President Bouterse: Bordo heeft niet veel verstand, we kunnen hem niet kwalijk nemen

52
Bouterse: 'Ik heb meer gedaan dan iedere andere president van Suriname'
Desi Bouterse - president van Suriname.

President Desi Bouterse van Suriname is niet te spreken over het feit dat de ondervoorzitter van de ABOP, Joël ‘Bordo’ Martinus het afkeurt dat voorzitter Ronny Brunswijk afgelopen zondag met hem gesproken heeft in Moengo. Het staatshoofd vindt dat mensen als Bordo denken als de oude politiek. “Bordo no habi furu verstan, un no kan neem a man kwalijk”, zei Bouterse gisteren in Bakana Tori op radio SRS.

Bouterse liet weten dat het gesprek met Brunswijk zijn eigen initiatief was geweest. Hij vindt dat ook met de grootste politieke tegenstanders om de tafel gezeten kan worden als het gaat om de ontwikkeling van het land. Volgens het staatshoofd was het gesprek bedoeld om te praten over de ontwikkelingen van Moengo. Er worden verschillende projecten uitgevoerd in Moengo en volgens Bouterse was het goed om daarover te praten met Brunswijk.

Het staatshoofd merkte verder op dat Brunswijk naast politicus ook ondernemer is. Volgens Bouterse heeft de ABOP-voorzitter geklaagd dat er problemen zijn. Bouterse wilde graag ook weten wat de problemen eingelijk zijn, ondanks Brunswijk anders denkt op politiek gebied. De Surinaamse president liet weten dat waar hij kan ondersteunen, hij dat zeker zal doen. Bouterse maakte duidelijk dat hij geen president is van zijn politieke partij NDP, maar van het land.

Bouterse herhaalde in Bakana Tori dat Brunswijk meerdere keren duidelijk heeft gemaakt dat zijn partij niet zal samenwerken met de NDP. Volgens het staatshoofd heeft zijn partij echter ook geen behoefte om politieke afspraken te maken met de ABOP. Hier kunt u de reactie van Bordo lezen waarbij hij afkeurt dat Brunswijk gesproken heeft met Bouterse.

52 REACTIES

 1. Nee deze moordenaar heeft verstand, ja van drugs en moorden, en dit land naar de kloten helpen, samen met zijn paarse vrienden, Die mongool van Abrahams is daar een goed voorbeeld van, in 2010 geen nagels om zijn smerige sanka te krabben, is nu miljonair, dankzij het geroofde geld van het volk.


  Maak melding

 2. Je bent ook niet de slimste meneer Bouterse dus de de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. Waarom denk je dat jij wel verstand hebt ? Overal je handen ophouden voor geld en afhankelijk zijn van het buitenland getuigt niet van verstand.


  Maak melding

 3. Brunswijk zal zich tweemaal achter de oren krabben vanwege Bordo. Bordo is ondervoorzitter maar proclameert zich als voorzitter. Hij zit als het ware op de stoel van Brunswijk. Bordo heeft het over de achterban die in verwarring wordt gebracht. Heeft hij zijn eigen achterban of bedoelt hij de totale aanhang van ABOP? De politieke ervaring van Bordo laat te wensen over. Onbedoeld kan hij voor de nodige dyugudyugu gaan zorgen binnen de ABOP.


  Maak melding

 4. Look who’s talking dati trawan no habi verstang:

  Oké Bordo vind ik zelf ook een achterlijke figuur: Maar om te zeggen dat Gregory Rusland niet weet waar hij over praat.

  Deze van moordverdachte Drugscrimineel musu Go Dok Yere


  Maak melding

 5. Pres no broko ju ede want wang dagoe leki bordo ju no kang teki kwalijk luku fa ai kari eng srefi “pet a dagoe” me Oma zou zeggen wang sma nanga besbesi verstang sa taki dati. Maar daadwerkelijk lijkt hij op een hond takroe fesi nengre moni ju musu habi maar moni a no ala want a no mang opo ju teh ju fadong..
  Dong beest


  Maak melding

 6. Hahahahahah maar dat heeft hij niet press no leee soso schande ey gie abop taktak soso rommel .hahahahhah zo maar ding mang poer a man na kitie blaf blaf zomaar tab stratie hahaha


  Maak melding

 7. Brodo is niet achterlijk, hij wijst alleen erop dat met een moordenaar, leugenaar en veroordeelde drugscrimineel niet valt te praten. De andere voorzitter is geen haar beter dan deze seniele pathologische leugenaar.


