Surinaamse vrouwenvoetbalselectie afgedroogd door Puerto Rico met 1-6

26
vrouwenvoetbalselectie-suriname

De Surinaamse vrouwenvoetbalselectie heeft zaterdagavond ook haar tweede Olympische kwalificatiewedstrijd groots verloren. Het nationale team van Suriname ging tegen Puerto Rico met 1-6 ten onder.

Suriname is ingedeeld met Haïti en Puerto Rico in poule C. Maandag treffen Peurto Rico en Haïti elkaar. Slechts de poulewinnaar plaatst zich voor de finaleronde.

Aanvankelijk zouden de wedstrijden in Haïti gespeeld worden maar vanwege de onveilige situatie in het land heeft de Concacaf de wedstrijden verplaatst naar Puerto Rico.

Maandag ging Suriname ook al hard ten onder tegen Haïti. De Haïtianen versloegen de Surinaamse dames met ruim 10-0.

26 REACTIES

 1. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das)

  Voetballend Suriname

  Wat een afgang zech.. deze dames verdienen de Corrigerende tik.

  Blijkbaar hebben deze dames mijn advies naast zich neer gelecht.. ik had ze een strategie mee gegeven hoe ze moesten gaan voetballen

  48 uur voor de wedstrijd geen SeX.. voorvolgens moesten ze tijdens het voetballen vooruit verdedegen en de linies klein houden, . verder moesten ze voor zorgen dat er 1 doelpunt meer gemaakt moest worden dan de tegenstander.

  Wat blijkt nu.. ze zijn met 6 – 1 afgedroogt

  Ik ben ten einde raad..


  Maak melding

 2. Limburg@ de beste stuurlui staan aan wal en jij verwacht dat de dames jou advies moeten lezen alsof het hier een training veld is of het advies van hun trainer over slaan en naar jou luisteren jou advies zal zal de trainer van de tegenstander ook aan zijn ploeg hebben gegeven en wat is dan je plan B of C dat geef je ter plekke tijdens de wedstrijd maar je staat hier te blèren met je mosterd na de maaltijd als jij het beter weet en kan word dan de trainer van die dames dan wordt Suriname wel wereld kampioen je moet hun trainer aanpakken hij is de hoofd verantwoordelijke hij bepaald hun strategie ik zie nu al wat voor een trainer je bent limburg MAKE SURINAAMS DAMES VOETBAL GREAT AGAIN
  Zo niet Laat Me


  Maak melding

 3. Wat een ellende voor die arme dames. Ik weet echt niet wat de bedoeling achter dit is hoor, maar ik had nooit gedacht dat suriname zo slecht zou zijn in dames voetbal. Als je verliest van puerto rico dat niet eens een voetbaleiland is dan hebben we een groot probleem. Dus ik zie geen toekomst dus maar opzouten met dit gedoe van damesvoetbal. Ga eens honkbal uitproberen!!!!!


  Maak melding

 4. Meneer Pinas…opzouten jezelf…ga eens poppenkast spelen!!!..ouwe rakker!!!…voetbal vrouwen versierder dat u bent…ik kan je nog heugen uit jaren 70 hoe je ons probeerde te pakken en lokken net als “bill cosby” je hebt ons niet kunnen pakken want we hadden al door viezerik dat je bent.


  Maak melding

 5. voor de wk-kwalificatie selecteer je de beste spelers. bestaat dit team uit de beste voetbal vrouwen in Suriname” Is er wel een nationale vrouwen voetbal competitie? De leiding van de nationale selectie wist toch dat de dames niet ready waren. Dit is niet de special olympics lead, waar alleen het meedoen telt. Er moet nog veel gebeuren om onze nationale vrouwen voetbal op niveau te brengen. eerste stap is de trainer ontslaan, als hij/zij de eer niet aan zichzelf houdt


  Maak melding

 6. En toch heb ik een heilig geloof in succesvol vrouwenvoetbal van Suriname. Wie een goede winnaar wil
  zijn moet beginnen als een goede verliezer. Zo ben ik ooit begonnen met mijn voetbacarriere bij Marilva met mijn grote sparringpartner en de beste en onvergetelijke speler Eddy Blackman . Het succes zit hem in goede training.


