo is wat je zegt een jongen van de straat die het goed bedoelt met alle Surinamers in het algemeen. Hij is geen doorsnee politicus maar z’n hart zit op een juiste plek… Heeft Bordo niet iets op gang gezet mensen ?is het geen idee om via Social media ook een petitie te starten met #NDPWEGERMEE? Deze president met zijn wolfpack/@anhangers… Zijn het slechtste wat ons land meemaakt… Is het geen tijd voor een frisse wind? Een jong iemand of capabele vrouw? Deze regering heeft nooit een visie gehad om te investeren in het onderwijs de jeugd inovaties en het ontwikkelen van bv een eigen product.. alleen maar teren op wat er al is, geld lenen en zakkenvullen… Op internationaal of zelf in de Caricom is deze regering een lachertje!!! Bij deze mensen!!!

  #NDPWEGERMEE


  Maak melding

 61. Als die bordo een ministerpost aangeboden krijgt van bouta dan loopt moneyhond zo over naar het paarse kamp.
  Bordo & Bouta mogen dus voor mijn part hand in hand de Atlantische oceaan inspringen want beiden zijn waardeloze figuren.


  Maak melding

 62. De stellingen van bordo zijn niet opgewassen tegen de ontknoping van de president.
  Je moet het zo zien.
  Bordo zoekt altijd aandacht omdat hij onzeker is, dus met al zijn poets pats maakt hij zich belachelijker, want zijn masker valt steeds. Hij heft Nederland op , maar de politiek die hij bedrijft is niets ten opzichte van die van Nederland. Dat is pas politiek om een land te ontwikkelen.
  De oppositie van Nederland kent geen vijanden in de coalitie. De oppositie van suriname wel. Hoe kan je holland aanhalen als je niet weet hoe het daar in de politiek gaat?
  De oppositie van suriname kan suriname niet positief uitdragen in het buitenland. Telkens weer suriname aanklagen bij internationale dit en dat .
  Hoe wil je het land besturen na de komende verkiezingen als je het opzadelt met zoveel aanklachten


  Maak melding

 63. Bra,
  Ik kan volledig met je meegaan. De politieke tegenstanders zijn vergeten dat Suriname een souvereine staat is. Wat heeft het buitenland mee te maken. Zo proberen ze indruk te maken zogenaamd hoe ze begaan zijn met het land.Het gaat om niets anders dan de stoel van de President en zaken doen ten gunste van Nederland . Mijn keiharde mening Chan Santhoki meent het niet met het land, anders doe je dit niet.Zaken worden verdraaid .Dit moet een eyeopener zijn. Dit is pas land verraad.Ik ken geen oppositie en coalitie maar volksvertegenwoordigers. Deze handeling van de VHP leider moet worden afgestraft op 25 mei 2020.Hij Zet het land te kijk.
  Over Bordo ben ik uitgepraat .Die is een clown.Dat je zo druk maak om een uitspraak en ontmoeting met Bravo met de President die voor vele uitleg vatbaar is inplaats het positieve uit te halen bepaald enige vorm van bekrompen denken cq je niveau.
  Surinamers let op je zaken .Laat je niet misleiden.Voor mij is het al duidelijk De huidige regering krijgt van mij alle credits.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.