  Maak melding

 8. Bordo alias “Money Hond” deze drugsdealer die gezocht wordt in het buitenland om achter slot en grendel plaats te nemen vanwege zijn criminele activiteiten, loopt hoog van de toren te blazen. Behoorlijk Nederlands lezen en schrijven kan hij niet. Deze analfabeet denkt het hoogste woord te kunnen voeren met wat hij wel/niet denkt te willen. Dat hij gebombardeerd is tot ondervoorzitter van de ABOP denkt hij al koning te zijn en eisen te kunnen stellen met wat hij wel/niet wil. Hij denkt mensen mede hierdoor de mond te kunnen snoeren. Jongen jij moet nog heel veel leren. Blijf maar in onze boesboes wonen en pak een hangmat erbij. Toch heeft Brunswijk een heel klein beetje verstand iets meer dan Bordo die zich met zijn actie zeer belachelijk loopt te maken. Anders had men niet van hem verwacht. Wat een achterlijk figuur, die kleur Bordo beslaat.
  Terug de schoolbanken Bordo.

  Sarie Torie


  Maak melding

 9. De sluwe vos Bouterse voert dit gesprek met Brunswijk niet zonder een rede. Hoe zo ga je met een individuele bewonder van Moengo het gesprek aan om zijn klachten als ondernemer aan te horen. Hier zit natuurlijk een strategie er achter. Trouwens Brunswijk hoeft zijn grote scheur niet te trekken dat hij niet gaat samenwerken met de NDP. Surinaamse politici hebben keer op keer weer bewezen dat wanneer het om politieke macht en posities gaat principes heel makkelijk over boord gegooid worden. Alles draait om “hoe kan ik Zo goed mogelijk voor mij en mijn familie zorgen”


  Maak melding

 10. Hoe kan een president van een land zich zo laatdunkend uitlaten over een burger van het land. Hiermee is ook aangegeven door de president dat hij zeker niet geschikt is voor nog een termijn. Als hij zo door gaat en het volk gaat weer met hem in zee, dan is het te vrezen dat het niet goed gaat komen met Suriname. Deze man is een gevaar voor de samenleving, vooral voor de toekomst, dus volk van Suriname wees op je hoede en stem deze bejaarde man massaal weg in 2020. Het democratisch recht hebben jullie zelf in handen maak er flink gebruik van.


  Maak melding

 11. ik kiest liever voor Bordo dan de onderdrukker Bouterse .

  Op een dag zijn er 15 mensen vermoord je was Bevelhebber toch weet je na 38 jaren niet wie het gedaan heeft is het R Abrahams of Limbo of Slooten van SRS Radio .

  Mensen die


  Maak melding

 12. Deze seniele ouwe gevaarlijke gek weet zelf niet meer waar hij over praat.
  Binnen 10 jaar een heel volk aan de bedelstaf gebracht en een heel land financieel/economisch en moreel naar de kloten geholpen.


  Maak melding

 13. Alle politieke partijen in Suriname zitten gevangen in het oude systeem. Het systeem van geïnstitutionaliseerde corruptie en eigenbelang.

  Verdeel en heers gaat maar door. Bouterse heeft daar wel besef van, maar zal dat ook nooit kunnen veranderen.

  De andere politici trouwens ook niet, ze zijn ook gevormd door dit oude systeem.

  Er is wel hoop voor Suriname, maar het wordt een hele lange weg. We zullen heel veel energie moeten stoppen in het basisonderwijs en extreme armoede.


  Maak melding

 14. Pres no broko ju ede nanga wang dagoe ie no jere fa ai kari eng srefi mi gado hoeveel verstand heeft hij dan nou wel hij is niet de baas van Brunswijk nou die is ook geen mooie vent lijkt werkelijk op een hond deng takru fesi peruaanse dagoe.
  Dong beest..
  Brunsie doe je ding en kijk naar de comment op FB zal je daaruit leren. Bigup Brunsie


  Maak melding

 15. Zo’n uitspraak is een staatshoofd onwaardig.
  Natuurlijk zullen er mensen zijn met geen of een lage opleiding, die zich niet hebben ontwikkeld dit top vinden.
  Het zei zo.