  Maak melding

 7. Wat een stel dwazen die tot nu toe hebben gereageerd.
  Door tegen buitenlandse teams te spelen, verliezen of winnen maakt niet uit, zullen meer meisjes gaan voetballen
  Hoe meer er spelen hoe groter de kans op goede spelers.
  Mannen misgunnen vrouwen van alles. Zelf dit.
  Nu er nog te weinig speelsters.zijn moet je spelen als oefenen zien.
  Maar jullie konden alles in een keer noh.
  Kop op meiden


  Maak melding

 8. De achterstand die de Surinaamse voetbalsters hebben ten opzichte van de regio is zeer ontmoedigend. Deze uitslagen spreken voor zich. Het vertelt dat de dames op alle onderdelen een zware onvoldoende krijgen. Om maar een paar te noemen: fysiek, tactisch inzicht, passing, verdedigen , aanvallen en groeperen. Het damesvoetbal heeft een hele lange weg af te leggen . Om op het niveau van de regio te komen zal jaren en jaren duren. Of men komt met een serieus plan van aanpak of men kapt ermee en kunnen de dames gewoon in eigen land blijven voetballen. Wat voor zin heeft het om regionaal mee te doen en steevast een stevige AFRAMMELING incasseren? Want dat gaat gebeuren! Het gebeurt al! Als je met een klein verschil verliest is het niet erg. Je weet waar je naartoe moet werken. Echter, deze cijfers zijn voorbehouden aan kleutervoetbal. We zijn het lachertje van de klas. Laten de Surinaamse voetbalsters verkering krijgen met Braziliaanse voetballers. Wie weet zijn de nakomelingen in het bezit van de voetbalgenen van de Brazilianen.😢😉🤣🤣😂😂😂😂


  Maak melding

 9. Een slecht begin/start wil niet zeggen dat het later niks kan worden. Denk aan de
  Nederlandse volleybal heren. Begin 1990 stelde Nederland weinig voor op internationaal
  niveau. Toen kwam iemand met een droom en een idee. We halen de beste volleyballers
  uit de competitie en we gaan dagelijks in een afgehuurde sporthal trainen, dag in dag uit.
  en zo gebeurde het , het bankrasmodel was geboren. Stap voor stap werden ze beter en beter.
  Ze vonden de aansluiting met de top van de wereld, en de ultieme beloning kwam in 1996 door
  de gouden medaille te winnen op de olympische spelen door Italië te verslaan wat niemand
  voor mogelijk hield gebeurde.


  Maak melding

 10. Blijven proberen dames. Eens zal het jullie lukken om goed te voetballen.
  Kijk maar naar Nederland, 7 jaar geleden een dwerg en thans één der reuzen in het vrouwen voetbal.
  Dus de moed niet opgeven al verlies je met 24-0


  Maak melding

 11. @ pakiratigri 6 oktober 2019 at 10:21

  Wat voor de dames geldt op het gebied van voetbal geldt voor jou op alle gebieden.
  Voor jou is er geen hoop, je bent verloren.
  Met wie je ook trouwt of verkering krijgt het gaan niet beter worden ook niet met je nageslacht.

  Dames bedankt voor jullie inspanningen. Verliezen is niet erg als jullie maar van je fouten leren.
  Hard blijven werken voor succes.


  Maak melding

 12. De VS is met scratch begonnen. Eerst heren voetbal. Dan de kinderen. Jongens en meisjes apart. Populair bij de ouders omdat de schoenen en uniformen goedkoper zijn dan de football gear. Verder de meisjes mogen ook.
  De dames soccer competitie inspireert de meisjes. Talent komt boven drijven. Nu is de dames nationale team wereld kampioen.
  Zo houd de moedmaar in. Laat de meisjes maar voetballen. Talent gaat zich presenteren en wie weet worden we Caraibisch kampioen en zelfs wereld kampioen.


