Surinaamse vrouwenvoetbalselectie verliest met 10-0 van Haïti

46
vrouwenvoetbalselectie-suriname

Haïti heeft de vrouwenvoetbalselectie van Suriname donderdagavond voetballes gegeven. In Puerto Rico gingen de Surinaamse dames met 10-0 ten onder bij de start van de Olympische kwalificatiewedstrijden.

Suriname zit samen met Haïti en Puerto Rico in poule C. Zaterdag speelt Suriname tegen Peurto Rico. Maandag treffen Peurto Rico en Haïti elkaar. Slechts de poulewinnaar plaatst zich voor de finaleronde.

Aanvankelijk zouden de wedstrijden in Haïti gespeeld worden maar vanwege de onveilige situatie in het land heeft de Concacaf de wedstrijden verplaatst naar Puerto Rico.

Door de 10-0 nederlaag is het bijna onmogelijk dat Suriname overgaat naar de volgende ronde.

46 REACTIES

 1. Tye pôti baya. A disi ati yere. A kotigo disi no switi. Hopend op betere tijden in de verre toekomst. Hoogachtend. Groetjes van Spek en Bonen.


  Maak melding

 2. Haitiaanse vrouwen zijn beter in alles niet alleen voetballen. Werken, gehoorzamen, voortplanten, huishoudwerk en klagen minder, heren mijn aanbeveling aan jullie is zoek een haitiaanse vrouw en jullie ballen gaat niets tekort komen.


  Maak melding

 3. Niet teveel bakabana, teloh en bami eten dames. Vraag aan de Nederlandse dames hoe ze dat doen. Je bent nooit te oud om te leren van een ander, mits we niet te trots zijn. Wel sneu natuurlijk!


  Maak melding

 4. Haitianen weten wat armoede is. Het zijn harde werkers die mogelijkheden aangrijpen om er financieel beter van te worden. Op de suikerplantages en landbouwvelden op de Dominicaanse eilanden zijn het alleen maar Haitianen die het zware veldwerk doen. Ook in Suriname wordt landbouw op steeds grotere schaal door Haitianen bedreven en ook in de bouw laten zij zich doen gelden. Kortom, de Haitianen zijn hard aan de weg aan het timmeren. De landbouw van de toekomst zal in Suriname voor het overgrote deel door Haitianen worden uitgeoefend. Maar m.b.t. het damesvoetbal hebben de Haitiaanse dames hun vistekaartje afgegeven aan de Surinaamse vrouwen.


  Maak melding

 5. Mie gado wat een gelul over Haitiaanse vrouwen

  Surinaamse vrouwen hebben een afgedonnderd pak slaag gekregen.
  Stop niet met voetballen, blijf oefenen, stel de verwachtingen voor de korte termijn wat bij en leer hiervan


  Maak melding

 6. Haïtiaanse vrouwen hebben discipline. Werken hard en bouwen een mooi gezin op!!
  Surinaamse vrouwen zijn juist lui, houden niet van werken en zijn te proudly.
  Hebben wel een mooi achterwerk maar daar koop je niet veel.

  Deze voetbalteam kan beter achter de aanrecht staan, daar komen ze beter tot hun recht💏


  Maak melding

 7. Terwijl andere sporters Suriname trots maken, zijn deze vrouwen het aan het neerhalen. Jammer…
  @datra visie, je hebt gelijk, Surinaamse vrouwen zijn in iets ander goed😁
  Voetballen is absoluut niet voor hun weggelegd.


  Maak melding

 8. Rob wat een ongelooflijk gelul weer over DE Haitiaanse vrouw. Je hebt vast en zeker een studie over hen gemaakt. Dit deed je natuurlijk omdat je op de universiteit bla bla bla
  Het Surinaamse vrouwenvoetbal staat in haar kinderschoenen.
  Zij kunnen veel leren ongeacht jullie lul mening.
  Van overwinningen leer je minder dan van tegenslagen.
  Kom op meiden, dank zij jullie zal je weliswaar niet direct, maar later zien dat meisjes zich ook op dit gebied beter gaan ontwikkelen dan mannen.
  Sporten is goed voor gezond en geest, het verzet de zinnen. En zeker sport in team verband.
  Of zijn de mannen bang dat we zelfstandig zullen worden?


  Maak melding

 9. Lets Make Surinam Great Again.

  Wir Shaffen Das) stem nps

  Jong Suriname.

  Wat Sneu dat die meiden dit pottje voetbal niet hbbn kunnen klaren.. nix mis mee.. volgend keer beter

  Mijn advies.. druf vooruit te verdedegen hou de linies klein.. en zorg er altyd voor dat jullie 1 doelpunt meer dan de tegenstander maakt komt ht altyd goed.


  Maak melding

 10. Surinaamse vrouwen (de goeie uitgezonderd) kunnen alleen een grote tjoeri maken, een ander uitlachen, neerkijken op anderen, en schudden met de billen. Daar zijn ze heel goed in.