  Maak melding

 16. De weder vraag is, of deze meneer (ddb) wel verstand,dan wel geschoold is om met het staats apparaat om te gaan dan wel leiding te geven aan het land..
  Hij durft net eens een open discussie te voeren met de mensen op straat.. laat staan een reis of wel een bespreking te voeren buiten het land..
  De man is beoordeeld veroordeeld voor drugs, moet 9 jaren gevangenis uit zitten in het buitenland is in s m e veroordeeld voor 20 jaren voor hoofd verdachte moordenaar , 8 december 1982…

  Wat heeft hij daarop te zeggen..


  Maak melding

 17. Maar Bouterse heeft wel verstand van het leiden van een land ? De man heeft een bebloed trackrecord van dood en verderf. Dat de man nu president is heeft alles te maken om uit handen te blijven van justitie. Dat is inmiddels wel duidelijk. Hij geeft geen moer om Suriname. Het is family and friends first. Gelukkig zijn er ook verstandige mensen bij ABOP oa de heren Bordo en Belfort. Het incompetente zooitje bij NDP mag nooit meer aan de macht komen. Hoop ABOP en met name Brunswijk zijn woorden omzet in daden en het NDP uitsluit bij een nieuw te vormen regering.


  Maak melding

 18. De actie van Bordo legt veel bloot over de gezagsverhoudingen in ABOP. Natuurlijk is dit een teken aan de wand. Bordo moet mijn inziens maar zijn eigen politieke partij oprichten.


  Maak melding

 19. In een Nederlands landelijk dagblad staat een artikel over Zuid Amerikaanse landen. Zuid Amerika staat in brand en dan bedoelt de krant niet de Amazone branden. In bijna alle Zuid Amerikaanse landen heerst armoede en corruptie. De krant maakt met betrekking tot de armoede kwestie in Suriname een uitzondering. Dat Suriname geen armoede kent komt volgens het dagblad o.a. door de aanwezigheid van de Hindoestanen die de rijstvelden beheren en andere takken van de agrarische sector beheersen. Dankzij de Hindoestanen wordt een crisis zoals in Chili en Venezuela vooralsnog bezworen. Rellen en plunderingen zijn volgens de krant afwezig in Suriname …..dankzij de Hindoestanen.

  Ik ben geen Hindoestaan maar wil dit toch even vermelden en denk dat de krant het gelijk aan zijn zijde heeft.


  Maak melding

 20. Hahaha..dus bouta beweerd verstand te hebben?!

  Hahaha. hij heeft het verstand van een garnaal!!
  Bordo kan in ieder geval met trots zeggen dat hij geen moordenaar is en geen amnestie geniet…kan domme bouta dit allemaal herhalen ?!
  Bouta is schaamteloos.Hij is een crimineel!!


  Maak melding

 21. Feit alleen dat hij samen met zijn ex-lijfwacht, ook als Interpol verdachte op hun opsporingslijst staat, is al een rode vlag om goed na te denken wat ze in hun schild voeren. Deze twee geliefde volksverlakkers met een misdadige inborst zijn onbetrouwbaar gebleken net als hun aanhangers die hen volgen in hun misdadige voetsporen. Menig aanhanger is een verworden moordenaar, drugscrimineel ( Dino), rover, dief ( Beiden hun zonen), geweldenaar, fraudeur, oplichter en vandaal. De toekomst van dit land ziet er niet rooskleurig uit, wie er ook aan de macht zal komen, want zolang het onrecht dat deze twee warlords op hun geweten hebben niet wordt afgestraft, zullen dan de aanhangers gestraft worden.


  Maak melding

 22. ddb is boos op bordo, omdat hij vindt:
  Ik ben dr grootste crimineel van Suriname en hoor in de gevangenis, ook in de USA en in Nederland. bravo is ook een crimineel en hoort in de gevangenis in Frankrijk en bordo hoort ookin de gevangenis. Bij de ndp horen nog meet criminelen in de gevangenis te worden opgesloten. Wij zijn de gebroeders Daltons en met al die andere ndp-criminelen die de neven Daltons zijn horen wij met elkaar een plan te maken om uit de gevangenis te blijven.

  Daarom was ik daar om aftastende gesprekken hierover voor te bereiden en wat zie je een van de gebroeders Dalton doen, a kil a po(o)r a pley/play bakka.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. @ Leek
  Goed punt.
  Deze president gebruikt zijn verstand niet om zinvolle dingen mee te doen. De geschiedenis heeft aangetoond dat hij zijn verstand gebruikt voor heeft drugs, moorden en dictator spelen .