  Maak melding

 13. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das) nps 4 live

  Ik hb altyd goed naar johan Cruif Geluisterd als ht om voetbal.. als een trainer er voor kiest om aanvallend te gaan verdedegen zo verhinder je de tegenstander om van achteren op te gaan bouwen dat betekent dat de tegen stander bij ht opbouwen linies gaat mtn overslaan door middel van lange ballen naar voren en als wij dan de linies achter in klein of smal houd hft de tegen stander ht moeilijk ..belangerijk is dat er in de achterste linies de verdedeging dus.. alleen maar aanvallende ingestelde spelers staan..

  Dit systeem noemt men Totaal Voetbal.. met dit systeem heeft Runnis Miegels Nederlands voetbal op de kaart gezet (jaren 70) Met dit zelfde Systeem heeft Lois Van Gaal Met Ajax ook de Europa Cup 1 Gewonnen

  Dit Is Mijn Verhaal Beste Mensen.


  Maak melding

 14. @Bert,
  Die eerste alinea van je kun je beter aan de coach richten en de SVB. Die zijn verantwoordelijk voor de prestaties. Ik sta aan de zijkant en geef mijn mening. De score zegt me genoeg. Niet voor niets zeg ik dat ze een hele lange weg af te leggen hebben. Men leert helemaal niets als het krachtsverschil te groot is. Je kunt het vergelijken met een zwaargewicht bokser die het opneemt tegen een lichtgewicht. Het lichtgewicht wordt aan gort geslagen. Daarom zeg ik dat men met een serieus plan van aanpak moet komen want anders heeft het weinig zin.
  Nog beter trainen ,goede begeleiding en faciliteren. En dan nog hoef je de eerste 5-10 jaren niks te verwachten want de tegenstanders blijven ook niet stil zitten. Haïti en Puerto Rico zijn geen geweldige voetballanden. Maar dan nog vele malen beter dan Suriname. De Fifa ranglijst voor vrouwen laat zien dat Suriname 123 staat uit een totaal van 161 landen. Haïti en Puerto Rico respectievelijk 73 om 106. Diezelfde efforts die de SVB verricht naar de mannen toe, zou ze ook moeten doen naar de vrouwen.
  Dus ook een goede trainer enz. enz. Anders blijft het met de kraan open dweilen.


  Maak melding

 15. Suriname kent nog te weinig meisjes die voetballen.
  Daarom moeten ze spelen tegen buitenlandse clubs en nationale elftallen uit het buitenland.
  Het is kortzichtig en bovenal ongelooflijk dom om als je denkt dat je wegkomt met een kleine nederlaag.
  De uitslag is TOTAAL niet belangrijk voorlopig.
  Het gaat nu alleen om voetballen.
  Daarom is het ook idioot om te gaan vergelijken met andere sporten of om te zeggen dat je niets leert als het krachtsverschil te groot is, DOMBO
  Hoe meer er gespeeld wordt, hoe aantrekkelijker het zal worden en des te meer meiden zullen gaan voetballen.
  Daar gaat het om
  Lulverhalen over goede trainer, goede begeleiding enz.
  Het gaat nu om veel spelen.


  Maak melding

 16. Sorry,

  Ik blijf bij mijn mening. Veel spelen is gelijk aan veel trainen. Meer aandacht schenken aan het vrouwenvoetbal in Suriname. De realiteit is getoond door deze uitslagen. Het krachtsverschil is vooralsnog te groot. Veel werk aan de winkel. Fijne dag verder.


  Maak melding

 17. “pakiratigri 6 oktober 2019 at 16:12
  @Bert,
  Die eerste alinea van je kun je beter aan de coach richten en de SVB. Die zijn verantwoordelijk voor de prestaties. Ik sta aan de zijkant en geef mijn mening.”

  Ken je het spreekwoord:

  De beste stuurlui staan wal?? Lijkt me zeer goed van toepassing op jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.