  Maak melding

 11. Het is geen schande dat de Surinaamse voetbal vrouwen met 10-0 hebben verloren van de Haïtiaanse voetbal vrouwen.
  In oktober 2010 verloren de voetbal mannen van Feyenoord ook met 10-0 van de voetbal mannen van PSV.
  Het Surinaamse vrouwen elftal staat hoogstwaarschijnlijk nog in de kinderschoenen.


  Maak melding

 12. Wat deze vrouwen nu spelen is niks vergeleken met de tijd van de bekende patricia uiterloo en overige teamgenoten want dat was echt voetbal van oema soso met de onlangs overleden keepster die in limbo kawina had gespeeld.

  ik kijk naar die keepster op die foto maar mie gado is net een garnaal dat niet tegen heet water kan.Deze surinaamse dames zijn goed in 1 ding….mooie nagels…nep wierie….schelden op facebook…en vroegtijdige zwangerschap…
  als je om 2 uur snachts nog zit te whatsappen of op facebook zit terwijl ze de volgende dag moeten spelen dan krijg je dit….


  Maak melding

 13. In Haiti zijn dagelijks rellen wegens schaarste aan benzine en voedsel tekorten.Moise laat met levende kogels[engels talig nieuws]op ze schieten.En dan nog winnen ze van Sur.met 10-0 terwijl de pikini ingi boi in Sur.voedsel pakketten verdeelt tegen haast weggeef prijzen.

  Net als wielrenner Tjon en Fa.Normale wielrenners slank en pezig zijn,lijkt Tjon En Fa op een zwaar gewicht sumo worstelaar.


  Maak melding

 14. Surinamers zullen het nooit leren!
  In Suriname spelen we voetbal omdat het een geliefde hobby is!
  We doen niet aan beroepsvoetbal!!
  Suriname is een amateur voetballand zeg maar amateurclub!
  Belachelijk dat Suriname geld verspild aan nodeloze zaken. Al dat geld konden ze liever. besteden voor de aanschaf van medicijnen en goederen waaraan wij een tekort hebben.


  Maak melding

 15. Ja Ray daar zeg je wat. Daar heeft Suriname wel het geld voor aan dit rotzooi. Maar voor gezondheidszorg is er geen geld maar wel om als land je belachelijk te maken. Waarom een vrouwenelftal ? Om te laten zien dat wij geëmancipeerd zijn ?


  Maak melding

 16. Wat een lo go wordt hier geschreven. Geen enkele goede posting, allemaal zo bekrompen als de pik van de vp
  Jullie schrijven hier al zo lang toch komt er nog steeds niets zinnigs van jullie.
  Maar wel verwachten dat deze meisjes direct goed presteren.
  Meiden, elk begin is zwaar, van tegenslagen wordt je sterker. Door veel te trainen en te spelen wordt je beter.
  Daarnaast is sport goed voor je.
  Sport in teamverband.
  Of zijn de mannen hier bang dat vrouwen zich ook op sportgebied gaan ontwikkelen.
  Ik lees bijv wat de dorpsidioot BobG schrijft.
  Deze lulhannes heeft naast zijn studie, economie, psychologie, sociologie, ollologie nu ook de Haitiaanse bevolking bestudeerd en vooral de vrouw.
  Boi lik me go hor.

  Aan de minister
  Heb je de begeleiders gescreend? Of zitten er weer een paar pedo’s tussen of een die berichten stuurt zoals die zanger, als je met me uitgaat ga ik je goed leren voetballen en kom je in het nationale elftal.
  Als er weer iets gebeurt dat niet mag is de minister verantwoordelijk


  Maak melding

 17. “Spek en bone” @Pakiratigri,
  4 oktober 2019 at 05:23

  “Tye pôti baya. A disi ati”.
  A disi no musu ati yu.
  Bij 1 – 0 verlies kon ik nog zeggen. Maar 10 – 0 !?! Dan mag je gevoeglijk aannemen dat ze de BALLEN verstand van hebben.
  Ach ja, een uitje Puerto Rico is ook niet mis.


  Maak melding

 18. Dames bedankt, jullie hebben niet alleen verloren, jullie hebben laten zien, dat jullie gedurfd hebben.
  De moed niet opgeven, ondanks het verlies, hebben jullie zeker wat lering meegekregen. En ik weet bijna zeker dat de coach, goede plannen heeft.
  Zeker niet getreurd, ga vooral door, het lot komt zeker met betere tijden, zoals eerder door anderen, hier geschreven.