  Maak melding

 24. Men zegt dat bouta ook geen verstand heeft…maar wie heeft bouta daar gezet??? Ja ja..het volk..dus wie is dom..of dommer??juist ja..het merendeel van de Surinaamse volk….Amen!!..


  Maak melding

 25. Bijna iedereen die in de Surinaamse politiek zit heeft geen hersens. Ze moeten plaats makrn voor de opkomende generatie. Die krijge nnn geen kans.

  Bordo heeft geen verstand van zaken. Bouterse heeft verstand hoe mensen kinderen te vermoorden.


  Maak melding

 26. BREAKING NEWS

  Nu het Openbaar Ministerie (OM) formeel een onderzoek is gestart naar het handelen van de minister van Financiën inzake het overschrijden van het leningenplafond, is het essentieel dat dit onderzoek niet wordt belemmerd, benadrukt de VHP.

  De VHP roept de NDP daarom op het voorstel tot wijziging van de Wet op de Staatsschuld in te trekken.

  Conform artikel 131 van de Grondwet is inmenging in een lopend strafrechtelijk onderzoek niet toegestaan. Doorgaan met de behandeling van het wetsvoorstel moet dan ook gezien worden als ongeoorloofde inmenging en aantasting van de rechtstaat.

  De VHP-fractie, die bij de procureur-generaal (pg) aangifte had gedaan tegen minister Hoefdraad, kreeg dinsdag een afschrift van het verzoek van de pg aan hoofd van afdeling Fraude en Economische Delicten van de politie, waarin de pg opdracht geeft tot een onderzoek naar minister Hoefdraad van financiën, op “verdenking van overtreden van het leningen plafond ex artikel 3a van de Wet op de Staatsschuld”.

  De VHP betreurt het dat de regering het zover heeft laten komen dat een juridische gang nodig is om naleving van de wet te realiseren.

  Constructieve inbreng van de oppositie en deskundigen zijn continue genegeerd wat heeft geleid tot een onverantwoorde schuldenlast. Deze last is door de regering afgewenteld op de schouders van het volk. Voor de VHP is dat onaanvaardbaar.

  Het stemt de partij goed te zien dat de rechtstaat en in deze het OM nog onafhankelijk kunnen functioneren en kijkt uit naar de bevindingen van het onderzoek.

  =========================

  Graag over gaan tot vervolging van Boefdraad. In ieder fatsoenlijk democratie zou de President en de regering haar ontslag aanbieden.


  Maak melding

 27. Kondremangs
  DiDiBri moet niet vergeten dat hij dankzij brunsi en somo in 2010 aan de macht is gekomen. …..de vraag is. …wat hebben DiDiBri en Romeo Bravo afgesproken over wat zij gaan doen NA de verkiezingen in 2020. …….is RB een hoge functie beloofd? ??? In ieder geval was DiDiBri nationale veiligheidsadviseur er niet bij. ….die is afgelopen vrijdag naar Nederland vertrokken……????
  Politiek kan verrassende wendingen nemen. ….dus moeten wij ons niet verbazen over bepaalde acties. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 28. Meneer de President,

  We hebben niets aan een president die niet mag reizen naar bepaalde delen van de wereld, hetzelfde geldt ook voor andere politieke partij voorzitters. We hebben niets aan jullie. Al is de leugen toch zo waard, de waarheid achterhaalt hem wel. Eens zal de waarheid blijken. No fredeh, strei deh foe streh…….


  Maak melding

 29. Een president onwaardig om zo laag en onbeschoft op de man te spelen.
  Een president onwaardig om op deze wijze de aandacht te trachten af te leiden van belangrijker zaken zoals de leugens van Abdoel, de overschrijding van het plafond.
  Een president onwaardig om nooit verantwoording af te leggen, nooit belangrijke zaken te bespreken en toe te lichten.
  .
  DEZE CLOWN EN MOORDENAAR IS EEN SCHANDE VOOR HET LAND EN HET AMBT.


  Maak melding

 30. Punt, Ik denk dat Brunswijk zichzelf wel achter de oren gaat krabben en afvragen hoe het mogelijk is om zo iemand als bordo in zijn partij op te nemen, die vent is ongeschoold belachelijlk achterlijk ,kent geen normen ,en waarden. Ik neem het niet op voor bouta hoor ,want die mag ook de pot op.