  Maak melding

 19. Een ding is wel zeker. Dit elftal mag nooit naar Europa komen om oefenwedstrijden te spelen. Dat zou een te traumatische ervaring worden. Niet alleen voor hen maar geheel Suriname Als Haïti met 10-0 wint, hoeveel zouden de Oranje dames dan van dit elftal winnen? 100 – 0 ? Hooguit kan dit elftal tegen meisjes tussen de zes en negen jaar spelen in Nederland en dan nog durf ik niet te garanderen dat het een gelijk opgaande wedstrijd wordt. Veel werk voor de boeg man. Voor geen goud zou ik hun trainer willen zijn. Ik heb diepe bewondering voor de trainer. Ik hoop dat hij over een goede calculator beschikt.


  Maak melding

 20. @ pakiratigri 4 oktober 2019 at 15:54

  Het mannenelftal van Suriname heeft ook in Nederland geoefend.
  Was het tegen de Oranje mannen?
  Neen tegen eerste divisie club en ook van deze elftallen kregen ze klop.

  Welnu, ik heb nieuws voor je ook in Nederland zijn er vrouwen in het voetbal van een lager niveau om tegen te oefenen als het zo ver mag komen.

  De trainer heeft gelukkig niet dezelfde macho-ideeën die jij hebt.


  Maak melding

 21. @ Bert,

  Ik zal nog duidelijker zijn. Per heden 4 oktober 2019 is het Surinaamse vrouwenelftal ten strengste verboden onder welke omstandigheden dan ook oefenwedstrijden in Europa te spelen. De actieradius van dit elftal mag zich hooguit binnen een kring van 2000 km begeven. Dit om de Surinaamse eer hoog te houden. Dit om de Surinaamse belangen te verdedigen. Dit vanwege staatsbesluit 122333. Namens Zijne Excellentie D.D.D. Bouterse. 😂😂🤣😎.


  Maak melding

 22. Nou ,nou ,vrouwen elftal ga echte werk doen okay.Wat durven,een ieder zou graag gaan voetballen in het buitenland en je hoeft je best niet te doen om te winnen.Je keert terug naar Suriname met een grote nederlaag en je bent een held.Verlies of winst , je bent een held.Surinamers groei toch op.Durf is pas als je erin slaagt je land en volk te bevrijden van een wannebe diktator.Met voetbal zal het heus niet lukken.


  Maak melding

 23. Zielige reacties hier van mensen die alleen van achter hun toetsenbord wat durven stelletje lafaards
  Die meiden hebben meer lef dan jullie allemaal bij elkaar
  de redactie van waterkant incluis want in plaats van de lafbekken hier tot de orde te roepen laat men het gewoon toe


  Maak melding

 24. Typisch NDP.
  Als de meiden hadden gewonnen dan stonden ze voor in de rij, Pakiri zou met een vlag staan wapperen.
  Nu ze de wedstrijd hebben verloren, wordt het negatief benaderd.
  Walgelijk


  Maak melding

 25. @@@Nathale
  Jouw stelling snap ik, maar 10-0? Dit noem ik geen verliezen, maar onkunde. Dan kun je beter thuis blijven dan een vernedering ondergaan😭😭😭😭


  Maak melding

 26. Natale 15:11 weet hoe groot de pik van de vp is noh, ok dan.
  Enfin, jammer voor de Surinaamse dames, misschien hebben de Haïtianen voodoo gebruikt, who knows🙅🏿‍♀️


  Maak melding

 27. Wel laf,laag en belachelijk om de dames zo neer te halen maar dat is een ziekte van bepaalde surinamers het zit in hun dna dat is waar ze goed in zijn hun uiterste best doen om een ander neer te halen alsof ze het beter kunnen


  Maak melding

 28. Hahahaha. 10-0 is niet zomaar een verlies maar een flinke afstraffing & afgang.
  Zomaar heeft de SVB geld verspild door deze vrouwenselectie te sturen naar Haiti want ze bakken er NIKS van.
  De bondscoach heeft gezegd dat de vrouwen zich niet hebben gehouden aan vooraf gemaakte afspraken. Geen wonder dat ze zo zwaar hebben verloren.
  Tja, goed luisteren is nou eenmaal een bekend probleem v.d vrouwtjes 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 29. Los van de surinaamse vrouwen of qua voelbalsters is het me opgevallen dat merendeels van de surinamers beter zijn in het neerhalen van elkaar dat is een feit. Daarin zijn ze steengoed lever walo negatieve ka kritiek alsof ze het beter gedaan zouden kunnen hebben😂😂😂. Kom op en lever positieve kritiek. Lever een bijdrage met je positieve bagage als je tenminste die in me mars hebt. Merendeels van jullie lullen over waarin ze zo goed zouden zijn ma tanga langa na baka ding vrouw dies bille en vals wiri weh anga😂😂. Zelf in het neerhalen van vrouwen zijn jullie goed mooi mang. Dan af un tik mang toch simpel😅😅😅. Hopelijk hebben jullie zusters die blijkbaar ook niets anders doen dan hun reet staan schudden op Kaboela feesten😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.