  Maak melding

 31. Brunswijk was eens bouterse’s body guard. Hij heeft in de binnenlandse oorlog als commander van de strijdkrachten tegen bouterse gevochten. Hij was ook coalitie partner van b.
  Nu gaat hij bij bouterse op de koffie.Terwijl hij als opposite b. van alles slecht uitmaakt.
  Bono doet er goed aan brunsy te waarschuwen niet met de worgslang te praten.


  Maak melding

 32. Brunswijk voorzitter en Bordo ondervoorzitter hahahahaha ik kom niet meer bij van het lachen. En ik hoor hier mensen zeggen liever Bordo dan Bouterse, nu weet ik waarom de hele wereld vind dat Suriname één van de de meest achterlijke landen op de wereld is. Het verbaasd me dan ook niet dat Suriname gekwalificeerd wordt als ”fail state” wij het Surinaams volk verdienen het om als dom genoemd te worden en dat blijkt nu nogmaals overduidelijk bevestigd gezien de reacties hier. Suriname waar gaan we in hemelsnaam naar toe? Ik ben iemand die altijd optimistisch bent ingesteld maar gezien de ontwikkeling in Suriname wat betreft de Politieke partijen en de leiders van die partijen ben ik nu alleen maar pessimistischer gestemd/geworden. Ik ben bang dat het nooit meer goed komt in Suriname.


  Maak melding

 33. Surinamers hebben zich volstrekt belachelijk gemaakt door 2 termijnen voor deze criminelen te kiezen. Iedere Surinamer is tegen Nederland, maar wij voeden jullie economie nog steeds. Als wij niet op vakantie komen( lees ruim 120.000 passagiers per jaar) is het heel snel Venezuela 2. Uiteindelijk gaan jullie toch de prijs betalen. Het land is failliet, lening op lening met woeker rentes. Het land wordt geplunderd waar jullie bij staan met toestemming van Bouterse. En intern wordt er geïnvesteerd in kansloze mensen die niets willen doen maar wel van alles eisen. Dat is de mentaliteit dat een land nooit verder brengt. Uiteindelijk gaan jullie kinderen de prijs betalen voor jullie keuzes. Dat is de karma die de bevolking over zich heeft afgeroepen. Heel triest voor de jeugd want die heeft niet gevraagd om deze situatie. Straks gaan jullie het merken. Dit hadden we in Nederland 10 jaar geleden al voorspeld, maar jullie lopen 300 jaar achter op ons. Vooral niet van willen leren en NL zien als vijand en blijven ontkennen. Op naar de 500 jaar achterstand. En maar verbaasd kijken als een aap naar een kapotte horloge als je weer geen progressie ziet de komende decenia.


  Maak melding

 34. Een idioot als voorzitter en een dom kop als ondervoorzitter van abob wat denk men dat er gat gebeuren bordo noem press drugs crimineel bordo pak even een plane na Europa want j word van drugs verdacht eenmaal KLM hoor feest gi is wt j zing Jo dom kop Ina boesi Jo tang


  Maak melding

 35. Bouta liever geef je geen commentaar, ja je bent slim want je hebt nog steeds een heel kudde ezels achter je aan die in je willen geloven. Maar ieder persoon met een beetje gezond verstand, en helaas zijn dat er weinig, zien je met alle liefde vertrekken. Je bent een uitzuiger, en trekt ons land helemaal de afgrond in. Geen banen, geen huizen, nauwelijks sociale voorzieningen, geen eten, geen goede medische hulp, ondermaatse leraren, kinderen die de Slaventaal maar ook het Nederlands niet beheersen, je hebt een hele generatie naar de verdoemenis geholpen, moorden, roven criminaliteit, ja jij zit in je zwaar beveiligde kasteeltje, met je eigen medische voorzieningen en hebt ook goed te eten, je kop is in ieder geval steeds dikker aan het worden. Het hele volk kan je echt helemaal niets schelen, je normen ten opzichte van de Surinamers is met die moorden ook met de grond gelijk gemaakt. Alles is voor je eigen gewin, en die van de corrupte bende die je om je heen verzamelt. En hoe zit het met de verbrande stukken uit 2015???? wat moet je nu weer ten koste van alles willen verbergen.😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.